Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

22 Νοε 2008

Φυτεψε ένα δεντράκι, για το τώρα... για το αύριο...











Το πρώτο δικό μου δεντράκι ειναι τούτο... είναι το παράξενο δεντράκι, και κάνει παρέα με την Χαρίκλεια που φυτεύτηκε δίπλα της και με τον Μήτσο λιγο πιο πέρα...

Η βροχή των προηγούμενων ημερών τα αγάπησε, και τα δρόσισε, κι εμείς θα τα φροντίζουμε συχνά, μια μικρή βόλτα τα πρωινά της Κυριακής έτσι για να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν, να μεγαλώνει μαζί τους η ελπίδα μας για αυριο, για τα παιδιά μας, για εμάς...

οι δενδροφυτεύσεις συνεχίζονται...

20.000 δέντρα στο Πάνιο Όρος

Τελευταία ενημέρωση: 21/11/08 - 20/11/2008


Πηγή: ΣΚΑΙ

Επιπλέον 5.000 δέντρα εξασφαλίστηκαν για τη δεύτερη δεντροφύτευση στο Πάνιο Όρος που διοργανώνει την Κυριακή 23 Νοεμβρίου ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Καλυβίων. Περίπου 3.000 δέντρα θα διαθέσει ο Δήμος Καλυβίων και τα υπόλοιπα ο σύλλογος προστασίας της άγριας ζωής "ΑΝΙΜΑ". Έτσι, στα σημεία που κάηκαν από τη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2007 θα φυτευτούν συνολικά 20.000 δέντρα αντί για 15.000, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός.

Σημείο συνάντησης για τους πολίτες - εθελοντές είναι το δημαρχείο Καλυβίων [ Δείτε το σημείο συνάντησης ] , στις 10 το πρωί της Κυριακής. Η μεταφορά στα σημεία δεντροφύτευσης θα γίνει με λεωφορεία του δήμου.

Όσοι έρχονται από την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου, θα υπάρχει ειδική σήμανση στην περιφερειακή λεωφόρο Καλυβίων, ενώ όσοι επιλέξουν την Αττική Οδό, θα πρέπει να βγουν από την έξοδο Μαρκόπουλου και να ακολουθήσουν τις πινακίδες προς Καλύβια.


• Ενθουσιασμός στα Καλύβια
• Μαζική ανταπόκριση

Η σειρά των Καλυβίων
Συμμετοχή στη δενδροφύτευση έχουν δηλώσει :

• Πολλά σχολεία, μεταξύ των οποίων η Γαλλική Σχολή, το Αμερικανικό Κολέγιο, το Pierce College, καθώς και σχολεία από το Μαρκόπουλο και το Λαύριο.

• Πολιτιστικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι από τα Καλύβια, την Ανάβυσσο, το Μαρκόπουλο και το Γέρακα.

• Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

• Επιστήμονες του Πολυτεχνείου, φοιτητές από τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Πάτρας και Θράκης.

• O Σύλλογος Προστασίας της Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ".

Η τρίτη δεντροφύτευση (θα φυτευτούν 15.000 δέντρα), θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου, στο Βύρωνα [ Δείτε το σημείο συνάντησης ] , σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας Υμηττού (Σημείο συνάντησης). Η συνάντησή θα γίνει επίσης στις 10 το πρωί.

Πέντε τρόποι για να κάνετε οικολογικά Χριστούγεννα




Πέντε τρόποι για να κάνετε οικολογικά Χριστούγεννα
21 Νοεμβρίου 2008, 20:07

Πηγή: http://www.zougla.gr/

Ελένη Κυριακίδου

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Λίγο πολύ, όλοι έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε πώς θα οργανώσουμε τις γιορτές. Όσο περίεργο και αν σας φαίνεται, είναι αρκετά εύκολο να περάσετε αυτά τα Χριστούγεννα… οικολογικά! Εμείς σας προτείνουμε πέντε εύκολους τρόπους να γιορτάσετε, διατηρώντας την οικολογική σας συνείδηση καθαρή!

Δώρα

Κάθε φορά που πλησιάζουν οι γιορτές, ο προβληματισμός είναι ο ίδιος: «Τι δώρα θα κάνω φέτος;». Όλες οι επιλογές για ένα πρωτότυπο δώρο έχουν εξαντληθεί. Η λύση είναι απλή και δεν θα σας κοστίσει καθόλου. Επιλέξτε να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα αντικείμενα που σας συνδέουν συναισθηματικά μαζί τους. Θα μπορούσατε για παράδειγμα να φτιάξετε ένα κολάζ φωτογραφιών με όμορφες στιγμές της χρονιάς που περνάει. Στην περίπτωση που διαλέξετε ένα δώρο από το εμπόριο, μπορείτε να το κάνετε πιο προσωπικό, στολίζοντάς το οι ίδιοι. Υλικά, τα οποία βρίσκονται μέσα στο σπίτι σας σε αφθονία, όπως περιοδικά, εφημερίδες, σχοινιά και κορδέλες μπορούν να χρησιμεύσουν σαν περιτύλιγμα. Επιπλέον, από σήμερα, καλό θα ήταν να κρατάτε όχι μόνο τις σακούλες αλλά και τα περιτυλίγματα των δώρων που θα σας φέρουν, για να στολίσετε τα δώρα μόνοι σας τις επόμενες γιορτές!

Χριστουγεννιάτικα δέντρα

Αν και στη χώρα μας δεν συνηθίζεται, κάποιες οικογένειες ακολουθούν κατά γράμμα τα δυτικά πρότυπα και στολίζουν αληθινά δέντρα. Σκοπός ενός δέντρου δεν είναι να στολιστεί, αλλά να χαρίσει ζωή. Σκεφτείτε μόνο πόσο οξυγόνο θα προσφέρουν αυτά τα έλατα στα παιδιά σας, αν δεν τα κόψετε. Μία έξυπνη λύση είναι να στολίσετε το έλατο στον κήπο σας. Θα μπορούσατε ακόμη να αγοράσετε και να στολίσετε ένα έλατο σε γλάστρα.

Κάντε οικονομία στο ρεύμα

Κάθε φορά μετά τις γιορτές οι λογαριασμοί σας έρχονται φορτωμένοι; Αντί να ξοδεύετε υπέρογκα ποσά για τη ΔΕΗ και να σπαταλάτε αλόγιστα πολύτιμη ενέργεια, αγοράστε λαμπιόνια με χρονοδιακόπτη. Επίσης, δεν είναι ανάγκη να φορτώσετε με λαμπιόνια κάθε γωνιά του σπιτιού σας. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνο άσχημο αισθητικά, αλλά και επιβλαβές για το περιβάλλον.

Κινηθείτε ελεύθερα

Εκμεταλλευτείτε την περίοδο των γιορτών, για να κινηθείτε ελεύθερα στην πόλη. Για τις βόλτες σας προτιμείστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με αυτόν τον τρόπο κινείστε γρήγορα, οικονομικά και… οικολογικά.

Βάλτε οικολογικούς στόχους

Τα Χριστούγεννα σηματοδοτούν μία καινούρια αρχή. Από νέο έτος βάλτε στόχο να προστατέψετε το περιβάλλον. Ενημερωθείτε για περιβαλλοντικά ζητήματα και ανακυκλώστε όσα περισσότερα προϊόντα μπορείτε.

=============================

Πράσινα Χριστούγεννα

Εναλλακτικά Χριστούγεννα

«ΠΑΙΔΙάδα», παραστάσεις για μικρά παιδιά




Με μεγάλη μας χαρά συνεχίζουμε και φέτος τις παραστάσεις για μικρά παιδιά παρουσιάζοντας την ΠΑΙΔΙάδα, μία σειρά παραστάσεων διαφορετικών ειδών και για διαφορετικές ηλικίες, παραμένοντας όμως επικεντρωμένοι στις μικρότερες ηλικίες.

Σε αυτό το πλαίσιο η Artika συνεργάζεται φέτος με νέες ομάδες και δημιουργεί ένα «πεδίο» πλούσιο από διαφορετικά θεάματα. Η προσπάθεια αποτελεί, επίσης, ένα βήμα παραπέρα στην επιθυμία να διευρύνουμε την επικοινωνία μας με το κοινό, αλλά και με νέους καλλιτέχνες.

Στο φετινό πρόγραμμα της ΠΑΙΔΙάδας έχουν ενταχθεί οι ακόλουθες παραστάσεις:

1.«Ένας καινούριος θαυμαστός κόσμος» για παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών, παραγωγή Artika, νέα εκδοχή της περσινής παράστασης της ομάδας.
Πρεμιέρα: Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008, Διάρκεια παράστασης: 40΄
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 6.30μμ και Κυριακή 12μμ.

3. «Όταν η κόκκινη κλωστή χάθηκε στο μεγάλο δάσος» για παιδιά από 3 ετών, συμπαραγωγή με την ομάδα κουκλοθέατρου Φτουξελεφτερία.
Πρεμιέρα: Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008, Διάρκεια παράστασης: 60΄
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο 3.30μμ

3. «Το ποτάμι τρέχει να συναντήσει τη θάλασσα» - «Το ελιξίριο της ευτυχίας», δύο δραματοποιημένες αφηγήσεις παραμυθιών για φλάουτο και φωνή, για παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών, συμπαραγωγή με την ομάδα το-Φί-και-το-Φί.
Πρεμιέρα: Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008, Διάρκεια παράστασης: 60΄
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: μία Κυριακή το μήνα από 26 Οκτωβρίου 2008 στις 5μμ. και στη συνέχεια στις 30/11, 21/12, 25/01, 22/02, 29/03 και 12/04.

4. «Ο χάρτινος Γρηγόρης» θεατρική παράσταση για παιδιά ηλικίας 3 έως 6 ετών, παραγωγή Artika .
Πρεμιέρα: Φεβρουάριος 2009. Λοιπά στοιχεία για την παράσταση αυτή θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Όλες οι παραστάσεις θα παρουσιάζονται στον πολιτιστικό χώρο της Artika,
Αγίων Σαράντα 29, Μοσχάτο (σταθμός ΗΣΑΠ Μοσχάτο, πλησίον Πειραιώς).
Γενική είσοδος 12 ευρώ – φοιτητικό 8 ευρώ.
Κρατήσεις – πληροφορίες: 210 4828431, 6978138973.

Αστική Εταιρεία Πολιτιστική μη Κερδοσκοπική
Αγίων Σαράντα 29, Μοσχάτο 183 46
Τ. 210 4828431 Φ. 210 4828306
www.myspace/artikacompany
artika.co@gmail.com

Κύριε Πρωθυπουργέ - Το Κλίμα είναι στο Χέρι σας...



Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει, και θα ας επηρεάσει όλους.

Στις 1-12 Δεκεμβρίου 2008 θα συναντηθούν στο Πόζναν της Πολωνίας οι ηγέτες των κρατών-μελών του ΟΗΕ προκειμένου να προχωρήσουν σε μια παγκόσμια συμφωνία για τη μείωσητων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.

Η Σύνοδος του Πόζναν είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί θα αποτελέσει τη βάση των διαπραγματεύσεων για τη μετά-Κιότο εποχή, που θα λάβουν χώρα στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο
του 2009.

Στόχος είναι μέχρι το 2050 να επιτευχθεί παγκοσμίως μια είωση των εκπομπών CO2 κατά 60-80%.

Ας του υπενθυμίσουμε, λοιπόν, την ευθύνη του για την επιτυχία των παγκόσμιων διαπραγματεύσεων στέλνοντας την παρακάτω κάρτα.

Το κλίμα είναι στο χέρι μας!

Πατήστε εδώ http://www.ohiallokarvouno.gr/_form/form.php για να στείλετε την κάρτα.

Όσες περισσότερες κάρτες λάβει ο Πρωθυπουργός, τόσο μεγαλύτερο το αποτέλεσμα.

Διαδώστε το στους φίλους σας!

Mάθετε περισσότερα στο wwf.gr/climate

18 Νοε 2008

Να διαμαρτυρηθούμε όλοι για τις παράνομες και καταχρηστικές πρακτικές της Εθνικής Τράπεζας - ΕΚΠΟΙΖΩ




A.Π. 556.17-11-2008

Αγαπητοί φίλοι,

Στις 11/11/2008 η ΕΚΠΟΙΖΩ σε συνέντευξη τύπου κάλεσε το σύνολο των καταναλωτών σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της Εθνικής Τράπεζας, η προκλητικότητα της οποίας πρόσφατα, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Έχοντας ως δεδομένο την κοινή πρακτική των τραπεζών που συνίσταται:

Στα απαράδεκτα υψηλά επιτόκια των πιστωτικών καρτών, προσωπικών και καταναλωτικών δανείων και στα μηδαμινά επιτόκια καταθέσεων

Στην είσπραξη προμηθειών και αδικαιολόγητων εξόδων

Στην ωμή παραβίαση νόμων και αποφάσεων της δικαιοσύνης

Στην έλλειψη διαφάνειας στις συναλλαγές με τους πολίτες

Στην έλλειψη πολιτικής υπεύθυνου δανεισμού

Στην ανύπαρκτη ή ανεπαρκή και ακατανόητη πληροφόρηση και τις απαράδεκτα επιθετικές και παραπλανητικές διαφημίσεις και πρακτικές

Στην αλαζονική συμπεριφορά και την εφαρμογή του «δικαίου του ισχυροτέρου»

Αλλά και…

Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή της Εθνικής Τράπεζας στους κατόχους πιστωτικών καρτών για αύξηση του επιτοκίου, με τρόπο απολυταρχικό και παράνομα μονομερή, που αποτέλεσε την ‘σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι’

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Εθνική Τράπεζα είναι με διαφορά η μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα τράπεζα στην Ελλάδα και επιπλέον ότι οι δικές της πρακτικές και ενέργειες επηρέασαν και επηρεάζουν κατά πολύ ολόκληρη τη χρηματοπιστωτική αγορά

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

εφόσον η Εθνική Τράπεζα δεν αποσύρει τις παραπάνω παρανομίες (μονομερής τροποποίηση, αύξηση και μη μείωση των επιτοκίων)

να διακόψουν όλες (ή έστω κάποιες από) τις συναλλακτικές σχέσεις μαζί της, και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Να αποσύρουν τις καταθέσεις
Να μην χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες για συναλλαγές
Να μεταφέρουν τα υπόλοιπά τους από κάρτες και δάνεια σε άλλες τράπεζες με ευνοϊκότερους όρους
Να ακυρώσουν πάγιες εντολές πληρωμής λογαριασμών
Να μην αποστέλλουν εμβάσματα μέσω της Εθνικής

Ας συσπειρωθούμε, ας αποδείξουμε όλοι μαζί την δική μας δύναμη, την δύναμη της κοινωνίας των πολιτών, και ας στείλουμε σε όλους το ηχηρό μήνυμα ότι

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ….

ΝΑΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά την:

ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ…
ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ…
ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ…
ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΑΣ
ΑΠΛΗΣΤΙΑ, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ…


Το ΔΣ της ΕΚΠΟΙΖΩ

Ελένη Αλευρίτου, Γιατρός, Πρόεδρος
Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος
Γιώργος Παυλικάκης, Εκπαιδευτικός, Γεν. Γραμματέας
Αθηνά Πατέλη, Λογίστρια, Ταμίας
Ανδρέας Βαρλάμος, Χημικός Μηχανικός, Μέλος
Ανδρομάχη Δεληκωστοπούλου, Δικηγόρος, Μέλος
Βασίλης Ιερεμίας, Οικονομολόγος, Μέλος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Όσοι επιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ www.ekpizo.gr, να εκτυπώσουν, να συμπληρώσουν και να αποστείλουν με φαξ ή ηλεκτρονικά, την φόρμα διαμαρτυρίας προς την Εθνική Τράπεζα


ΑΘΗΝΑ: ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 43-45, Τ.Κ.: 106 81  ATHENS: 43- 45 VALTETSIOU STR., Z. C.: 106 81 ATHENS - GREECE, Tel.:+30210-330 44 44 Fax:+30210-330 05 91

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γ. ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ 14, Τ.Κ. 546 31 THESSALONIKI: 14, G. BAKATSELOU STR., Z.C. 546 31 THESSALONIKI, GREECE Tel/Fax 302310-257776
URL: www.ekpizo.gr, e-mail: info@ekpizo.gr, http://ekpizo.gr/blog

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ !!!



ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

Κυριακή 23 Νοέμβρη

«Vengo», του Τόνι Γκατλίφ

Η ζωή των τσιγγάνων της Ανδαλουσίας Μουσική, γλέντια, έρωτας, πόνος, περιθωριοποίηση, παραβατικότητα, τιμή του αίματος…

Κυριακή 30 Νοέμβρη

«Δευτέρες με λιακάδα», του Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα


Οι συνέπειες της ανεργίας πάνω σε μια παρέα απολυμένων εργατών από τα ναυπηγεία μιας μικρής ισπανικής παραθαλάσσιας πόλης: αβεβαιότητα για ανεύρεση εργασίας, απαισιοδοξία
για το μέλλον, αλκοολισμός…

8.30 μ. μ. (αυστηρά), στα γραφεία μας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΕΦΙΛ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Λόντου 6 Εξάρχεια,

τηλέφωνο: 210-3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)