Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

10 Μαΐ 2008

Ποια είναι η δικαιολογία σου;



Ο Σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός του Δήμου Κηρέως ξεκίνησε μια διαφημιστική εκστρατεία για να ενισχύσει τον εθελοντισμό στην δασοπροστασία. Ο σύλλογος πιστεύει ότι η έγκαιρη προειδοποίηση και η έγκαιρη επέμβαση είναι σημαντικά για την αποτροπή των πυρκαγιών και εκεί η βοήθεια του τοπικού στοιχείου μπορεί να είναι καταλυτική. Οι ελλείψεις προσωπικού και μέσων είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και οι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χρόνο τους δημιουργικότερα από το να αναλώνονται σε αναθεματισμούς και επιστολές διαμαρτυρίας ή να περιμένουν τα αεροπλάνα να τους σώσουν. Η περσινή εμπειρία έδειξε ότι ο εθελοντισμός της τελευταίας στιγμής χωρίς εκπαίδευση και συντονισμό φέρνει παράλυση, απόγνωση και λίγα αποτελέσματα. Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό οι εθελοντές να εκπαιδευτούν και να ενταχθούν στις λίστες της πυροσβεστικής υπηρεσίας από νωρίς και να μηνπεριμένουν να κινδυνεύσει το σπίτι τους για να το κάνουν.

Για να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια ο σύλλογος έχει συλλέξει πληροφορίες για το ρόλο των εθελοντών, νομοθεσία, πώς μπορούν να δημιουργήσουν τοπικές μονάδες δασοπροστασίας, πώς να πάρουν ενίσχυση, εξοπλισμό και εκπαίδευση και ό,τι άλλο χρειάζονται στη ιστοσελίδα του http://www.kireas.org/thelo.htm.

Ο τίτλος της εκστρατείας είναι «Ποια είναι η δικαιολογία σου;» και καλεί τους πολίτες να ενταχθούν στις τάξεις των τοπικών οργανώσεων δασοπροστασίας ή να δημιουργήσουν δικές τους αν δεν υπάρχουν. Λόγω της περιορισμένης γεωγραφικής εμβελείας και πόρων ο σύλλογος παρακαλεί τα τοπικά ΜΜΕ και άλλες περιβαλλοντικές οργανώσεις να βοηθήσουν προβάλλοντας την σχετική αφίσα στις περιοχές τους .

Βοηθήστε αυτή την προσπάθεια εθελοντισμού δασοπροστασίας:

(1) εκτυπώστε όσα αντίγραφα από την παραπάνω διαφημιστική αφίσα μπορείτε και αναρτήστε τα σε μέρη που συχνάζετε, καφετερίες, ταβέρνες, σχολεία, αθλητικά κέντρα, περίπτερα σουπερμάρκετ, άλλα καταστήματα, την πολυκατοικίας σας, χώρους εργασίας, κλπ

Εδώ μπορείτε να βρείτε ένα μεγαλύτερο αντίγραφο της αφίσας για να τυπώσετε
http://www.kireas.org/images/dikaiologia.jpg (660MB)

(2) στέλνοντας αυτή την πρόσκληση σε όλους όσους έχετε στην λίστα
διευθύνσεων email κλπ ή μπλογκς που γνωρίζετε.

Σύλλογος Περιβάλλον και Πολιτισμός Δήμου Κηρέως - Kireas.org

Ιφιγένειας 3,
Μαντούδι
Δήμος Κηρέως
Εύβοια 34004

τηλ: 6944621086

8 Μαΐ 2008

AMBER ALERT - Eξαφάνιση








Ονοματεπώνυμο:
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΛΙΟΓΙΑΝΝΗ

Ημερομηνία Γέννησης:
6/7/1990

Χρώμα μαλλιών:
Καστανά

Ημερομηνία εξαφάνισης:
25/2/2008

Χρώμα ματιών:
Γαλάζια


περισσότερα στην ιστοσελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού...

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καλούμε τους δημιουργούς που ενδιαφέρονται για εικόνες γύρω από το φαγητό, με το σκεπτικό που αναφέρεται παρακάτω και θέλουν να λάβουν μέρος σε έκθεση με φωτογραφίες και όχι μόνο (εγκαταστάσεις, μικτές τεχνικές, προβολές κτλ) , να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι 20 Μαΐου 2008, στην ηλεκτρονική διεύθυνση katselis@the.forthnet.gr.

Η έκθεση (παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης – www.fkth.gr) θα παρουσιαστεί στην Βλάστη Κοζάνης, (στη μία πτέρυγα του υπέροχου και τεράστιου Παλαιού Σχολείου) στο πλαίσιο του φεστιβάλ Γιορτές της Γης, 10-13 Ιουλίου 2008. Επίσης τον Αύγουστο του 2008, θα παρουσιαστεί στο ιταλικό φεστιβάλ Festambiente, στην πόλη Grosseto της Τοσκάνης, και τον Νοέμβριο στο Festival du Vent, στο Calvi της Κορσικής, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια διοργάνωσης και άλλων παρουσιάσεων σε συνεργασία με σχολές Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών ελληνικών πανεπιστημίων.

Το θέμα είναι πρωτότυπο και εξωφωτογραφικό, και για τούτο πιστεύουμε ενδιαφέρον. Ζητάμε εναλλακτικές εικόνες για εναλλακτική τροφή, σε εναλλακτικούς χώρους έκθεσης και με εναλλακτικούς δημιουργούς από διάφορες χώρες και τομείς έκφρασης.

Η τοποθεσία είναι εξέχουσα, ο κόσμος που συχνάζει στο φεστιβάλ είναι ξεχωριστός και όσοι εκτός από τα έργα τους φέρουν και τον ελεύθερο εαυτό τους, να είναι σίγουροι, ότι θα περάσουμε υπέροχα. Το τι είναι τέχνη και το τι φωτογραφίζει η φωτογραφία δεν είναι του παρόντος. Θα το λύσουμε εκεί. Η διάδραση των τεχνών είναι ένα παιχνίδι του οποίου οι κανόνες δεν έχουν διατυπωθεί ακόμη. Το τι έργα θα μπορούσαν να γίνουν και in sitou (εκτός αυτών της έκθεσης) ας είναι ή έκπληξη του καθένα μας προς τους υπολοίπους.


Άλλες ημερομηνίες που ίσως ενδιαφέρουν για την τελική απόφαση.


30 Μαΐου, οργάνωση έκθεσης.

15 Ιουνίου, οριστικοποίηση συμμετοχών και έργων και παραγγελία εκτυπώσεων.

3 Ιουλίου, παραλαβή έργων (δυνατότητα σε Θεσσαλονίκη ή Βλάστη.

9 Ιουλίου, στήσιμο έκθεσης.

10 – 13 Ιουλίου γιορτές, happenings επί τόπου με όσους πιστούς κτλ.

Λεπτομέρειες επί μέρους θα ανακοινωθούν στους ενδιαφερόμενους εν ευθέτω χρόνο.





ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ


Πίσω από τις γεύσεις και τις μυρωδιές κρύβονται πολλές σημασίες. Πίσω από τη χαρά του να κάθεται κανείς στο τραπέζι αλλά και του να μαγειρεύει υπάρχει μια πυκνή πλοκή από σύμβολα και γλώσσες. Κάθε εποχή, τόπος και πολιτισμός έδωσε μεγάλη σημασία στην τροφή, κάνοντας συγκεκριμένες επιλογές, ανακαλύπτοντας τρόπους μαγειρέματος και καθορίζοντας τους συνδυασμούς των τροφών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την έκανε εργαλείο επικοινωνίας, συνάντησης, σκέψης, συναίνεσης, διαπραγμάτευσης, ενσωμάτωσης. Έτσι η εξέλιξη του διατροφικού πολιτισμού, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων γύρω από το τραπέζι, συναντήσεις και συγκρούσεις, δημιούργησαν μια εικόνα που αντανακλά την κοινωνία μας και την ιστορική της διαδρομή.


Σήμερα, το εύρος της διατροφικής ανισότητας από τους αλλεπάλληλους λιμούς στην Αφρικανική ήπειρο μέχρι την εξάπλωση της παχυσαρκίας και του διαβήτη στους πληθυσμούς των ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, η αλόγιστη εντατικοποίηση της παραγωγής προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης που ευνοεί αλλεπάλληλες διατροφικές κρίσεις (τρελλές αγελάδες, διοξίνες κ.λπ.), η επέκταση της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, η ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών μεταποίησης και συντήρησης και η υπερκατανάλωση "βιομηχανοποιημένων τροφίμων", η δημιουργία καινούργιων προτύπων διατροφής που διαφοροποίησαν σημαντικά τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων (π.χ. εγκατάλειψη της κουλτούρας της συγκέντρωσης της οικογένειας και υιοθέτηση των μοναχικών γευμάτων) ορίζουν την έννοια της διατροφικής ανασφάλειας και οριοθετούν το πεδίο αναφοράς των φωτογράφων αλλά και την αναγκαιότητα της κριτικής αποτίμησης και στάσης ως προς αυτό.


Δυο λόγια για το Taste4arts

Τρεις ευρωπαϊκές οικολογικές οργανώσεις, τρία οικολογικά φεστιβάλ, σκεφτήκαμε πως μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, η σχέση μεταξύ ανθρώπου και της διατροφής του μπορεί να πάρει μια άλλη διάσταση, όπου το παιχνίδι και η αισθητική παίζουν ένα βασικό ρόλο στην ανακάλυψη του άλλου.

Το πρόγραμμα Taste4Arts υλοποιείται, με την οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσα από το πρόγραμμα Πολιτισμός της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού από:

· Την γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Les Amis du Vent, που διοργανώνει (εδώ και 15 χρόνια) το Festival du Vent, στο Calvi της Κορσικής, στο τέλος Οκτωβρίου.

· Την Legambiente, την μεγαλύτερη ιταλική οικολογική οργάνωση, που διοργανώνει την Festambiente, στην πόλη Grosseto της Τοσκάνης, εδώ και 19 χρόνια κάθε Αύγουστο.

· Την Οικοτοπία που διοργανώνει τις Γιορτές της Γης, στην ορεινή Βλάστη Κοζάνης, εδώ και 8 χρόνια κάθε Ιούλιο.

Οι δράσεις του προγράμματος θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των αντίστοιχων φεστιβάλ και περιλαμβάνουν πληθώρα εκδηλώσεων, όπως εικαστικές εκδηλώσεις (ζωγραφική, εγκαταστάσεις, video, φωτογραφία), εκδόσεις, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια για παιδιά, ημερίδες και συζητήσεις κ.ά.


Για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

Τηλ 6942 860 890

7 Μαΐ 2008

Food Safety Music - Don't Be a Gambler

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο έναν κύκλο Σεμιναρίων

Θα περιλαμβάνει μια σειρά μαθημάτων που θα καλύπτουν από τις βασικές αρχές μιας Φωτογράφησης, έως απόλυτα εξειδικευμένων φωτογραφικών κατηγοριών.

Στα σεμινάρια αυτά θα διδάξουν καταξιωμένοι Έλληνες photoreporters μέλη της Ε.Φ.Ε.

Τα σεμινάρια αυτά θα είναι δωρέαν και ανοιχτά σε όποιον το επιθυμεί και σε οποιαδήποτε θεματική κατηγορία.

Υπεύθυνος για τα Σεμινάρια είναι ο Σπύρος Τσακίρης - 210 9296136 / 6979 688757

και για δηλώσεις συμμετοχής στο Τηλ. 210 3604340 κα Πόπη Πολίτου.


Παράκληση τα τμήματα θα δημιουργηθούν ανάλογα με τις συμμετοχές.

Όσοι ενδιαφέρεστε δηλώστε συμμετοχή.

6 Μαΐ 2008

ΕΓΩ !

ΕΓΩ !!!



ΕΓΩ !!!



ΕΓΩ !!!



ΕΓΩ !!!!



πόσο με τρομάζεις εσύ "" ΕΓΩ ""



Χριστίνα Σαββατιανού 06/05/2008

5 Μαΐ 2008

Μηνολόγιο... (ή τι να τρώς κάθε εποχή)



κάτι που ίσως στα χρόνια μας με την ανάπτυξη της τεχνολογίας στις καλλιέργειες καθώς και τη χρήση νέων μεθόδων και πολλών ίσως άλλων βοηθημάτων έχουμε ξεχάσει...

Η κάθε εποχή έχει τα δικά της φρούτα και λαχανικά, γιατί έτσι έχει ορίσει η φύση... η γη... ο καιρός.... Οι παλιοί το ξέραν και φρόντιζαν να διατηρούν τα εποχιακά με διάφορους τρόπους ώστε να μην τους λείπει τίποτε ποτέ (κομπόστες, μαρμελάδες ή γλυκά του κουταλιού, παστά, λιαστά, αποξηραμένα, τουρσιά, διατηρημένα σε λάδι ή ξύδι, ολα τα είχαν ακόμη και εκτός εποχής)

Η καλύτερη διατροφή η πιο νόστιμη και η πιο υγειινή ειναι λοιπόν εκείνη που ορίζει η φυση... Ναι είναι ίσως πολύ ωραίο και βολικό συχνά να τρώμε φρέσκες φράουλες τον Γενάρη και καλαμπόκι τρυφερό το Φλεβάρη, ντομάτες τα χριστούγεννα και πορτοκάλια τον Ιούλιο... αλλά μπορούμε να είμαστε σιγουροι ότι αυτό που εχει υπερβεί τη φύση είναι πάντα καλό; Για όσους θέλουν να είναι σύμφωνοι με της φύσης τα καμώματα λοιπόν,

Παρατίθεται το "μηνολόγιο" των προιόντων όπως παράγονται φυσικά κατά εποχή (μεταφορά από το βιβλίο "ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ 2008" έναν υπέροχο οδηγό που είχε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία το περασμένο Σάββατο 3/05)... ενας σύντομος οδηγός των προιόντων ανά μήνα για όσους θελουν να απολαμβάνουν το κάθε τι στην εποχή του που αποδίδει και την μεγιστη γεύση και θρεπτική του αξία.



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ:
πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια, γρέιπφρουτ, μήλα, λάχανο, κουνουπίδι, μαρούλια, καρότα, σέλινο, σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα, κάστανα.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: λεμόνια, πορτοκάλια (συγκομιδή Οκτωβρίου), κουνουπίδι, λάχανο, καρότα, μαρούλια, ραδίκια, σταφίδες, κάστανα, αμύγδαλα, καρύδια.

ΜΑΡΤΙΟΣ: λεμόνια, πορτοκάλια, μήλα (τελευταία), μήλα ψυγείου, αγκινάρες, καρότα, λάχανο, κουνουπίδι, μαρούλια, ραδίκια, σπανάκι, σέλινο.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ: μήλα ψυγείου, φράουλες, αγκινάρες, κρεμμύδια φρέσκα, καρότα, μαρούλια.

ΜΑΙΟΣ: καλοκαιρινά προτοκάλια (βαλέντσια), φράουλες, κεράσια, αγγούρι, καρότα, αρακάς, κολοκύθια, παντζάρια, κρεμμύδια φρέσκα, πατάτες, βλίτα, .

ΙΟΥΝΙΟΣ: βερίκοκα, κεράσια, φράουλες, ροδάκινα (ορισμένες ποικιλίες), φασολάκια, αγγούρια, βλίτα, κρεμμύδια φρέσκα, ντομάτες, πατάτες.

ΙΟΥΛΙΟΣ: βύσσινα, κεράσια, βερίκοκα, ροδάκινα, καρπούζια, πεπόνια, ντομάτες, αγγούρια, κολοκυθάκια, βλίτα, πιπεριές, μελιτζάνες.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: πεπόνια, σύκα, καρπούζια, αχλάδια, σταφύλια, κολοκυθάκια, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, μπάμιες, κρεμμύδια ξερά, φασολάκια.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: σταφύλια, σύκα, αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα, καρπούζια, πεπόνια, κολοκυθάκια, ντομάτες, μπάμιες, κρεμμύδια ξερά, πατάτες, νωπά καρύδια, φιστίκια Αιγίνης.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ: σταφύλια, ρόδια, μήλα, μαρούλια, καρότα, σπανάκι, ξερά σύκα, σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ: αχλάδια, μήλα, ρόδια, λεμόνια, μανταρίνια, πορτοκάλια, ξερά σύκα, σταφίδες, φουντούκια, κάστανα, αμύγδαλα.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: μανταρίνια, πορτοκάλια, λεμόνια, μήλα, αχλάδια, καρότα, σέλινο, ραδίκια, σπανάκι, λάχανο, κουνουπίδι, πατάτες, σταφίδες, ξερά σύκα, φουντούκια, αμύγδαλα, κάστανα.

αντίστοιχος πίνακας λαχανικών στην εποχή που καταναλώνονται βρίσκεται και εδώ: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathcommon_2_12/04/2008_1287341





Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)