Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

10 Απρ 2009

Οι φίλοι είναι για να μας θυμίζουν όσα αξιζουν...

Στο μπλογκ της πεταλούδας μου της αγαπημένης φίλης, βρήκα αυτό το υπέροχο ποίημα, μαζί με τα τελευταία νέα για τον Θοδωρή τον Τενέζο.... (πεταλούδα μου ευχαριστώ που μου έδωσες την άδεια να αναδημοσιεύσω το ποίημά σου)

ΑΧ!!!

Σου 'παν παιξε με τον ηλιο και τα χρωματα.
Σου 'πανε πως σου ανηκουν τα ονειρα σου.
Μα δε σου 'παν πώς η γη γεμιζει πτωματα,
ουτε πως θα καταπιουν τα σωθικα σου.

Σου 'παν ταχα πως η γνωση ειναι δυναμη
και μπορεις εσυ τον κοσμο να αλλαξεις.
Μα ξεχασαν να σου πουν πως ειναι αδυναμη
η ψυχη σου και γι' αυτο θα την πεταξεις.

Δεν σου ειπαν οτι ολα εχουν τιμημα,
πως θα αισθανεσαι τις νυχτες ενα ριγος,
τη στιγμη που αυτοι, στου φοβου το προσκυνημα,
ξεπουλανε τη ζωη σου λιγο λιγο.

Μα ηρθε η μερα που τα ονειρα σου ζητησες
κι απ' το ληθαργο που ειχες πεσει ξυπνησες.
Στη χαμενη την ψυχη σου εμπρος γονατισες
κι ο,τι απεμεινε στα δυο σου χερια κρατησες.

Τολμησες να πεις "Δεν ειναι εδω το σπιτι μου!
Και να φυγω θελω ΤΩΡΑ, μα την πιστη μου!"
Να πεταξεις απ' τα τειχη που σου χτισανε.
Να ξεφυγεις απ' το μελλον που σου ορισανε.

Απλα καγχασαν με την αφελεια σου
και σου ειπαν πως δεν ητανε δικα σου
ολα αυτα που χρονια δηθεν σου χαριζανε.
Δανεικα... και μονο εκεινοι το γνωριζανε.

Μην τολμησεις, σου 'παν, τ' αστρα να κοιταξεις,
γιατι απ' το φως τα ματια σου θα καψεις.
Κοιτα τωρα τον εαυτο σου και προσπερασε.
Κοριτσοπουλο η μερα που εγερασε...

Αφιερωμενο στους αγωνιστες του χθες, του σημερα και του αυριο. Αφιερωμενο σε οσους ετσι ακριβως μας αντιμετωπιζουν, με κυνισμο, σαν παρασιτα...τα παρασιτα αυτα, που δεν εχουμε ακομα αποτιναξει και μας κανουν το παρον και το μελλον πνιγηρα.

Αφιερωμενο στην Κωνσταντινα Κουνεβα.

Αφιερωμενο στο Θοδωρη Τενεζο.

Αφιερωμενο στη 16χρονη Σομαλη προσφυγα, που κατεληξε στη φυλακη, σαν να μην ηταν αυτη το θυμα αλλα ο θυτης.

Αφιερωμενο στην Κατερινα Γκουλωνη, που μεχρι τελευταιας πνοης αγωνιζοταν για τα δικαιωματα των κρατουμενων.

Αφιερωμενο στην Χριστινα Κυριμοπουλου, που μετα τη φυλακη, ατενιζει ενα μελλον αβεβαιο, χωρις κανεναν διπλα της.

Αφιερωμενο ακομα στο Σολωμο Σολωμου, στον Τσε Γκεβαρα, στον παπα- Γιαννη απο τα Οινοφυτα, στο κοριτσι της διπλανης πορτα, που ακομα ονειρευεται, στο παληκαρι που δε χαμηλωνει ουτε το κεφαλι ουτε το βλεμμα...

Αφιερωμενο σε μενα και σε σενα, που τοσο εχουμε πια απογοητευτει απο το μεγαλο τιποτα.

Αφιερωμενο σε ολους τους ονειροπολους αυτου του κοσμου.

Πιστευω οτι ολοι καπως ετσι νιωθουμε, με το κατεστημενο ζωης που μας επιβαλεται.

Keep walking guys...keep walking...





Δεν ξεχναμε! Αποψε στις 8:30 ειμαστε διπλα στο Θοδωρη, με κερια και κιθαρες, συμπαραστεκομαστε στον ανθρωπο που εχει απλωσει τη ζωη του στο πεζοδρομιο!



Αντε κι ενα χαμόγελο.... "Dirty mind"

H Νίνα η φιλενάδα μου παλι το εκανε το θαυμα της και μου έστειλε και σήμερα ενα χαμόγελο πλατύ - κι εγώ το μοιράζομαι μαζί σας...







Ηθική Τράπεζα!



το παρακάτω μήνυμα το έλαβα από το περιοδικό ΓΑΛΕΡΑ και θαρρώ αξίζει και τούτο τον κόπο αναδημοσίευσης...

Και τράπεζα και ηθική; Και τράπεζα και κίνημα; Και τράπεζα και υπόδειγμα διαφάνειας; Είναι δυνατό να υπάρχει κάτι τέτοιο;

Τη στιγμή που οι πολυεθνικοί τραπεζικοί κολοσσοί βιώνουν τη σοβαρότερη κρίση μετά το κραχ του ’29, η Banca Etica στην Ιταλία βγαίνει όχι μόνο αλώβητη, αλλά και ενισχυμένη. Το μόνο «πρόβλημα» που αντιμετωπίζει είναι οι μεγάλες… ουρές νέων καταθετών. Άλλη μια απόδειξη ότι ο μόνος εφικτός κόσμος είναι η «ουτοπία».

* Περισσότερα στη διεύθυνση: www.blogal.gr/bancaetica

* Παρακαλούμε, προωθήστε σε κάθε ενδιαφερόμενο αυτό το μέιλ.

===================

Αγαπητοί φίλοι,

Ένα νέο μπλογκ με τίτλο «ΗΘΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ» βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στο διαδίκτυο. Στόχος του είναι να ενημερώνει για το επιτυχημένο εγχείρημα της Banca Εtica, η οποία στις 8 Μαρτίου γιόρτασε τα 10 γενέθλιά της, και - γιατί όχι;- να συμβάλει στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων ώστε κάτι ανάλογο να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα.

Τα πρώτα βήματα έγιναν:

- Με μια ιδιαιτέρως επιτυχημένη εκδήλωση στην Αθήνα που οργανώθηκε από το ελληνικό τμήμα του Bellaciao (Δίκτυο Ιταλών εξωτερικού), όπου μίλησε το στέλεχος της Banca Εtica, Mauro Meggiolaro.

- Με την ανταπόκριση που η εκδήλωση βρήκε από όλο το φάσμα των ΜΜΕ.

- Με τη δημιουργία αυτού ακριβώς του μπλογκ και τη θερμή υποδοχή που ήδη συναντά.

Η δημιουργία μιας εναλλακτικής τράπεζας στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι από τη φύση της προϊόν συλλογικής προσπάθειας, «από τα κάτω». Αφορά συλλογικότητες, φορείς, άτομα, επιχειρήσεις του εναλλακτικού τομέα της οικονομίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση ithikitrapeza@gmail.com, γράψτε μας τη γνώμη σας, δηλώστε τη διαθεσιμότητά σας, προβάλετε την προσπάθεια.

Συνημμένα θα βρείτε δύο banner, σε περίπτωση που θέλετε να αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας ένα λινκ.

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια.

www.blogal.gr/bancaetica *

* To blogal.gr είναι ένας διαδικτυακός τόπος που φτιάχνεται με πολύ ενθουσιασμό και συλλογική δουλειά, ένας χώρος όπου θα μπορούν να συναντιούνται και να ενημερώνονται ενεργοί πολίτες. Δεν αφορά μόνο την προβολή του εγχειρήματος της Banca Etica. Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες προσπάθειες δημοσιογραφικής τεκμηρίωσης και αμφίδρομης επικοινωνίας.



Irena Sendler




Ελαβα το παρακάτω μήνυμα απο μια φίλη στην Αμερική, και θαρρώ αξίζει τον κόπο της δημοσίευσης, ετσι για να θυμόμαστε ότι υπάρχει και κατι άλλο, για να βλέπουμε πως το κάτι άλλο το μεταχειρίζονται οι ισχυροί και οι άρχοντες του κόσμου τούτου, και ίσως για να μπορούμε να αναδαυλίζουμε το ίχνος της ελπίδας που υπάρχει μεσα μας, παραδειγματιζόμενοι από εκείνα που λάμπουν αλλά τα κρύβουν σχολαστικά....

Οταν θεσπιστεί το νομπελ μαλακίας ποιος θα το πρωτοπάρει άραγε?

Τhis lady has an entry in Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Irena_Sendler)

The prize doesn't always go to the most deserving; it goes to those who want to push the agenda.

In May 2008, a 98 year-old Polish lady named Irena Sendler died.

During WWII, she got permission to work in the Warsaw Ghetto, as a Plumbing/Sewer specialist but she had an ulterior motive. She KNEW of the Nazi's plans for the Jews. Irena smuggled infants out in the bottom of the tool box she carried and, in the back of her truck, she had a burlap sack for the larger children. She had a dog in the back of the truck that she trained to bark when the Nazi soldiers let her in and out of the ghetto. The soldiers wanted nothing to do with the dog and the barking covered the noise of the children. She managed to smuggle out and save 2,500 children before she was caught; the Nazis broke both her legs and her arms and beat her severely.

Irena kept a record of the names of all the children that she smuggled out which she kept in a glass jar buried under a tree in her back yard. After the War, she tried to locate any parents that had survived and reunited the families. Most, of course, had been gassed but she helped those children to be placed into foster family homes or adopted.

In 2007, Irena was nominated for the Nobel Peace Prize but was not selected. Al Gore won - for a slide show on Global Warming!

LET'S SEND THIS ONE AROUND THE WORLD - GOD BLESS HER and may she rest in Peace.

Για μια πρόχειρη μετάφραση του κειμένου κλικ παρακάτω...



Η Κυρία αυτή έχει αφιέρωμα στην wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Irena_Sendler)

Tα βραβεία δεν δίνονται πάντοτε σε αυτόν που τα αξίζει αλλά σε αυτόν που επιθυμεί να προωθήσει το πρόγραμμα / σύστημα.

Τον Μάϊο του 2008 πέθανε μια 98χρονη γυναίκα η Irena Sendler

Στη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, η γυναίκα αυτή είχε πάρει άδεια να δουλεύει στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης της Βαρσοβίας σαν ειδικευμένη στα Υδραυλικά και αποχετευτικά, είχε όμως έναν άλλο στόχο και σκοπό. Γνώριζε τα σχέδια των Ναζί για τους Εβραίους. H Irena κατάφερε να περάσει μυστικά βρέφη κρυμένα στον πάτο της εργαλειοθήκης της, στο πίσω μερος του φορτηγού της, είχε ένα σάκκο για τα μεγαλύτερα παιδιά.

Είχε και έναν σκύλο στο πίσω μερος του αυτοκινήτου της τον οποίο είχε εκπαιδεύσει να γαυγίζει κάθε φορά που περναγε μέσα και εξω απο το στρατόπεδο συγκέντρωσης των Ναζι. Οι φρουροί δεν ήθελαν να πλησιάσουν τον σκύλο και το γαύγισμά του κάλυπτε τον όποιο θόρυβο μπορεί να εκαναν τα παιδιά. Κατάφερε με αυτό τον τρόπο να βγάλει και να σώσει 2,500 παιδιά πριν την ανακαλύψουν. Οταν την ανακάλυψαν, οι Ναζί της έσπασαν και τα δύο πόδια και τα χέρια και την χτύπησαν βάναυσα.

Η Irena είχε κρατήσει λεπτομερές αρχείο με τα ονόματα όλων των παιδιών που εβγαλε λαθραία απο το στρατόπεδο, το οποίο το ειχε κρύψει σε ενα γυαλινο βάζο θαμμένο στη ρίζα ενός δεντρου στην αυλή της. Μετά το τέλος του πολέμου, προσπάθησε να βρει γονείς των παιδιών που τυχόν είχαν επιζήσει ώστε να ενώσει ξανά τις οικογένειες. Οι περισσότεροι φυσικά είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων, αλλά η Irena βοήθησε τα παιδιά να πάνε σε καλές ανάδοχες οικογένειες και να υιοθετηθούν.

Το 2007 η Irena ήταν υποψήφια για το Νομπελ Ειρήνης αλλά δεν επιλέχθηκε. το νόμπελ δόθηκε στον Al Gore για μια ταινία για την υπερθέρμανση του πλανήτη...

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ - πληροφορίες για όσα πρέπει να προσέχετε αυτές τις ημέρες.




Ερχεται το Πάσχα όπως μας λένε και διάφοροι εκπρόσωποι της πολιτικής μας σκηνής, και η Ενωση Καταναλωτών Καβάλας μας εύχεται με μικρές χρήσιμες συμβουλές σχετικά με τα τρόφιμα αλλά και άλλα αγαθά που θα καταναλώσουμε τις μέρες αυτές, (όσο μας επιτρέπει η όποια κρίση που διάγουμε)

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΥΓ. ΙΟΡΔΑΝΟΥ 32,653 02 ΚΑΒΑΛΑ
ΤΗΛ: 2510 223000, 2510 243942, 25930 23794 ΦΑΞ: 2510 243942, 25930 58094
e-mail:enoikokav@yahoo.com
http://www.fonikatanaloton.blogspot.com

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Η Ένωση Καταναλωτών σας εύχεται ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και σας δίνει πληροφορίες για όσα πρέπει να προσέχετε αυτές τις ημέρες.

1. ΚΡΕΑΤΑ: * Τα σφάγια που θα αγοράσουμε να φέρουν τις απαραίτητες ενδείξεις για την προέλευση τους ώστε να μην αγοράζουμε κρέατα που δεν είναι κτηνιατρικά ελεγμένα ούτε τα ξένα ως ελληνικά.
* Θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή ψυγεία « βιτρίνες» ώστε να διατηρούνται στη σωστή θερμοκρασία και να προστατεύονται από σκόνη, ρύπανση, έντομα, μικρόβια.
* Μεγάλη προσοχή στην αγορά εντέρων και εντοσθίων. Προσπαθούν ορισμένοι «επιτήδειοι» να πωλήσουν κατεψυγμένα ως νωπά. Η διαφορά μεταξύ τους είναι ότι τα κατεψυγμένα που έχουν αποψυχθεί είναι καθαρά ενώ τα φρέσκα έχουν το εντερικό τους περιεχόμενο.

2. ΛΑΧΑΝΙΚΑ-ΦΡΟΥΤΑ: Καλό θα είναι να αγοράζουμε λαχανικά και φρούτα εποχής.

3. ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ: Να αγοράζουμε σοκολατένια αυγά από χώρους όπου τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής (πχ θερμοκρασίας) και να αναγράφονται στη συσκευασία όλες οι ενδείξεις που ορίζει η νομοθεσία για τις ετικέτες τροφίμων. Προσοχή στα σοκολατένια αυγά που περιέχουν παιχνίδια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει αυστηρούς όρους για την πώληση τέτοιων προϊόντων που έχουν αποδειχθεί ότι κρύβουν κινδύνους για τα παιδιά.

4. ΑΥΓΑ: Τα φρέσκα αυγά να φέρουν όλες τις ενδείξεις για τα τρόφιμα. Τα βαμμένα αυγά θα πρέπει να φέρουν ενδείξεις όπως: η ονομασία πώλησης, η καθαρή ποσότητα, η χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας, οι συνθήκες συντήρησης και χρήσης, το όνομα ή την εμπορική επωνυμία και τα πλήρη στοιχεία του παραγωγού ή του εμπόρου, ο τόπος παραγωγής ή προέλευσης, οδηγίες χρήσης.

5. ΛΑΜΠΑΔΕΣ: Πριν αγοράσετε κάντε έρευνα αγοράς. Οι τιμές παρουσιάζουν μεγάλη διακύμανση.

6. ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Τα παιχνίδια πρέπει να είναι ασφαλή για τα παιδιά και κατάλληλα για την ηλικία και την ανάπτυξη της προσωπικότητας τους. Πρέπει οι συσκευασίες να αναγράφουν όλες οι απαραίτητες ενδείξεις όπως η ηλικία στην οποία απευθύνεται το παιχνίδι, τα υλικά κατασκευής τους, τα πλήρη στοιχεία του παραγωγού ή του εμπόρου. Όλες οι ενδείξεις θα πρέπει να αναγράφονται στα ελληνικά.



9 Απρ 2009

Μακρόνησος

Μακρόνησος

Πηγή: http://www.culturenow.gr/

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κινηματογράφου καταγράφεται και αναλύεται με απολύτως αυθεντικά ντοκουμέντα η ανθρώπινη τραγωδία στη Μακρόνησο που αποτέλεσε την πιο σκοτεινή περίοδο του εμφυλίου πολέμου…

Ο Ηλίας Γιαννακάκης και η Eύη Καραμπάτσου σκηνοθετούν μια ταινία έπειτα από επταετή έρευνα που έφερε στο φως τα πιο σπάνια υλικά, έγγραφα, μαρτυρίες, δημοσιεύματα, φωτογραφίες και κινηματογραφικό αρχειακό υλικό. Το στίγμα της ταινίας είναι η προσπάθεια για μια προσέγγιση των γεγονότων πέρα από φανατισμούς, μίση και έντονη ιδεολογική φόρτιση.

Επελέγη ένας μικρός σχετικά αριθμός πρώην εξόριστων για να καταθέσουν την μαρτυρία τους, που συναποτελούν ολόκληρο το φάσμα των ανθρώπων που πέρασαν από το νησί. Αυτός που υπέγραψε, αυτός που δεν άντεξε, κάποιος που βασανίστηκε φρικτά, κάποιος άλλος που έζησε ως αυτόπτης μάρτυρας τα συγκλονιστικά γεγονότα της σφαγής τριακοσίων ανθρώπων καθώς και μια γυναίκα κρατούμενη, η γνωστή ηθοποιός Αλέκα Παϊζη, που πέθανε πρόσφατα.

Το 1947, στην κορύφωση του Ελληνικού Εμφυλίου, ένα στρατόπεδο δημιουργείται στην Μακρόνησο, ένα ξερονήσι απέναντι από το Λαύριο, ώστε να εκτοπισθούν οι κομμουνιστές φαντάροι ή ακόμη και οι ύποπτοι αριστερής συνείδησης και να αναμορφωθούν ιδεολογικά ώστε να σταλούν στο μέτωπο και να πολεμήσουν στην πλευρά του Εθνικού στρατού εναντίον των πρώην συντρόφων τους.

Τι συνέβη όμως πραγματικά σ’ αυτό το νησί-στρατόπεδο προπομπό του Γκουαντάναμο, που επί χρόνια αποτέλεσε ταμπού για το οποίο ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν; Τι συνέβη σ’ αυτό το νησί που ‘φιλοξένησε’ και πολιτικούς κρατούμενους και κορυφαίες φυσιογνωμίες της τέχνης, του πνεύματος, πανεπιστημιακούς, ακόμη και διάσημους ποδοσφαιριστές της εποχής. Ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μάνος Κατράκης, ο Θανάσης Βέγγος, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ήταν μερικοί μόνο από όσους πέρασαν την σκληρή δοκιμασία…



Οι πρωτόπλαστοι

να τι μου έστειλε σημερα η φίλη μου η Νίνα.... αυτό το παιδί ξερει να σκορπάει χαμόγελα ναναι καλά







έκκληση της Δ.Αμνηστίας για τη Κούνεβα

Υπογράψτε και σεις την έκκληση της Δ.Αμνηστίας για τη Κούνεβα και διαδώστε
το μήνυμα αυτό.Είναι εξαιρετικής και επείγουσας σημασίας!!

Μαρία Κατεργάρη
Μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας
Μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

http://www.amnesty.org.gr/actnow/appeals/kouneva.htm




6 Απρ 2009

Φεύγω... ακόμα φεύγω...

Πάνω σε ένα βαρκάκι μισοσαπισμένο...
Φόρτωσα φρούτα και καρπούς...
ελπίδες κι όνειρα παλιά
λίγο χώμα από εκείνο που με γέννησε....
μια ανάσα της μάνας την ευχή...
και δυο κομμάτια χαρτί που μίλαγε γι αγάπη...
κι έφυγα...
δειλινό ήταν, ανατολή?
δε ξέρω δε θυμάμαι....
το χρώμα ίδιο ήτανε κόκκινο της φωτιάς...
ακόμα φεύγω.... όλο και πιο έξω, όλο και πιο ψηλά...
όλο και πιο μακριά...
μέχρι το νήμα να κοπεί...
μέχρι η βάρκα να σαπίσει,
μέχρι η ανάσα να γίνει βροχή,
κι η εικόνα να γίνει ήχος...
κι η ελπίδα και το όνειρο να γίνουν φως...
ακόμα φεύγω....

Χριστίνα Σαββατιανού (2003)

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)