υλικά για 4-6 μερίδες
5-8 πατζάρια μόνο η ρίζα μετρια, βρασμένα και κομμενα σε κυβάκια (ή πατζαρια κοσνερβας αν και δεν τα προτιμώ)
2-3 καρότα μετρια τριμμενα πολύ ψιλά στο μπλεντερ κατά προτιμηση
μια γερή χούφτα καρύδια - τριμενα στο μπλεντερ
2-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο αναλογα ποσο αντεχετε (δεν ενδεικνυται για υποτασικούς)
1 μήλο πρασινο κομμενο σε κυβάκια μικρά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
Λίγο λάδι
2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Αφου έχουμε προετοιμάσει όλα τα υλικά μας ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λαδι το αλατι και το το ξυδι να γινει μια ομορφη κρεμα σε ένα μπωλ, και σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε τα υπολοιπα υλικά... περιχύνουμε τη σαλατα με το γιαουρτι και ανακατευουμε καλά να παει παντού, αφήνουμε στο ψυγειο να δροσίσει και καλή μας όρεξη, ταιριάζει και με ψητά κρεατα για οποιον τα θελει, αλλά είναι και πληρες πιατο απο πλευράς συστατικών και τρωγεται ευχάριστα μονη της.
Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες αν προκαμει και μείνει.
Συμβουλή: αν εχετε υποταση μην τη φατε αν δεν εχετε κρεβάτι για ξαπλες κοντά, επίσης οι φρεσκοπαντρεμένοι και οι ερωτευμένοι να την αποφευγουν αν δεν φαει και ο συντροφός τους η ανασα επειτα ειναι καταστροφική :P
Σημειωση εναλλακτική συνταγή: αν αντικαταστήσετε τα πατζάρια με ψητή μελιτζάνα λιωμένη με πηρούνι και προσθέσετε ενα φλυτζανι μαιδανό φρεσκο ψιλοκομένο, και αφαιρεσετε το μήλο, έχετε μια ακόμη καταπληκτικά νοστιμη σαλατούλα..... αν διαλέξετε μελιτζανα μπορειτε αντι για γιαούρτι να προσθεσετε οποιοδήποτε λευκό τυρί σας αρεσει κι εχετε μια τριτη εναλλακτική για μια υπεροχη σαλατούλα, η μελιτζάνα κανει εξαιρετική παρέα με τα πικαντικα λευκά τυριά, φετα κατσικισια ηταν η αγαπημένη μου.... αυτή εχει Ουγγαρέζικη προελευση