Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

5 Νοε 2008

Τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις? - Αυτό αφηνουμε στα παιδιά μας?





Ενεργειακή Επανάσταση όσο είναι καιρός!

Θέλεις κάποια μέρα να αντικρίσουμε κατάματα τα παιδιά μας και να ομολογήσουμε ότι είχαμε την ευκαιρία, αλλά μας έλειπε το θάρρος, ότι είχαμε την τεχνολογία, αλλά μας έλειπε το όραμα... Η Greenpeace δείχνει το όραμα για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών και της οικονομικής κρίσης.

Μέσα από την έκθεση "Ενεργειακή Επανάσταση" η Greenpeace παρέχει ένα πρακτικό σχεδιάγραμμα για την αποφυγή της αλλαγής του κλίματος που ήδη βιώνουμε.

Η έκθεση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με ειδικούς από το ινστιτούτο τεχνικής θερμοδυναμικής, το γερμανικό αεροδιαστημικό κέντρο και περισσότερους από 30 επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Οι ειδικοί πιστοποιούν, ότι μέσα από το παγκόσμιο ανανεώσιμο ενεργειακό μέλλον, θα επιτευχθεί η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις ανεπτυγμένες χώρες κατά 10% μέχρι το 2020, ενώ παράλληλα θα επιτραπεί στις αναπτυσσόμενες χώρες να αυξήσουν την ενεργειακή τους κατανάλωση κατά 20%.

Η έκθεση δείχνει πώς μπορεί ο πλανήτης να φτάσει από το σημείο που βρισκόμαστε σήμερα, στο σημέιο που χρειάζεται να βρεθούμε. Δείχνει πώς οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα μπορούν να περικοπούν παραπάνω από 50% μέχρι το 2050.

Το σενάριο της Ενεργειακής Επανάστασης χρησιμοποιεί μόνο δόκιμες τεχνολογίες και βασίζεται σε 5 θεμελιώδεις αρχές:
1. Ισότητα και δικαιοσύνη
2. Σεβασμός στα φυσικά όρια του πλανήτη
3. Σταδιακή κατάργηση της ρυπογόνου ενέργειας
4. Αποκέντρωση των ενεργειακών συστημάτων
5. Αποσύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης από ορυκτά καύσιμα

4 Νοε 2008

Εκδήλωση της ΒΙΟΖΩ ενάντια στους ΓΤΟ



Photo from http://minnesota.publicradio.org/

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ | 04.11.2008-13:09

Πηγή: agronews.gr

Στα πλαίσια του ECO-FESTIVAL 2008, τη μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών προϊόντων στη Ελλάδα, η ΒΙΟΖΩ διοργανώνει εκδήλωση ενάντια στους γενετικά τροποποιημένους με μηχανικό τρόπο οργανισμούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008 από τις 2 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ (14:00-21:00), στο ECOFESTIVAL 2008 (HELEXPO, Κηφισίας 39, Μαρούσι, Αθήνα) οργανωμένη και από την ΔΗΩ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μια σειρά συζητήσεων - εκδηλώσεων:

- Συνάντηση φορέων και κινημάτων κατά των μεταλλαγμένων δηλαδή των γενετικά τροποποιημένων με μηχανικό τρόπο οργανισμών (ΓΤΟ) από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα (14:00-17:00)

- Επιστημονικά και Νομικά Ζητήματα που αφορούν στους ΓΤΟ από τις 5:30 έως τις 6:30 το απόγευμα (17:30 – 18:30)

- Γενική Πολιτική Συζήτηση και ενημέρωση για τα μεταλλαγμένα με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας από τις 7 έως τις 9 το βράδυ(19:00 – 21:00)

Στις συζητήσεις θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από τα ελληνικά και ευρωπαϊκά κινήματα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, συνδικαλιστικοί φορείς και δίκτυα κατά των μεταλλαγμένων.

Επίσης, έχουν προσκληθεί στην τελευταία ενότητα κυβερνητικοί παράγοντες της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΒΙΟΖΩ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Τα μεταλλαγμένα πολιορκούν Ευρώπη και Ελλάδα

Μετ… Αλλάζουμε Τρόπο Ζωής

Επιλέγουμε φυσικά και βιολογικά τοπικά ποιοτικά προϊόντα !

Όσο το σύστημα βλέπει τους καταναλωτές σαν μάζα θα τους προσφέρει τροφή κατασκευασμένη σε εργαστήρια “τρελών” επιστημόνων. Οι «27» της Ευρώπης, οι αιρετοί εκπρόσωποι των λαών, αντί να προασπίσουν την ποιότητα της τροφής και της ζωής των καταναλωτών δρομολογούν μυστικά μια πρωτοφανή εκστρατεία υπέρ των μεταλλαγμένων στην Γηραιά Αλβιόνα υποκύπτοντας στους εκβιασμούς των πολυεθνικών παγκόσμιων εταιρειών.

Απόρρητα έγγραφα που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν πως οι «27» σχεδιάζουν να επιταχύνουν την εισαγωγή των μεταλλαγμένων καλλιεργειών και ν’ αντιμετωπίσουν τις λαϊκές επιφυλάξεις επιβάλλοντας στους καταναλωτές να τις αποδεχθούν.

Ενάντια σε κάθε επικίνδυνη λογική και στα συμφέροντα των πολυεθνικών, που βάζουν σκουπίδια στο τραπέζι μας και παίζουν με την υγεία μας, οφείλουμε να αντιδράσουμε. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στην ίδια τη φύση. Γιατί απλά δεν ήμαστε μάζα όπως μας βλέπουν!

Αν δεν κραυγάσουμε η σιωπή μας είναι χρυσός για εκείνους!

Τα «μεταλλαγμένα», δηλαδή τα προϊόντα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους με μηχανικό τρόπο οργανισμούς, εισάγονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες τόνους, μεταποιούνται και προωθούνται ανεξέλεγκτα, παράνομα, χωρίς να τηρούνται οι απαιτήσεις της ιχνηλασιμότητας και της σήμανσης, παρά...

- τις έντονες αντιδράσεις των πολιτών στα ανασφαλή τρόφιμα τις αποφάσεις του συνόλου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Ελλάδας, που κήρυξαν τις περιοχές τους «ελεύθερες από μεταλλαγμένα»

- την ισχύ του Πρωτοκόλλου της Καρθαγένης για τη βιοασφάλεια, που είναι νόμος στην Ελλάδα

- το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας για υποχρεωτική ιχνηλασιμότητα και σήμανση των μεταλλαγμένων...

Είναι προφανές ότι, έχει ανοίξει μία μεγάλη «κερκόπορτα» ανεξέλεγκτης διασποράς των μεταλλαγμένων από την παραγωγή του προϊόντος μέχρι την κατανάλωση και ο καταναλωτής στερείται πληροφόρησης -ως προς τον τρόπο επεξεργασίας και τα συστατικά των προϊόντων που διατίθενται- κατά παράβαση του Νόμου, της Διατροφικής Ηθικής και της Υγείας.

Ενάντια σε αυτό, χιλιάδες κινήματα σε όλο τον πλανήτη κινητοποιούνται για να αποτρέψουν τις συνέπειες που θα έχει η χρήση τους στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για να δυναμώσουμε το κίνημα ενάντια στην καλλιέργεια και τη χρήση των μεταλλαγμένων, η παρουσία και η ενεργή συμμετοχή όλων σας στις εκδηλώσεις είναι απαραίτητη.

Ο τρόπος και το είδος διατροφής είναι δική μας επιλογή και δεν θα αφήσουμε καμία πολυεθνική εταιρεία να έχει το πάνω χέρι και ταυτόχρονα να το βάζει και στην τσέπη μας.

Κανένα οικονομικό συμφέρον

πάνω από τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Ελλάδα - Ευρώπη – όλη η Γη ελεύθερη από μεταλλαγμένα!

ΝΑΙ στην ποιοτική και ασφαλή γεωργία, σ’ έναν κόσμο, που σέβεται τα δικαιώματα μας!

ΝΑΙ στα τοπικά ποιοτικά προϊόντα».

Σάν ξένες λέξεις... μα δικές....




Ο δρόμος μακρύς, αιώνιος,
στον πηγαιμό ξεχάσθη,
το χάρτη κείνο του νησιού
ο αέρας ζήλεψε...

η ρότα πάντοτε ζαβή...
κι ο μπούσουλας φευγάτος
τα αστέρια στήνουνε χορό
στου γυρισμού τη γη...

μια μέρα φύσηξε άνεμος
δροσιά και ευλογία
της περιπέτειας μήνυσε
κι άρχισε η φυγή

και των κυμάτων η φωνή
μουρμούρισε στη πλώρη
ότι η γνώση που χει ο βυθός
προσμένει, είναι εκεί...

έτσι και πάλι εδώ
ακόμα στο ταξίδι
με το νησί στη μνήμη μου
το πέλαγο αγκαλιά

ειναι η χαρά του ταξιδιού
και ο γιαλός φευγάτος
που αυγαταίνει τις νυχτιές
και τη ζωή αψηφά...


Χριστίνα Σαββατιανού (κάπου στην 20η δεκαετία)

Πρωτοβουλίες που εχουν ενδιαφέρον :)




Ευ Ζην Δωροθήκη
http://www.efzin.net/dorothiki/


Πρώτο βήμα / Δώσε


Δώσε ένα δώρο, οτιδήποτε, όποιας αξίας, όσο μικρό, όσο μεγάλο: μία χειροποίητη κάρτα, ένα βιβλίο, το παλιό σου καλοδιατηρημένο αυτοκίνητο, μία συνεδρία μασάζ, μία συμμετοχή στο επόμενο σεμινάριο που διοργανώνεις, την διάθεση του εξοχικού σου στην Μύκονο για ένα σαββατοκύριακο, έναν τενεκέ βιολογικό λάδι, ένα βάζο λιαστές ντομάτες κ.λπ., κ.λπ.. Προσοχή! 'Οχι κάτι που υποχρεωτικά πρέπει να συνεχιστεί με πληρωμή.
Κατάλογος δώρων


Δεύτερο βήμα / Πάρε

Αφού δώσεις το δώρο σου, θα λάβεις επιστολή στο δικτυακό ταχυδρομείο σου, με την οποία θα ενημερώνεσαι για το δώρο που εσύ θα πάρεις από την "Δωροθήκη". Η επιλογή θα είναι εντελώς τυχαία, και όχι υποχρεωτικά αντίστοιχης "αξίας" με το δώρο που εσύ πρόσφερες.

* Μπορείς να "παίξεις" όσες φορές θέλεις.
'Οσα δώρα δώσεις, τόσα δώρα θα πάρεις!

Ευ Ζην Δράση
http://www.efzin.net/drasi/

Η "Ευ Ζην Δράση" είμαστε μια παρέα που εργαζόμαστε εθελοντικά για να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες συνανθρώπων μας, για την προστασία του περιβάλλοντος και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των όντων του πλανήτη μας. Η "Ευ Ζην Δράση" δεν αμείβεται για τις υπηρεσίες της, δεν λαμβάνει επιχορηγήσεις από κρατικούς ή ανάλογους οργανισμούς, δεν διαθέτει ταμείο και περιουσιακά στοιχεία, δεν έχει και δεν θέλει να αποκτήσει "επίσημη υπόσταση".
Καλοδεχούμενη κάθε καινούργια συμμετοχή - συμβολή!
Περιμένουμε ιδέες - στόχους για δράση!

3 Νοε 2008

και μερικά Χαμόγελα...
















ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΠΕΡΙ ΠΟΙΗΣΕΩΣ




ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΕΡΙ ΠΟΙΗΣΕΩΣ

Εικόνες

Φωτογραφικά κολάζ και φωτογλυπτά συνοδευόμενα από ποιήματα από την ανθολογία Η ελληνική ποίηση του 20ού αιώνα (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης

του Σταύρου Μοσχόπουλου

την Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2008, στις 8:00 το βράδυ,

στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

(Ιπποκράτους 118, Αθήνα).



Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2008.

Ανοιχτή για το κοινό: Καθημερινά 9:00-21:00, Σάββατο 9:00-15:00



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα σύνθετο ταξίδι μέσα από τις ποιητικές εικόνες των λέξεων, ένα εικαστικό λεξικό σ’ έναν κήπο γεμάτο αναμνήσεις, σκέψεις, αλλά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ένας οδηγός ονείρων και εμπειριών του καλλιτέχνη που, αν και αυτοβιογραφική εν πολλοίς, δεν παύει να είναι και μια αναζήτηση στο υποσυνείδητο όχι μόνο το δικό του, αλλά και του κάθε θεατή που καλείται να πάρει μέρος και να συνδράμει με τις δικές του εμπειρίες στο μυστικό δείπνο της καρδιάς και της αλήθειας.

Τα ποιήματα από την ανθολογία Η ελληνική ποίηση του 20ού αιώνα (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, επιμέλεια – ανθολόγηση: Ευριπίδης Γαραντούδης) που επέλεξε η συγγραφέας και δημοσιογράφος Σύσση Καπλάνη είναι το εγχειρίδιο σ’ αυτό το ταξίδι, ένας οδηγός που δείχνει την κατεύθυνση, χωρίς όμως να προδιαγράφει τον προορισμό...

Η δουλειά του Σταύρου Μοσχόπουλου είναι μια συνεχής έρευνα που έχει τις ρίζες της στη μεταφυσική ζωγραφική του De Chirico και την ξέγνοιαστη γιορτή για τη ζωή που πηγάζει μέσα από την Κυκλαδική τέχνη του 3000 π.Χ. Η δουλειά του είναι ταυτόχρονα επηρεασμένη από την αρνητική πραγματικότητα των συμβολιστών του 1890 και των μεταφυσικών, ειρωνικών ονείρων των «θετών» παιδιών τους, των σουρεαλιστών, την ελληνική ποίηση και το Αιγαίο σαν μια αστείρευτη ερωτική πηγή ζωής και πολιτισμού.

Τα φωτογραφικά κολάζ και φωτογλυπτά τού δίνουν τη δυνατότητα να πλάσει μια πραγματικότητα που αντικατοπτρίζει το λεξικό των ονείρων του. Με αυτό το ιερογλυφικό λεξικό των αισθημάτων αναζητά και προκαλεί την οπτική και ψυχική επαφή με το θεατή σε μια πράξη κοινής μυσταγωγίας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Ο Σταύρος Μοσχόπουλος έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε εκθέσεις στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ και στην Ιταλία και τα έργα του έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη (New York Times, Washington Times, Washingtonian Magazine, Il FotoAmatore κ.α.).

Για περισσοτερες πληροφοριες


Κυριάκο Χαρίτο

(τηλ. 211 3003580, e-mail: polychoros1@metaixmio.gr , http://www.metaixmio.gr/ )

και

stavros.moschopoulos@fao.org



================================

Η νέα δουλειά του Σταύρου Μοσχόπουλου, «Περί ποιήσεως, εικόνες», είναι ένα σύνθετο ταξίδι μέσα από τις ποιητικές εικόνες των λέξεων, ένα εικαστικό λεξικό σ’ έναν κήπο γεμάτο αναμνήσεις, σκέψεις, αλλά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Τα ποιήματα από την συλλογη « Η ελληνική ποίηση του 20ου αίωνα >> (εκδοσεις Μεταιχμιο) που διαλεξε η Σύσση Καπλάνη είναι το εγχειρίδιο σ’ αυτό το ταξίδι, ένας οδηγός που δείχνει την κατεύθυνση, χωρίς όμως να προδιαγράφει τον προορισμό... Ο προορισμός καθενός μας είναι μια προσωπική και ιδιόμορφη περίπτωση - το κλειδί της αυτογνωσίας μας, η αγωνιά του <είναι> μας και της θρησκευτικής υπόστασης και πίστης μας.


Η δουλειά του είναι ένας οδηγός ονείρων και εμπειριών του καλλιτέχνη που, αν και αυτοβιογραφική εν πολλοίς, δεν παύει να είναι και μια αναζήτηση στο υποσυνείδητο όχι μόνο το δικό του, αλλά και του κάθε θεατή που καλείται να πάρει μέρος και να συνδράμει με τις δικές του εμπειρίες, στο μυστικό δείπνο της καρδιάς και της αλήθειας.

Τα όνειρα είναι η ελπίδα και θέληση του ανθρώπου να αντιμετωπίσει το επερχόμενο με τη γνώση που έχει αποκτήσει, σε μια προσπάθειά του να αποκωδικοποιήσει τις εμπειρίες του και να τις μεταπλάσεις σε ανενδοίαστα όνειρα, που δεν υπόκεινται σε κοινωνικά ταμπού και δεν γνωρίζουν όρια.

Η δουλειά του Σταύρου Μοσχόπουλου είναι μια συνεχής έρευνα που έχει τις ρίζες της στη μεταφυσική ζωγραφική του De Chirico και την ξέγνοιαστη γιορτή για την ζωή που πηγάζει μέσα από την Κυκλαδική τέχνη του 3000 π.χ.. Η δουλειά του είναι ταυτόχρονα επηρεασμένη από την αρνητική πραγματικότητα των συμβολιστών του 1890 και των μεταφυσικών, ειρωνικών ονείρων των «θετών» παιδιών τους, των σουρεαλιστών, την ελληνική ποίηση και το Αιγαίο σαν μια αστείρευτη ερωτική πηγή ζωής και πολιτισμού.

Τα φωτογραφικά collage και φωτογλυπτά του δίνουν τη δυνατότητα να πλάσει μια πραγματικότητα που αντικατοπτρίζει το λεξικό των ονείρων του. Με αυτό το ιερογλυφικό λεξικό των αισθημάτων, αναζητά και προκαλεί την οπτική και ψυχική επαφή με το θεατή, σε μια πράξη κοινής μυσταγωγίας.

Ο Σταύρος Μοσχόπουλος έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε εκθέσεις στην Ελλάδα, Η.Π.Α και Ιταλία και οι φωτογραφίες του έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στους New York Times, Washington Times , Washingtonian Magazine, Il FotoAmatore και άλλα περιοδικά και εφημερίδες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η Σύσση Καπλάνη είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας, αλλά κυρίως φίλη του Σταύρου Μοσχόπουλου και συνοδοιπόρος στο συγκεκριμένο ονειρικό ταξίδι του.

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (326) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)