Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

28 Φεβ 2008

Φλογ(Blog)ερές μέρες... ή μέρες Σιωπής...

αχ μάλλον ήλθε η ώρα να τα πω κι ας γκρινιάξω - να τα πω και να ζητήσω την ανοχή σας έτσι λίγο να χωθώ στον χώρο μου τούτον εδώ τον προσωπικό που τον έχω παραμελήσει τελευταία ειναι αλήθεια... κηνυγώντας τους ανεμόμυλους ενός καθαρού περιβάλλοντος, και της συνέχειας της ζωής μια συνειδητής και ομόψυχης ανθρωπότητας σε αυτό...

θα ξεκινήσω με παράθεση ενός συνδέσμου που θαρρώ κάποια τα λέει καλύτερα από μένα και με τα οποία συμφωνώ κατά πολύ Ο γνωστός σε όλους μας "καιρός" παραθέτει ένα μικρό μάθημα σε όποιον ενδιαφέρεται... στο ποστ του Μμε ή .... Μπε

Συνεχίζοντας παραθέτω τις απόψεις ορισμένων συμπλογκερς που με βρίσκουν σύμφωνη ή με βάζουν σε σκέψη...

Η άποψη του Ανεμου για κείνους που κάνουν καριέρα με τη γραφίδα τους Φτάνει πια με τους «ψευδώνυμους» δημοσιογράφους

O διαστημικός συνταξιδιώτης πάλι το βλέπει αλλιώς Για μισό λεπτό...

και κατι ακόμη Των μπλογκ δεν σβήνουν οι αδούλωτες φωνές

σκέψεις σε ακόμη πιο βαθύ μωβ σχετικά με "BlogoΕλευθερία ή λογο-θάνατος"


=============================

περί μανιφέστο για τα μπλογκς που κυκλοφορεί τούτη ειν η άποψή μου:

μανιφέστο, αλήθεια πίσω από λέξεις και όρους θα θέσουμε ένα αγαθό όπως η ελευθερία του να σκεφτόμαστε και να εκφραζόμαστε χωρίς λογοκρισία και φόβο? και θα παραμείνει ελευθερία αν το κάνουμε?

γιατί θα χρειαζομαι κανόνες για να μιλησω? δεν μπορώ μόνη μου να ενημερωθώ για τα νόμιμα, ώστε να αποφύγω να συκοφαντήσω αβάσιμα? ώστε να σεβαστώ τον άλλον όπως αξιώνομαι να με σεβαστεί? (σας διαβεβαιώ ότι μπορώ, εχω να βάψω το μαλλί πλέον της πενταετίας κι εχει αρχίσει να πλατινίζει φυσικά, μούρλια είναι!!!)

τι αλήθεια θα μου δώσει το μανιφέστο από το να βάλει την ελευθερία μου (χα! λέμε τώρα) σε καλούπι, σε κουτάκι με τις ευλογίες ποιων? άλλων εξ΄ίσου ανωνυμων ή επώνυμων με εμένα? (ανώνυμο να σε πει η θεία σου και να τα χει και με την γκόμενά σου...)

γιατί αντί για μανιφέστο να μην εξορίσω τα τρολλς που καπηλεύονται στοιχειώνουν και περιορίζουν τον μονο ελεύθερο χώρο που μου δίνει τούτος ο "πολιτισμός μας"??? (είπα τρολλς και σκιάχτηκα, μούργοοοοοο που ειναι τα placebo ηρεμιστικά μου να ελθω στα ίσα μου η γυναίκα???)

το μανιφέστο δεν υποθέτει και κίνημα (μην το πάρετε σοβαρά αυτό και σας πιάσει ναυτία) με σαφεις όρους κανόνες και χρηστικότητα?

γιατί η σκέψη μου (ούτε κι αυτό να το πάρετε σοβαρά, χαριτολογώ για να ψηλώσω κανα πόντο) να γίνει εργαλείο χωρίς να εχω επιλογή?

τη γλίτωσα σαράντα χρόνια τώρα από το να ενταχθώ και να χαρακτηριστώ, (λέμε τώρα) γιατί θα πρέπει το ημερολόγιό μου αυτό να ενταχθεί και να χαρακτηριστεί ως μερος καποιου εικονικού συνόλου που λειτουργεί με τους τάδε ή δείνα όρους?

τόσο ανόητη ειμαι ώστε να μην γνωρίζω που να σταματήσω? τόσο παραδομένη που να χρειάζομαι για κάθε τι που σκεφτομαι κανονισμούς και όρους για να μην το παραχέσω? για να μην πειράξω καποιον τρίτο??? συγχωρείστε με μα νομίζω πως κρίση εχω, και μπορώ να συμαζευτώ αν και όταν ξεφεύγω... (μην κρίνετε από τούτο το ποστ ε.... )

γιατί να με παρασύρει ο σπόρος που εκφοβίζει εκείνη τη σκέψη που αναλύει και συνθέτει, εκείνη που βγάζει συμπεράσματα άβολα συχνά, αλλά δικά της όχι υποβεβλημένα (στις περισσότερες τουλάχιστον των περιπτώσεων)? (θυμάμαι τότε που μαθαίναμε να σκεφτόμαστε, μέσα από λέξεις από ιστορία από παραμύθια, από τραγούδια και άλλα αφορεσμένα πράματα...)

Για να κάνουν τη δουλειά τους οι υποψήφιοι δημοσιογράφοι του διαδικτύου ή να μην εκτίθενται οι πολιτικοί και πολιτικάντηδες που μου κλέβουν τη ζωή με τους χειρισμούς τις αποφάσεις και τις λαμογιές τους??? (ουσσσσσστ)

κι αντε να την κανουν τη δουλειά τους, ολοι εμεις οι υπόλοιποι που δεν προσβλέπουμε σε καρριέρα ή οικονομικό όφελος, αλλά απλά εκφραζόμαστε γιατί να τεθούμε υπό οποιοδήποτε μανιφεστο? (εγώ κάπου προσβλέπω να γίνω μεγαλοστέλεχος σε νέο εργοστάσιο λιθάνθρακα της ΔΕΗ αλλά μη κυκλοφορήσει παραέξω και μου φάει κανας νιός τη θέση ε... αυτά μεταξύ μας μόνον)

μεχρι τώρα πως λειτουργούσαν τα μπλογκς χωρίς μανιφέστο, και τώρα υπάρχει ανάγκη να οριοθετηθούν? τι έγινε επειδή ξεκίνησαν δυο τρεις πορείες και διαμαρτυρίες που δεν καπελώθηκαν από κόμματα, επειδή ειδατε πολίτες να εκφράζονται αβίαστα αυθόρμητα και χωρίς καθοδήγηση σκιαχτήκατε παιδιά???? πάμε να ξεφύγουμε της πλύσης εγκεφάλου και της πολιτικής σας χειραγώγησης και ανησυχείτε???? απαπαπαπα!!!!! (συστήνεται συμπτωματική θεραπεία με ανάγνωση εφημερίδων και τηλεπαραθυροπαρακολούθηση.. άντε και λίγι γιουροβιζιόν για να χει και νοστιμιά η θεραπεία...)

δεν ειμαστε αρκούντως ώριμοι να μην ξεφύγουμε? να μην προσβάλλουμε, να μην συκοφαντήσουμε κανέναν???? (αν ήμασταν δεν θα ειμασταν εδώ μάλλον... ούτε σε τούτα τα χάλια ως σύνολο πάντα... μη θυμώσει κανείς ε... για τους άλλους λέμε :Ρ)

κι αν καποιος ξεφύγει για οποιοδήποτε λόγο και χάριν οποιουδήποτε συμφέροντος γιατί να μας πάρει όλους η μπάλα? και να εξαναγκαστούμε να τεθούμε υπό όρια και περιθώρια?

η προσωπική ευθύνη των λεγομένων ή γραφομένων που πάει? το μανιφέστο θα την κάνει σαφή? ή το μανιφέστο θα αποτρέψει οποιον θελει να εκμεταλλευτεί τους χώρους όπου ελεύθερα μπορεί να εκφραστεί καποιος? (πάει πάει πάει παει, (δις) πάει το πουλί μου πάει - όσοι παλαιοί το γνωρίζετε το ασματάκι...)

μήπως η ύπαρξη των φυλακών της τιμωρίας και του νόμου έχει αποτρέψει τοσους αιώνες το εγκλημα? (χά! τι λεω γμτ και δεν κατεβάζω το μπλογκ... εεεεεε?)

ΔΕΝ θέλω μανιφέστο, θελω ανθρώπους που οπως ελεύθερα μπορούν και επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους να τηρούν ανάλογα και πρωτίστως την υποχρέωσή τους να σεβαστούν τους άλλους χωρίς να ξεφεύγουν από τα όρια... κι αν προκύψει εγκλημα, ας το αναλάβει ο νόμος, αρνούμαι να τεθώ υπό επιτήρηση επειδή καποιοι καναν λαθος χειρισμό ή καποιοι άλλοι ενοχλήθηκαν από αυτόν... (χά! τι λεω γμτ και δεν κατεβάζω το μπλογκ... εεεεεε? σε επανάληψη... μαλλον παλι μετακόμισα στον διπλανό πλανήτη...)

ο νόμος ειναι αρκετός για οποιονδήποτε πραγματικά προσβάλλει συκοφαντεί, ανώνυμα ή επώνυμα, το θέμα ειναι να εφαρμοζεται με γενναιότητα και ισότιμα προς όλους, κι όχι με τις εκπτώσεις που παρακολουθούμε χρόνια τώρα.... αν ενας "κακόμοιρος" βλογκερ τολμήσει να καταγγείλει ότι τον δολοφονούν με τοξικά απόβλητα στο νερό του γιατί να ειναι ο μόνος που θα τιμωρηθεί και όχι και εκείνος που τοξικά αποβάλει??? κλπ κλπ κλπ (χά! τι λεω γμτ και δεν κατεβάζω το μπλογκ... εεεεεε? τρις τώρα ειμαι σίγουρη ότι δεν ειμαι σοφή!.-)

================================
και τώρα επιτρέψτε μου ενα παραλλήρημα ανευ λόγου και ουσίας....

χωρίς φωτιά καπνός δεν υπάρχει ρε παιδιά, γιατί θίγεστε, αντί απλά να διαψεύσετε??? μήπως σας λείπουν τα επιχειρήματα? μήπως το φως χαλάει τα σχέδια ή την επιδερμίδα σας? μήπως τη βολή σας???

στο σχολείο που πήγα, δεν διδάχθηκα Καζαντζάκη γιατί αφεντικό ήταν η Εκκλησία τότε, και όλοι γνωρίζουμε τα των αφορισμών του μεγάλου μας συγγραφέα, ας μην κάνετε το ίδιο με εναν χώρο που έτσι κι αλλιώς δεν ειναι μόνον δικός σας, ειν και δικός μου, δικός του δικός μας, (κάτι θυμάμαι από γραμματική μια φορά, να θυμηθώ να κόψω το νοοτροπ για καμμια βδομάδα βάρυνα με τις πολλές αναμνήσεις)

εκτός εάν αρχίσουν πρακτικές όπως στη γείτονα και άλλες χώρες έχει συμβεί, του στυλ: όταν κατι μας δυσκολεύει το φιμώνουμε, το εξαφανίζουμε το σκοτώνουμε από μικρό,
και αντί να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη και να απαντήσουμε με επιχειρήματα και τεκμήρια σε όποιον θεωρούμε ότι μας σπιλώνει... εμείς κάνουμε νόμους (τρομάρα σας!)

να θυμάστε ότι το διαδίκτυο δεν ειναι παραθύρι τηλεοπτικού δελτίου και ότι μπορεί να γίνει και διάλογος μέσω αυτού, αρκεί όλοι οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν τι εστί η λέξη... (αρχίζω να νιώθω ότι εχω χιούμορ... ρε λες???)


Οι πολίτες του τόπου τούτου, του κόσμου τούτου, δεν είναι εργαλεία σας, (αρχίζω να βεβαιώνομαι για το χιουμορ μου...) παρά τον παροδικό τους αποπροσανατολισμό με τα τρομοκρατικά μέσα που χρησιμοποιούνται...

οι πολίτες του κόσμου τούτου ειναι εκείνοι που σας καθιστούν ικανούς, πλουσίους, σας χρίζουν εξουσιαστές, και αποδέχονται να εξουσιάζονται όσο εσείς ειστε συνεπείς... (ας κάναν κι αλλιώς - η κρίση χιουμορ συνεχίζεται, φτύστε με μη ματιαστώ...)

μην νομίζετε ότι η όποια μορφή τεχνολογίας μπορεί το ιδιο ανθρώπινο πνεύμα που την δημιουργεί να το τιθασεύσει... οπότε αφήστε μας στην ησυχία μας να γράφουμε τη μαλακία (βλέπε τούτο το χαρακτηριστικό ποστ) μας - την αγωνία μας, το κοντό μας και το μακρύ μας, για να μην το ριξουμε όλοι στο placebo prozak (αν και το τελευταίο θα σας συνέφερε πολύ)

αν ανατρέξετε στην ιστορία θα ανακαλύψετε ότι οι πραγματικά μεγάλοι και σπουδαίοι ήταν πάντα γενναίοι τίμιοι, και ηθικοί, και δεν σκιάζονταν από σκιές.... (ή τουλάχιστον η ρομαντικιά έτσι θελω να θυμάμαι)

συνεχίζεται... (εχω και δουλειές να κανω....) συγχωρείστε μου το ασυνάρτητο και μπερδεμένο ποστ, θα το συμαζέψω σύντομα μόλις μου περάσουν τα πολλά νεύρα


=============================================
και μαλλον με όλα αυτά τα μικρά και παράδοξα, είναι και πάλι επίκαιρο το παρακάτω ποίημα

Σώπα μη μιλάς ! (του Αζίζ Νεσίν).....

Σώπα, μη μιλάς , είναι ντροπή
κόψ' τη φωνή σου
σώπασε επιτέλους
κι αν ο λόγος είναι αργυρός
η σιωπή ειναι χρυσός.
Τα πρώτα λόγια που άκουσα από παιδί
έκλαιγα,γέλαγα,έπαιζα μου λέγανε:
"σώπασε".

Στο σχολείο μού κρύψανε την αλήθεια τη μισή,
μου λέγανε :"εσένα τι σε νοιάζει ; Σώπα!"

Με φίλησε το πρώτο κορίτσι που ερωτεύτηκα και μου λέγανε:
"κοίτα μην πείς τίποτα, σσσσ....σώπα!"

Κόψε τη φωνή σου και μη μιλάς, σώπαινε.
Και αυτό βάσταξε μέχρι τα εικοσί μου χρόνια.

Ο λόγος του μεγάλου
η σιωπή του μικρού.
Έβλεπα αίματα στο πεζοδρόμιο,
"Τι σε νοιάζει εσένα;", μου λέγανε,
"θα βρείς το μπελά σου, σώπα".

Αργότερα φωνάζανε οι προϊστάμενοι
"Μη χώνεις τη μύτη σου παντού,
κάνε πως δεν καταλαβαίνεις ,σώπα"

Παντρεύτηκα , έκανα παιδιά ,
η γυναίκά μου ήταν τίμια κι εργατικήκαι
ήξερε να σωπαίνει.
Είχε μάνα συνετή , που της έλεγε "Σώπα".

Σε χρόνια δίσεκτα οι γονείς, οι γείτονες με συμβουλεύανε :
"Μην ανακατεύεσαι, κάνε πως δεν είδες τίποτα. Σώπα"
Μπορεί να μην είχαμε με δ'αύτους γνωριμίες ζηλευτές
με τους γειτονες, μας ένωνε , όμως, το Σώπα.

Σώπα ο ενας,σώπα ο άλλος σώπα η επάνω, σώπα η κάτω,
σώπα όλη η πολυκατοικία και όλο το τετράγωνο.
Σώπα οι δρόμοι οι κάθετοι και οι δρόμοι οι παράλληλοι.
Κατάπιαμε τη γλώσσά μας.
Στόμα έχουμε και μιλιά δεν έχουμε.
Φτιάξαμε το σύλλογο του "Σώπα".
Μία πολιτεία ολόκληρη, μια δύναμη μεγάλη ,αλλά μουγκή!

Πετύχαμε πολλά,φτάσαμε ψηλά, μας δώσανε παράσημα,
τα πάντα κι όλα πολύ.
Ευκολα , μόνο με το Σώπα.
Μεγάλη τέχνη αυτό το "Σώπα".

Μάθε το στη γυναίκα σου,στο παιδί σου,στην πεθερά σου
κι όταν νιώσεις ανάγκη να μιλήσεις ξερίζωσε τη γλώσσά σου
και κάν'την να σωπάσει.
Κόψ'την σύρριζα.
Πέτα την στα σκυλιά.
Το μόνο άχρηστο όργανο από τη στιγμή που δεν το μεταχειρίζεσαι σωστά.

Δεν θα έχεις έτσι εφιάλτες , τύψεις κι αμφιβολίες.
Δε θα ντρέπεσαι τα παιδιά σου και θα γλιτώσεις απο το βραχνά να μιλάς ,
χωρίς να μιλάς να λές "έχετε δίκιο,είμαι σαν κι εσάς"
Αχ! Πόσο θα 'θελα να μιλήσω ο κερατάς.

και δεν θα μιλάς ,
θα γίνεις φαφλατάς ,
θα σαλιαρίζεις αντί να μιλάς .

Κόψε τη γλώσσά σου, κόψ'την αμέσως.
Δεν έχεις περιθώρια.
Γίνε μουγκός.
Αφού δε θα μιλήσεις , καλύτερα να το τολμησεις Κόψε τη γλώσσά σου.

Για να είσαι τουλάχιστον σωστός στα σχέδια και στα όνειρά μου
ανάμεσα σε λυγμούς και σε παροξυσμούς κρατώ τη γλώσσά μου,
γιατί νομίζω πως θα'ρθει η στιγμή που δεν θα αντέξω
και θα ξεσπάσω και δεν θα φοβηθώ και θα ελπίζω
και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω με ένα φθόγγο ,
με έναν ψιθυρο , με ένα τραύλισμα , με μια κραυγή που θα μου λεει:
ΜΙΛΑ!....

7 σχόλια:

  1. Με ξετρυπώσατε είδα... Ανακαλύψατε τη διπλοψευδωνυμία μου...

    Θα ήταν λίγο τρομακτικό το συγκεκριμένο ψευδώνυμο, δεν συμφωνείς?

    Άντε καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπααααααααα αγαπητέ, τι να τρομάξει ενας δράκουλας, μπροστά στους δράκους που αντιμετωπίζουμε όλο και αυξανόμενους τελευταία...

    θελω να δω πόσο μπορούμε να εξαθλιωθούμε, ηθικά κοινωνικά και ατομικά... ειλικρινά απορρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσυπογράφω με χέρια και με πόδια, ειδικά το σιχτίριασμα στο τέλος :), όσο για το "μανιφέστο" ο τίτλος είναι ατυχής. Θα μπορούσε να λέγεται blogs: FAQ και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

    ΑΠό την άλλη τα καταλαβαίνω τα παιδιά, με τόσες χοντράδες που κυκλοφορούν τώρα τελευταία τί να κάνεις;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χμμμμμμ μωρε συνταξιδιώτη, δεν αρκούν οι όροι χρήσης των σερβερων που μας φιλοξενούσι?

    εγώ θαρρώ πως σκιάζεται όποιος έχει κάτι να σκιαχτεί, και από τους μικρούς και από τους μεγάλους όσοι καταγγέλουν αληθειες δεν φοβουνται, αλλά όσοι ψιλοαρπάζουν τα πράγματα και τα τραβούν απ τα μαλλιά αρχίζουν και μαζεύονται...

    για κείνους ίσως αυτό που λες με τις συχνές ερωτήσεις ή με καθαρή αναγραφή κάπου του ισχύοντος νόμου (αυτό ακόμη καλύτερο μοιάζει) νομίζω ότι ειναι αρκετό...

    γιατί δηλαδή τότε με την Αμαλία δεν ενοχλήθηκε κανείς ακόμη και οι γιατροί που καταγγέλονταν? γιατί δεν υπήρξαν κορώνες αλλά μόνον έπαινοι και για τη συγχωρεμένη, αλλά και για όσους διαμαρτυρήθηκαν μεσω των μπλογκς μαζί της ?

    τέρμα πιστεύω ακράδαντα ότι αποφάσισαν να ρίξουν δυο τρεις τρομοσπόρους για να φιμώσουν τον κόσμο... γιατί καλώς ή κακώς, μοιάζει να αρχίζουμε να ξυπνάμε σιγά αλλά σταθερά ως λαός και αυτό δεν συμφέρει γιατί όλο και περισσότερο τους παιρνουμε χαμπάρι σε όλο το μεγαλείο της ανικανότητος της αδιαφορίας τους και της λαμογιάς...

    ή αν σκεφτονται πολύ πιο απλοικά και βρήκαν αυτό τον τρόπο για να μεταφέρουν τη ματιά του κόσμου μακριά απ τη ζαχαπουλιάδα - θελω να πιστεύω πως δεν φτάνουν μόνον μέχρι εκεί γιατί τότε και ως λαμόγια θα ειναι πολύ λίγοι στα μάτια μου... λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oι όροι χρήσης είναι καλοί για όποιον ξέρει να πατάει τα λινκ και αυτό αχρηστεύει την πλειοψηφία πολιτικών και δημοσιογράφων!!!

    Στην Αμαλία δεν έγινε τπτ γιατί είμασταν πάρα πολλοί και όχι μόνο bloggers. Κάποιοι το φύλαξαν όμως καθώς φντ!

    "τέρμα πιστεύω ακράδαντα ότι αποφάσισαν να ρίξουν δυο τρεις τρομοσπόρους για να φιμώσουν τον κόσμο... γιατί καλώς ή κακώς, μοιάζει να αρχίζουμε να ξυπνάμε σιγά αλλά σταθερά ως λαός και αυτό δεν συμφέρει γιατί όλο και περισσότερο τους παιρνουμε χαμπάρι σε όλο το μεγαλείο της ανικανότητος της αδιαφορίας τους και της λαμογιάς...
    "

    Προσυπογράφω ξανα!!

    love&kisses
    zaphod

    Υ.Γ. Όταν νευριάζεις γράφεις πολύ καλύτερα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το υστερόγραφό σου με τιμά συνταξιδιώτη...

    αν ειναι έτσι τοτε θα γραφω συνεχώς γιατί τελευταία μονο νευριασμένη ειμαι με οσα βλέπω ακούω μαθαινω ...

    ε ρε γλέντια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για αυτό το χω ριξει και στις αναμεταδόσεις λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (326) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)