Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

5 Φεβ 2008

Νέες δραματικές Μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου στον Ασωπό από το ΠΑΚΟΕ - 21 Ιανουαρίου 2008

Νέες δραματικές Μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου από το ΠΑΚΟΕ - 21 Ιανουαρίου 2008

Μεταφορά από τα σαιτ του Ασωπός SOS και ΠΑΚΟΕ

http://www.pakoe.gr , http://asoposSOS.wordpress.com


Πριν καλά καλά "στεγνώσει" το ψηφιακό μελάνι από την προηγούμενη δημοσίευση, ήρθαν τα χειρότερα αποτελέσματα που έχουμε δει ποτέ για το θέμα του εξασθενούς χρωμίου... Από τα αποτελέσματα που θα διαβάσετε, βγαίνουν τα ακόλουθα συμπεράσματα:

1. Το πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο εξακολουθεί να υφίσταται, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.
2. Η γεώτρηση της Μαυροσουβάλας δείχνει "καθαρή".
3. Ωστόσο, στις βρύσες μας, φτάνει εξασθενές χρώμιο σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις! Αυτό σημαίνει είτε ότι το νερό της Μαυροσουβάλας αναμιγνύεται εν αγνοία μας με νερό από άλλες πηγές είτε ότι το δίκτυο ύδρευσης της ευρύτερης περιοχής "μπάζει" από παντού.
4. Οι παραπάνω μετρήσεις δικαιώνουν την θέση μας για συχνούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται όχι μόνον στις γεωτρήσεις ύδρευσης αλλά και στις βρύσες των σπιτιών μας. Σκεφτείτε να γινόταν μόνο η μέτρηση στην Μαυροσουβάλα! Θα μέναμε με την εντύπωση ότι είμαστε ασφαλείς! Πράγμα που δεν ισχύει, αφού στα σπίτια μας φτάνει εξασθενές χρώμιο!
5. Οι μετρήσεις που έγιναν, μας επαναφέρουν στην κατάσταση του Σεπτεμβρίου και ακόμα χειρότερα. Δηλαδή το νερό δεν κάνει για καμία ανθρώπινη χρήση, ούτε για πόση, ούτε για μαγείρεμα, ούτε για μπάνιο, ούτε για πλύσιμο ρούχων, ούτε για πότισμα!

Πέρασαν 6 μήνες από την ανακάλυψη του προβλήματος και παραμένουμε στην ίδια κατάσταση. Το "Εθνικό θέμα Ασωπός" του υπουργού, τα έργα που εξαγγέλθηκαν, οι ενέργειες αποκατάστασης, οι αυστηρότεροι έλεγχοι, όλα όσα ελπίσαμε, αποδείχθηκαν ΑΝΕΠΑΡΚΗ.

Συνεχίστε την ανάγνωση για τις αναλυτικές τιμές των μετρήσεων...


Το νερό μας, ΣΗΜΕΡΑ, είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για ανθρώπινη χρήση και ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ.
Βάσει της νομοθεσίας, ο ρυπαίνων πληρώνει το κόστος της αποκατάστασης. Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιός ρυπαίνει. ΠΟΙΟΣ ΡΥΠΑΙΝΕΙ;
Βάσει της νομοθεσίας, οι Δήμοι έχουν την ευθύνη για την καταλληλότητα του νερού. Τι απαντά για τα στοιχεία των μετρήσεων ο Δήμαρχος Ωρωπίων;


===============================

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΧΗΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ κύριοι αρμόδιοι;

Αναλύσεις Νερών στο Δήμο Ωρωπού ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007

Οδός Σταδίου, Πλατάνι, Πάτρα
http://www.iceht.forth.gr

Προς το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών
Λ. Πεντέλης 47 15235 Βριλήσσια, Αττικής
Υπ' όψιν Κου Παν. Χριστοδουλάκη, Προέδρου ΔΣ

22 Ιανουαρίου 2008

Θέμα: Ανάλυση δειγμάτων νερού για περιεκτικότητα σε Cr(VI)

Τα δείγματα παρελήφθησαν την 21/1 σε φιάλες πολυαιθυλενίου του 1 Λίτρου, στο Εργαστήριο Ανοργάνου και Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΙΤΕ/ΕΙΧΗΜΥΘ από τον συνεργάτη του ΠΑΚΟΕ κ. Ιωάννη Φακιρίδη, ο οποίος και τα προσεκόμισε εντός φορητού ψυγείου.

Η πρώτη ανάλυση έγινε με την μέθοδο 7196Α της ΕΡΑ (Φασματοφωτομετρική με διφαινυλοκαρβαζίδιο). Ακολούθησε και ανάλυση με ηλεκτροχημική μέθοδο (Καθοδική Βολταμετρία Απογύμνωσης- Cathodic Stripping Voltametry). Τα αποτελέσματα των αναλύσεων συνοψίζονται στον παρακάτω πίνακα:

Δείγμα


Συγκέντρωση Cr(VI)/ppb

1 89.0

2 71.0

3 220.0

4 44.0

5 26.7

6 86.0

7 213.0

8 85.3

9 52.0

10 <0.1

Π.Κουτσούκος, Καθηγητής

======================================

Τα ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ-ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

Την Δευτέρα, 21/1/2008 το ΠΑΚΟΕ έκανε δειγματοληψίες στα ακόλουθα σημεία:

1. ΣΙΚΑΜΙΝΟ-ΚΑΦΕΝΕΙΟ-ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΕΥΓ. ΛΕΜΠΟΥΣΗ

2. ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ-ΟΙΚΙΑ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ

3. XΡΥΣΟΠΗΓΗ-ΟΙΚΙΑ ΒΑΣ. ΓΚΑΒΟΠΟΥΛΟΣ

4. ΠΕΥΚΙΑ-ΟΙΚΙΑ ΜΑΤΑΚΟΥ

5. ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΕΚΑΛΗΣ

6. ΧΑΛΚΟΥΤΣΙ-ΟΙΚΙΑ ΠΑΝ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ

7. ΩΡΩΠΟΣ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ Γ.ΓΙΚΑΚΗ

8. ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ-ΕΠΙΠΛΑ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ

9. ΦΟΥΡΝΟΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗ

10. ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΜΑΥΡΟΣΟΥΒΑΛΑΣ

Από το δελτίο Τύπου του ΠΑΚΟΕ.

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2008




Αγαπητοί φίλοι,

Το ποδήλατο έχει μπει για καλά στη ζωή μας ή θα πρέπει να μπει αφού οι μεγάλες πόλεις έχουν γίνει αβίωτες γεμίζοντας αυτοκίνητα. Αλλά και στις μικρότερες πόλεις ή στην ύπαιθρο υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι να χρησιμοποιηθεί. Όμως η ελληνική πραγματικότητα δεν ευνοεί τη χρήση του ποδηλάτου αν δεν την αποθαρρύνει κιόλας. Ένα μίγμα κρατικής αδιαφορίας και λαθεμένων επιλογών (προκλητική προώθηση σχεδόν αποκλειστικά αυτοκινητοκίνησης) μαζί με κοινωνικές νοοτροπίες έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα στις πόλεις που τα πληρώνει και η χρήση του ποδηλάτου. Στην ίδια ρότα κινείται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ορισμένες λαμπρές εξαιρέσεις.

Η ανάγκη προβολής και διεκδίκησης αιτημάτων που έχουν σχέση με τη χρήση του ποδηλάτου είναι αναγκαία και για όσους κάνουν ποδήλατο και για όσους θα ήθελαν να κάνουν αλλά τους αποθαρρύνει η πραγματικότητα αλλά και για όσους καταλαβαίνουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στις μποτιλιαρισμένες και ρυπασμένες πόλεις.

Είναι γεγονός ότι κινήσεις ποδηλατών σε πολλές πόλεις τα τελευταία χρόνια έχουν προβάλει και διεκδικήσει με διάφορους τρόπους (π.χ. ποδηλατοπορείες, μήνυση στην Πάτρα κατά του Δήμου) αρκετά αιτήματα για το ποδήλατο, όπως τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, τη μεταφορά στα ΜΜΜ, την αλλαγή του ΚΟΚ κλπ.

Πιστεύουμε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να οργανώσουμε μια Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία (ΠΠ) με σκοπό να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για το ποδήλατο.
Δεν θέλουμε να προκαθορίσουμε τίποτα αφού ότι αποφασιστεί θα πρέπει να γίνει απ’ όλους που θα συμμετάσχουν. Γι’ αυτό παρακάτω δίνουμε προτάσεις με αποκλειστικό σκοπό να αποτελέσουν μια πρώτη μαγιά για προβληματισμό:

Σκοπός: Η διεκδίκηση και προβολή της χρήσης του ποδηλάτου

Στόχοι διεκδίκησης: Δύο επίπεδα:

1. Αιτήματα κοινά (π.χ. Θεσμική κατοχύρωση του ποδηλάτου σαν μία βασική απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα και προώθηση του, δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων σε όλες τις πόλεις, χρηματοδότηση των απαραίτητων μελετών και εφαρμογής τους, αλλαγή ΚΟΚ, μεταφορά με ΟΣΕ, ΚΤΕΛ)
2. Αιτήματα τοπικά (επιλέγει η κάθε κίνηση αυτά που θέλει)

Χρόνος: Τον Απρίλη ή Μάη, Σάββατο ή Κυριακή (κάποιες ημερομηνίες θα αποκλειστούν λόγω Πάσχα, τοπικών γιορτών ή εκδηλώσεων).

Τόπος: Ο καθένας στον τόπο του αλλά όλοι την ίδια μέρα.

Παρακαλούμε να προωθήσετε με όλους τους τρόπους την πρόταση σε ποδηλατικές και περιβαλλοντικές κινήσεις στη πόλη σας και σε άλλες πόλεις (επικοινωνία στο mail: podilates@yahoo.gr).

100 τ.μ. και κάτι… Εικαστικό δρώμενο στη Διοχάρους

Δελτίο Τύπου

Στις 11-12 Φεβρουαρίου 2008, στη νησίδα μεταξύ των οδών Διοχάρους, Ι.Δραγούμη και Ευφρονίου (όπισθεν Χίλτον) θα πραγματοποιηθεί από τη Διδώ Τζαβάρα εικαστικό δρώμενο με τίτλο «100 τ.μ. και κάτι…» σε συνεργασία με την κίνηση ενεργοποιημένων πολιτών της περιοχής,

Το εικαστικό δρώμενο αφορά σε προσωρινή εγκατάσταση έργου σε δημόσιο χώρο και περιλαμβάνει περίπου 30 χριστουγεννιάτικα δέντρα, η αποκομιδή των οποίων έχει γίνει από τους δρόμους της Αθήνας, με τη συμβολή των κατοίκων της περιοχής.
Μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα αυτό, η εγκατάσταση , ως άλλη εικόνα καταστροφής, έρχεται να μας υπενθυμίσει την ευθύνη για την συμμετοχή όλων μας.

Πλησιεστερος σταθμός μετρό: Ευαγγελισμός

4 Φεβ 2008

Τελέυταία σιωπώ... (Θολούρες 6)




Τελευταία σιωπώ, όχι γιατί δεν έχω κάτι να πω, αλλά γιατί είναι χιλιοειπωμένο...

τα Γιατί και τα διότι ειναι φτωχά, δεν μου φτάνουν, τα σιχτιρίσματα δεν αρκούν, οι φωνές γίναν συνήθεια, η απαξίωση τιμή, η γκρίνια γραφική εμμονή...

Τελευταία σιωπώ, για να δω το εύρος του προβλήματος, να ξέρω μέχρι που να φτύσω, και όσο κοιτώ και παρατηρώ, φοβάμαι ότι αν φτύσω θα παθω αφυδάτωση... δυσθεώρητο το ευρος, το κακό πιο κακό, το καλό πιο ανύπαρκτο...

Κοιτάζω προσεκτικά και ένα αδιέξοδο σε κάθε δρόμο σε κάθε γωνιά σε κάθε θέμα... η ίδια ηλιθιότητα, η ίδια ανήμπορη σιωπή σου με κάνει και βουβαίνομαι εκπλήσσομαι... αδυνατώ να κατανοήσω, να εξηγήσω....

Τελευταία σιωπώ, όχι γιατί δεν έχω κάτι να πω, αλλά γιατί αυτό που θα πω θα το ακολουθήσει πράξη, πράξη από κείνες τις ανυπόταχτες, πράξη από κείνες τις δήθεν βλαβερές, πράξη από κείνες που δεν δικαιολογείς όταν τη βολή σου απειλούν, αλλά ενστερνίζεσαι όταν τη βολή σου θάλπουν....

Τελευταία σιωπώ, δεν σου αξιώνω ούτε μια λέξη πια, χαμένο σάλιο, το κρατώ για να φτύνω...

Τελευταία σιωπώ απαντώντας σου... γιατί δεν σου πρέπει κάτι άλλο από σιωπή....

Αήτητε ηλίθιε, αναρρωτιέμαι μόνο γιατί ασχολούμαι τόσο μαζί σου.... Αλλά ναι, είσαι παντού, γύρω μου πλάι μου στη στάση πίσω μου στο τραινο, με προσπερνάς βιαστικός στο φανάρι.... παντού.....

Τελευταία σιωπώ, γιατί την πράξη μου οργανώνω, και αυτή να τη φοβάσαι ηλίθιε....

Χριστίνα Σαββατιανού 4-02-2008

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (326) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)