Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

1 Μαρ 2008

Για να είμαστε ενήμεροι - όσο γίνεται

μεταφέρω ιδιαίτερα ενδιαφέρον διευκρινηστικό ποστ από τον E-Lawyer

Η ιδιότυπη ασυλία των bloggers

Αν κάποιος διαδώσει εν γνώσει του ένα ψευδή ισχυρισμό που μπορεί να βλάψει την τιμή και την υπόληψη κάποιου τρίτου, διαπράττει το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Το ίδιο κι όταν δεν υπάρχει ακριβώς "γνώση", αλλά σκόπιμη παράλειψη διερεύνησης της αλήθειας και έλλειψη στοιχείων. Ο παθών μπορεί να υποβάλει μήνυση, να ζητήσει αποζημίωση, να καταγγείλει το περιστατικό σε αρμόδιες ανεξάρτητες αρχές.

Τι γίνεται όμως, όταν δεν μπορεί να προσδιοριστεί το άτομο που φέρει την ευθύνη, ώστε να έχει αποτέλεσμα η νομική προστασία; Ο Ν.1178/1981 αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης "παντός εντύπου" ή ραδιοτηλεοπτικού σταθμού έχει αντικειμενική ευθύνη αποζημίωσης έστω κι αν ο συντάκτης του προσβλητικού δημοσιεύματος/εκπομπής είναι άγνωστος.
Ισχύει άραγε αυτό στο Διαδίκτυο;

Η λογική μεταφοράς της ευθύνης "προς τα πάνω" που διέπει τον Ν.1178/1981 μπορεί να βρει αναλογική εφαρμογή μόνο σε ιστοσελίδες που έχουν ιεραρχία, διεύθυνση και γνωστή ιδιοκτησία. Δηλαδή στις "ηλεκτρονικές εφημερίδες", τα newsgroups και τα fora. Πλατφόρμες όπως το youtube έχουν δημιουργήσει εσωτερικούς κανόνες ελέγχου.

Ένα παράδειγμα είναι ο εντοπισμός προσβλητικού περιεχομένου από τους ίδιους τους χρήστες με την τοποθέτηση flags. Όταν σε ένα video έχουν τοποθετηθεί αρκετά flags, χτυπάει κάποιο καμπανάκι και οι διαχειριστές του youtube ενεργοποιούνται.

Στα blogs η κατάσταση είναι πιο σύνθετη. Οι πλατφόρμες φιλοξένησης ιστολογίων έχουν τους δικούς τους όρους χρήσης, τους οποίους οι μπλόγκερς και οι επισκέπτες τους οφείλουν να τηρούν. Ο θιγόμενος μπορεί να αποταθεί στους υπεύθυνους της πλατφόρμας επισημαίνοντας ότι σε ένα blog διενεργείται προσβολή της τιμής του, έτσι ώστε να αναλάβουν την ευθύνη τους οι φιλοξενούντες.

Υπάρχει όμως πιο άμεση νομική προστασία ευθέως κατά του blogger που κυκλοφορεί με ψευδώνυμο και δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να στραφεί κάποιος προσωπικά εναντίον του; Μπορεί να ζητηθεί άρση του απορρήτου, ώστε να αποκαλυφθεί το IP και ακολούθως η ταυτότητα του συνδρομητή;

Το άρθρο 19§1 του Συντάγματος κατοχυρώνει το "απόλυτα απαραβίαστο" απόρρητο της επικοινωνίας, αναφέροντας περιοριστικά δύο νόμιμες βάσεις για την άρση του: λόγους εθνικής ασφάλειας και διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων. Για αυτούς τους δύο λόγους μπορεί να διαταχθεί η άρση του απορρήτου. Τα "ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα" έχουν τυποποιηθεί από τον Ν.2225/1994 και περιλαμβάνουν ορισμένα βαρύτατα κακουργήματα. Πρόσφατα, ένας νέος νόμος (3471/2006) που εναρμονίζει το ελληνικό δίκαιο προς την Οδηγία 58/2002 (προστασία ιδιωτικότητας στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες) αναφέρει ότι επιτρέπεται μια πιο ήπια μορφή άρσης για τις κακόβουλες/ενοχλητικές κλήσεις σε κινητό από αριθμό με απόκρυψη: ο θιγόμενος ζητάει από τον πάροχο την εξουδετέρωση της απόκρυψης, οπότε μπορεί να δει ποιος τον ενοχλεί. Προφανώς δεν πρόκειται για "ιδιαίτερα σοβαρό έγκλημα", αλλά και η άρση της απόκρυψης είναι εντελώς τμηματική και περιορισμένη, ενισχύοντας κατά κάποιο τρόπο την ιδιωτική επίλυση της διαφοράς (για να μην πω ενθαρρύνοντας την αυτοδικία).

Σε αυτή τη λίστα των ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων δεν περιλαμβάνεται η συκοφαντική δυσφήμηση, ούτε βέβαια πιο ήπιες προσβολές της τιμής (απλή δυσφήμηση, εξύβριση). Έτσι, δεν μπορεί να διαταχθεί άρση του απορρήτου για να εντοπιστεί ο blogger που διέπραξε την προσβολή. Αυτό το απόρρητο όμως δεν ισχύει φυσικά έναντι της εταιρίας που φιλοξενεί το ιστολόγιο. Αν ο προσβαλλόμενος στραφεί με αγωγή εναντίον της εταιρίας (πράγμα που μπορεί να γίνει και στα ελληνικά δικαστήρια, αφού τόπος της αδικοπραξίας είναι και το ελληνικό έδαφος), η εταιρία μπορεί στη συνέχεια να στραφεί αναγωγικά κατά του blogger - αν τον βρει βεβαίως και αυτή. Τό ανώτατο δικαστήριο του Delaware των ΗΠΑ πάντως, αρνήθηκε να διατάξει άρση του απορρήτου για να εντοπιστεί blogger που είχε προσβάλλει τοπικό άρχοντα, επειδή κρίθηκε ότι η ανωνυμία σε αυτήν την περίπτωση έχει συνταγματικό θεμέλιο που κατισχύει των δικαιωμάτων του θιγόμενου.
Ο νόμος 2225/1994 είναι παλιός και στην εν λόγω λίστα ήδη υπάρχει πρόταση σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τηλεπικοινωνιών να προστεθεί στα "ιδιαίτερα σοβαρά εγκλήματα" και η πορνογραφία ανηλίκων.

Αναρωτιέμαι αν η κατ' εξακολούθηση, κατά συρροή και κατά συνήθεια τέλεση συκοφαντικών δυσφημήσεων μέσω ιστολογίων θα μπορούσε να θεωρηθεί "ιδιαίτερα σοβαρό έγκλημα".

δείτε και εδώ μια παλαιότερη δημοσίευση του ιδίου μπλογκ που προσπαθεί να οριοθετήσει τα θέματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες

28 Φεβ 2008

Ελεύθερος Σκοπευτής: Ψιτ, KillMan... KI EGW BLEPW

εξαιρετική!

Ελεύθερος Σκοπευτής: Ψιτ, KillMan... KI EGW BLEPW

i - Reporter: Καλημέρα Killman bill....

εξαιρετική !!!!

i - Reporter: Καλημέρα Killman bill....

Προχειρο Τετραδιο: Κανόνες ηθικής και οχι νομοθετικής υπόστασης στα blogs.

Προχειρο Τετραδιο: Κανόνες ηθικής και οχι νομοθετικής υπόστασης στα blogs.






δείτε κι αυτό How to Blog Safely (About Work or Anything Else)


Προχειρο Τετραδιο: Το τέλος της αθωότητας για τα ελληνικά blogs.

Προχειρο Τετραδιο: Το τέλος της αθωότητας για τα ελληνικά blogs.

δείτε κι αυτό



Φλογ(Blog)ερές μέρες... ή μέρες Σιωπής...

αχ μάλλον ήλθε η ώρα να τα πω κι ας γκρινιάξω - να τα πω και να ζητήσω την ανοχή σας έτσι λίγο να χωθώ στον χώρο μου τούτον εδώ τον προσωπικό που τον έχω παραμελήσει τελευταία ειναι αλήθεια... κηνυγώντας τους ανεμόμυλους ενός καθαρού περιβάλλοντος, και της συνέχειας της ζωής μια συνειδητής και ομόψυχης ανθρωπότητας σε αυτό...

θα ξεκινήσω με παράθεση ενός συνδέσμου που θαρρώ κάποια τα λέει καλύτερα από μένα και με τα οποία συμφωνώ κατά πολύ Ο γνωστός σε όλους μας "καιρός" παραθέτει ένα μικρό μάθημα σε όποιον ενδιαφέρεται... στο ποστ του Μμε ή .... Μπε

Συνεχίζοντας παραθέτω τις απόψεις ορισμένων συμπλογκερς που με βρίσκουν σύμφωνη ή με βάζουν σε σκέψη...

Η άποψη του Ανεμου για κείνους που κάνουν καριέρα με τη γραφίδα τους Φτάνει πια με τους «ψευδώνυμους» δημοσιογράφους

O διαστημικός συνταξιδιώτης πάλι το βλέπει αλλιώς Για μισό λεπτό...

και κατι ακόμη Των μπλογκ δεν σβήνουν οι αδούλωτες φωνές

σκέψεις σε ακόμη πιο βαθύ μωβ σχετικά με "BlogoΕλευθερία ή λογο-θάνατος"


=============================

περί μανιφέστο για τα μπλογκς που κυκλοφορεί τούτη ειν η άποψή μου:

μανιφέστο, αλήθεια πίσω από λέξεις και όρους θα θέσουμε ένα αγαθό όπως η ελευθερία του να σκεφτόμαστε και να εκφραζόμαστε χωρίς λογοκρισία και φόβο? και θα παραμείνει ελευθερία αν το κάνουμε?

γιατί θα χρειαζομαι κανόνες για να μιλησω? δεν μπορώ μόνη μου να ενημερωθώ για τα νόμιμα, ώστε να αποφύγω να συκοφαντήσω αβάσιμα? ώστε να σεβαστώ τον άλλον όπως αξιώνομαι να με σεβαστεί? (σας διαβεβαιώ ότι μπορώ, εχω να βάψω το μαλλί πλέον της πενταετίας κι εχει αρχίσει να πλατινίζει φυσικά, μούρλια είναι!!!)

τι αλήθεια θα μου δώσει το μανιφέστο από το να βάλει την ελευθερία μου (χα! λέμε τώρα) σε καλούπι, σε κουτάκι με τις ευλογίες ποιων? άλλων εξ΄ίσου ανωνυμων ή επώνυμων με εμένα? (ανώνυμο να σε πει η θεία σου και να τα χει και με την γκόμενά σου...)

γιατί αντί για μανιφέστο να μην εξορίσω τα τρολλς που καπηλεύονται στοιχειώνουν και περιορίζουν τον μονο ελεύθερο χώρο που μου δίνει τούτος ο "πολιτισμός μας"??? (είπα τρολλς και σκιάχτηκα, μούργοοοοοο που ειναι τα placebo ηρεμιστικά μου να ελθω στα ίσα μου η γυναίκα???)

το μανιφέστο δεν υποθέτει και κίνημα (μην το πάρετε σοβαρά αυτό και σας πιάσει ναυτία) με σαφεις όρους κανόνες και χρηστικότητα?

γιατί η σκέψη μου (ούτε κι αυτό να το πάρετε σοβαρά, χαριτολογώ για να ψηλώσω κανα πόντο) να γίνει εργαλείο χωρίς να εχω επιλογή?

τη γλίτωσα σαράντα χρόνια τώρα από το να ενταχθώ και να χαρακτηριστώ, (λέμε τώρα) γιατί θα πρέπει το ημερολόγιό μου αυτό να ενταχθεί και να χαρακτηριστεί ως μερος καποιου εικονικού συνόλου που λειτουργεί με τους τάδε ή δείνα όρους?

τόσο ανόητη ειμαι ώστε να μην γνωρίζω που να σταματήσω? τόσο παραδομένη που να χρειάζομαι για κάθε τι που σκεφτομαι κανονισμούς και όρους για να μην το παραχέσω? για να μην πειράξω καποιον τρίτο??? συγχωρείστε με μα νομίζω πως κρίση εχω, και μπορώ να συμαζευτώ αν και όταν ξεφεύγω... (μην κρίνετε από τούτο το ποστ ε.... )

γιατί να με παρασύρει ο σπόρος που εκφοβίζει εκείνη τη σκέψη που αναλύει και συνθέτει, εκείνη που βγάζει συμπεράσματα άβολα συχνά, αλλά δικά της όχι υποβεβλημένα (στις περισσότερες τουλάχιστον των περιπτώσεων)? (θυμάμαι τότε που μαθαίναμε να σκεφτόμαστε, μέσα από λέξεις από ιστορία από παραμύθια, από τραγούδια και άλλα αφορεσμένα πράματα...)

Για να κάνουν τη δουλειά τους οι υποψήφιοι δημοσιογράφοι του διαδικτύου ή να μην εκτίθενται οι πολιτικοί και πολιτικάντηδες που μου κλέβουν τη ζωή με τους χειρισμούς τις αποφάσεις και τις λαμογιές τους??? (ουσσσσσστ)

κι αντε να την κανουν τη δουλειά τους, ολοι εμεις οι υπόλοιποι που δεν προσβλέπουμε σε καρριέρα ή οικονομικό όφελος, αλλά απλά εκφραζόμαστε γιατί να τεθούμε υπό οποιοδήποτε μανιφεστο? (εγώ κάπου προσβλέπω να γίνω μεγαλοστέλεχος σε νέο εργοστάσιο λιθάνθρακα της ΔΕΗ αλλά μη κυκλοφορήσει παραέξω και μου φάει κανας νιός τη θέση ε... αυτά μεταξύ μας μόνον)

μεχρι τώρα πως λειτουργούσαν τα μπλογκς χωρίς μανιφέστο, και τώρα υπάρχει ανάγκη να οριοθετηθούν? τι έγινε επειδή ξεκίνησαν δυο τρεις πορείες και διαμαρτυρίες που δεν καπελώθηκαν από κόμματα, επειδή ειδατε πολίτες να εκφράζονται αβίαστα αυθόρμητα και χωρίς καθοδήγηση σκιαχτήκατε παιδιά???? πάμε να ξεφύγουμε της πλύσης εγκεφάλου και της πολιτικής σας χειραγώγησης και ανησυχείτε???? απαπαπαπα!!!!! (συστήνεται συμπτωματική θεραπεία με ανάγνωση εφημερίδων και τηλεπαραθυροπαρακολούθηση.. άντε και λίγι γιουροβιζιόν για να χει και νοστιμιά η θεραπεία...)

δεν ειμαστε αρκούντως ώριμοι να μην ξεφύγουμε? να μην προσβάλλουμε, να μην συκοφαντήσουμε κανέναν???? (αν ήμασταν δεν θα ειμασταν εδώ μάλλον... ούτε σε τούτα τα χάλια ως σύνολο πάντα... μη θυμώσει κανείς ε... για τους άλλους λέμε :Ρ)

κι αν καποιος ξεφύγει για οποιοδήποτε λόγο και χάριν οποιουδήποτε συμφέροντος γιατί να μας πάρει όλους η μπάλα? και να εξαναγκαστούμε να τεθούμε υπό όρια και περιθώρια?

η προσωπική ευθύνη των λεγομένων ή γραφομένων που πάει? το μανιφέστο θα την κάνει σαφή? ή το μανιφέστο θα αποτρέψει οποιον θελει να εκμεταλλευτεί τους χώρους όπου ελεύθερα μπορεί να εκφραστεί καποιος? (πάει πάει πάει παει, (δις) πάει το πουλί μου πάει - όσοι παλαιοί το γνωρίζετε το ασματάκι...)

μήπως η ύπαρξη των φυλακών της τιμωρίας και του νόμου έχει αποτρέψει τοσους αιώνες το εγκλημα? (χά! τι λεω γμτ και δεν κατεβάζω το μπλογκ... εεεεεε?)

ΔΕΝ θέλω μανιφέστο, θελω ανθρώπους που οπως ελεύθερα μπορούν και επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους να τηρούν ανάλογα και πρωτίστως την υποχρέωσή τους να σεβαστούν τους άλλους χωρίς να ξεφεύγουν από τα όρια... κι αν προκύψει εγκλημα, ας το αναλάβει ο νόμος, αρνούμαι να τεθώ υπό επιτήρηση επειδή καποιοι καναν λαθος χειρισμό ή καποιοι άλλοι ενοχλήθηκαν από αυτόν... (χά! τι λεω γμτ και δεν κατεβάζω το μπλογκ... εεεεεε? σε επανάληψη... μαλλον παλι μετακόμισα στον διπλανό πλανήτη...)

ο νόμος ειναι αρκετός για οποιονδήποτε πραγματικά προσβάλλει συκοφαντεί, ανώνυμα ή επώνυμα, το θέμα ειναι να εφαρμοζεται με γενναιότητα και ισότιμα προς όλους, κι όχι με τις εκπτώσεις που παρακολουθούμε χρόνια τώρα.... αν ενας "κακόμοιρος" βλογκερ τολμήσει να καταγγείλει ότι τον δολοφονούν με τοξικά απόβλητα στο νερό του γιατί να ειναι ο μόνος που θα τιμωρηθεί και όχι και εκείνος που τοξικά αποβάλει??? κλπ κλπ κλπ (χά! τι λεω γμτ και δεν κατεβάζω το μπλογκ... εεεεεε? τρις τώρα ειμαι σίγουρη ότι δεν ειμαι σοφή!.-)

================================
και τώρα επιτρέψτε μου ενα παραλλήρημα ανευ λόγου και ουσίας....

χωρίς φωτιά καπνός δεν υπάρχει ρε παιδιά, γιατί θίγεστε, αντί απλά να διαψεύσετε??? μήπως σας λείπουν τα επιχειρήματα? μήπως το φως χαλάει τα σχέδια ή την επιδερμίδα σας? μήπως τη βολή σας???

στο σχολείο που πήγα, δεν διδάχθηκα Καζαντζάκη γιατί αφεντικό ήταν η Εκκλησία τότε, και όλοι γνωρίζουμε τα των αφορισμών του μεγάλου μας συγγραφέα, ας μην κάνετε το ίδιο με εναν χώρο που έτσι κι αλλιώς δεν ειναι μόνον δικός σας, ειν και δικός μου, δικός του δικός μας, (κάτι θυμάμαι από γραμματική μια φορά, να θυμηθώ να κόψω το νοοτροπ για καμμια βδομάδα βάρυνα με τις πολλές αναμνήσεις)

εκτός εάν αρχίσουν πρακτικές όπως στη γείτονα και άλλες χώρες έχει συμβεί, του στυλ: όταν κατι μας δυσκολεύει το φιμώνουμε, το εξαφανίζουμε το σκοτώνουμε από μικρό,
και αντί να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη και να απαντήσουμε με επιχειρήματα και τεκμήρια σε όποιον θεωρούμε ότι μας σπιλώνει... εμείς κάνουμε νόμους (τρομάρα σας!)

να θυμάστε ότι το διαδίκτυο δεν ειναι παραθύρι τηλεοπτικού δελτίου και ότι μπορεί να γίνει και διάλογος μέσω αυτού, αρκεί όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν τι εστί η λέξη... (αρχίζω να νιώθω ότι εχω χιούμορ... ρε λες???)


Οι πολίτες του τόπου τούτου, του κόσμου τούτου, δεν είναι εργαλεία σας, (αρχίζω να βεβαιώνομαι για το χιουμορ μου...) παρά τον παροδικό τους αποπροσανατολισμό με τα τρομοκρατικά μέσα που χρησιμοποιούνται...

οι πολίτες του κόσμου τούτου ειναι εκείνοι που σας καθιστούν ικανούς, πλουσίους, σας χρίζουν εξουσιαστές, και αποδέχονται να εξουσιάζονται όσο εσείς ειστε συνεπείς... (ας κάναν κι αλλιώς - η κρίση χιουμορ συνεχίζεται, φτύστε με μη ματιαστώ...)

μην νομίζετε ότι η όποια μορφή τεχνολογίας μπορεί το ιδιο ανθρώπινο πνεύμα που την δημιουργεί να το τιθασεύσει... οπότε αφήστε μας στην ησυχία μας να γράφουμε τη μαλακία (βλέπε τούτο το χαρακτηριστικό ποστ) μας - την αγωνία μας, το κοντό μας και το μακρύ μας, για να μην το ριξουμε όλοι στο placebo prozak (αν και το τελευταίο θα σας συνέφερε πολύ)

αν ανατρέξετε στην ιστορία θα ανακαλύψετε ότι οι πραγματικά μεγάλοι και σπουδαίοι ήταν πάντα γενναίοι τίμιοι, και ηθικοί, και δεν σκιάζονταν από σκιές.... (ή τουλάχιστον η ρομαντικιά έτσι θελω να θυμάμαι)

συνεχίζεται... (εχω και δουλειές να κανω....) συγχωρείστε μου το ασυνάρτητο και μπερδεμένο ποστ, θα το συμαζέψω σύντομα μόλις μου περάσουν τα πολλά νεύρα


=============================================
και μαλλον με όλα αυτά τα μικρά και παράδοξα, είναι και πάλι επίκαιρο το παρακάτω ποίημα

Σώπα μη μιλάς ! (του Αζίζ Νεσίν).....

Σώπα, μη μιλάς , είναι ντροπή
κόψ' τη φωνή σου
σώπασε επιτέλους
κι αν ο λόγος είναι αργυρός
η σιωπή ειναι χρυσός.
Τα πρώτα λόγια που άκουσα από παιδί
έκλαιγα,γέλαγα,έπαιζα μου λέγανε:
"σώπασε".

Στο σχολείο μού κρύψανε την αλήθεια τη μισή,
μου λέγανε :"εσένα τι σε νοιάζει ; Σώπα!"

Με φίλησε το πρώτο κορίτσι που ερωτεύτηκα και μου λέγανε:
"κοίτα μην πείς τίποτα, σσσσ....σώπα!"

Κόψε τη φωνή σου και μη μιλάς, σώπαινε.
Και αυτό βάσταξε μέχρι τα εικοσί μου χρόνια.

Ο λόγος του μεγάλου
η σιωπή του μικρού.
Έβλεπα αίματα στο πεζοδρόμιο,
"Τι σε νοιάζει εσένα;", μου λέγανε,
"θα βρείς το μπελά σου, σώπα".

Αργότερα φωνάζανε οι προϊστάμενοι
"Μη χώνεις τη μύτη σου παντού,
κάνε πως δεν καταλαβαίνεις ,σώπα"

Παντρεύτηκα , έκανα παιδιά ,
η γυναίκά μου ήταν τίμια κι εργατικήκαι
ήξερε να σωπαίνει.
Είχε μάνα συνετή , που της έλεγε "Σώπα".

Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε :
"Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα"
Μπορεί να μην είχαμε με δ'αύτους γνωριμίες ζηλευτές
με τους γειτονες, μας ένωνε , όμως, το Σώπα.

Σώπα ο ενας,σώπα ο άλλος σώπα η επάνω, σώπα η κάτω,
σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι.
Κατάπιαμε τη γλώσσά μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε το σύλλογο του "Σώπα".
Μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη ,αλλά μουγκή!

Πετύχαμε πολλά,φτάσαμε ψηλά, μας δώσανε παράσημα,
τα πάντα κι όλα πολύ.
Ευκολα , μόνο με το Σώπα.
Μεγάλη τέχνη αυτό το "Σώπα".

Μάθε το στη γυναίκα σου,στο παιδί σου,στην πεθερά σου
κι όταν νιώσεις ανάγκη να μιλήσεις ξερίζωσε τη γλώσσά σου
και κάν'την να σωπάσει.
Κόψ'την σύρριζα.
Πέτα την στα σκυλιά.
Το μόνο άχρηστο όργανο από τη στιγμή που δεν το μεταχειρίζεσαι σωστά.

Δεν θα έχεις έτσι εφιάλτες , τύψεις κι αμφιβολίες.
Δε θα ντρέπεσαι τα παιδιά σου και θα γλιτώσεις απο το βραχνά να μιλάς ,
χωρίς να μιλάς να λές "έχετε δίκιο,είμαι σαν κι εσάς"
Αχ! Πόσο θα 'θελα να μιλήσω ο κερατάς.

και δεν θα μιλάς ,
θα γίνεις φαφλατάς ,
θα σαλιαρίζεις αντί να μιλάς .

Κόψε τη γλώσσά σου, κόψ'την αμέσως.
Δεν έχεις περιθώρια.
Γίνε μουγκός.
Αφού δε θα μιλήσεις , καλύτερα να το τολμησεις Κόψε τη γλώσσά σου.

Για να είσαι τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου
ανάμεσα σε λυγμούς και σε παροξυσμούς κρατώ τη γλώσσά μου,
γιατί νομίζω πως θα'ρθει η στιγμή που δεν θα αντέξω
και θα ξεσπάσω και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω
και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο ,
με έναν ψιθυρο , με ένα τραύλισμα , με μια κραυγή που θα μου λεει:
ΜΙΛΑ!....

27 Φεβ 2008

Ελλιπής η ενημέρωση για τον πανευρωπαϊκό αριθμό 112




Δείτε παρακάτω το άρθρο της "Καθημερινής" σχετικά με τον πανευρωπαϊκό αριθμό εκτάκτου ανάγκης : 112 που είναι ενιαίος για αστυνομία, ασθενοφόρο ή πυροσβεστική και αντικαθιστά όλους τους αριθμούς που χρησιμοποιούσαμε μέχρι σήμερα.
Προωθείστε αυτό το άρθρο σε όσους περισσότερους μπορείτε.

Hμερομηνία : 12-02-08

Ελλιπής η ενημέρωση για τον πανευρωπαϊκό αριθμό 112

Ελλιπής φαίνεται να είναι η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών σχετικά με τον πανευρωπαϊκό αριθμό 112, την υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης (αστυνομία, ασθενοφόρο, πυροσβεστική), σύμφωνα με έρευνα της Εurostat που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Βάσει των στοιχείων της έρευνας, στην Ελλάδα, μόνο το 4% των πολιτών γνωρίζει ότι το 112 καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης από οποιοδήποτε σημείο της ΕΕ, ενώ μόνο το 1% έχει χρησιμοποιήσει τον αριθμό αυτό. Η κλήση του αριθμού 112, είτε από σταθερό, είτε από κινητό τηλέφωνο, είναι δωρεάν, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του καλούντος. Η λειτουργία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό και δεν γνωρίζουν την ακριβή θέση του ατυχήματος.

Σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat, μόνο το 22% των πολιτών της ΕΕ γνωρίζει ότι ο αριθμός κλήσης για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε οποιοδήποτε σημείο της ΕΕ είναι το 112. Tα χαμηλότερα ποσοστά των πολιτών που γνωρίζουν την υπηρεσία 112, σημειώνονται στην Ελλάδα (4%), την Ιταλία και την Αγγλία (6%), στην Κύπρο και τη Μάλτα (11%). Αντιθέτως, τα υψηλότερα ποσοστά σημειώνονται στην Πολωνία, τη Λιθουανία και την Τσεχία (58%, 53% και 52% αντιστοίχως). Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, όπως και στην Ελλάδα, ο αριθμός 112 προστέθηκε σε προγενέστερους αριθμούς υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ενώ λίγες είναι οι χώρες στις οποίες το 112 υπήρχε, αρκετές δεκαετίες πριν, ως εθνικός αριθμός κλήσης για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους πολίτες χρειάστηκε να καλέσει έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης κατά την τελευταία πενταετία. Το 40% περίπου αυτών των κλήσεων έγινε προς το 112. Δύο στους τρεις συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν ότι σήμερα ο κόσμος δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος για το 112, ενώ εκεί όπου ο κόσμος αναγνωρίζει το 112 ως εθνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, μόνο το 22% γνωρίζουν ότι μπορούν να καλέσουν τον εν λόγω αριθμό για όλες τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και από οποιοδήποτε σημείο εντός της ΕΕ.

Επιπλέον, το ποσοστό των ερωτηθέντων που ενημερώθηκαν σχετικά με τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο κυμαινόταν από 6% στη Δανία και την Ελλάδα έως 56% στην Τσεχία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει ότι οι εθνικές αρχές των κρατών-μελών πρέπει να μεριμνήσουν ώστε να ενημερώσουν τους πολίτες τους για την πανευρωπαϊκή υπηρεσία 112. Η Επίτροπος, αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες, Βίβιαν Ρέντινγκ, κάλεσε τα κράτη-μέλη να καταστήσουν πλήρως αξιόπιστη την υπηρεσία του 112 παντού στην Ευρώπη και να ξεκινήσουν εκστρατεία ενημέρωσης για το 112. «Ένας αριθμός έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί αποτελεσματικά σε ολόκληρη την ΕΕ αποτελεί ζωτικό εργαλείο για την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Ειδικά για τους ταξιδιώτες, η προστασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αποτελεί την άλλη όψη της ενιαίας αγοράς και των ελευθεριών που προσφέρει. Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να καλούν τον ίδιο αριθμό έκτακτης ανάγκης οπουδήποτε και αν ταξιδεύουν στην Ευρώπη», δήλωσε η κ. Ρέντινγκ.

Τέλος, η Επιτροπή σημειώνει ότι το 112 λειτουργεί σε όλες της χώρες της ΕΕ, πλην της Βουλγαρίας. Από το 1998, η ευρωπαϊκή νομοθεσία υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να μεριμνούν ώστε όλοι οι τελικοί χρήστες των υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να μπορούν να καλέσουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ατελώς, χρησιμοποιώντας τον αριθμό 112, ενώ από το 2003, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών υποχρεούνται να διαβιβάζουν στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τις πληροφορίες για τη θέση του καλούντος, προκειμένου να τους επιτρέψουν τον έγκαιρο εντοπισμό τους. Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προτείνει να καταστεί το 112 πιο προσπελάσιμο για τους χρήστες με αναπηρίες.

Και εκείνοι κοιτάζουν το δάχτυλο... (την ίδια ώρα που άλλοι νεώτεροι βλέπουν το δάσος)

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για την απόπειρα λογοκρισίας στα ειδησεογραφικά blogs

Mε ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν στην πρόθεση της κυβέρνησης για νομοθετική παρέμβαση στα ειδησεογραφικά blogs.

Τη στιγμή που ακόμη και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά τη συκοφαντική δυσφήμηση, βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης, η κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται ότι επιθυμεί να επεκτείνει τις αυστηρές τυποκτόνες διατάξεις του νόμου Βενιζέλου του 1995, ώστε αυτές να ισχύουν και για τα blogs.

Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καταπολέμηση του αδικήματος του εκβιασμού, για το οποίο όμως επαρκούν οι υπάρχουσες ποινικές διατάξεις, επιδιώκει μια νέα ειδική ρύθμιση που θα οδηγήσει σε λογοκρισία, με προφανές θύμα το αγαθό της ελευθεροτυπίας. Οι κυβερνώντες φοβούνται την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων καθώς και την σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα των στελεχών τους.

Η παροχή τεχνικών διευκολύνσεων προς ανακάλυψη ηλεκτρονικών ιχνών δεν αποσκοπεί στην προστασία της τιμής των θιγόμενων ιδιωτών, αλλά στην αποτελεσματική διακοπή της ροής «ενοχλητικών» ειδήσεων και σχολίων.

Ζητούμε να μην υιοθετηθούν τυποκτόνες ρυθμίσεις για τα ειδησεογραφικά; blogs, διότι διαφορετικά θα πληγεί εμπράκτως η εφαρμογή του δικαιώματος στην ελευθεροτυπία.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=9121

26 Φεβ 2008

"FAT FRIDAY"

"FAT FRIDAY"

Παρασκευή 29.02.08

@ ΧΡΩΜΑ CHROMA

Αυτή τη Παρασκευή, μετά τις 23:00 στο bar Χρώμα Chroma (Καραγιώργη Σερβίας & Λέκκα, Σύνταγμα) Θα γίνει ΤΟΠ ΑΡΤΙ masque Xtravaganza.

Φανκοπόρνες, Γαλλίδες καν-καντζούδες, αθλήτριες «υγρού» στίβου, σπαρτιάτες α λα κρεμ, σκωτσέζοι κιλτοφόροι με τα ροζ, ντισκονταβάδες, ιμιτασιόν βραζιλιάνες σάμπα και η λάμπα, συνταξιούχες γκέισες Μα Σε Λάκι, χαρτορίχτρες με σφυρίχτρες, ρασα-φάρι glam μοναχοί και λοιποί φαντασμένοι party animals αναμένονται να παραστούν στην βραδιά αποθέωσης του Θεού Dennis (Διόνυσος ελληνιστί) υπό τους κατάλληλους και μη ηχητικούς αλαλαγμούς που θα επιλέγουν κατά ριπάς και χωρίς καμία αίσθηση της ευθύνης οι TIM COVEN & S.A.L.V.A…. Όσοι πραγματικά άπιστοι και ανίεροι προσέλθετε…

Τέλος Μετάδοσης


Μπες στο Κλίμα - Video Clip -

Ετικέτες

τα δικά μου (325) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)