Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

13 Φεβ 2009

«Γάζα, γη που αιμορραγεί»



Φωτογραφία Σπύρος Τσακίρης




Φωτογραφία Περικλής Αντωνίου

«Γάζα, γη που αιμορραγεί»

Έκθεση φωτογραφίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας
«Γάζα, γη που αιμορραγεί» την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο.

Θα εκτεθούν φωτογραφίες των Σπύρου Τσακίρη και Περικλή Αντωνίου

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.Ώρες λειτουργίας : 9 –13 & 17-21
Κυριακή απόγευμα και Δευτέρα κλειστά.





ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1, 105 53 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210-3314334, 210-3816886, 210-3378412 – FAX 210-3314334
ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
159/480203-99
159/480503-88

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

« Γάζα, γή που αιμορραγεί»

Εγκαίνια την Τριτη 17 Φεβρουαρίου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Aθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο)

Ώρες λειτουργίας 9:00 – 13:00 & 17:00 – 21:00 (Κυριακή απόγευμα και Δευτέρα, κλειστό)

Διάρκεια Έκθεσης : 17 έως και 24 Φεβρουαρίου.

Φωτογράφοι : Σπύρος Τσακίρης και Περικλής Αντωνίου.

Τον αποκλεισμό της Παλαιστίνης κατάφερε να σπάσει το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης, και να μεταφέρει οικονομική και ιατροφαρμακευτική βοήθεια στα ορφανά της περιοχής.

Τις εικόνες από αυτήν την αποστολή, μοιράζόνται μαζί μας οι φωτογράφοι Σπύρος Τσακίρης και Περικλής Αντωνίου, στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο : «Γάζα, γη που αιμορραγεί», από 17 εως 24 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009 στις 19.30.

Υπενθυμίζουμε ότι με το νέο μας πρόγραμμα «οικονομικής υιοθεσίας» συνδέουμε, με ένα συγκεκριμένο ορφανό παιδί όποιον επιθυμεί να βοηθήσει για ένα χρόνο με ένα ορισμένο ποσό. Τα πλήρη στοιχεία του παιδιού (όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο, οικογενειακή κατάσταση) είναι εκ των προτέρων γνωστά και στη διάθεση του δωρητή.

*** Τηλ. Επικοινωνίας : 210 3816886 (Μαρία Σιάμπου) & 6948 481505 (Περικλής Αντωνίου)

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΓΓΕΛΟΥ "ΩΡΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΝΩΡΙΣ"



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΑΓΓΕΛΟΥ "ΩΡΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΝΩΡΙΣ"


Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας "ΩΡΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΝΩΡΙΣ" του Γιώργου Κατσάγγελου τη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 20.30 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας 6o χλμ Θεσσαλονίκης - Θέρμης / Τηλ: 2310 483000

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.photoeidolo.gr/



Γιώργος Κατσάγγελος

Ωριμάζοντας νωρίς

Μικρά παιδικά σώματα, φορτωμένα το βάρος της επιβίωσης. Μάτια, πρόωρα ώριμα και σοβαρά που σε κοιτάνε με την κούραση αλλά και με την σιγουριά του εργαζόμενου.

Η παιδική εργασία, εξαφανισμένη στον σύγχρονο δυτικό κόσμο από τις αρχές του 20ου αιώνα, στις υπανάπτυκτες αλλά και στις αναπτυσσόμενες χώρες αποτελεί δεκανίκι της οικονομίας τόσο της κρατικής όσο και της στενά οικογενειακής.

Μικροί πωλητές - οι πιο τυχεροί -, μικροί αγρότες, εργαζόμενοι στην βιομηχανία και στα ορυχεία. Ένα στα δέκα παιδιά στην Τουρκία εργάζονται. Απ' αυτά τα μισά βοηθούν την οικογένειά τους χωρίς αμοιβή ενώ τα άλλα μισά αμείβονται δουλεύοντας εκτός σπιτιού.

Για τα περισσότερα απ' αυτά τα παιδιά η ζωή τους προδιαγράφει ένα δρόμο σκληρό και δύσκολο χωρίς εκπαίδευση, χωρίς παιχνίδι χωρίς ξενοιασιά.

H έκθεση θα διαρκέσει από

Παρασκευή 13/2 - Τρίτη 3/2/2009
Εγκαίνια: Παρασκευή 13/2, ώρα 20:30

Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ

6o χλμ Θεσσαλονίκης - Θέρμης

Τηλ: 2310 483000


11 Φεβ 2009

Στα... ψιλά η καταδίκη Τζανίκου για το «The Mall»




http://www.tvxs.gr/v4981

Μία ακόμη από τις εξελίξεις που «θάφτηκαν», ελέω συμφερόντων: Στις 19 Ιανουαρίου, ο πρώην δήμαρχος Αμαρουσίου, Παναγιώτης Τζανίκος, καταδικάστηκε τελεσίδικα από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών σε 12 μήνες φυλάκιση. Αιτία, η επίμαχη οικοδόμηση του θηριώδους εμπορικού κέντρου, «The Mall».

Το δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα του κ. Τζανίκου, ο οποίος υποβαθμίζει τις περιβαλλοντικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις του έργου και κάνει λόγο, μάλιστα, για οφέλη στην πόλη του Αμαρουσίου. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι μία από τις 6 που διεξάγονται το 2009 με αντικείμενο την αμφιλεγόμενη κατασκευή του συγκροτήματος, συμφερόντων Λάτση. Μία εκ των προσφυγών αξιώνει αποζημίωση, ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, από τις κατασκευαστικές εταιρείες προς το δήμο Αμαρουσίου, επικαλούμενη «τεράστιες ζημιές» για την περιοχή.

Τοπικές οργανώσεις πολιτών, οι οποίες χαρακτηρίζουν το έργο παράνομο, δηλώνουν αισιόδοξες, ύστερα από τη σχετική δικαστική απόφαση, τόσο στο πλαίσιο της προσπάθειας να διασωθούν οι ελεύθεροι χώροι, όσο και στο επίπεδο της απρόσκοπτης απονομής δικαιοσύνης. Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν με έμφαση ότι η είδηση ουσιαστικά δεν δημοσιεύθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

==================

διαβάστε περισσότερα: http://eleftheroutopia.wordpress.com/apolysh2-mall/

http://foralexandros.blogspot.com/2009/02/fuck-them-all.html


Αμφισβητείται η νομιμότητα της κατασκευής του "the Mall"

Πηγή: εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Μετέωρες κινδυνεύουν να βρεθούν όλες οι πολεοδομικές ρυθμίσεις που περνάνε επίτηδες με νόμο από τη Βουλή, ενσωματώνοντας μέσα τους τις πράξεις που θα μπορούσαν να προσβληθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με μοναδικό σκοπό να αποφύγουν τις προσφυγές και τον δικαστικό έλεγχο νομιμότητας και συνταγματικότητας. Μαζί με τις νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις «τρίζουν» και τα οικοδομήματα που κτίστηκαν σε εφαρμογή τους, καθώς με απόφαση - βόμβα του Ε τμήματος του ΣτΕ ανατρέπεται η μέχρι σήμερα πάγια νομολογία, καθώς κρίνεται για πρώτη φορά ότι μπορεί να ελέγχεται κατευθείαν ένας νόμος για το αν είναι αντισυνταγματικός.

Η δικαστική απόφαση αποτελεί ένα είδος «επανάστασης» στον χώρο του δικαίου και φέρνει στην κυριολεξία «τα πάνω κάτω» όσον αφορά στη δυνατότητα να εισχωρήσει ο δικαστικός έλεγχος παντού και να εντοπίσει κάθε είδους παρανομία που μπορεί να κρύβεται κάτω από τον μανδύα ενός νόμου. Η ρηξικέλευθη απόφαση εκδόθηκε με αφορμή τη σοβαρότατη επιδείνωση του περιβάλλοντος (και οικιστικού) στην περιοχή του Αμαρουσίου, όπου ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων και παρά τις αντιρρήσεις του ΣτΕ, υπερδιπλασιάστηκε ο συντελεστής δόμησης με συνέπεια να επιβαρυνθεί η όλη ζώνη με τεράστια κτίρια, όπως το Εμπορικό Κέντρο «Τhe Μall» της εταιρείας Lamda Development η οποία ανήκει στον όμιλο Λάτση.

Οριστικά
Η νομιμότητά του αμφισβητείται στην επίμαχη δίκη και θα κριθεί οριστικά από την Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου. Πάντως, αν η Ολομέλεια του ΣτΕ εγκρίνει τις θέσεις του τμήματος θα ανοίξει ο δρόμος για τεράστιες ανατροπές.

Το Ε τμήμα του ΣτΕ αμφισβητεί ευθέως τη συνταγματικότητα των νόμων 3010/02 και 3207/03, που πρόβλεψε τα σχετικά με το χωριό φιλοξενίας των δημοσιογράφων στο Μαρούσι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, με ανακατανομή των χρήσεων γης, μεγάλη αύξηση του συντελεστή δόμησης κ.λπ. Σε εκτέλεση του νόμου αυτού η εταιρεία «LΑΜDΑ OLYMPIA VILLAGE Α.Ε.» ανέλαβε να κτίσει κατοικίες και εγκαταστάσεις φιλοξενίας των 1.600 δημοσιογράφων κ.λπ. υποβάλλοντας και σχέδια μεταολυμπιακής χρήσης όλων των χώρων.

Είχε προηγηθεί ο ν. 2947/01 που επέτρεψε να επιβαρυνθούν περιοχές αμιγούς κατοικίας με χρήσεις πολεοδομικού κέντρου και με αύξηση του συντελεστή δόμησης.

Ο ν. 2947 κατέρρευσε στο ΣτΕ ως αντισυνταγματικός λόγω της μεγάλης οικιστικής επιβάρυνσης και της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων. Ωστόσο, οι νεότεροι νόμοι αντί να συμμορφωθούν προς τη δικαστική κρίση, πρόβλεψαν ακριβώς τα ίδια και χειρότερα, εκτοξεύοντας στα ύψη τον συντελεστή δόμησης επιτρέποντας να δομηθούν κτίρια πολύ μεγαλύτερης επιφάνειας, ενώ ενσωμάτωσαν και όλες τις διοικητικές πράξεις (οικοδομικές άδειες) για να μην ελεγχθεί από το ΣτΕ. Εντούτοις το Ε τμήμα κάνοντας ένα τολμηρό νομολογιακό βήμα, υποστηρίζει ότι πρέπει να δικαιωθούν οι πολίτες που προσέφυγαν σε μία εξαιρετικής σημασίας δίκη που θα ολοκληρωθεί σύντομα και όπου έχει παρέμβει και η «LΑΜDΑ OLYMPIA VILLAGE Α.Ε.» η οποία κατασκεύασε το εμπορικό κέντρο.

Η μεθόδευση
Από την προηγούμενη δεκαετία η πολιτεία προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο του ΣτΕ κατέφυγε σε μία μεθόδευση. Επειδή όλες οι διοικητικές πράξεις της (π.χ. έγκριση σχεδίου, οικοδομική άδεια κ.λπ.) μπορούν να προσβληθούν από τους πολίτες στο ΣτΕ και να ελεγχθεί εκεί η νομιμότητά τους, αποφάσισε να αποφύγει την ακύρωση των πράξεων αυτών, να μην τις εκδώσει ποτέ, αλλά να τις ενσωματώσει μέσα σε ένα νόμο.

Τώρα για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά το Ε τμήμα του ΣτΕ υπό τον πρόεδρό του Κ. Μενουδάκο (και οι Σύμβουλοι Ν. Ρόζος, Αικ. Σακελλαροπούλου) προκειμένου να τερματιστεί αυτή η μεθοδευμένη ασυλία, κατέληξαν ότι το σύστημα αυτό προσβάλλει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη να έχει έννομη - δικαστική προστασία.



O Σίβα και η Τζιντζερ, το ντουέτο των ονειρων σας.









Β
ρέθηκαν μόλις λίγων ημερών πεταμένα στα σκουπίδια.Σώθηκαν από θαύμα για να γίνουν 2 εκπληκτικού χαρακτήρα σκυλάκια. Μεγαλωμένα με μπιμπερο κι απίστευτη φροντίδα μέσα σε σπίτι, αγκαλιά με γάτες και άλλα σκυλιά, είναι 2 τρυφερά αδελφάκια, ικανά να δώσουν όλα όσα ζητάει κάποιος από ένα σύντροφο.
Είναι στειρωμένα, με άψογους τρόπους διαβίωσης και συμπεριφοράς, ικανά να σταθούν..στο υψος και των πιο δύσκολων απαιτήσεων.
Πριν χρονίσουν, ηρθε καιρός ν αναζητήσουν το σπίτι που θα ανοίξει τις πόρτες του για να δεχτεί αυτό το αχτύπητο ντουέτο, παντοτινούς συντρόφους και φύλακες.
Ο κουλτουριάρης Σίβα κι η φύλακας άγγελος του Τζίντζερ περιμένουν να τα πάρετε από το σπίτι που μεγάλωσαν και φιλοξενούνται. Τηλεφωνήστε στη Κατερίνα στο 6932595451 η στην ¨Όλγα στο 6945386096.
Αν προτιμάτε την διαδικτυακή ενημέρωση καθώς κι άλλες φωτός στείλτε στο olgapeyi@otenet.gr


Κωστής Παλαμάς - Φοίβος Δεληβοριάς

βρήκα τουτο δω το νοστιμο στο μπλογκ της φιλης μου της Λου

και μια και λατρεύω και ποιητή και ερμηνευτή το έκλεψα εγώ αυτή τη φορά απο τη φιλη - να που μου εδωσες ευκαιρία να κλεψω κατι τις Λου...

10 Φεβ 2009

Μουσική Παράσταση στο Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγγελική Τουμπανάκη, Βασίλης Κετεντζόγλου

Μουσική Παράσταση στο Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ

Η Αγγελική Τουμπανάκη (φωνή) και ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα), στήνουν με απλά μέσα μια πολυσυλλεκτική παράσταση.

Μαζί με τον Γιάννη Παπαγιαννούλη στα κρουστά, αυτοσχεδιάζουν, αντλώντας ήχους απο την παράδοση της Μεσογείου και των Βαλκανίων, απο το κινηματογράφο και την κλασσική τζάζ σκηνή.

Οι τρείς μουσικοί παρουσιάζουν ενα πρόγραμμα ηχητικών εκπλήξεων προσκαλώντας σε αυτό μια χορεύτρια flamenco, έναν ηθοποιό και μια video artist.

Η μουσική ενώνεται με την εικόνα, την κίνηση και το λόγο με μοναδική μαεστρία και μετατρέπεται σε ενα έντονα εκφραστικό μέσο επικοινωνίας με τον θεατή.

Αγγελική Τουμπανάκη: φωνή

Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα

Γιάννη Παπαγιαννούλη: κρουστά

Γιώτα Πεκλαρη: Χορος

Νίνα Φούφα: video art

Paolo Cammisuli: Performance


Θέατρο ΔΙΠΥΛΟΝ
Καλογήρου Σαμουήλ 2 και Διπύλου, Ψυρρή (Πλ. Κουμουνδούρου)

210 3227991

Ώρα Έναρξης : 21.30

Είσοδος: 10 ευρω


Βασίλης Κετεντζόγλου

Your browser may not support display of this image.Ο Βασίλης γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά και στη Ρόδο. Άρχισε μουσικές σπουδές στα 13 και είναι κάτοχος των πτυχίων Φούγκας, Αντίστιξης, Ειδικού Αρμονίας και Κλασικής Κιθάρας από το Ελληνικό Ωδείο. Συνέχισε τις σπουδές του σε πανεπιστημιακό επίπεδο στο Λονδίνο και του απονεμήθησαν οι τίτλοι του Bachelor of Music (BMus) από το Royal Holloway University of London και Master of Music (MMus) από το Royal College of Music - London με ειδίκευση στη σύνθεση μουσικής για οθόνη (κινηματογράφο, τηλεόραση). Επίσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια jazz και κιθάρας φλαμένκο στην Ιταλία και στην Ισπανία αντίστοιχα.

Από το καλοκαίρι του 2003 εγκαθισταται μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός.

Έχει συνεργαστεί με τις ιδιότητες του κιθαρίστα, ενορχηστρωτή, συνθέτη και μαέστρου με τους: Γ. Νταλάρα, Ν. Ξυδάκη, Ε. Αρβανιτάκη, Μ. Λιδάκη, Χ. Τσιαμούλη, Καμεράτα - Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Μ. Φραγκούλη, Φ. Δάρρα και άλλους. Έχει ενορχηστρώσει τον χρυσό δίσκο του Νίκου Ξυδάκη "Γρήγορα ή ώρα πέρασε" (2006) που ερμήνευσαν η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο συνθέτης, και έχει συμμετάσχει με δικές του συνθέσεις στον πολυσυλλεκτικό δίσκο "Ημερολόγιο Δεύτερο" (2005).

Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Ηρώδειο, στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας αλλά και σε διακεκριμένους χώρους συναυλιών στο εξωτερικό: Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισπανία, Ισραήλ, Κύπρο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Τσεχία.

www.ketentzoglou.gr

Αγγελική Τουμπανάκη

Your browser may not support display of this image.

Η Αγγελική Τουμπανάκη παρακολουθεί μαθήματα τζαζ (τραγούδι, αυτοσχεδιασμό, πιάνο, αρμονία) στο Ωδείο “Athenaeum” και μαθήματα φωνητικής με την Σ. Νοητή. Εχει τελειώσει υποχρεωτικό αρμονίας και παίζει κιθάρα, πιάνο και παραδοσιακά κρουστά (νταούλι, μπεντίρ).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού στο Μουσείο Λαικών Οργάνων, βουλγάρικου και κλασσικού οθωμανικού τραγουδιού στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» με διοργανωτή τον Ross Daly. Είναι μέλος του συγκροτήματος «Mare Yiem» ενώ στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα (Σανάδες, Χαονία, Ανοιχτή Θάλασσα, κ.α.).

Τέλος έχει εμφανιστεί σε διαφορα φεστιβάλ (φεστιβάλ Σάμης -Κεφαλονία 2008, Θεάτρου Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» 2008, Φεστιβάλ πολυφωνικού τραγουδιού 2007-Θέατρο Πέτρας, Φεστιβάλ εθνοτήτων και Πολιτισμού 2007 Λαμία, Φεστιβάλ Δήμου Λαρισας 2007 και φεστιβάλ πολυφωνικού τραγουδιού 2006 Θέατρο Πέτρας) και σε διαφορες μουσικές και θεατρικές σκήνες όπως Ιανός, Bios, Δίπυλον, ,Λιθογραφείον (Πάτρα) Πυρήνας, Αρχιτεκτονική, Αλάβαστρον, Παράφωνο κ.α.


www.myspace.com/aggelikitoubanaki

Πέτυχε το πείραμα στον ελληνικό λαό





http://www.tvxs.gr/v4906

Διπλά παράνομο το πάρκινγκ στην Κύπρου

http://www.tvxs.gr/v4896

Μια νέα αποκάλυψη, με οσμή σκανδάλου έρχεται στο φως για το περιβόητο πλέον πάρκινγκ που θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος στη συμβολή των οδών Κύπρου και Πατησίων. Παραβάσεις του Αναπτυξιακού Νόμου από τον Δήμο Αθηναίων και τους υπουργούς Αλογοσκούφη και Παπαθανασίου... Εκτός από την παράνομη κοπή δέντρων, η οποία έγινε αγνοώντας σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αττικής, ακόμα και η χρηματοδότηση του έργου αποδεικνύεται πως βασίστηκε σε παράνομη απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, κατά παράβαση των κανόνων για τις χρηματοδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου. Συγκεκριμένα, η εταιρία ΔΟΜΟΤΕΚΑ (Κοινοπραξία που έχει συσταθεί από τις εταιρίες ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ και ΤΕΚΑΛ) όπως προκύπτει από το φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως χρηματοδοτήθηκε για την κατασκευή δύο υπόγειων γκαράζ με βάση τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, με ποσοστό 40% επί της συνολικής επένδυσης. Τη σχετική απόφαση υπογράφουν στις 16.9.2008 ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο τότε υφυπουργός Οικονομικών και σημερινός διάδοχος του κ. Αλογοσκούφη, Γιάννης Παπαθανασίου. Ωστόσο, η απόφαση αυτή είναι παράνομη και μάλιστα εν γνώσει των δύο υπουργών καθώς με δικά τους νομοθετήματα αλλά και με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία έχουν ρητά αποκλειστεί από τις ευεργετικές διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου οι επενδύσεις που γίνονται μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα έχει ως εξής: Το έργο του υπόγειου γκαράζ στην Κύπρου και Πατησίων εκτελείται με ΣΔΙΤ μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της κοινοπραξίας ΔΟΜΟΤΕΚΑ, η οποία υπογράφτηκε στις 22.12.2006. Η σύμβαση αυτή προβλέπει την παραχώρηση της έκτασης των δύο στρεμμάτων από τον δήμο στην εταιρία με αντάλλαγμα την κατασκευή του γκαράζ με έξοδα της εταιρίας. Με απλά λόγια η παραχώρηση της έκτασης θεωρείται ήδη ενίσχυση της εταιρίας και συνεπώς βάσει νόμου δεν δικαιούται νέα χρηματοδότηση. Παρόλα αυτά η υπουργική απόφαση προβλέπει την επιδότηση της συγκεκριμένης επένδυσης σε ποσοστό 40%, ήτοι 1.324.800 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται ήδη διορθωτική προσπάθεια από την κυβέρνηση ώστε να δικαιολογηθεί η χρηματοδότηση της εταιρίας. Συγκεκριμένα, σε τροπολογία που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνεται η αλλαγή του νόμου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ ώστε να περιληφθεί και η συγκεκριμένη σύμβαση η οποία υπογράφτηκε από το 2006. Σχετική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ζητά να πληροφορηθεί από τον υπουργό Οικονομίας κατά πόσο είναι σύννομη η υπαγωγή αυτής της επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο αλλά και να κατατεθούν στην εθνική αντιπροσωπεία όλα τα σχετικά έγγραφα των τεχνικοοικονομικών μελετών και τα παραστατικά των εκταμιεύσεων που τυχόν έχουν ήδη πραγματοποιηθεί προς την εταιρία ΔΟΜΟΤΕΚΑ ΑΕ. Τέλος, ο κ. Λαφαζάνης αποκαλύπτει πως με παρόμοιο τρόπο έχει υπαχθεί στον Αναπτυξιακό νόμο και άλλη επένδυση της ΔΟΜΟΤΕΚΑ, η οποία αφορά το υπόγειο γκαράζ στη συμβολή των οδών Ψηλορείτη και Δηλιγιάννη (Πρώην κινηματογράφος Αλκαζάρ), το οποίο επίσης κατασκευάστηκε με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Οι Καταναλωτές λέμε ΟΧΙ στη ΦΑΓΕ!






Οι Καταναλωτές λέμε ΟΧΙ στη ΦΑΓΕ!
Εκτύπωση E-mail
10.02.09
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών και η Ο.Ε.Κ.Ε. – Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών Ελλάδος καλούμε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν, από αύριο Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009, κανένα προϊόν της εταιρίας ΦΑΓΕ, η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, έχει προχωρήσει σε αυξήσεις προϊόντων, οι οποίες δε δικαιολογούνται από τους κοστολογικούς ελέγχους.

Το μποϋκοτάζ, κατά της εταιρίας, θα συνεχιστεί, μέχρι η εταιρία, να κατεβάσει τις τιμές της. Το ΚΕ.Π.ΚΑ. έχει καταγράψει τις τιμές των προϊόντων της εταιρίας, στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Θα παρακολουθούμε την εξέλιξή τους και θα ενημερώνουμε τους καταναλωτές, για τη συνέχιση ή μη του μποϋκοτάζ.

Καλούμε το Υπουργείο Ανάπτυξης να συνεχίσει και να εντείνει τους κοστολογικούς ελέγχους, δίνοντας στη δημοσιότητα, τα ονόματα των εταιριών, που δε σέβονται τον καταναλωτή.

Είναι η ώρα οι καταναλωτές να πάρουμε την κατάσταση, στα χέρια μας:
- Απαιτούμε διαφάνεια, στην κοστολόγηση.
- Απαιτούμε τιμές, που να ανταποκρίνονται, στο πραγματικό κόστος των προϊόντων.
- Απαιτούμε ένα καλύτερο, αύριο.

Φτάνει, πια, με την ακρίβεια και τις αυξήσεις των τιμών!

9 Φεβ 2009

Βρείτε φωτογραφίες σας από το σχολείο...



I couldn't believe it, check it out. This Website is amazing. They actually have photographs of almost every School in the World.

Unless you went to School when cameras weren't invented, you will find a photo of yourself or at least your classmates.

Click on the link below or type it into your search line. You have to enter the name of your school and Year that you were there.

Check it out.....

http://www.worldschoolphotographs.com/wsp/index1.htm

Ηθική αυτουργία ή η Δικαιοσύνη στην ... Ελλάδα



χωρίς σχόλιο, δεν μπορώ να γραψω τιποτε τελευταία, σκέφτομαι τόσα πολλά, σκέφτομαι με τέτοια οξύτητα που το μπλογκ θα γίνει μαντάρα αν τα μεταφέρω... αφήνω λοιπόν άλλους να μιλούν πιο ήπια για μενα με χιουμορ κάπου κάπου, με ευστοχία πιστεύω πάντοτε...

Καλή βδομάδα να χουμε

και κάτι ΄νόστιμο για τα δέντρα που βρήκα εδώ http://www.tvxs.gr/v4839

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)