Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

27 Μαρ 2009

H Ώρα της Γης (συνέχεια-συμβουλές)




Φίλες και φίλοι,

H Ώρα της Γης βρίσκεται πλέον προ των πυλών και στις 28 Μαρτίου, στις 20:30, οι Έλληνες είμαστε έτοιμοι να στείλουμε ένα ισχυρό συμβολικό μήνυμα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα. Στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό συμμετοχικό γεγονός που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη η Ελλάδα κατακτά μια παγκόσμια πρωτιά με την εντυπωσιακή συμμετοχή της.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η Ώρα της Γης είναι μια καθαρά συμβολική κίνηση που στοχεύει όχι μόνο στην πίεση προς την πολιτική ηγεσία αλλά και στην αφύπνιση όλων μας σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ας αξιοποιήσουμε λοιπόν αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία, ως εφαλτήριο για την αλλαγή της καθημερινότητάς μας. Μια καθημερινότητα που από τις 21:30 το βράδυ της 28ης Μαρτίου μπορεί να γίνει διαφορετική αναδεικνύοντας ως νικητή το μέλλον του πλανήτη μας. Ο αγώνας ενάντια στην κλιματική αλλαγή συνεχίζεται με περισσότερη ένταση αλλά και ενθουσιασμό.

Ας σβήσουμε το φως για να δούμε τη διαφορά,

Δημήτρης Καραβέλλας
Διευθυντής WWF Ελλάς

==================================


Απλές συμβουλές, που όλοι μας μπορούμε να ακολουθήσουμε κατά την Ώρα της Γης, μεγιστοποιώντας έτσι τα οφέλη στην εξοικονόμηση ενέργειας και ενισχύοντας το συμβολικό μήνυμα προς τους ηγέτες του κόσμου:

* Αν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα ή ανειλημμένες υποχρεώσεις, σβήστε τα φώτα νωρίτερα από τις 20.30
* Κρατήστε τα φώτα σβηστά όσο περισσότερο μπορείτε. Γιατί όχι και όλη τη νύχτα; Εξάλλου όσοι μείνουν σπίτι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας από την τηλεόραση, δεν χρειάζονται φώτα
* Καιρού επιτρέποντος, ζήστε την Ώρα της Γης εκτός σπιτιού χωρίς να ξεχάσετε βέβαια να σβήσετε προηγουμένως όλα τα φώτα στο σπίτι σας. Κατά την Ώρα της Γης θα έχετε άλλωστε την ευκαιρία να απολαύστε την πληθώρα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την Ελλάδα
* Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχουν στο σπίτι μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι ή άρρωστοι συνιστάται να μην κλείσουν τα φώτα ή να ανοίξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην ασφάλεια αυτών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.


ΔΕΣΜΗΕ – WWF Ελλάς: μαζί για την Ώρα της Γης
Αθήνα, 24/03/09:Ο Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΔΕΣΜΗΕ, υπεύθυνος για την ασφαλή και αξιόπιστη ηλεκτροδότηση όλης της χώρας, συμμετέχει ενεργά στην Ώρα της Γης, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό συμμετοχικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης της Διοίκησης του ΔΕΣΜΗΕ με στελέχη της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς.

Ο ΔΕΣΜΗΕ έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της εξοικονόμησης ενέργειας και της προώθησης των ΑΠΕ τόσο για περιβαλλοντικούς, όσο και για οικονομικούς λόγους. Μέσα σε αυτήν τη λογική, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, προωθεί άμεσα κάθε έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στηρίζοντας παράλληλα κάθε μέτρο βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας. «Ο ΔΕΣΜΗΕ χαιρετίζει την Ώρα της Γης και συμμετέχει σε αυτήν με ολιγόλεπτο, για λόγους ασφάλειας, συμβολικό κλείσιμο των φώτων στο κτίριό του. Για την τήρηση της ευστάθειας του δικτύου, το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαρτίου, ο ΔΕΣΜΗΕ θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, λαμβάνοντας τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα. Θέλουμε, όμως, να τονίσουμε τη σημασία της περαιτέρω καθημερινής δράσης του καθενός από εμάς προς αποφυγή της ενεργειακής σπατάλης» δηλώνουν οι κ.κ. Ευάγγελος Λεκατσάς, Πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ και Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος.

«Η συμμετοχή του Διαχειριστή του ενεργειακού συστήματος της χώρας στην Ώρα της Γης αποτελεί τιμή για το WWF Ελλάς και δείχνει ότι ο ΔΕΣΜΗΕ κατανοεί την σπουδαιότητα της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης και λήψης μέτρων για την κλιματική αλλαγή» τονίζει ο κ. Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς.

Ο ΔΕΣΜΗΕ δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και τη διάθεση να συνεισφέρει στην πραγματική ευαισθητοποίηση των πολιτών. Έτσι, από κοινού με το WWF Ελλάς, παρέχονται μερικές ουσιαστικές συμβουλές που όλοι μας μπορούμε να ακολουθήσουμε κατά την Ώρα της Γης, μεγιστοποιώντας έτσι τα οφέλη στην εξοικονόμηση ενέργειας και ενισχύοντας το συμβολικό μήνυμα προς τους ηγέτες του κόσμου:

* Αν δεν έχετε κάποιο πρόβλημα ή ανειλημμένες υποχρεώσεις, σβήστε τα φώτα νωρίτερα από τις 20.30
* Κρατήστε τα φώτα σβηστά όσο περισσότερο μπορείτε. Γιατί όχι και όλη τη νύχτα; Εξάλλου όσοι μείνουν σπίτι για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδας από την τηλεόραση, δεν χρειάζονται φώτα
* Καιρού επιτρέποντος, ζήστε την Ώρα της Γης εκτός σπιτιού χωρίς να ξεχάσετε βέβαια να σβήσετε προηγουμένως όλα τα φώτα στο σπίτι σας. Κατά την Ώρα της Γης θα έχετε άλλωστε την ευκαιρία να απολαύστε την πληθώρα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα σε όλη την Ελλάδα
* Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχουν στο σπίτι μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι ή άρρωστοι συνιστάται να μην σβήσουν τα φώτα ή να τα ανάψουν ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην ασφάλεια αυτών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Βελλίδης, Υπεύθυνος επικοινωνίας WWF Ελλάς, 210 3314893, g.vellidis@wwf.gr

Σημείωση προς συντάκτες: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΔΕΣΜΗΕ και το ρόλο του, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.desmie.gr Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Ώρα της Γης», επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.earthhour.org/greece

Το χαμομηλάκι - Διαμαρτυρία για την κακοποίηση του Παιδιού

http://hamomilaki.blogspot.com/




Το χαμομηλάκι - Διαμαρτυρία για την κακοποίηση του Παιδιού

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Παρελθόν - Αλλά μπορούμε να αλλάξουμε το Μέλλον».

Τα παιδιά δεν θα έχουν δεύτερη ευκαιρία.

Τα παιδιά παιδιά που κακοποιούνται σεξουαλικά στις ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας δεν μπορούν να μιλήσουν για τον εαυτό τους.
Εσύ όμως μπορείς.

Με την βοήθεια σου μπορούμε να εξαλείψουμε αυτή την παρανομία.
ΔΕΝ χρειαζόμαστε τα χρήματά σου.

Την υπογραφή σου χρειαζόμαστε.

Όσες περισσότερες υπογραφές, τόσο ισχυρότερη φωνή.

Η διαμαρτυρία θα χρησιμοποιηθεί να πιέσει κυβερνητικούς, πολιτικούς, οργανισμούς, διαδικτυακούς παρόχους, εταιρείες και νομικούς, ώστε να εξαλειφθεί η παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο.

Μπορούμε να το πετύχουμε. Μαζί, μπορούμε να εξαλείψουμε την εμπορική εκμετάλλευση των παιδιών.

Όσο περισσότεροι συνυπογράψουμε το αίτημα τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ισχύς του!

Είναι ανάγκη όλοι μαζί, το συντομότερο, να πολεμήσουμε τις μάστιγες που ακούν στο όνομα:

* - εμπορία παιδιών,
* - παιδική πορνεία,
* - παιδική πορνογραφία
* - παιδική κακοποίηση

Λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες ελλείψεις του συστήματος πρόληψης, αρωγής, καταπολέμησης, προστασίας και αντιμετώπισης του φαινομένου της Παιδικής Κακοποίησης και του Ανήλικου Θύματος,

διεκδικούμε:

* Ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το κακοποιημένο παιδί
* Πρόληψη από την μάστιγα της παιδικής κακοποίησης
* Εισαγωγή στα σχολεία εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενημέρωση εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών

* Πρόσληψη παιδοψυχολόγων στα σχολεία για την ανίχνευση περιστατικών κακοποίησης

* Συνεργασία με όλους τους φορείς που ασχολούνται με το παιδί για την πρόληψη και περίθαλψη

* Κινητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη και καταστολή της παιδικής κακοποίησης

Petition: http://www.gopetition.com.au/online/23975.html




«ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» - Φωτογραφία




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»


Θεσσαλονίκη «φτωχομάνα»,

Θεσσαλονίκη «πρωτεύουσα της ανεργίας»,

Θεσσαλονίκη «πρωτεύουσα των προσφύγων»,

Θεσσαλονίκη «πόλη των φαντασμάτων»,

Θεσσαλονίκη «συμπρωτεύουσα»,

Θεσσαλονίκη «ερωτική πόλη»,

Θεσσαλονίκη «νυφούλα του Θερμαϊκού»…κλπ!

Ποια, τελικά, είναι η σύγχρονη Θεσσαλονίκη; Πώς είναι να ζεις σ’ αυτή; Πώς τη βλέπει ένας επισκέπτης; Ποια είναι η εικόνα της, η «αύρα» της;

Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης μας προσκαλούν και μας προκαλούν να πάρουμε τις φωτογραφικές μηχανές μας και να αποτυπώσουμε πλευρές / στιγμές της ζωής μας στην πόλη απ’ όποια «γωνία» θέλουμε.

Τα αποτελέσματα αυτών των φωτογραφικών εξορμήσεων τα περιμένουμε στο μεγάλο μας φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: «ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
«ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Η Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» και το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θέλοντας να αναπτύξουν ένα σύγχρονο διάλογο για τη Θεσσαλονίκη, για το αστικό της περιβάλλον, τον τρόπο ζωής, τις διαπροσωπικές σχέσεις, την κοινωνικοοικονομική ζωή και την κίνηση ιδεών στην πόλη, προκηρύσσουν διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: «ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Καλούμε τους φωτογράφους να αποδώσουν με κάθε δυνατό τρόπο το θέμα. Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε φωτογραφικές απόψεις που μπορεί να ξεκινούν από την παραδοσιακή (κλασική) φωτογραφία και να φτάνουν μέχρι τη σύγχρονη, την εικαστική, την κατασκευασμένη ή την ψηφιακή. Η Οργανωτική Επιτροπή δεν θέτει κανένα τεχνικό ή άλλου είδους καλλιτεχνικό περιορισμό.

Όροι του διαγωνισμού

· Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Φωτογραφίες τους μπορούν να στείλουν αδιακρίτως επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι.

· Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό με portfolio, με μεμονωμένες φωτογραφίες ή σειρά φωτογραφιών.

· Τα έργα αποστέλλονται ή παραδίδονται μόνο στη διεύθυνση: Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας», Τσιμισκή 115, Θεσσαλονίκη 54621, τηλ./φαξ 2310-253330, ώρες:6.30-8.30, με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ»

· Τελευταία ημέρα αποστολής των φωτογραφιών η 20/9/2009 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

· Η Κριτική Επιτροπή θα είναι τριμελής. Θα αποτελείται: από εκπρόσωπο της Δημοτικής Κίνησης, από εκπρόσωπο του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και από έναν δημιουργό εγνωσμένου κύρους.

· Η κρίση της Επιτροπής είναι οριστική και δεν υπόκειται σε ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

· Κάθε φωτογραφία θα σταλεί τυπωμένη σε χαρτί διαστάσεων τουλάχιστον 20x25cm έτοιμη για παρουσίαση, και, για τις ανάγκες του καταλόγου, σε ψηφιακή μορφή με διαστάσεις 25 cm η μεγάλη πλευρά και σε ανάλυση 300 dpi. Στο πίσω μέρος κάθε φωτογραφίας (ακόμη και αν αυτή αποτελεί μέρος σειράς) θα αναγράφεται: τίτλος (εάν υπάρχει), τόπος ή περιοχή λήψης της φωτογραφίας (προαιρετικά), ονοματεπώνυμο του φωτογράφου, πλήρης διεύθυνση, τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση (εάν υφίσταται). Γλώσσες εκτός της Ελληνικής, η Αγγλική.

· Τα έργα που θα σταλούν, δεν θα επιστραφούν.

· Τα έργα που θα επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή θα αποτελέσουν τον κορμό φωτογραφικής έκθεσης, η οποία θα παρουσιαστεί τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη.

· Η πρώτη έκθεση θα εγκαινιαστεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Οκτώβρη.

· Το κόστος ανάρτησης και παρουσίασης των έργων στην έκθεση επιβαρύνει τον διοργανωτή. Αν κάποιος δημιουργός έχει συγκεκριμένη πρόταση ανάρτησης, πρέπει να την συμπεριλάβει στο φάκελο υποβολής των έργων του, ώστε η Επιτροπή να τη λάβει υπόψη της (πχ διαστάσεις μεγαλύτερες αυτών που υπεβλήθησαν επικολλημένες σε capa fix).

· Κάποιες από τις φωτογραφίες θα περιληφθούν στο ημερολόγιο / λεύκωμα για τη Θεσσαλονίκη, που θα εκδώσει για το 2010 η Δημοτική Κίνηση

· Συμβολικά βραβεία θα απονεμηθούν σε πέντε φωτογράφους. Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική τελετή.

· Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, όπως και οι ημερομηνίες εκθέσεων και βραβεύσεων θα ανακοινωθούν στον τύπο, στο Internet (στους δικτυακούς τόπους των διοργανωτών, www.thessalonikitonpoliton.gr και www.fkth.gr κάτω από τη ρουμπρίκα ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ) και σε όλους όσους έλαβαν μέρος.

· Τα πνευματικά δικαιώματα του καταλόγου και του ημερολογίου/λευκώματος ανήκουν στη Δημοτική Κίνηση. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.

· Τα έργα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευρύτερη προβολή του διαγωνισμού και των σκοπών του, σε οποιοδήποτε μέσον και με οποιοδήποτε τρόπο, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής του συμμετέχοντος.

· Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των παραπάνω όρων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

Μαρία Αγαθαγγελίδου 2310-216353, κιν. 6977718016,

Βασίλης Καρκατσέλης κιν.6942860890,

Ιωάννα Τσολακοπούλου κιν. 6974145970

Email: kin-pol@otenet.gr


· ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»
· ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



26 Μαρ 2009

«Γάζα, γη που αιμορραγεί» - Φωτογραφία




Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλελεγγύης και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τραπέζης Ελλάδος

σας προσκαλούν

Την Τρίτη 31 Μαρτίου στις 7 μμ

Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας

«Γάζα, γη που αιμορραγεί»

των φωτογράφων

Σπύρου Τσακίρη και Περικλή Αντωνίου.


Σίνα 16 Αιθουσα Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδας.

Διάρκεια έκθεσης : 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου

Ώρες λειτουργίας : 10-14 και 17-21

Για περισσότερες πληροφορίες:

«το δεύτερο χέρι», Φειδίου 14 (στη στοά),

Τηλ. Και φαξ : 210 3816886,

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ COLUMBIA
savecolumbia@yahoo.gr



24 Μαρ 2009

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΑΡΤΕΛ. - ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΕΝΕΖΟΣ

Υπάρχει παντού, εγώ το μεταφέρω από το μπλογκ της φίλης μου της πεταλούδας




Αγαπητοί κύριοι/ Αγαπητές κυρίες,

Ολόκληρη η διαδικτυακή κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον αγώνα του συμπολίτη μας Θεόδωρου Τενέζου, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην 40η ημέρα απεργίας πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην παντοδυναμία των καρτέλ και του αθέμιτου ανταγωνισμού, που έγιναν η αιτία τόσο ο ίδιος να καταστραφεί οικονομικά, όσο και να μείνουν άνεργοι 220 υπάλληλοι που απασχολούσε.
Με ακόμα εντονότερο ενδιαφέρον όμως, καθώς και με απορία, παρακολουθούμε την πλήρη αποσιώπηση του θέματος από τα ΜΜΕ και την απέραντη αδιαφορία των πολιτικών μας εκπροσώπων, δηλαδή των βουλευτών μας.

Την ιστορία του Θεόδωρου Τενέζου, όσοι από εσάς παρακολουθείτε τα μπλογκς και το Ιντερνετ γενικότερα, την γνωρίζετε σίγουρα. Για όσους δεν την γνωρίζετε, μπορείτε να την πληροφορηθείτε από την ανοικτή επιστολή που ο ίδιος έστειλε στον πρωθυπουργό, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία θα βρείτε εδώ. Επιστολή στην οποία μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απολύτως καμία απάντηση.

Σαν Έλληνες πολίτες, έχουμε μείνει άναυδοι μπροστά στην αδράνεια κυβέρνησης και παραγόντων, όταν συντελούνται τέτοια εγκλήματα κατά της περιουσίας, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Θεωρούμε προκλητική και ύποπτη τη στάση, τόσο της πολιτικής κοινότητας, όσο και των ΜΜΕ. Εξοργιστικά προκλητική και ύποπτη!

Η θέση σας ως βουλευτές, ως δημόσιοι δηλαδή λειτουργοί, που έχουν εκλεχθεί από το λαό, που πληρώνονται από τους φόρους των πολιτών, σας καθιστά άμεσα υπεύθυνους για τη διόρθωση - αν όχι πρόληψη- της οποιασδήποτε αδικίας. Σας καθιστά άμεσα υπόλογους για κάθε δυσλειτουργία των νόμων και των θεσμών και φυσικά δεν σας επιτρέπει την ουδέτερη στάση και την απάθεια.

Εν κατακλείδι, ως πολίτες και ψηφοφόροι, έχουμε την αξίωση να επιληφθείτε του θέματος άμεσα, καθώς αντιλαμβάνεστε ότι πλέον μιλάμε για κίνδυνο της ζωής του κυρίου Τενέζου. Είναι υποχρέωσή σας να δώσετε στο ζήτημα αυτό τη δημοσιότητα και την προσοχή που πρέπει και να πιέσετε προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να υπάρξει το συντομότερο μια λύση.

Η κοινωνία μας έχει πλέον ανάγκη για βαθύτατες ριζικές τομές σε όλα τα επίπεδα. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, απλά θα μείνει πίσω και θα κοιτάζει τις εξελίξεις από το περιθώριο. Όσοι το συνειδητοποιούν, θα πρωταγωνιστήσουν στις αλλαγές. Η επιλογή ανήκει στον καθένα από εσάς και από εμάς. Πάντως ένα είναι σίγουρο. Η εποχή που ο πολίτης δεχόταν να εκπροσωπείτε από άβουλους και αμέτοχους πολιτικούς, εχει ανεπιστρεπτί παρέλθει.

Σας γνωρίζουμε ότι η παρούσα επιστολή θα δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο από όλες τις ιστοσελίδες που παρακολουθούν την ιστορία, καθώς και όσες απαντήσεις λάβουμε από εσάς.

Αναμένοντας την αμεσότατη αντίδραση και απάντηση σας.

Και το βίντεο του ρεπορτάζ ξένου καναλιού για τον Θόδωρο που κάνει το γύρο του κόσμου τη στιγμή που κανένα δελτίο ειδήσεων ελληνικού καναλιού δεν εχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την διαμαρτυρία αυτού του ανθρώπου, για ευνόητους φυσικά λόγους... (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται...

http://foxlive.gr/?p=257





====================

Δείτε και το μπλογκ του άνεμου

===================
Τα μέηλ όλων των βουλευτών ακολουθούν από κάτω. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΜΕΗΛ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ! ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:30 μμ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ! ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΜΕ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ!





22 Μαρ 2009

Αντισταθείτε - Μιχάλης Κατσαρός

Κάτι με πιάνει μερικές φορές, και λέω και ξαναλέω τα ίδια και τα ίδια, παπαγαλίζω για να νιωσω, παπαγαλίζω για να εμπεδώσω, παπαγαλίζω για να μην παραδοθώ... ξανά και ξανά οι λέξεις γίνονται σαν εκείνα τα ταντρικά και τα βουδιστικά τα μάντρας μπας και σώσω τα ελάχιστα ίχνη της ανθρωπιάς μου μπας και διατηρήσω τις μνήμες τις ενστικτώδικες... ξανά και ξανά οι λέξεις γίνονται πέτσα και δέρμα, γίνονται τυφλοσούρτης κι οδηγός, ξανά και ξανά βουβός παπαγάλος με συναισθηματικά κενά και νοητικές δυσαρμονίες, μπας και παραμείνω εκείνο που γεννήθηκα...

ετσι σήμερα αφήνω εναν ποιητή να με οδηγήσει, στης επανάληψής μου το χορό... μπας και τα πει λίγο καλύτερα, μπας και τα φωνάξει με δύναμη ψυχής εκείνης των αγγέλων...

σημερα λέω και ξαναλέω... με τον κυρ Μιχάλη μαζί, αντισταθείτε...



21 Νοεμβρίου 1998, πέθανε ο ποιητής Μιχάλης Κατσαρός.

Ένας ποιητής, του οποίο το έργο παραμένει ακόμα και σήμερα άφαντο, άσημο και παρεξηγημένο. Τα τελευταία δυο-τρεία χρόνια γίνεται μια προσπάθεια από ανθρώπους αξιόλογους για την ανάδειξη της ποίησής του.

Δυστυχώς, θάφτηκε κι αυτός κάτω από τη σκιά άλλων μεγάλων ονομάτων, όπως του Ελύτη, του Σεφέρη, του Ρίτσου. Δεν πειράζει όμως. Ποιητής που πάλεψε για τη ζωή ο Μιχάλης Κατσαρός, για τα πιστεύω του, για τις απόψεις του, ξεδιπλώνει το είναι του μέσα από το γνωστότερο ίσως έργο του: Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΥ. Απολαύστε το.

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΥ

Αντισταθείτε
σ' αυτόν που χτίζει ένα μικρό σπιτάκι
και λέει: καλά είμαι εδώ.
Αντισταθείτε σ' αυτόν που γύρισε πάλι στο σπίτι
και λέει: Δόξα σοι ο Θεός .
Αντισταθείτε
στον περσικό τάπητα των πoλυκατοικιών
στον κοντό άνθρωπο του γραφείου
στην εταιρεία εισαγωγαί- εξαγωγαί
στην κρατική εκπαίδευση
στο φόρο
σε μένα ακόμα που σας ιστορώ.

Αντισταθείτε
σ' αυτόν που χαιρετάει απ' την εξέδρα ώρες
ατέλειωτες τις παρελάσεις

σ' αυτή την άγονη κυρία που μοιράζει
έντυπα αγίων λίβανον και σμύρναν

σε μένα ακόμα που σας ιστορώ.

Αντισταθείτε πάλι σ' όλους αυτούς που λέγονται
μεγάλοι

στον πρόεδρο του Εφετείου αντισταθείτε

στις μουσικές τα τούμπανα και τις παράτες

σ' όλα τ' ανώτερα συνέδρια που φλυαρούνε
πίνουν καφέδες σύνεδροι συμβουλατόροι

σ' όλους που γράφουν λόγους για την εποχή
δίπλα στη χειμωνιάτικη θερμάστρα

στις κολακείες τις ευχές τις τόσες υποκλίσεις
από γραφιάδες και δειλούς για το σοφό
αρχηγό τους.

Αντισταθείτε στις υπηρεσίες των αλλοδαπών
και διαβατηρίων

στις φοβερές σημαίες των κρατών και τη
διπλωματία

στα εργοστάσια πολεμικών υλών

σ' αυτούς που λένε λυρισμό τα ωραία λόγια
στα θούρια

στα γλυκερά τραγούδια με τους θρήνους
στους θεατές

στον άνεμο

σ' όλους τους αδιάφορους και τους σοφούς
στους άλλους που κάνουνε το φίλο σας

ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ
αντισταθείτε.

Τότε μπορεί βέβαιοι να περάσουμε προς την
Ελευθερία.




Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (326) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)