Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

19 Σεπ 2009

Ποιανού είναι βρε γυναίκα τα παιδιά...




debate εδώ debate εκεί που είναι το debate βρε παιδιά?

αν έλεγα της πουτάνας το κάγκελο, θα με παρεξηγούσατε? Δημοσιογράφοι και Πολιτικοί (προσέξτε παιζει ρόλο η σειρά εμφάνισης) παιζουν την κολοκυθιά για το ντιμπειτ.... το θέμα της ημερς μερες τώρα ποσα δευτερόλεπτα θα ναι η ερώτηση και τι θα φορέσει ο Γιώργος κι η Αλέκα... που θα καθίσει ο Κώστας, και αν η φούστα θα ναι με λουλούδια ή με κάρβουνα...

κανείς δεν σκεφτεται τι θα απαντήσει, αλλά ποσο χρόνο θα χει (καλό ή κακό δεν μας αφορά)...

αχός βαρύς ακούγεται απο την μεριά των δημοσιογράφων, πολλα τουφέκια πέφτουν, που ναι ο παππάς?

την πληρώνει φυσικά η φτωχή παντέρμη νοημοσύνη μας, και τα νεύρα μας...

Να δειτε πως όλο αυτό ειναι κόλπο για να ενισχυθούν οι ψυχίατροι εν μέσω κρίσης, και γενικά οι γιατροί, γιατί δεν πούλησε πολύ το κόλπο με τα εμβόλια της γουρουνογρίπης...

και τους φαρμακοποιούς σκέφτονται, γιατί τα καλμονευρίν και τα σπασμονευραλγίν θα πιάσουν κόκκινο....

διαλογος? τι ειναι αυτό?
απαντήσεις σε θεματα που απασχολούν όλους? καλά για μαλάκες τους περνάτε? να μας πουν τι δεν μπορούν να κανουν και τι απο τις παπαριές ξεφουρνίζουν απο δω κι απο κει, δεν θα τηρήσουν?

οι μαλάκες στα ματια μου ειναι ολοι οι οπαδοί τους, που κλαινε με τρικυμίες συναισθημάτων επειδή σφίξαν το χερι του εκάστοτε παπάρα, κι επειδή τους χαμογέλασε ο άλλος παπάρας που πηγε να τους πουλήσει υποσχέσεις για άλλη μια φορά...

Κατά τα άλλα το βασίλειο καλά κρατεί, οι οικογένειες σε όλα τα σκαλιά ετοιμάζουν θεσεις και για τα εγγόνια τους μη χαθεί η διαδοχή...

κι εμείς οπαδοί πιστοί, ψηφοφόροι εκ παραδόσεως συνεχίζουμε να σηκώνουμε λοβοτομημένοι χρωματιστές σημαιες και να ονειρευόμαστε θαύματα...

καλά να πάθουμε...

ολέ....

μετά μη ρωτήσει κανείς ποιανού ειναι τα παιδιά.... ειναι εκείνου του "αρχηγού" που σας πήδηξε τη γυναικα υποσχόμενος εξτρα εισόδημα για πολυτέκνους....

βοήθειά μας....

έτσι γιατι συνεχίζω να τα βλέπω ανάποδα πίσω απ τον μπερντέ

(σημείωση: το κειμενακι που προηγήθηκε μπορεί να μετατραπεί κατά βούληση, ανάλογα με τη γραβάτα που θα φοράει ο αρχηγός μου στο ντιμπειτ)

Σας φιλώ με βλέμμα αγελάδας

Χριστίνα Σαββατιανού.... Εκλογές Οκτωβρη 2009






Άει σιχτιρ: No comment



Άει σιχτιρ: No comment




Εισαι ματιασμένος?

κάνε κλικ εδώ....


http://www.paretria.gr/ourvision.html

τι σου κανει η επιστήμη!!!


17 Σεπ 2009

Δεκαπέντε Παράγοντες που Επηρεάζουν το Βάρος και την Υγεία μας, 2ο Μέρος.



http://www.detoxcenter.gr/subject.php?id=85

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς


Ποιους παράγοντες πρέπει να διαχειριστούμε ώστε να καταφέρουμε να χάσουμε βάρος και να έχουμε μόνιμα και σταθερά αποτελέσματα;

Δε μπορούμε να δούμε τα πράγματα μεμονωμένα. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό χάπι ή μεμονωμένη ενέργεια που θα μας κάνει να αλλάξουμε ξαφνικά. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα συνολικά.

Αυτό δεν κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα. Αντιθέτως διορθώνοντας την πραγματική αιτία του προβλήματος, η όλη διαδικασία γίνεται πολύ πιο εύκολη και τα αποτελέσματα είναι θετικά όχι μόνο για το βάρος αλλά και για την υγεία μας.

Μεταβολισμός.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθωθεί είναι ο μεταβολισμός.

Μεταβολισμός είναι όλες εκείνες οι διαδικασίες που εκτελεί το σώμα μας για να μετατρέψει τα θρεπτικά συστατικά σε ενέργεια.

Αν δεν λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός μας, τότε το σώμα μας δεν έχει την απαραίτητη ενέργεια για να λειτουργήσει, να διορθώσει και να είναι υγιές και καλαίσθητο.

Η ενέργεια είναι το νόμισμα που χρησιμοποιούν τα κύτταρα για να επιβιώσουν.

Όπως μια υγιής επιχείρηση που έχει άφθονη ρευστότητα και εισπράξεις. Αν προκύψουν κάποιες απώλειες σε εισόδημα ή γίνουν κάποια λάθη, αυτό δεν θα επηρεάσει άμεσα την επιβίωση της.

Επομένως για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει και να πάρουμε έλεγχο, θα πρέπει να εξετάσουμε όλους εκείνους του παράγοντες που εμποδίζουν τον μεταβολισμό μας.

Το στρες

Το στρες είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά το μεταβολισμό μας. Σε συνθήκες στρες το σώμα μας παράγει ορμόνες όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη που δίνουν σήμα στα κύτταρα μας να κάνουν οικονομία ενέργειας γιατί απειλείται η επιβίωση μας.

Θυρεοειδική λειτουργία

Το 50% του πληθυσμού, και ιδιαίτερα οι γυναίκες, έχει κάποιο πρόβλημα με τον θυρεοειδή αδένα.

Παρά το γεγονός ότι οι αιματολογικές μας εξετάσεις μπορεί να είναι φυσιολογικές ο θυρεοειδής μας μπορεί να μην λειτουργεί ικανοποιητικά. Καταστάσεις έντονου συναισθηματικού στρες μπορούν να είναι σημείο κλειδί στην λειτουργία του θυρεοειδούς.

Προδιάθεση για διαβήτη και υπογλυκαιμικά επεισόδια

Υπολογίζεται ότι ένα 20-30% του πληθυσμού βρίσκεται σε προ-διαβητικό στάδιο.

Λόγω των επεξεργασμένων τροφών που τρώμε, ζητάμε από το σώμα μας να παράγει παραπάνω ινσουλίνη από ότι είχε προγραμματιστεί μέσα σε εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης. Μερικά από τα συμπτώματα της υπερβολικής παραγωγής ινσουλίνης είναι τα υπογλυκαιμικά επεισόδια, το άγχος, κρίσεις πανικού, υπερένταση, εφιδρώσεις, διαταραχές του ύπνου, σεξουαλική δυσλειτουργία κ.ά.

Διατροφή

Η διατροφή είναι ένα πρωτεύον κομμάτι στην απώλεια βάρους, δεν μπορεί όμως να βοηθήσει από μόνη της.

Η διατροφή θα πρέπει να μας επιτρέπει να δομήσουμε έναν υγιή οργανισμό και να ενισχύει τις καύσεις και την παραγωγή ενέργειας.

Είναι ζωτικής σημασίας, να μπορούμε εύκολα και ευχάριστα να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής. Μια σωστή διατροφή ενισχύει τις καύσεις ενώ διαχειρίζεται άμεσα το αίσθημα της πείνας και του κορεσμού.

Χοληστερίνη

Η χοληστερίνη είναι ένα απαραίτητο συστατικό για την λειτουργία των κυττάρων και την παραγωγή των ορμονών στο σώμα μας.

Όταν είναι αυξημένη αυτό μας υποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον μεταβολισμό μας. Η ριζική λύση θα ήταν να βρούμε τι ακριβώς δεν πάει καλά και να το διορθώσουμε. Αυτή η προσέγγιση θα είχε μόνιμα αποτελέσματα.

Καύσεις λίπους

Το σώμα μας πρέπει βασικά να καίει λίπος για να παράγει ενέργεια. Αντιθέτως όταν έχουμε παραπάνω κιλά αυτό σημαίνει ότι το σώμα μας καίει ζάχαρη όχι λίπος και αποθηκεύει λίπος. Θα πρέπει να εκπαιδεύσουμε το σώμα μας ξανά στη φυσική και υγιή κατάσταση της καύσης λίπους.

Ελλείψεις μικροθρεπτικών συστατικών

Είπαμε παραπάνω ότι ο μεταβολισμός είναι βήματα που καταλήγουν στην παραγωγή ενέργειας. Για να πραγματοποιηθούν αυτά τα βήματα, το σώμα μας έχει ανάγκη πάρα πολλά μικροθρεπτικά συστατικά. Ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, αμινοξέα, ένζυμα, οργανικά οξέα κ.ά.

Πρέπει να φροντίζουμε να παρέχουμε ΟΛΑ τα απαραίτητα συστατικά στο σώμα μας για να έχουμε έναν καλό μεταβολισμό.

Λοιμώξεις από μύκητες και βακτηριδιακή χλωρίδα

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από δέκα περίπου τρισεκατομμύρια κύτταρα και εκατό τρισεκατομμύρια βακτηρίδια και άλλους μικροοργανισμούς.

Τα βακτηρίδια και οι μικροοργανισμοί είναι δέκα φορές παραπάνω από τα κύτταρα μας. Η συμβίωση των κυττάρων μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καλής και υγιούς λειτουργιάς του οργανισμού μας.

Αντιβιοτικά, συντηρητικά, ακτινοβολίες, τοξικές ενώσεις, η διατροφή μας και άλλοι παράγοντες επηρεάζουν τον πληθυσμό αυτών των μικροοργανισμών και κλονίζουν τις βάσεις για ομαλή λειτουργία αυτού του πολύπλοκου συστήματος.

Όταν μειώνονται τα καλά βακτηρίδια, τότε παθογόνα βακτηρίδια ή και μύκητες που σε κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να μας δημιουργούν προβλήματα, πολλαπλασιάζονται και επηρεάζουν την λειτουργία όλων των συστημάτων.

Η ανάπτυξη μυκήτων είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό μας.

Κατάσταση ενυδάτωσης των ιστών

Η μη επαρκής ενυδάτωση των ιστών (αφυδάτωση) μπορεί να μειώσει την ικανότητα παραγωγής ενέργειας του οργανισμού μας κατά 40%.

Το 70% του πληθυσμού είναι αφυδατωμένο σε κάποιο βαθμό και παραδόξως δεν αρκεί απλά να πίνουμε αρκετό νερό για να διορθώσουμε αυτή την ανεπάρκεια. Είναι μάλιστα δυνατόν, σε ορισμένες περιπτώσεις, η αυξημένη κατανάλωση νερού να επιδεινώσει την κατάσταση.

Επιβάρυνση από τοξικές ενώσεις

Η επιβάρυνση μας από τοξικές ενώσεις έχει λάβει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Βιομηχανικά χημικά, βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα, συντηρητικά κ.ά. συσσωρεύονται καθημερινά στον οργανισμό μας.

Η επιρροή αυτών των ενώσεων είναι τεράστια στο σταμάτημα του μεταβολισμού μας. Φανταστείτε μια μηχανή που όχι μόνο δεν έχει τα απαραίτητα για να λειτουργήσει όπως είδαμε παραπάνω αλλά παράλληλα πετάμε μέσα της και πράγματα που δεν πρέπει να βρίσκονται εκεί και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία της. Σε ένα αυτοκίνητο για παράδειγμα, δεν φτάνει που του βάζουμε νερωμένη βενζίνη, προσθέτουμε και ζάχαρη μέσα στο ντεπόζιτο. Σίγουρα ο κινητήρας του θα κολλήσει.

Το ίδιο συμβαίνει και στα σώματα μας. Μόνο που αυτή η επιβάρυνση γίνεται ύπουλα, γιατί είναι αόρατη και συμβαίνει σιγά – σιγά.

Η ενίσχυση των μηχανισμών αποτοξίνωσης του οργανισμού είναι μια από της πιο σημαντικές ενέργειες για την αποκατάσταση του μεταβολισμού και της υγείας μας.

Εντερική λειτουργία και κακή πέψη

Το γαστρεντερικό μας σύστημα είναι ίσως το σύστημα που δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση από εξωγενείς παράγοντες από οποιοδήποτε άλλο μέσα στο σώμα μας. Οτιδήποτε τρώμε ή πίνουμε έρχεται σε επαφή με τα τοιχώματα του στομάχου και των εντέρων μας.

Αν αναλογιστούμε ότι ο καθένας από εμάς καταναλώνει περί τα πέντε κιλά συντηρητικά το χρόνο κατά μέσο όρο, μπορείτε να κατανοήσετε τις βλάβες που συμβαίνουν στα κύτταρα που καλύπτουν αυτά τα όργανα.

Ένα 70% του πληθυσμού θα έχει ενοχλήσεις από το στομάχι ή από το έντερο κάποια στιγμή. Κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, φούσκωμα, καούρες, παλινδρόμηση τροφών κ.ά. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό. Η σημαντικότερη επίπτωση έγκειται στο γεγονός ότι μειώνεται σημαντικά η ικανότητα απορρόφησης θρεπτικών συστατικών.

Ένα σώμα που ήδη λαμβάνει λιγότερα θρεπτικά συστατικά από αυτά που έχει ανάγκη, απορροφά ένα μικρό ποσοστό αυτών. Αν δεν αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία και ικανότητα απορρόφησης του γαστρεντερικού μας, θα μπορούσαμε να χορηγούμε την καλύτερη διατροφή και τις πιο προηγμένες βιταμίνες ή μικρο-θρεπτικά συστατικά, τα αποτελέσματα όμως θα ήταν πολύ φτωχά.

Τροφικές δυσανεξίες, εξαρτήσεις από τροφές (ζάχαρη, σοκολάτα κλπ)

Υπάρχουν ορισμένες τροφές που το σώμα μας δεν τις δέχεται και προκαλούν αλλεργικά φαινόμενα. Αν δεν εντοπιστούν με εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο πολλές φορές είναι αδύνατον να παρατηρήσουμε οποιαδήποτε βελτίωση ή να χάσουμε βάρος.

Είναι πολύ συνηθισμένο να παρατηρείται, ιδιαίτερα σε άτομα με περιττά κιλά, εξάρτηση από κάποιες τροφές όπως η ζάχαρη, τα γλυκά, η σοκολάτα, τα αναψυκτικά κ.ά.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να διαχειριστούμε είναι αυτό. Ευτυχώς μπορούμε σήμερα να λύσουμε αυτό το πρόβλημα σχετικά γρήγορα και εύκολα.

Ορμονικές διαταραχές

Το σώμα μας ελέγχει τις λειτουργίες του μέσα από την παραγωγή ορμονών. Ινσουλίνη, αδρεναλίνη, κορτιζόλη, οιστρογόνα, τεστοστερόνη, αυξητική ορμόνη κλπ.

Η παραγωγή των ορμονών επηρεάζεται από συναισθηματικούς και μεταβολικούς παράγοντες. Η ανακάλυψη μιας νέας ορμόνης, της λεπτίνης, σχετικά πρόσφατα (1994) μας έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στη κατανόηση των μηχανισμών καύσης λίπους αλλά και στην ευρύτερη ορμονική ισορροπία του οργανισμού.

Συμφώνα με κορυφαίους ερευνητές η λεπτίνη είναι η βασικότερη από όλες τις ορμόνες και είναι ο μαέστρος του ορμονικού μας συστήματος.

Είναι αδύνατον να χάσει κανείς βάρος και να το διατηρήσει μόνιμα χωρίς να ευθυγραμμίσει το ορμονικό του σύστημα. Αντιθέτως όταν αυτό συμβεί τα πράματα είναι πολύ πιο εύκολα. Θα πρέπει να βάλουμε το ορμονικό μας σύστημα να δουλέψει υπέρ μας όχι ενάντια μας!

Εκπαίδευση του ατόμου ώστε να έχει έλεγχο στην υγεία του και μόνιμα αποτελέσματα.

Άφησα τελευταίο το σημαντικότερο παράγοντα. Θα πρέπει να αυξήσουμε το βαθμό κατανόησης και τις γνώσεις του ατόμου για το πώς λειτουργεί το σώμα του, την τον βοηθάει και τι όχι ώστε οτιδήποτε αποτέλεσμα επιτευχθεί να είναι μόνιμο.

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Γεν. Δ/ντης Detox Center
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
American Academy of Detoxification Specialists
American Holistic Medicine Association

FIVE BEST THINGS TO SAY IF YOU GET CAUGHT SLEEPING AT YOUR DESK:




FIVE BEST THINGS TO SAY IF YOU GET CAUGHT SLEEPING AT YOUR DESK:

NUMBER 5:

They told me at the Blood Bank this might happen.

NUMBER 4:

This is just a 15 minute power nap they raved about in the time-management course you sent me to.

NUMBER 3:

Whew! Guess I left the top off the White-out. You probably got here just in time!

NUMBER 2:

Did you ever notice sound coming out of these keyboards when you put your ear down real close?

NUMBER 1:

And MY all time Favorite: best thing to say if you get caught sleeping at your desk:

(Raising your head slowly) '...in Jesus' name, Amen.'

15 Σεπ 2009

Τα απίστευτα του ΟΤΕ!…



H φιλενάδα η Μαρία μου στειλε τα ακόλουθα νόστιμα στιγμιότυπα από τις περιπέτειες του... "ΟΤΕ"

==========================

Τα απίστευτα του ΟΤΕ!…

-Θέση 42, καληµέρα σας.
-Θα ήθελα τα Laser Line Clinics,τα ινστιτούτα αισθητικής.
-Για ποια περιοχή;
-E,τα κλασικά…πόδια,µασχάλες,µπικίνι…
(φυσικά εµείς εννοούσαµε πόλη ή περιοχή πόλης!)

-Θέση τάδε, καληµέρα σας.
-Θα ήθελα τον κύριο Παπαδόπουλο.
-Το µικρό;
-Μέσα είναι! Κοιµάται!
(υπενθυµίζω ότι δεχόµαστε κλήσεις από όλη σχεδόν την Ελλάδα!)

-Θέση τάδε, καληµέρα σας
-Γεια σας, θέλω το σχολείο στην στροφή.
-Ποιο σχολείο είναι στην στροφή, κυρία µου;Σε ποια πόλη είστε;
-Το σχολείο, καλέ!Eδώ στην στροφή, πιο κάτω!
-Ναι,κυρία µου,αλλά σε ποια πόλη είστε και σε ποια
οδό είναι το σχολείο; Έστω,τι σχολείο είναι; Δηµοτικό,γυµνάσιο; Και σε ποια πόλη;
-Καλά, ποιο είναι στην στροφή δεν το ξέρεις; Εσύ
σχολείο δεν πήγες;;;(τελικά ήταν το 2ο Γυµνάσιο Τρικάλων…

( όταν δούλευα στο µεσηµßρινό ωράριο…)
-Καλησπέρα, θέση τάδε
-Βρε, κορίτσι µου,καληµέρα! Να σε ρωτήσω κάτι;
-Βεßαίως,πείτε µου για ποια πόλη
-Εγώ είµαι στην Θήßα.Και κατά τις 12 έßαλα κατσικάκι στο φούρνο.Θα'χει γίνει µέχρι να φτάσουν τα παιδιά απ'την Αθήνα;;;


Στην παρακάτω κλήση κόντεψα να φάω το ακουστικό…
-Καληµέρα, θέση τάδε
-Θέλω τον Ευάγγελο Ξανθόπουλο,αστυνοµικό,στην Θεσσαλονίκη.
-Στην Θεσ/κη δεν υπάρχει αυτό το όνοµα καταχωρηµένο
-Είναι ανάγκη, να το ßρεις!
-Υπάρχουν άλλοι Ξανθόπουλοι,αλλά όχι Ευάγγελος αστυνοµικός..
-Ψάξε µε άλλο αυτόµατο, Περαία, Βασιλικά οτιδήποτε!
Τέλος πάντων, κατέληξα να ψάχνω όλα τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης,αλλά τίποτα. Ο τύπος να τα 'χει πάρει και να φωνάζει µες στ'αυτί µου.
-Θέλετε να δω σε όλη την Κεντρική Μακεδονία;
-Να δεις και να το ßρείς! Ανάγκη λέµε!
Τελικά, καταλήγω να ψάχνω σε όλη την Κεντρική Μακεδονία,Δυτική και Ανατολική.
- Δεν υπάρχει,κύριε αυτό το όνοµα!Θέλετε κάποιο άλλο,κάποιον συγγενή;Δεν µπορώ να ψάξω σε όλη την Ελλάδα και είστε ήδη πάρα πολύ ώρα στην γραµµή!
-Όχι, δεν χρειάζεται!ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ!!!Απλά έχω κάνει το
νούµεροµου απόρρητο και ήθελα να δω µήπως µ'έχετε καταχωρήσει πουθενά αλλού!!!!
- # ! * @ * % `~

-Καλησπέρα, πες µου λίγο το νούµερο του Νίκου.
-Ποιου Νίκου;!
-Ε,του Ευαγγελάτου κοπελιά!Δεν ßλέπεις τηλεόραση;!


(επίσης δεν θα ξεχάσω αυτήν την κλήση…)
-Καλησπέρα, θέση 18
-Θέλω τον γιο µου!
-Πού ßρίσκεται ο γιος σας;
-Στο Αλιßέρι!Άντε,γρήγορα
- Τ' όνοµά του;
-Και τι σε νοιάζει εσένα
-Πώς θα ßρω τοτηλέφωνό του χωρίς όνοµα, κυρία µου
-Ναι,ναι!Σας ξέρω εσάς,παλιό-πουτάνες!Θέλετε να τον τυλίξετε για το διαµέρισµα!
-:-/ …


-Καλησπέρα...
-Χύνω, χύνω, χύνω…


( περίπου 4 το απόγευµα )
-Καλησπέρα, θέση τάδε
-Αχ, συγγνώµη που σας ενοχλώ τέτοια ώρα…






Other world’s Souvenirs




Other world’s Souvenirs
Κατά κόσµον ενθύµιον

22.9-22.10.2009

Από τον πύργο του Άιφελ σε ασηµένιο πλαστικό και την Αφροδίτη της Μήλου σε
συνθετικό αλάβαστρο µέχρι το χέρι του τελευταίου γορίλλα της Αφρικής και το σκάλπ
των εχθρών στη βόρεια Αµερική το σουβενίρ είναι συνυφασµένο µε τέρατα κάθε είδους
– πραγµατικά και αισθητικά. Τα γκροτέσκα εικαστικά σουβενίρ σε κάθε είδους art-
shops και τα τουριστικά µπιχλιµπίδια στοιβάζονται στα ράφια ψαγµένων και µη
τουριστών και φιλότεχνων περιηγητών σε ιδιωτικές συλλογές αµφίβολης αισθητικής. Η
κακοφωτισµένη φωτογραφία του τουρίστα µπροστά από το αξιοθέατο είναι το πιο
συχνό σουβενίρ «ήµουν εδώ». Ο περιηγητής µε τη βερµούδα µε φόντο τον κολοσσό
της Ρόδου κοσµεί µε τον ίδιο τρόπο το προσωπικό άλµπουµ όπως και η µόνιµη λοχίας
µπροστά από τον εξευτελισµένο ιρακινό σε φυλακή της Βαγδάτης. 13 Φωτογράφοι
από κάθε χώρο σχεδιάζουν ισάριθµα περιβάλλοντα, εγκαταστάσεις παρουσιάζοντας τα
δικά τους σουβενίρ ακροβατώντας µεταξύ αστείου και σοβαρού.
Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2009.
Κατερίνα Βαφειά, Νικόλας Βεντουράκης, Γιώργος Δέτσης, Λεωνίδας Δηµακόπουλος,
Αγγελική Δουβέρη, Θαλασσινή Δούµα, Άγγελος Καλτσής, Φάνης Λογοθέτης, Ινώ Μέη,
Γεράσιµος Νεόφυτος, Άρης Ρουπίνας, Αγγελική Σβορώνου, Σπύρος Τσακίρης
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε την έκθεση επικοινωνήστε µε το
The Art Foundation:
Νορµανού 5, Αθήνα 105 55 metro µοναστηράκι
t/f: 210 3238757 κιν. 6988391684, info@theartfoundation.gr www.theartfoundation.gr
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε το Athens Photo Festival 2009
επικοινωνήστε µε το
Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας:
Τσάµη Καρατάσου 15, 117 42 Αθήνα
Τ: 210 9210545, Ε: desk@hcp.gr, www.photofestival.gr.
Εγκαίνια 22 Σεπτεµβρίου 2009.
Διάρκεια 22 Σεπτεµβρίου 22 Οκτωβρίου.
Ώρες: Δε-Κυρ. 19:00-24:00.
Πληροφορίες: κιν. 6988391684





14 Σεπ 2009

Πόσο κρατάει μια στιγμή?



Πόσο κρατάει μια στιγμή?

όσο η ανάσα και το γέλιο αχνοφέγγουν?
όσο μια στάλλα της βροχής στον ήλιο στραφτοπαίζει?
όσο αντέχει η καρδιά του πόνου να ξεφεύγει?
όσο αντέχει το μυαλό στην τρέλλα να απαντά?

όσο χαμόγελα παιδιών τις μέρες τιτιβίζουν?
όσο το χώμα το γερό ζωή απο σπόρο αναγεννά?

Πόσο κρατάει μια στιγμή?

όσο ειμαι εδώ και προσπαθώ του κόσμου τη θολούρα να αποφύγω?

Πόσο κρατάει μια στιγμή?

όσο τα λόγια τουτα εδώ στο τώρα να χαθουν....

ή μήπως η στιγμή αέναα με γελάει και γω χαζή και άμυαλη το τιποτα ζητώ?

Πόσο αλήθεια κρατάει η στιγμή? στο τώρα και στο πάντα και στο ποτέ μαζί?

Χριστίνα Σαββατιανού - 14-09-2009




Εκλογικές υποσχέσεις... και άλλα καλούδια

http://www.youtube.com/watch?v=0oZGGd_itls






Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)