Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

18 Οκτ 2007

Όσα δεν έζησα... (θολούρες1)



Τη συντροφιά της μάνας στη δύση... της μέρας, του κόσμου, της ζωής...

εκείνη την απόμακρη εγγύτητα, που η άδολη αγάπη κουβαλάει σε γερμένους ώμους φορτωμένη...

κι εκείνο το αχνοάγγιγμα στο χέρι, με του ματιού την άκρη τη στιγμή που όλα τα άλλα έχουν χαθεί... τη στιγμή που λες... "κάποιος να με προσέχει"...

Χριστίνα Σαββατιανού - 18/10/2007

15 Οκτ 2007

Ο Τρελλός μου κι Εγώ - Περιβάλλον - Blog Action Day

Bloggers Unite - Blog Action Day


Και είπε ο τρελλός: ΕΛΠΙΖΩ

γελάσαν όλοι... χάσκοντας και φτύνοντας υποκριτικό ενδιαφέρον... κρυμμένοι πίσω από πόρτες σφαλιστές με μάνταλα πολυτέλειας, μέσα σε αντικείμενα πλαστής ζωής... ντυμένοι με ψευδαισθητικά νήματα που αρρώστια κουβαλούνε.... του χαρίσαν εικόνες ψεύτικες σαν αυτές που κουβαλούνε στα μάτια τους... παιδιά ασθενικά ημιθανή... θόρυβο και καταστροφή... τυλιγμένα προσεκτικά σε γυαλιστερό χαρτί με καλαίσθητο φιόγκο, από κείνα που γεμίζουν τις δικές τους ζωές, που κλέβουν στιγμές και ώρες από κείνους... που κάνουν τον χρόνο ανύπαρκτο, και την ύπαρξη χλωμή ασθενική και απειλητική.... μη τους ζηλέψεις, μέσα στη πλαστική υποταγμένη χλιδή τους είναι ανύπαρκτοι...

Και είπε ο τρελλός: ΔΡΩ

σαστίσαν όλοι στο άκουσμα... ανοίξαν φυλακές και ακονίσαν μαχαίρια... να κόψουν απ τη ρίζα το κακό... τα κεκτημένα τους μη κινδυνέψουν.... η αδράνειά τους μη διαταραχθεί... σταυρώστε τον, εξαφανίστε τον σπόρο του... καλύψτε τη φωνή του με χλαγωγία ανώμαλη... βομβαρδίστε τον με τις "επιτεύξεις σας" λιθοβολήστες τον μέχρι να ματώσει μετανοιωμένος για την τόλμη του, να μείνει απαθής σαν εσάς... έτσι τους είπαν κι έτσι κάναν.... πρόβατα όμοιοι, άβουλα ζωντανά... μη τους κοιτάς λερώνουν....

Και είπε ο τρελλός: ΖΩ

κι όλοι κλείσαν τα αυτιά, σφαλίσαν τα μάτια, μην τύχει και τους αγγίξει η σκέψη του... μην τύχει και τους ζητηθεί συμμετοχή... μην τύχει και η ηληθιότητά τους ενοχληθεί... μην τύχει κι ο καθρέφτης που την αθλιότητά τους γνωρίζει, γυμνωθεί... κι όλοι γύρισαν πλευρό στον ρυπαρό ύπνο τους να βολευτούν λίγο καλύτερα να αποφύγουν την ενόχληση που εκείνος τη λέει πραγματικότητα, ζωή του.... μη τους ξυπνάς θα σε φάνε....

χλευάζουν τον τρελλό, τον γυμνώνουν, τον μαστιγώνουν, με χίλιους τρόπους... του δίνουν δάνεια του χαρίζουν αμάξια του ρίχνουν διπλα του ομορφα κορμιά και αντικείμενα ενός δολοφονικού "πολιτισμού" μπας και τον κοιμήσουν μπας και τον αποπλανήσουν και τον κάνουν δικό τους... οι αθλιότεροι των αθλίων, χλευάζουν τον Τρελλό... πόσο αστείο πόσο ειρωνικό, πόσο ανύπαρκτο αλήθεια!

και είπε ο τρελλός: ότι κι αν κάνεις ΥΠΑΡΧΩ - ΘΑ ΥΠΑΡΧΩ....

κι εγώ τον κοιτώ στα μάτια τον τρελλό, μην και χάσω το δρόμο, μη και ξεχαστώ... αγγίζω του αέρα τα τελευταία μόρια, μυρίζω το γιασεμί και το αγιόκλημα, σκάβω με τα νύχια το χώμα όπου το βρω, χαιδεύω εκείνο το αδέσποτο το αγριεμένο απ την ηληθιότητά τους ζωντανό.... κι εγώ παίρνω απ το χέρι τον τρελλό, συνοδοιπόρο μηπως με θελήσει... βαδίζω πλάι του εκεί στα αποκαίδια που αφήσαν όλοι πίσω τους .... κι ελπίζω ότι όσο δρω θα ζω και θα υπάρχω...

Εκεί στον κόσμο των καταραμένων, ο τρελλός μου κι εγώ...


Χριστίνα Σαββατιανού - 14/10/2007


AMBER ALERT !!! - Εξαφάνιση ανηλίκου



Amber Alert Hellas

Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών

σε περιστατικά εξαφάνισης / απαγωγής ανηλίκων.





========================================

Τι να κάνουμε εάν το παιδί μας εξαφανιστεί... μεταφέρω από την ιστοσελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού

ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΧΑΘΕΙ


- Μην πανικοβληθείτε. Η πλειοψηφία των παιδιών βρίσκεται άμεσα. Εάν το παιδί σας είναι μικρό σε ηλικία και χαθεί μέσα στο σπίτι, ψάξτε το σπίτι πολύ προσεχτικά.
ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΙΘΑΝΑ ΜΕΡΗ.



Απίθανα μέρη που έχουν βρεθεί παιδιά:

- μέσα σε ψυγεία

- μέσα σε ντουλάπες / ντουλάπια
- κάτω από έπιπλα
- κάτω από σωρό άπλυτων

- μέσα σε παλιά μπαούλα

- μέσα στο αυτοκίνητο

- στο μπάνιο

- σε αποθηκευτικούς χώρους



Αν συνεχίσετε να μην βρίσκετε το παιδί καλέστε το 100 ή πηγαίνετε στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας για να κάνετε δήλωση εξαφάνισης. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΛΩΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Δώστε στην αστυνομία όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Απαραίτητα πάρτε μαζί σας μια πρόσφατη φωτογραφία του παιδιού. Προσέξτε να είναι κοντινή και καθαρή.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ:

1. - ηλικία παιδιού
2. - μέρα και ώρα εξαφάνισης
3. - πότε και πού είδατε το παιδί τελευταία φορά
4. - Δώστε λεπτομερή περιγραφή του παιδιού (χρώμα μαλλιών, χρώμα ματιών, ύψος, βάρος, ρούχα που φορούσε την μέρα της εξαφάνισης, ειδικά χαρακτηριστικά όπως ελιές, σημάδια, ουλές κτλ.)
5. - Πείτε σε ποιο σχολείο φοιτά
6. - Δώστε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου αν έχει
7. - Δώστε τηλέφωνα και διευθύνσεις φίλων του παιδιού και συγγενών που εμπιστεύεται. Κάντε το ακόμα και αν έχετε ελέγξει τα παραπάνω άτομα από μόνοι σας.
8. - Πείτε ακριβώς τι συνέβη πριν την εξαφάνιση. Η παραμικρή λεπτομέρεια μπορεί να είναι σημαντική ενώ θα πρέπει να είστε ειλικρινείς ακόμα και για ευαίσθητα οικογενειακά σας θέματα.



Καλέστε το Χαμόγελο του Παιδιού στη γραμμή SOS 1056 και ενημερώστε μας για την εξαφάνιση. Θα σας ζητηθούν οι ίδιες πληροφορίες που δώσατε στην αστυνομία, φωτογραφία του παιδιού και θα υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση για να ξεκινήσει άμεση κινητοποίηση.



ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ:

* Δημιουργία και διανομή φωτογραφιών στα περιπολικά όλης της χώρας

* Δημιουργία και διανομή αφισών σε αστυνομικά τμήματα, αεροδρόμια, λεωφορεία, μετρό, λιμεναρχεία, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τελωνιακούς σταθμούς.

* Η Γραμμή SOS 1056 δέχεται επεξεργάζεται και αξιολογεί πληροφορίες, ανώνυμες ή επώνυμες, σχετικά με εξαφανίσεις, οι οποίες ερευνώνται σε συνεργασία με την αστυνομία.

* Προβολή της εξαφάνισης στο site του Συλλόγου και στο site του National Center of missing and exploited children.

* Συνεργασία με ΜΜΕ

* Συνεργασία με αστυνομία

* Συνεργασία με εισαγγελείς ανηλίκων

* Συνεργασία με φορείς και ΜΚΟ του εξωτερικού
* Ψυχολογική υποστήριξη στην οικογένεια και στο παιδί όταν βρεθεί



Τα παραπάνω εμπίπτουν και σε περιπτώσεις απαγωγής και γονικής αρπαγής.

Για περιπτώσεις γονικής αρπαγής θα πρέπει να έχετε αντίγραφο δικαστικής απόφασης με την οποία έχετε οριστεί νόμιμος κηδεμόνας του παιδιού και διαθέτετε την γονική μέριμνα.


Για τα παιδιά που φεύγουν από το σπίτι



Οι πρόσφατες έρευνες καθώς και η καθημερινή επικαιρότητα παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στον αριθμό των παιδιών που φεύγουν από το σπίτι τους με τη θέλησή τους κάθε χρόνο. Τα παιδιά είναι σε προεφηβική ηλικία ή σε εφηβεία, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό. Τα περισσότερα από αυτά επιστρέφουν σπίτι μετά από λίγες ώρες ή μια – δυο μέρες, κάποια – λίγα ευτυχώς - όμως εξαφανίζονται και η τύχη τους αγνοείται.



Τα παιδιά περιφέρονται άσκοπα, ή βρίσκουν καταφύγιο σε χώρους που συχνάζουν συνομήλικοι ή μεγαλύτεροί τους π.χ. internet café ή τέλος καταφεύγουν σε φιλικά ή και συγγενικά σπίτια.



Τι κάνει, όμως, ένα παιδί να φύγει από το σπίτι; Η φυγή είναι μια ακραία έκφραση αντίδρασης του παιδιού στη γενικότερη πίεση που εισπράττει τόσο από την οικογένειά του όσο και από το σχολείο, από την πλευρά δηλαδή των ενηλίκων. Νιώθοντας, λοιπόν ότι αδικείται, ότι κανείς δεν τον καταλαβαίνει, ότι όλοι έχουν υπερβολικές απαιτήσεις από αυτόν, ο έφηβος ανοίγει την πόρτα και φεύγει από το σπίτι προκαλώντας τους ενήλικες και τιμωρώντας τους μέσα από την ανησυχία που τους δημιουργεί. Η φυγή, δηλαδή, χρησιμεύει ως όπλο για εκδίκηση για όσα το παιδί αισθάνεται ότι έχει υποστεί από τους μεγάλους.



Βέβαια, αυτό που υποδηλώνει η φυγή είναι αδυναμία διαλόγου και επικοινωνίας και από τις δύο πλευρές καθώς και κενά στη σχέση που δημιουργήθηκαν με το πέρασμα του χρόνου και δεν γεφυρώθηκαν.



Οι γονείς, λοιπόν, θα πρέπει να δομήσουν εξαρχής, από την πρώτη παιδική ηλικία έναν δίαυλο επικοινωνιακό με τα παιδιά τους μέσα από τη συζήτηση και τα επιχειρήματα που θα αναπτύσσουν για να εδραιώσουν την άποψή τους αλλά και με την παρότρυνση προς τα παιδιά τους να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Θα πρέπει να ακούμε προσεκτικά όσα μας λένε και όταν οι απόψεις τους και οι επιθυμίες τους είναι μέσα στα πλαίσια του λογικού και του εφικτού, να κάνουμε δεκτά τα αιτήματά τους. Το παιδί πρέπει να νιώθει ότι ο γονιός δεν μιλάει μόνο αλλά και ακούει, δεν επιβάλλει συνεχώς αλλά και αποδέχεται, δεν αρνείται πάντα αλλά και υποχωρεί μερικές φορές.



Ο σεβασμός πρέπει να είναι αμφίδρομος, πρέπει να σεβόμαστε κι εμείς το παιδί όπως θέλουμε και πρέπει να μας σέβεται εκείνο. Σε κάθε κρίση και ένταση, πρέπει να επιστρατεύουμε την υπομονή μας και με κατανόηση, αγάπη και επιχειρήματα να προσπαθούμε να επιλύνουμε το πρόβλημα, διδάσκοντας το παιδί ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να ξεπερνά τις κρίσεις και να λύνει το πρόβλημα.



Ο έφηβος θα πρέπει να είναι ενήμερος για τους κινδύνους που τον απειλούν σήμερα, χωρίς, όμως, υπερβολές και υπερμεγενθύνσεις γιατί χάνει την εμπιστοσύνη του στους ενήλικες και την κοινωνία συνολικά, αποκτά απαισιόδοξη και μηδενιστική αντίληψη ενώ συγχρόνως υπεραπλουστεύει τους κινδύνους και τους θεωρεί φανταστικούς και υπερβολικούς. Θα πρέπει, επίσης, να κατανοήσει ότι η φυγή μεγαλώνει το πρόβλημα που ήδη υπάρχει και δεν το λύνει, ενώ δημιουργεί πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στο παρόν και το μέλλον του. Όταν κάτι δεν πάει καλά, ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος, η κατάθεση απόψεων και συναισθημάτων, η επιχειρηματολογία και κυρίως η αναγνώριση κι από τις δύο πλευρές, γονιών και παιδιών, ότι ο μόνος στόχος είναι το καλό του παιδιού τώρα και πάντα, και το μοναδικό κίνητρο είναι η αγάπη και το ενδιαφέρον.



Ξεκινώντας από αυτό το σημείο και κρατώντας το συνέχεια στο μυαλό μας, μικροί και μεγάλοι καθόμαστε στο τραπέζι και συζητούμε κρατώντας την πόρτα κλειστή στους κινδύνους και τις απειλές καθώς και στη ρήξη ανάμεσά μας.

Μικρές συνήθειες που αγαπούν το Περιβάλλον - blog action day

Μικρές συνήθειες που αγαπούν το Περιβάλλον
Οφείλουμε όλοι να τις αποκτήσουμε


Βάλτε περισσότερο πράσινο, στους κήπους, στις αυλές, στα μπαλκόνια, στις ταράτσες, μας δίνει πολύτιμες ανάσες και είναι όμορφο…


Τις ζεστές ημέρες όχι συνεχώς κλιματιστικό, δροσίστε τον χώρο σας μία με δύο ώρες, και έπειτα με τον ανεμιστήρα διατηρείται ο χώρος σας δροσερός για αρκετό χρόνο…
Eάν αποφασίσετε τώρα να αγοράσετε κλιματιστικό, προτιμήστε συσκευές ενεργειακής κατηγορίας Α και φροντίστε να έχουν την κατάλληλη ισχύ (BTU). Το καλοκαίρι ρυθμίστε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού σας όχι χαμηλότερα από 26°C.


Όχι όλα τα φώτα αναμμένα, μόνο όσα και όταν χρειάζονται, το ίδιο και με τις ηλεκτρικές συσκευές… κλείστε την τηλεόραση από το κουμπί, όχι από το τηλεκοντρόλ που την αφήνει σε αναμονή…


Αλλάξτε τις λάμπες πυρακτώσεως, τις απλές που χρησιμοποιούμε όλοι μέχρι τώρα, με σύγχρονους οικονομικούς λαμπτήρες φθορισμού. Έχουν μικρές διαστάσεις και προ-σφέρονται με κάλυκες κοινού λαμπτήρα: βιδωτούς (κανονικούς και μινιόν) και μπαγιονέ. Προσφέρουν την ίδια ποιότητα φωτισμού με τους κοινούς λαμπτήρες και έχουν την ίδια φωτεινότητα, ενώ καταναλώνουν μέχρι 5 φορές λιγότερο ρεύμα. Έχουν 10 φορές μεγαλύτερο μέσο χρόνο ζωής από τους κοινούς λαμπτήρες (10.000 ώρες).


Έτσι, ενώ οι λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης κοστίζουν περισσότερο, τελικά συμφέρουν, αφού εκτός της οικονομίας σε κατανάλωση ρεύματος υπάρχει και οικονομικό όφελος από το κόστος των κοινών λαμπτήρων (10 τεμ.) που θα χρειαζόσασταν για τις 10.000 ώρες.


Ζητείστε τον χρωματισμό που μοιάζει με εκείνον της συνηθισμένης λάμπας σας ώστε να μη σας ξενίζει το πολύ λευκό φως τους. Το χαρακτηριστικό πάνω στο κουτί για τον υποκίτρινο φωτισμό είναι το 2700Κ. Δείτε το http://www.banthebulb.org/



Μονώστε τις ταράτσες σας για να εξοικονομήσετε θέρμανση/ψύξη - άρα ενέργεια.


Προτιμήστε την κατανάλωση τοπικών προϊόντων όποτε είναι δυνατό. Οι εισαγωγές και μεταφορές τροφίμων με αεροπλάνα, πλοία, τραίνα και φορτηγά είναι καταστροφικές για την ατμόσφαιρα.
Δείτε το http://www.bbc.co.uk/food/food_matters/foodmiles.shtml


Αντικαταστήστε τον ηλεκτρικό σας θερμοσίφωνα με έναν ηλιακό.


Πολλοί λένε πως ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα γίνει για το ΝΕΡΟ, ας μην τον ζήσουμε….


Μην το σπαταλάτε… συντηρήστε τις βρύσες και τις εγκαταστάσεις σας, ελέγχετε συχνά το ρόλοι της ΕΥΔΑΠ για τυχόν διαρροές…


Μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει ενώ πλένετε τα χέρια σας, τα δόντια σας ή ξυριζόσαστε.
Αποφύγετε τα "αφρόλουτρα", να γεμίζετε δηλ. τη μπανιέρα σας.


Βάλτε ένα λεκανάκι κάτω από τη βρύση και συγκεντρώστε εκεί τα νερά που τρέχουν όταν π.χ. ξεπλένετε τα φρούτα και λαχανικά σας.
Χρησιμοποιείστε αυτό το νερό για να ποτίσετε τα λουλούδια, δροσίσετε τα μπαλκόνια σας ή μουλιάσετε τα σκεύη της κουζίνας (π.χ. ταψί με καμένα λίπη).


Για τον καθαρισμό του σπιτιού και άλλων χώρων,
όπως πολλοί θα ξέρετε υπάρχουν βιοδιασπώμενα απορρυπαντικά και καθαριστικά, φιλικά δηλαδή προς το περιβάλλον.
Προτιμήστε τα!
Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν αγοράζετε τέτοια απορρυπαντικά, τότε μη χρησιμοποιείτε καθόλου, όπου είναι δυνατόν. Κυκλοφορούν πανάκια στην αγορά, σχεδόν για κάθε επιφάνεια, που με λίγο νερό κάνουν καταπληκτική δουλειά και δεν καταλήγουν στα σκουπίδια. Πλένονται και στο πλυντήριο. Έτσι καθαρίστε τα τζάμια με το αντίστοιχο πανάκι, αντί να χρησιμοποιήσετε μισό ρολό χαρτί κουζίνας και μισό μπουκάλι AΖΑΞ κάθε φορά.



Ποτίστε με προσοχή τα λουλούδια και τους κήπους σας. Ποτίστε τα με συστήματα σταγόνας ή αυτόματου ποτίσματος καλύτερα. Προτιμήστε φυτά που ταιριάζουν με το ελληνικό κλίμα κι έτσι δε χρειάζονται για παράδειγμα δυο φορές την ημέρα πότισμα. Ποτίστε με σύνεση.


Χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων κάνει καλό στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη σας…



Επιλέξτε προγράμματα χαμηλής θερμοκρασίας για το
Πλυντήριό ρούχων σας. Επιπλέον, πλένετε τα ρούχα σας σε ώρες μη αιχμής χρησιμοποιώντας νυχτερινό ρεύμα. Και φυσικά μην βάζετε πλυντήριο για λίγα ρούχα, περιμένετε μέχρι να γεμίσει καλά… Μην χρησιμοποιήτε τα προγράμματα στεγνώματος των ρούχων, τις μέρες που έχει λιακάδα και αέρα μπορείτε κάλλιστα να απλώσετε τα ρούχα σας έξω...


Αν το ψυγείο σας δεν έχει αυτόματη απόψυξη, φροντίστε να κάνετε τακτικά απόψυξη. Όταν αντικαταστήσετε τις συσκευές σας, προτιμήστε συσκευές με ενεργειακή σήμανση Α. Μην αφήνετε αναμμένες σε κατάσταση αναμονής (stand by) την τηλεόραση, τον υπολογιστή, τον εκτυπωτή, το στερεοφωνικό, το DVD και όλες γενικώς τις συσκευές.



Ανακυκλώστε τα σκουπίδια σας. Χωρίστε τα πλαστικά, χαρτικά, μέταλλα, και γυαλί… και πετάξτε τα στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης... Από τα οργανικά σκουπίδια σας μπορείτε εύκολα να φτιάξετε εξαιρετο λίπασμα για τα λουλούδια σας δείτε πως εδώ : Οικιακή Κομποστοποίηση


Ψάξτε για αυτό ή κάποιο παρόμοιο σήμα στις συσκευασίες σας και βάλτε την χωριστά. Προσέξτε να μην αγοράζετε προϊόντα που έχουν μη ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Αντί για τις γνωστές πλαστικές σακούλες όταν ψωνίζετε χρησιμοποιείστε πάνινες που θα βρείτε σε πολλά καταστήματα, πολλές από αυτές είναι μικρά έργα τέχνης και είναι και στη μόδα. Προτείνετε στη διεύθυνση του super market της γειτονιάς σας να χρησιμοποιήσουν και αυτοί ανάλογες σακούλες με το λογότυπό τους, και διάρκεια ζωής έχουν και διαφήμιση θα κάνουν και το περιβάλλον θα προστατέψουν από επικίνδυνα πλαστικά σκουπίδια.


Οι περισσότερες γειτονιές πλέον έχουν κάδους ανακύκλωσης που είναι μόνο για ΓΥΑΛΙ, ΧΑΡΤΙ, ΠΛΑΣΤΙΚΟ και ΜΕΤΑΛΛΟ. Θα τους αναγνωρίσετε από το όμορφο μπλε χρώμα τους. Χρησιμοποιήστε τους και ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ… έχουν και εικονίδια επάνω για να μην μπερδευόμαστε…. Εάν δεν έχετε κάδους ακόμη, πιέστε τις τοπικές αρχές σας να σας φέρουν… τους εχουμε ήδη πληρώσει... αν παρ'αυτά δεν σας εξυπηρετήσουν δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε εδώ: Αποστολή αιτημάτων στους δήμους για την ανακύκλωση.


Όσο μπορείτε αφήνετε το αυτοκίνητο να ξεκουραστεί…
Χρησιμοποιείστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς συχνά, είναι φθηνότερα και γλιτώνετε την ταλαιπωρία της αναζήτησης χώρου στάθμευσης….


Κυκλοφορείτε με ποδήλατο στις κοντινές αποστάσεις ή περπατήστε όσο περισσότερο μπορείτε, κάνει καλό στην Υγεία σας, στην Τσέπη σας και στο Περιβάλλον όλων μας. Για μεγαλύτερες αποστάσεις Χρησιμοποιήστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι γρήγορα και οικονομικά…



ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Μάθετε περισσότερα....
Γίνετε "Σχολείο για το κλίμα"



Οργανώστε στην τάξη σας μια έρευνα για τις αιτίες της αλλαγής του κλίματος και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τη συμβολή μας σε αυτή εξοικονομώντας ενέργεια.




ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΑΣ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ…
AΣ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΖΙ…



Στείλτε αυτό το κείμενο σε όλους τους γνωστούς σας, μοιράστε το στις γειτονιές και όπου αλλού μπορείτε – αν το αγνοήσετε να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες και στη δική σας ζωή και στη ζωή των παιδιών σας… που θα είναι ΑΥΤΕΣ:


Ο αέρας στις πόλεις σας θα είναι επικίνδυνος απειλητικός, και ο γαλάζιος ουρανός θα βρίσκεται μόνον σε φωτογραφίες



και για να αναπνεύσετε θα χρειάζεστε μάσκα όπως ήδη γίνεται στο Hong Kong. Και όλα αυτά δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας…






Το επίπεδο της θάλασσας έχει αρχίσει να ανεβαίνει, καταλαμβάνοντας παραθαλάσσιες εκτάσεις λόγω των πάγων που λιώνουν στους πόλους – μπορεί να εξαφανιστεί και το παραθαλάσσιο εξοχικό σας, σκεφτείτε το!

Οι επιστήμονες μας λένε ότι σύντομα θα αλλάξει η γεωγραφία του κόσμου μας…




ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ



ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…….. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ !!!



με την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος είτε από πυρκαγιές είτε από άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες εντείνεται το φαινόμενο του θερμοκηπίου



με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη – εσείς αντέχετε τη ζέστη; (εγώ ΟΧΙ)





ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΣΟ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΤΙ ΦΥΣΙΚΟ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΩΑ…

ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΑΣΥΛΛΟΓΙΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ…

ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ….

Το οφείλουμε στα παιδιά μας!


Δείτε ! http://www.oikologio.gr

14 Οκτ 2007

Blog action day - more videos






Blog Action Day - Ενδιαφέροντα




Ενδιαφέροντα:



ClimatePrediction.net: oikologio team!


Paradise Lost

Το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας από τη blogopoly

Free Energy' News and Directory

Free Energy - Recent Articles

Free Energy another Inconvenient Truth

Free Energy - A Reality Not a Conspiracy (Original Upload)

Free Energy Coil Group Demo

Free energy - From Wikipedia, the free encyclopedia

Blog Action Day - Spot 2 στα ελληνικά

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 24 ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η Μείωση των Εκπομπών και το Πρωτόκολλο του Κιότο


Στοιχεία από το technorati


http://technorati.com/tag/blog+action+day

List of environmental issues - From Wikipedia, the free encyclopedia

Green TV

The Union of Concerned Scientist's Green Tips Page


Breathing Earth - a Fascinating multimedia presentation on CO2 production


MakeMeSustainable - Tools to take action!

We can live green - A lot of things boil down to practicality and We Can Live Green will help you find actual products and consumables that are environmentally friendly.

BLOG ACTION DAY - Περιβάλλον





=====================================
Μεταφέρω από το μπλογκ whispering planet

Chat με τους πολίτες θα έχει την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ο Έλληνας επίτροπος για το Περιβάλλον στην Ε.Ε., Σταύρος Δήμας. Η διαδικτυακή συνομιλία θα γίνει στο πλαίσιο του εορτασμού της πρώτης σχετικής Διεθνούς Ημέρας Δράσης των Ιστολογίων Blog Action Day.
Το chat θα πραγματοποιηθεί από τις 15.00 έως τις 18.00 ώρα Ελλάδας, στην ιστοσελίδα του Στ. Δήμα.

==================================================

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.


Το Οικολόγιο (www.oikologio.gr) συμμετέχει σ’ αυτή την προσπάθεια επεκτείνοντας και προωθώντας τους τρόπους που μπορείς να συμμετέχεις. Σε δράσεις ή σε συζητήσεις ή όπου αλλού εσύ επιλέξεις. Για εμάς αυτός ο σκοπός δεν αρχίζει ούτε τελειώνει στα blogs, ούτε στις δωρεές σε ΜΚΟ, αλλά περνά από τη συλλογική ισότιμη ενεργοποίησή μας για τη διάσωση της φύσης. Για εμάς το Περιβάλλον είναι θέμα προς διάλογο και δράση ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, και γι’ αυτό δημιουργούμε συνθήκες συνεργασίας ώστε η προστασία του να γίνει υπόθεση όλων. Γι’ αυτό η ομάδα του Οικολογίου συμμετέχει στο κάλεσμα της Ημέρας Ηλεκτρονικής Δράσης και καλεί με τη σειρά της και όλους τους Έλληνες bloggers να ενωθούν γι’ αυτό τον σκοπό.

Το Οικολόγιο είναι μία ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών. Γεννήθηκε στο διαδίκτυο, με αφορμή τις καταστροφικές και πολύνεκρες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007. Φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κόμβο έγκυρης ενημέρωσης και ανοιχτού διαλόγου σχετικά με τα μικρά και μεγάλα οικολογικά ζητήματα, καθώς και να συμβάλλει δυναμικά στη δραστηριοποίηση όλων των ενεργών πολιτών που επιμένουν να διεκδικούν ένα καλύτερο περιβάλλον.

Το Οικολόγιο είναι και θα παραμείνει μακριά από οικονομικές ή πολιτικές σκοπιμότητες. Δεν έχει πόρους και διοικητικά συμβούλια. Στηρίζει τη δύναμή του αποκλειστικά στη συλλογικότητα των μελών του, που αγωνίζονται ισότιμα και δημοκρατικά για την προστασία του περιβάλλοντος. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους και η συνεργασία με οργανώσεις, ιδρύματα και φορείς είναι ευπρόσδεκτη.

===================================

Διάλεξη με θέμα "Το πρόβλημα των Δασικών Πυρκαγιών στην Ελλάδα" 19-10-2007


Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ και το Οικολόγιο - www.οikologio.gr (Ανεξάρτητη Διαδικτυακή Πρωτοβουλία Πολιτών για το Περιβάλλον) σας προσκαλούν στη Διάλεξη που διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, στις 19 Οκτωβρίου 2007 και ώρα 19:00 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ "Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ", οδός Νίκου Τρυπιά 45 Ν. Φιλαδέλφεια, με θέμα:

«Το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών στην Ελλάδα»
(πρόληψη, καταστολή και μεταπυρική διαχείριση των καμένων εκτάσεων)

Ομιλητής/Εισηγητής: Δρ. Παύλος Κωνσταντινίδης
Ερευνητής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης– ΕΘΙΑΓΕ (τηλ. 2310-461171,2,3)

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Επικοινωνία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας: τηλ. 210-2582466
Επιμέλεια: Για τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ Π.Π.Ν.Φ.: Έλλη Καρακούλη, τηλ. 2108544660, e-mail: elikarakouli@yahoo.gr
Για το Οικολόγιο: Καλλιόπη Χαρκιανάκη e-mail: kalliopi_x@yahoo.com

=======================

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Οι φετινές πυρκαγιές δεν ήταν απλά οι χειρότερες της σύγχρονης τουλάχιστον ιστορίας μας, αλλά έδειξαν συγχρόνως ότι τόσο το κράτος όσο και οι πολίτες, στην πραγματικότητα ελάχιστα γνωρίζουμε για το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα όμως αποδείχθηκε ότι οι πολίτες μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να κινηθούν δυναμικά και συντεταγμένα εκδηλώνοντας την αγωνία για το σήμερα και το αύριο του τόπου και η φωνή τους να ακουσθεί μέχρι και την κορυφή του κράτους.

Στην προσπάθειά μας να ενημερωθούμε για το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών των δασών, ανοίγουμε μια σειρά συζητήσεων στις οποίες καλούμαστε να συμμετάσχουμε όλοι (πολίτες, ΜΜΕ, σύλλογοι, φορείς ΟΤΑ, κρατικές υπηρεσίες). Σ’ αυτές θα τοποθετηθούν ειδικοί επιστήμονες, θα τεθούν ερωτήματα και προβληματισμοί ώστε στο τέλος να κατατ'ιθενται προτάσεις βασιζόμενες στην επιστημονική γνώση και όχι στην «αίσθηση του σωστού» όπως αυτή υποδεικνύεται από το ένστικτο. Ζώντας σε μια χώρα που η προστασία του περιβάλλοντος ακόμη δεν έγινε συνείδηση, είναι απαραίτητη η αυτοοργάνωση και ενημέρωσή μας.

Η προσπάθειά μας αυτή, σε συνεργασία με τους Εθελοντές Πολιτική Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας, ξεκινά την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2007, και ώρα 19:00. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας "Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ" οδός Νίκου Τρυπιά 45. Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Παύλος Κωνσταντινίδης, ερευνητής στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του ΕΘΙΑΓΕ ο οποίος:

· Θα πραγματευθεί το θέμα «Το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών στη χώρα μας».
· Θα αναφερθεί στο τι συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα ως προς την πρόληψη, την καταστολή των πυρκαγιών και τη μεταπυρική διαχείριση των καμένων εκτάσεων.

Θα τοποθετηθεί σε σειρά καίριων ερωτημάτων, μεταξύ άλλων:

· Γιατί καίγονται τόσα πολλά δάση, σπίτια και κυρίως γιατί χάνονται άνθρωποι;
· Γιατί δεν υπάρχει οργάνωση και όλα βασίζονται σε αυτοσχεδιασμούς; Πόσο φταίνε οι εμπρηστές και πόσο οι προστάτες του δάσους για τις καταστροφές.
· Ποιος ο ρόλος της φωτιάς στη δημιουργία και διατήρηση του μεσογειακού οικοσυστήματος.
· Πόσο αναγκαία είναι η αναδάσωση και πότε και πως πρέπει να γίνεται;
· Δασική Υπηρεσία ή Πυροσβεστική στην κατάσβεση; Και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια της διάλεξης θα αναδειχθούν τα τεράστια λάθη που γίνονται και θα υποβληθούν προτάσεις βασιζόμενες στη διεθνή εμπειρία και πρακτική.

Επιπροσθέτως, η ανοιχτή συζήτηση που θα ακολουθήσει της παρουσίασης, θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους να τοποθετηθούν, να ρωτήσουν και να διαλεχθούν με στόχο την εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων.

Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη και θα μας δώσει ιδιαίτερο κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

www.oikologio.gr
email: media@oikologio.gr

==============================================

Τα 'μαθες τα νέα μητέρα...




Μία απολογία, και όχι καταγγελία, ήρθε στην «Ε» από τον Γιάννη Βαρελλά, ένα από τα θύματα των πυρκαγιών που έπληξαν την Πελοπόννησο. Αφορμή γι' αυτό το γράμμα είναι, όπως λέει, η ανάγκη να απολογηθεί γι' αυτά που δεν τόλμησε να πει στη μητέρα του την ώρα που αντίκρισαν μαζί τα ερείπια, από «μια διείσδυση μέσα του των χειρότερων που δεν έζησε», αλλά και μια «αταίριαστη ελπίδα».


Γεννημένος στο χωριό Χρύσαφα, κοντά στον Πάρνωνα, ο Γιάννης Βαρελλάς είδε το πατρικό σπίτι του, το πρώτο που συνάντησε η φωτιά, να καίγεται και ένα μεγάλο μέρος της κτηματικής του περιουσίας να καταστρέφεται. Σήμερα επιθυμεί, για λίγο, την προσοχή μας. Ας τον ακούσουμε...

«Το είδες, μητέρα; Δεν το γνώρισες; Είναι το σπίτι μας, καλέ. Σε μια "αστεία" εκδοχή διαλυμένων πραγμάτων. Να, εκεί ήταν το ψυγείο των υπερφορτωμένων υπερβολών σου. Πιο δίπλα ο καναπές των σιωπηλών ωρών με τον πατέρα δίπλα και την τηλεόραση σε ανοιχτή έφοδο στον ήδη ενημερωμένο σας χώρο. Το τραπέζι με τα χίλια μύρια καλούδια ακόμα πιο κει. Δεν βλέπεις τίποτα; Ούτε κι εγώ. (...)

Στην κοντινή απειλή του φλογερού σκότους καταστρώναμε όλοι σχέδια επιτυχούς αντίστασης, αλλά ξεχάστηκαν μόλις ήρθε. Και 'κάναν όλοι πιο μέσα. Στα δικά τους μέρη, στα δικά τους σπίτια. Δεν έφταιξε τίποτα άλλο, τώρα καθώς τα σκέφτομαι, περισσότερο, απ' ό,τι η γεωγραφία του χώρου, που έφερε το δικό μας σπίτι σε μια άτυχη θέση σε σχέση με τη φωτιά. Δεν ήταν δυνατόν να προλάβουμε κάτι παραπάνω από αυτό που προλάβαμε.

Θα μου πεις τώρα βέβαια εσύ γιατί δεν έφτασε βοήθεια από το κράτος. Η ασφάλεια των πολιτών! Ναι, έχεις δίκιο, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Κατά έναν γνωστό πια λόγο, η βοήθεια είναι πάντα αλλού από εκεί που τη χρειάζεσαι. Το μυαλό μου έχει ήδη φύγει από αυτούς και στέκεται λίγο στο "Υπέροχα Μονάχοι". Ετσι θα σου το περιέγραφα πιο πριν αν με ρωτούσες. Αλλά τώρα δεν το βλέπω έτσι. Μονάχοι ναι.. Υπέροχα όχι... γιατί εξαιτίας αυτής της μοναξιάς συντρίφτηκε ο δικός σας μαγικός κόσμος των καθημερινών συναντήσεων με τα πράγματα του σπιτιού, που ήταν μια προέκταση της ύπαρξής σας. (...)

Αλλωστε, πώς να λογαριάσεις τοίχους γκρεμισμένους και φωτιές που τους κατασπάραξαν μπρος σε μια ζωή που σώθηκε. Μια γριούλα ήταν. Ισως και να μπορούσα να το σώσω αν ερχόμουν πιο νωρίς και την άφηνα μονάχη. Αλλά δεν το μπόρεσα.

Τώρα κάθομαι και αντικρίζω μαζί σου τα τόσο όμορφα μαζεμένα ερείπια μπρος μου. Και πλάγια σε κοιτώ καθώς σου μιλώ από μέσα μου, για να βλέπω και τον πατέρα, που καθισμένος πάνω στα χαλάσματα αφουγκράζεται τις επόμενες στιγμές του, που ποτέ ξανά δεν θα 'ναι ίδιες με πριν.

Μα τι κάνεις όμως τώρα; Φοράς και πάλι την ποδιά της νοικοκυροσύνης; Μπορείς τόσο γρήγορα; Μπορείς. Το ξέρω. Το μαρτυράει ένας φαιδρός ήλιος που πέρασε μέσα από το γκρεμισμένο παράθυρο και τρεμοπαίζει ανάμεσα στις αποφάσεις σου. Το μαρτυράει μια ασύμμετρη αντιστοιχία της "φορεμένης" απειλής με την πυγμή της θέλησής σου και μια ανυπόφορη γλυκιά αίσθηση ξαναδημιουργίας που με γεμίζει από παντού σαν σε κοιτώ.

Πάμε λοιπόν μητέρα; Πάμε. Σήκωσε το πρώτο ερείπιο. Σε ακολουθώ...».

για την αντιγραφή...


ΑΝΤΩΝΙΑ ΞΥΝΟΥ


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/09/2007

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)