Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

6 Ιουν 2009

HOME - a film from Yann Arthus Bertrand
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU&feature=player_embedded


η ταινία στα αγγλικά δεν την βρήκα καπου με ελληνικούς υπότιτλους δυστυχώς...

θα είναι ανεβασμένη στο youtube μεχρι τις 14-06 λέει

εάν δεν παιζει το βίντεο πατώντας το play ακολουθήστε το λινκ που δινεται κατω από αυτό εχουν απενεργοποιήσει την ενσωμάτωση...

κρίμα γιατί τετοια βίντεος θα επρεπε να ειναι ελεύθερα σε ολο τον πλανήτη
5 Ιουν 2009

"Παίρνουμε την καθαριότητα στα χέρια μας"

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκστρατεία αναλαμβάνει, ο ΣΚΑΪ το Σάββατο 6 Ιουνίου 2009, με τίτλο:

"Παίρνουμε την καθαριότητα στα χέρια μας"

Μια πρωτοβουλία στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε, για να δώσουμε το σύνθημα ότι και υπάρχουμε και δρούμε.

http://www.skai.gr/articles/news/environment


"Παίρνουμε την καθαριότητα στα χέρια μας"
Το Σάββατο 6 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί καθαρίζοθυμε την Αττική από τα σκουπίδια.

Το Σάββατο από τις 9 το πρωί ο ΣΚΑΪ καλεί δήμους, φορείς, κινήσεις πολιτών και κατοίκους να καθαρίσουν διαζώματα, παρτέρια, πλατείες και τμήματα σε περιαστικά δάση, από σκουπίδια και ξερά χόρτα.

Η κίνηση αυτή πέρα από την προστασία του Περιβάλλοντος συμβάλλει και στην προστασία από πυρκαγιές, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Παρακινούμε δημάρχους, περιβαλλοντικούς συλλόγους, φορείς, μαθητές, ενεργούς πολίτες, παρέες, οικογένειες, εταιρίες, να οργανωθούν σε μικρές ή μεγάλες ομάδες και να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο του ΣΚΑΪ 210-4800170-4 και να δηλώνουν ποιοι είναι και πού θα οργανώσουν την δράση τους.

Στην εκστρατεία του ΣΚΑΪ συμμετέχουν μεμονωμένοι πολίτες.Η εκστρατεία του ΣΚΑΪ, προκάλεσε την αντίδραση του ΥΠΕΧΩΔΕ που εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, η καθυστέρηση στον καθαρισμό και τη συντήρηση έργων πρασίνου αποδίδεται στις προσφυγές εργολάβων.

Υποστηρίζει ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στην Λεωφόρο Αθηνών και στη Βάρης- Κορωπίου και την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στην Ποσειδώνος, στη Μεσογείων και στην Κηφισίας.Όσοι από τους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να προμηθευτούν σακούλες, γάντια και μπουκαλάκια με νερό μπορούν να επικοινωνούν με το 210-4857462 από σήμερα έως την Παρασκευή από τις 10.00-18.00.ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

http://www.ellines-energoi-polites.blogspot.com/

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

http://culture.ana-mpa.gr/

Φωτογραφία pathfinder.gr

Μέσα σε 200.000 χρόνια ο άνθρωπος κατέστρεψε την εύθραυστη ισορροπία με την οποία η Γη ζούσε επί 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Η υπερθέρμανση του πλανήτη, η εξάντληση των φυσικών πόρων, ο αφανισμός των ειδών δείχνουν ότι ο άνθρωπος θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή του.

Στο τέλος του αιώνα, η άμετρη κατανάλωση θα έχει εξαντλήσει το μεγαλύτερο μέρος των φυσικών πόρων της Γης. Δεν υπάρχει καιρός για θρήνους. Μας απομένουν το πολύ δέκα χρόνια για να αναστρέψουμε αυτήν την πορεία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τον αλόγιστο τρόπο που εκμεταλλευόμαστε τα δώρα της Γης και να αλλάξουμε τρόπο ζωής.

Η 5η Ιουνίου ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πριν από 37 χρόνια για να θυμίζει τη σημασία της Διάσκεψης της Στοκχόλμης για το Ανθρώπινο Περιβάλλον, στις 5 Ιουνίου του 1972. Είναι ένα από τα βασικά μέσα που χρησιμοποιεί ο διεθνής οργανισμός για να δίνει κάθε χρόνο μια νέα ώθηση στον προβληματισμό, την ενεργοποίηση και τη δράση κυβερνήσεων και πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Το ειδικό θέμα της φετινής εκστρατείας είναι η αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, που ο ΟΗΕ συνδέει με την καταπολέμηση της φτώχειας και την προστασία των δασών. Η επιλογή αυτή επισημαίνει την επείγουσα ανάγκη για μια νέα παγκόσμια συμφωνία, ένα πλανητικό "new deal" για τη σωτηρία της Γης, μεταξύ των κρατών που θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης για τις Κλιματικές Αλλαγές, στο τέλος της χρονιάς.

Το "γενικό πρόσταγμα" των φετινών εκδηλώσεων της 5ης Ιουνίου έχει το Μεξικό, σε ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι λατινοαμερικανικές χώρες στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, όπως για παράδειγμα μέσω της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην Αγορά Άνθρακα. Το Μεξικό είναι επίσης ένα από τα κράτη που ηγούνται στην εκστρατεία "Φυτεύουμε ένα δισεκατομμύριο δέντρα" του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP). Υπεύθυνο για το 1,5% της παγκόσμιας εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου το Μεξικό, έχει αναλάβει να φυτέψει φέτος το 25% των δέντρων της εκστρατείας.Φύτεψε ένα δέντρο - μπορείς!Συμβαίνει συχνά να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα, να συνειδητοποιούμε τη σοβαρότητά του, αλλά να μην ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε, να μην βρίσκουμε πώς θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε κι εμείς ώστε να συνδυαστούμε με την προσπάθεια άλλων πολιτών του κόσμου και να φέρουμε ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Πιο κάτω ακολουθούν απλές ιδέες για μια πιο "πράσινη" καθημερινότητα του καθενός μας, με στόχο έναν πιο πράσινο πλανήτη. Είναι οι ιδέες που προτείνει ο ΟΗΕ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας, οι οποίες μπορούν να εμπλουτιστούν με άλλες έξυπνες λύσεις που θα κάνουν τη διαφορά - τουλάχιστον ως την ημέρα της Πράσινης Επανάστασης?

Η UNEP συμμετέχει στα κοινωνικά δίκτυα Twitter και Facebook και έχει δεσμευτεί να φυτέψει ένα δέντρο για κάθε μέλος του Διαδικτύου που είχε επικοινωνήσει μαζί της ή είχε συνεισφέρει μια ιδέα για το περιβάλλον έως τις 5 Ιουνίου.

Το σύνθημα "Φύτεψε ένα δέντρο - μπορείς!" είναι γνωστό και ευτυχώς έχει γίνει πράξη και στην Ελλάδα. Δήμοι, οργανώσεις, ακόμα και μεγάλα μέσα ενημέρωσης κινητοποιήθηκαν και φύτεψαν εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα, ιδιαίτερα ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007.

Ο Ιούνιος, λένε οι γεωπόνοι, είναι ο μήνας που μπορούν να φυτευτούν δέντρα σε κάθε σημείο του πλανήτη! Η εκστρατεία του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον έχει θέσει στόχο τα επτά δισεκατομμύρια δέντρα - ένα για κάθε πολίτη του πλανήτη - ως το τέλος αυτής της χρονιάς.. Έχουν ήδη φυτευτεί τρία δισεκατομμύρια και υπάρχει δέσμευση για άλλα πέντε. Η Ημέρα του Περιβάλλοντος μας το ξαναθυμίζει. Να βρούμε, λοιπόν, την ευκαιρία να φυτέψουμε ένα δέντρο κι εμείς!

Μια άλλη γενική ιδέα που προτείνει το Πρόγραμμα για το Περιβάλλον είναι να μην πετάμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε πλέον, αλλά να τα χαρίζουμε σε οργανώσεις που ξέρουν πώς να τα διακινήσουν ή να τα αφήνουμε σε κάποιο σημείο για να τα πάρουν άλλοι που τα έχουν ανάγκη.Για μια πράσινη καθημερινότητα-Στο σπίτι

Αρχίζει με την εξοικονόμηση νερού. Όταν ξυριζόμαστε, πλένουμε το πρόσωπο ή τα δόντια, δεν αφήνουμε τη βρύση να τρέχει. Ξέρατε ότι ένα δισεκατομμύριο κάτοικοι του πλανήτη δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό;

Ένας καλά μονωμένος θερμοσίφωνας με ρύθμιση σε χαμηλούς βαθμούς και ντους που δεν τρέχει ορμητικά κάνουν οικονομία τόσο σε νερό όσο και σε ενέργεια.

Η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή ή η κλασική μηχανή με ξυραφάκια αντί για την πλαστική της μιας χρήσης μειώνει σημαντικά τα σκουπίδια.

Χρησιμοποιείτε υφασμάτινες πετσέτες όπου και όσο μπορείτε. Και στο μπάνιο στεγνώνετέ τις καλά και ξαναχρησιμοποιήστε τις. Στο κάτω-κάτω πλυμένοι και καθαροί είμαστε όταν σκουπιζόμαστε?

Διαλέγετε γυάλινες συσκευασίες αναψυκτικών και πήλινους κεσέδες γιαουρτιού.

Σας αρέσει να φυλλομετράτε την εφημερίδα σας με το πρωινό; Πιο οικονομικό για τον πλανήτη είναι να τη διαβάζετε και μετά να την αφήνετε για άλλους. Αν δεν το κάνετε και την κρατάτε στο σπίτι, φροντίστε τουλάχιστον να την ανακυκλώνετε. Μην ξεχνάτε ότι κάθε χρόνο εξαφανίζονται 130.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους.

Αν παίρνετε μαζί σας σάντουιτς, μην το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη. Χρησιμοποιείτε σακουλάκια από χαρτί, λαδόκολλα ή πλαστικά που είτε ανακυκλώνονται είτε ξαναχρησιμοποιούνται.

Όταν φεύγετε από το σπίτι, μην ξεχνάτε να σβήνετε τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές και βγάζετε τους φορτιστές από την πρίζα. Η εξοικονόμηση ενέργειας περιορίζει τη μόλυνση του περιβάλλοντος- όπως και τα δέντρα?

-Στο δρόμο

Μη φεύγετε από το σπίτι χωρίς μια πάνινη τσάντα, ώστε να αποφύγετε τις πλαστικές σακούλες αν χρειαστεί να ψωνίσετε.

Στην εποχή των εύκολων λύσεων, σαν τη δική μας, ακούγεται πολύ ριζοσπαστικό, αλλά είναι και το πιο αποτελεσματικό μέσο για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνετε στον πλανήτη: Αποφεύγετε το ΙΧ σας. Προτιμήστε το περπάτημα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο, μοιραστείτε το αυτοκίνητο φίλων ή συναδέλφων.

Συγκεντρώστε και κάντε μέσα σε μια μέρα όλες μαζί τις δουλειές για τις οποίες χρειάζεστε οπωσδήποτε αυτοκίνητο. Οι εκπομπές αερίων, ανάμεσά τους και από τις εξατμίσεις του αυτοκινήτου σας, έχουν ανεβάσει τη μέση θερμοκρασία των τελευταίων 15 ετών σε ύψος-ρεκόρ στην ιστορία του πλανήτη.

Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πηγαίνετε στη δουλειά, φροντίστε τουλάχιστον να έχετε ένα υβριδικό αυτοκίνητο που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Ρυθμίστε σωστά τον αέρα στα ελαστικά. Μια μόνον από τις συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι ότι ως το 2050 θα υπάρξουν 200 εκατομμύρια πρόσφυγες λόγω της ξηρασίας και των άλλων φυσικών καταστροφών.

Αν τελικώς παίρνετε το ΙΧ σας και ανήκετε στους λίγους και τυχερούς που δεν παγιδεύονται στην κυκλοφοριακή συμφόρηση, κρατήστε σταθερή ταχύτητα. Ξοδέψτε ακόμη λιγότερη ενέργεια παίρνοντας καθ' οδόν άλλους συναδέλφους.

Αν μπλέκετε σε κυκλοφοριακή συμφόρηση και κρίνετε ασφαλές να σβήνετε τη μηχανή, κάντε το. Την ώρα που περιμένετε, αναλογιστείτε πόσο χρήσιμα είναι τα δέντρα που καθαρίζουν το διοξείδιο του άνθρακα και σκεφτείτε πού και πότε θα φυτέψετε ένα κι εσείς!

Ο θυμός με τη συμπεριφορά των άλλων οδηγών ή με το κυκλοφοριακό μειώνει τα δικά σας μίλια ζωής? Μετρήστε ως το 10, σκεφτείτε ότι πλανήτης σάς χρειάζεται και κάντε κάτι γι' αυτόν?

-Στη δουλειά

Χρησιμοποιείτε γυάλινο φλιτζάνι και ποτήρι για τον καφέ, το τσάι ή το αναψυκτικό σας αντί για τα πλαστικά της μιας χρήσης.

Κρατήστε ένα πλαστικό μπουκάλι νερού και ξαναγεμίζετέ το, ώστε να μην αγοράζετε συνέχεια καινούρια. Ξέρατε ότι το 80% των πλαστικών μπουκαλιών μπορεί να ανακυκλωθεί αλλά μόνον το 20% ανακυκλώνεται τελικώς;

Όταν χρειάζεστε πρόχειρο χαρτί ξαναχρησιμοποιήστε από την ανάποδη παλιά ή άχρηστα έγγραφα.

Στον εκτυπωτή και το φωτοτυπικό χρησιμοποιείτε και τις δύο πλευρές του χαρτιού. Είναι ένας εύκολος τρόπος να σώσετε ένα δέντρο!

Αν δεν υπάρχει σύστημα ανακύκλωσης, ξεκινήστε το εσείς! Η ανακύκλωση των σκουπιδιών συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Υπολογίζεται ότι το 75% των απορριμμάτων του πλανήτη μπορεί να ανακυκλωθεί, αλλά, προς το παρόν, αυτό συμβαίνει μόνον με το 25%.

Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούμε όταν δουλεύουμε με υπολογιστές, π.χ. μελάνια, CD και DVD, είναι φτιαγμένα από υλικό που ανακυκλώνεται. Τα καλώδια και τα μεγάφωνα ακολουθούν λίγο πολύ ένα κοινό πρότυπο, που σημαίνει ότι μπορούν χρησιμοποιηθούν σε διάφορα μοντέλα και τύπους ηλεκτρονικών συσκευών.

Μειώστε το αποτύπωμα άνθρακα στο γραφείου σας. Μειώστε δηλαδή την αύξηση του μονοξειδίου του άνθρακα που προξενούν οι επαγγελματικές σας δραστηριότητες. Πώς γίνεται; Ελέγχοντας ότι υπολογιστές, εκτυπωτές, ηχεία, φωτοτυπικά και όλα τα άλλα μηχανήματα που χρησιμοποιείτε έχουν το σήμα εξοικονόμησης ενέργειας από τον κατασκευαστή ή επιδιώκοντας να το έχουν τα καινούργια με τα οποία θα ανανεωθεί ο εξοπλισμός του γραφείου. Επίσης, κλείνοντας όλα τα μηχανήματα στο τέλος της μέρας.

Σβήνετε τα φώτα όπου δεν χρειάζονται: στα γραφεία που δεν υπάρχει κόσμος, στις τουαλέτες, στις αίθουσες συμβουλίων. Είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να εξοικονομείτε ενέργεια.

Αν θέλετε να διακοσμήσετε με κάτι προσωπικό το χώρο της δουλειάς, φυτέψτε μερικά απλά και ταπεινά φυτά και λουλούδια, από αυτά που χρησιμοποιούμε στον κήπο και στο μπαλκόνι. Τα φυτά κάνουν καλό ακόμη και στο περιβάλλον του γραφείου, καθώς καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από ουσίες που μολύνουν. Και αν υπάρχει χώρος, φυτέψτε κι ένα δέντρο.

-Στο τέλος μιας κουραστικής μέρας

Αν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό στο σπίτι τους ζεστούς μήνες, χαμηλώστε την έντασή του και συνδυάστε το με ανεμιστήρα για καλύτερο, οικονομικότερο και οικολογικότερο αποτέλεσμα.

Μη βάζετε λάμπες, τηλεοπτικούς δέκτες και άλλες συσκευές που εκπέμπουν θερμότητα κοντά στο θερμοστάτη του κλιματιστικού σας, επειδή το κάνουν να λειτουργεί περισσότερο απ' όσο χρειάζεται.

Το χειμώνα, μέσα στο σπίτι, φορέστε χειμωνιάτικα ρούχα αντί να ανεβάζετε τη θερμοκρασία. Έτσι θα νιώσετε καλύτερα την αλλαγή των εποχών, θα ανανεώσετε την εμφάνισή σας και θα κάνετε οικονομία για σας και για τον πλανήτη.

Εξοικονομήστε ενέργεια, χρησιμοποιώντας μικρά σκεύη για το μαγείρεμα μικρών ποσοτήτων.

Αν ρούχα που έχετε φορέσει είναι ακόμα καθαρά μην τα βάζετε στα άπλυτα επειδή βαριέστε να τα κρεμάσετε. Φοράτε τα τζιν σας πάνω από μια φορά. Να θυμάστε ότι 5.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Χρησιμοποιείτε φιλικά για το περιβάλλον απορρυπαντικά και σαπούνια στο σπίτι. Κάνουν καλό στο περιβάλλον. Χρειάζεται να σας θυμίσουμε πάλι να φυτέψετε και κανένα δέντρο;Οι "οικο-ήρωες"

Μια πρωτότυπη ιδέα της φετινής εκστρατείας του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον είναι η ανάδειξη και υποστήριξη απλών καθημερινών ανθρώπων που κινητοποιούνται δραστήρια με οποιοδήποτε τρόπο για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, βάζοντας έναν σημαντικό προσωπικό οικολογικό στόχο ή αναλαμβάνοντας να φέρουν σε πέρας μια δύσκολη συμβολική δράση.

Οι "οικο-ήρωες" αυτοί δίνουν ένα "ανθρώπινο πρόσωπο" στην εκστρατεία, κεντρίζουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, ενεργοποιούν τους πολίτες και υπογραμμίζουν την ανάγκη μιας άλλης νοοτροπίας για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν και προβάλλουν σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, το αποτύπωμα άνθρακα, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανακύκλωση των απορριμμάτων, η σημασία των τροπικών δασών και η αξία κάθε νέου δέντρου που φυτεύεται.

Με το παράδειγμά τους προβάλλουν τη σημασία της αειφόρου και ισότιμης ανάπτυξης και υπογραμμίζουν την ανάγκη μιας παγκόσμιας συνεργασίας που θα διασφαλίσει ότι στο μέλλον όλα τα έθνη και οι λαοί του κόσμου θα απολαύσουν μια ζωή που θα τους παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και ευμάρεια.Ρόουζ Σάβατζ - "Ας συνεργαστούμε"Η Ρόουζ είναι μια περιβαλλοντική ακτιβίστρια που έγινε γνωστή όταν διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό κωπηλατώντας μόνη της. Φέτος, διασχίζει τον Ειρηνικό και θα ολοκληρώσει την "οικο-αποστολή" της τον ερχόμενο Δεκέμβριο, περπατώντας μαζί με χιλιάδες άλλους ακτιβιστές από το Λονδίνο στην Κοπεγχάγη, όπου θα μιλήσει στους πολιτικούς ηγέτες κατά την Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Κλιματικές Αλλαγές. Διασχίζει ωκεανούς για να τονίσει τη σημασία τους και περπατάει χιλιάδες χιλιόμετρα για να δείξει την ανάγκη μιας δραστικής εναλλακτικής λύσης για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων.

Για κάθε 10.000 κουπιές που κάνει η Ρόουζ καθημερινά, οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκστρατεία "Ας συνεργαστούμε" κάνουν 10.000 βήματα. Με κάθε 53 ανθρώπους που θα κάνουν 1.000.000 βήματα συνολικά ο καθένας, θα συμπληρώνεται το μήκος μιας μεγάλης αγκαλιάς που θα χωρούσε ολόκληρη τη Γη!... Στις 24 Μαΐου η Ρόουζ Σάβατζ ανακηρύχθηκε Πρέσβειρα για την Κλιματική Αλλαγή (www.rozsavage.com).Το διπλό ποδήλατο του Τσαρλς και του Σο Σκοτ

Ο Τσαρλς Σκοτ και ο οκτάχρονος γιος του, Σο θα ξεκινήσουν μια δίμηνη ποδηλατοδρομία κατά μήκος της Ιαπωνίας με ένα διπλό ποδήλατο. Την ιδέα εμπνεύστηκαν από το ντοκιμαντέρ του BBC "Πλανήτης Γη" που παρακολούθησαν μαζί. Πατέρας και γιος θα διανύσουν μια διαδρομή 4.700 χιλιομέτρων, από το βορειότερο ακρωτήριο Σούγια, στο νοτιότερο Σάτα.

Ξεκινούν στις 5 Ιουνίου για να συμπέσουν με τις εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Ημέρας. Καθ' οδόν θα επισκεφθούν 11 τόπους παγκόσμιας κληρονομιάς, θα μιλήσουν για την εκστρατεία των επτά δισεκατομμυρίων δέντρων που θέλει να φυτέψει ο ΟΗΕ και για τα άλλα καυτά περιβαλλοντικά προβλήματα. Ο μικρός "οικο-πρεσβευτής" Σο θα χαιρετίσει τη Διεθνή Διάσκεψη για τα Παιδιά και τους Νέους στην Κορέα, με βιντεο-τηλεγράφημα που θα στείλει από το απομακρυσμένο σημείο που θα βρίσκεται τότε (www.japanbikeride.com).Με το Πλαστίκι και το Καϊσέι στους Ωκεανούς

Ο Ντέιβιντ Ντε Ρότσιλντ εντυπωσιάστηκε από μια έκθεση του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς και κατάστρωσε το δικό του σχέδιο για να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών του πλανήτη.

Με πλήρωμα λίγους και εκλεκτούς επιστήμονες, ναυτικούς, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, το ιστιοπλοϊκό "Πλαστίκι" έχει ήδη ξεκινήσει ένα ταξίδι 100.000 ναυτικών μιλίων από τη μια πλευρά του Ειρηνικού στην άλλη. Περνούν από μέρη εντυπωσιακά και περιβαλλοντικά ευαίσθητα, όπως μια περιοχή περίπου έξι φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα, που αποκαλείται "Ο Μεγάλος Σκουπιδότοπος του Ανατολικού Ειρηνικού", όπου το πλαστικό είναι έξι φορές περισσότερο από το πλαγκτόν.

Το "Πλαστίκι" είναι ένα εντυπωσιακό καταμαράν 20 μέτρων που κατασκευάστηκε ειδικά γι' αυτό το ταξίδι από πλαστικά μπουκάλια και άλλα αντικείμενα τα οποία προορίζονταν για ανακύκλωση. Είναι εξοπλισμένο με δορυφορικά τηλέφωνα και υπολογιστές, ώστε να στέλνει τακτικά στον υπόλοιπο κόσμο φωτογραφικό υλικό και τις ανταποκρίσεις του. Η ομάδα του "Πλαστίκι" θέλει να δείξει ότι η ανθρωπότητα μπορεί να αντλήσει από την ανθρώπινη έμπνευση ιδέες που δεν εξαντλούν τους φυσικούς πόρους και προχωρούν ένα βήμα μπροστά προς τη βιώσιμη ανάπτυξη (www.theplastiki.com).

Το σχέδιο Καϊσέι δημιουργήθηκε από μια ομάδα οικολόγων ναυτικών, ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και τη θάλασσα, περιβαλλοντολόγων και άλλων επιστημόνων. Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μελετήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να συγκεντρωθούν τα πλαστικά από τους ωκεανούς, να εξουδετερωθούν οι τοξικές τους ιδιότητες και να μετατραπούν σε πετρελαιοκαύσιμο.

Η πρώτη ερευνητική αποστολή της ομάδας θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι. Σε αυτήν θα γίνει η αναλυτική έρευνα για τις διαδικασίες, το κόστος και τις τεχνολογικές λύσεις που απαιτούνται προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός, ο οποίος, σημειωτέον, θα είναι ο πρώτος στα βάθη των ωκεανών. Η αποστολή είναι εξαιρετικά σημαντική, δεδομένου ότι κάθε χρόνο παράγονται περισσότεροι από 60 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού.

Ο μεγαλύτερος όγκος των πλαστικών αντικειμένων είναι μιας χρήσης και μόνον το 5% ανακυκλώνεται. Σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic, κάθε τρία λεπτά χρησιμοποιούνται 85 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια. Από όσα δεν πηγαίνουν προς καύση, το μεγαλύτερο μέρος παίρνει το δρόμο για τους ωκεανούς.

Σπασμένο σε κομματάκια και ίνες, το πλαστικό σκοτώνει χιλιάδες ψάρια και πουλιά που το μπερδεύουν με τροφή, κάνοντας έτσι και την είσοδό του και στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα. Το National Geographic και το Google Earth θα κινηματογραφήσουν την αποστολή Καϊσέι (www.projectkaisei.org)Η Γη, το σπίτι μας

Ο Γιαν Αρτίς Μπερτράν είναι εξαιρετικός φωτογράφος, δημοσιογράφος και ενθουσιώδης υπερασπιστής της αειφορίας στον πλανήτη. Οι αεροφωτογραφίες του με θέμα "Η Γη από ψηλά" συνεχίζουν ακόμη να κάνουν το γύρο του κόσμου, από το 2000 που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Παρίσι με μεγάλη επιτυχία από την πρώτη μέρα της έκθεσης.

Στο τέλος του 2008 τις είχαν δει περισσότεροι από 130 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλες τις ηπείρους. Για την έκθεσή του "Έξι δισεκατομμύρια άλλοι", συγκέντρωσε φωτογραφίες-χρονογραφήματα με μαρτυρίες από τη ζωή περίπου 6.000 ανθρώπων από 65 χώρες. Το 2005, σε συνεργασία με τα γαλλικά υπουργεία Παιδείας και Περιβάλλοντος, φιλοτέχνησε 22 αφίσες για τη βιώσιμη ανάπτυξη που διανεμήθηκαν δωρεάν σε χιλιάδες αντίτυπα σε όλα τα γαλλικά σχολεία.

Το συγκεκριμένο έργο συνεχίστηκε και τα επόμενα δύο χρόνια με κεντρικό θέμα τη βιοποικιλότητα, το 2007 και την ενέργεια, το 2008. Η φετινή του δουλειά, που αποτελεί το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στον κινηματογράφο, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με θέμα τον πλανήτη Γη, "Το σπίτι μας" (Home).

Αποτελεί ένα ταξιδιωτικό οδοιπορικό με πλάνα από 54 χώρες του πλανήτη που καλεί τον θεατή να δει το μεγαλείο της Γης από ψηλά, με το μάτι ενός πουλιού, και να συνειδητοποιήσει πώς και πόσο κακομεταχειριζόμαστε τόσους θησαυρούς και τέτοια ομορφιά (GoodPlanet.org).

Η πρεμιέρα της ταινίας, στις 5 Ιουνίου, συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον και γίνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 110 μεγαλουπόλεις και πρωτεύουσες του κόσμου.

* * *

Οι "οικο-ήρωες", είναι συνηθισμένοι άνθρωποι, σαν τον καθέναν από εμάς. Είναι αυτοί που αφυπνίζονται, κινητοποιούνται, αυτενεργούν, πιέζουν, φέρνουν έναν αέρα αλλαγής και ελπίδας και εμπνέουν με το παράδειγμά τους. Είναι αυτό το είδος των ανθρώπων που ο πλανήτης χρειάζεται περισσότερο.

HOME - Docu-Film de YANN ARTHUS-BERTRANDΤαινία για το περιβάλλον θα προβληθεί ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο

http://culture.ana-mpa.gr/view5.php?id=6607


Την εικόνα των διαρκώς εξαντλούμενων φυσικών πόρων του πλανήτη, κινηματογράφησε με κάμερα στερεωμένη πάνω στο αεροπλάνο, ο Γάλλος φωτογράφος, δημοσιογράφος και ακτιβιστής για τη διάσωση της γης, Yann Arthus-Bertrand (Γιαν Αρτίς-Μπερτράν).

Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο τού διάσημου για τις από αέρος φωτογραφίσεις Μπερτράν, με τίτλο Home, που θα βγει ταυτόχρονα στις κινηματογραφικές αίθουσες, στο Διαδίκτυο, στις τηλεοράσεις και σε DVD στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.

Με την έννοια του επείγοντος βέβαια, γιατί αν δεν αντιμετωπίσουμε το οφθαλμοφανές εντός της δεκαετίας που διανύουμε, τότε, σε μια εικοσαετία από σήμερα, θα έχουμε χάσει τα πάντα, λέει ο Μπερτράν, έκπληκτος από τη "μαζική άρνηση να πιστέψουμε αυτό που όλοι γνωρίζουμε".

Όπως εξήγησε ο ίδιος σήμερα, -στο πέρασμά του από τη χώρα μας για την προώθηση της ταινίας του-, ήταν πριν τρία χρόνια που αποφάσισε να γυρίσει το Home, κινητοποιούμενος από την επίδραση που είχε στο κοινό η ταινία του Αλ Γκορ και πεπεισμένος ότι ο κινηματογράφος μπορεί να κάνει ένα τέτοιο θέμα, "γεγονός".

Αποτάθηκε, λοιπόν, για χρηματοδότηση στον Γάλλο σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν ("Το πέμπτο στοιχείο", "Ιωάννα της Λοραίνης" κ.ά.), ο οποίος του έδωσε 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να κάνει τις κινηματογραφικές λήψεις σε 53 χώρες, γνωρίζοντας σαν παραγωγός ότι "φυσικά, μια τέτοια ταινία δεν μπορεί να είναι εμπορική, αλλά όμως επίσης, δεν πρόκειται να χάσει τα χρήματα που επενδύει".

Η ταινία διηγείται την ιστορία της ζωής στον πλανήτη. Και ο άνθρωπος είναι ένα από τα 100.000 είδη στην γη, φυσικά το πιο έξυπνο είδος, που οφείλει να βρει τρόπους να την υπερασπίσει έλεγε σήμερα ο Γιαν Αρτίς-Μπερτράν, τονίζοντας ότι έχουμε φτάσει στο σημείο "να καταναλώνουμε την ενέργεια που αναλογεί στα παιδιά μας".

Ερωτώμενος για τις δυσκολίες που είχε στα γυρίσματα της ταινίας, απάντησε ότι από τις 53 χώρες, αντιμετώπισε προβλήματα σε πέντε. Συγκεκριμένα, στην Ινδία, και λόγω της γραφειοκρατίας, όπως είπε, αλλά και γιατί "δεν θέλησαν να δείξω τη φτώχεια", κατέσχεσαν το 50% του υλικού που τράβηξε με το συνεργείο του.

Στις ΗΠΑ εκκρεμεί δίκη σε βάρος του γιατί κατάφερε, όπως ανέφερε, "να δείξει με ειλικρίνεια την κατάσταση στην κτηνοτροφική βιομηχανία της χώρας, όπου 300.000 βοοειδή εκτρέφονται με ορμόνες και αντιβιοτικά και η ίδια η βιομηχανία εκλύει αέρια που συμβάλλουν στη δημουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου".

Στις ΗΠΑ, η ταινία δεν θα προβληθεί παρά μόνο σε δημόσιες προβολές οικολογικών φορέων. Η ευτυχία τού να τραβήξει από αέρος, πλάνα και της Βόρειας και της Νότιας Κορέας "αναχαιτίστηκε" από τους στρατιωτικούς των δύο χωρών, όπως επίσης και στην Αργεντινή, όπου τους κατέσχεσαν τα διαβατήρια και αναγκάστηκαν να φύγουν εσπευσμένα.

Αλλά και στη Γαλλία, όπου το Home θα προβληθεί σε 600 αίθουσες στις 5 Ιουνίου, όπως και σε οθόνη στον Πύργο του Άιφελ, δεν του δόθηκε άδεια να κινηματογραφήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Το Home, είναι ο πλανήτης, είναι το σπίτι μας, και αφορά τη συνείδηση όλων των ανθρώπων, κατέληξε o Yann Arthus-Bertrand.-
Δράση Καθαρισμού του Κηφισού ποταμού από τον Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού


Φ. Δ. Α. Κ.

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΗΦΙΣΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΕΙΜΑΡΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2009

Δράση Καθαρισμού του Κηφισού ποταμού από τον Φορέα Διαχείρισης και Ανάπλασης Κηφισού ποταμού Αττικής και παραχειμάρρων (ΦΔΑΚ), στο πλαίσιο του Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το 1972 στη Στοκχόλμη, από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), με στόχο την αφύπνιση των πολιτών όλου του κόσμου σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, ο ΦΔΑΚ διοργανώνει Δράση Καθαρισμού σε επιλεγμένα σημεία του Κηφισού ποταμού, στις 5 Ιουνίου 2009. Η επιλογή έγινε έπειτα από επιτόπια έρευνα του προσωπικού του Φορέα στην ευρύτερη περιοχή του Κηφισού και σε συνεργασία με τους Δημάρχους –μέλη του Δ.Σ του ΦΔΑΚ– των παρακηφίσιων Δήμων που θα συμμετέχουν στη Δράση.


Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες Δήμοι και οι αντίστοιχες τοποθεσίες, όπου θα λάβει χώρα ο καθαρισμός διαμορφώνονται ως εξής:

1.Δήμος Αχαρνών: Περιοχή Κόκκινος Μύλος.
2.Δήμος Κηφισιάς: Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», ρέμα Πύρνας, οδός Κρεστένων.
3.Δήμος Μεταμόρφωσης: Διασταύρωση Αττικής Οδού με παράδρομο Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας (νοτιοδυτικά του κόμβου), πρανές δίπλα στον Κηφισό.
4.Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας: Περιοχή Μάρμαρα, τοποθεσία Χαμόμυλο.

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες κάθε Δήμου, με τη συμμετοχή της Ομάδας Έργου του ΦΔΑΚ και εθελοντών. Θα ξεκινήσει στις 08:30 το πρωί και υπολογίζεται να διαρκέσει μέχρι τις 11:30, με ταυτόχρονη διεξαγωγή στα τέσσερα προανεφερθέντα σημεία.

Στόχος του Φορέα μέσω της Δράσης αυτής, είναι η άμεση ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την μεγάλη οικολογική αξία του παραποτάμιου οικοσυστήματος του Κηφισού, και ιδιαιτέρως για τους κατοίκους της Αττικής.

Ο ΦΔΑΚ έχει συσταθεί βάσει του Προεδρικού Διατάγματος 346/2002 και έχει λάβει χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον (ΕΠΠΕΡ) του ΥΠΕΧΩΔΕ, με έγκριση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά.

Κύριος σκοπός του είναι η διαχείριση, προστασία και ανάπλαση του Κηφισού ποταμού και των παραχειμάρρων του, καθώς και ο συντονισμός δράσεων που αφορούν στην πληροφόρηση και αφύπνιση κατοίκων και αρμόδιων Φορέων.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας ΦΔΑΚ
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ισμήνη Γάτου
Τηλ.: 210 6984350 & 210 6984210
E-mail: fkifisos@yahoo.gr
Fax: 210 6984730

Το αναλυτικό πρόγραμμα αναρτημένο εδώ
4 Ιουν 2009

Μας Χρωστάγαν μας πήραν και τον γάϊδαρο - τα κουλά της Ελλάδος εν έτη 2009

Update: πήγα σήμερα που λέτε στο τμήμα, στον διοικητή... πριν καν αποσώσω την ιστόρησή μου και πριν κοιτάξει καν την κλήση κατάλαβε τι έγινε, γατόνι ο διοικητής και χάρηκα γιατί δεν κουράστηκα να του εξηγώ... συζητήσιμος ανθρωπος και ευγενής... με ενημέρωσε ότι όντως απαγορεύεται εκ του κώδικος οδικής ασφαλείας να παρκάρεις οξω από το παρκινγκ σου, μονο για είσοδο και εξοδο του οχήματος χρησιμοποιείται ο ρεζερβέ κενός χώρος... επίσης απαγορεύεται στα 12 μέτρα από στροφή (αυτό το ήξερα) και σε περιπτώσεις ειδικής σήμανσης στο δρόμο ή με ταμπέλα (αν δεν την εχει κρυψει ο κλειδαράς)

Τελικά εκαμα μια "προσφυγή¨" και μου είπε ο άγιος ανθρωπος οτι θα σβηστεί η κλήση...

δεν ξέρω αν ειμαι εγώ που μαι γλυκοαίματη ή εχουμε καλή αστυνομία στην περιοχή μας, αλλά όποτε ειχα προβλημα ειχαν και υπονομή να με ενημερώσουν να απαντήσουν σε χαζές ερωτήσεις μου και τελικά εξυπηρετούμαι....

μπορεί να χω τυχερό αστέρι τι να πω...

προσοχή λοιπόν που παρκάρετε, αν δεν σας περισεύουν σαραντάρια κι ογδοντάρια για ξόδεμα....

παντως τα παιδιά ψες στο περιπολικά ήταν σκέτη γλύκα ειλικρινά κι η αστυνομικίνα κουκλάρα (ακουτε αγόρια βουρ στην παρανομία μπας και την πετύχετε), και σκεφτόμουν οτι το να αφορίζω και να γενικολογώ δεν ειν καλό παρ ότι μπορεί να χω και δίκιο... Ας ειναι καλά ολοι οι καλοι, κι οι κακοί ας γίνει κατι τις να αλλάξουν... κι ίσως αν εφτιαχνε λιγο το ολο συστημα που περιβάλει και τις αρχές αυτές, να μπορούσαν οι καλοί να κανουν καλύτερα τη δουλειά τους και οι κακοί να πανε σπιτια τους... μια και ως κοινωνία δεν εχουμε φτασει σε εκείνα τα ιδανικά ουτοπικά επίπεδα να μην χρειαζόμαστε αστυνόμευση....

τι να πω μπερδεύομαι γμτ... να βρισω αδικώ να μη βρίσω αδικώ άλλους χέσε μεσα σε τούτο τον τόπο

σήμερα γιορτάζει το περιβάλλον ξερετε....


=========================================

(περίληψη: Δρόμοι της Αθήνας... νόμος και τάξη (του κώλου τα ενιάμερα κάνει ο καθείς ότι γουστάρει, συγνώμη δίκιο έχετε... πλήρωσε μαλάκα που σαι νομιμος και νομοταγής...)

--------------------------------------

απόψε που λέτε εκεί γύρω στις 11,30 επιστρέψαμε σπίτι με μούργο από μια μακριά μερα δουλειας, γιατρών και λιγο φαγάκι για ξέσκασμα και επιβίωση....

όξω από το πάργκινγκ μας που επίμονα εχουμε στολισμένο αριστερά δεξιά με κατι ανθηρά και φουντωμένα λιγούστρα, τσουπ έχει παρκάρει ο μαυρος σμαρτάκιας που όλο το πρωινό ήταν παρκαρισμένος στο μισό παρκινγκ του ξάδελφου Πασχάλη δίπλα ακριβώς...

είδε ο γείτονας (όπως μάθαμε εκ των υστέρων) θέση άδεια σου λεει δε γαμιέται η πινακίδα κι η γκαραζόπορτα, φυτά εχει θα πω ότι δεν το ειδα... και το χωσε το σμαρτάκι στη σέντρα...

πηραμε κι εμείς την αστυνομία... εκείνο το 100 ξέρετε, δώσαμε σημα να του κόψουν μια κλήση τουλάχιστον, και μετά από μισή ώρα τσουπ κάποιος άλλος μάλλον γείτονας που μας άκουσε να μουρμουρίζουμε στο μπαλκόνι εν αναμονή του περιπολικού, ειδοποίησε τον σμπαρτάκια ήλθε και το μαζωξε πετώντας ενα συγνώμη νααααααα (με το συμπαθειο)

ρίξαμε εμείς τη γκρίνια μας ζητησε συγνώμες ο γείτονας, πηραμε τηλεφωνο και στο 100 τους είπαμε να ακουρώσουν την κληση γιατί το μαζωξε, εβαλε και μουργος το αμαξι απο οξω απο το παρκιγνκ γιατί ητο πολύ κουρασμένος για μανούβρα λόγω στενότητος του στενού μας και θα φύγει και νωρίς το πρωί...

το κουλό τώρα αρχίζει, με εβαλε ο διαολος να καπνίσω όξω το επομενο ημίωρο, και πανω που ανάβω το τσιγαράκι και βγαινω ήσυχη πλέον με μουργο ξαλαφρωμένο και παρκαρισμένο εντός ορίων, να σου το περιπολικό έχει ήδη κοψει την κληση στον μούργο....

όχι σε εμάς ρε παιδιά την κλήση, δεν σας ειδοποίησαν ότι εφυγε ο μάγκας ο σμαρτάκιας?

με είπε η γλυκυτάτη καθ όλα αρχιφύλαξ, ότι επρεπε να δωσω και νουμερο του νούμερου που ειχε παρκάρει παράνομα, κι οτι οτι βρήκαν απ όξω γραψανε, μια και αμάξι μουργου δεν ειν δηλωμένο εδώ σε μενα...

και βρεθήκαμε και δαρμένοι και μας πηδήξασι...

και ερχομαι κι αναρρωτιέμαι, γιατί δεν ρωτησε εκείνο το 100 το νουμερο του παρανόμου? οφείλω φυσικά ως πολίτης να γνωρίζω τι πρεπει να κανω αλλά που στο διάολο να το μαθω όταν κανείς δεν εχει φροντίσει να με ενημερώσει? τι έπρεπε να ειχα κανει δηλαδή? να διαβάσω αστικό και οτι άλλο διαολοδίκαιο εχει σχέση με το θεμα ωστε να ξερω ολες τις διαδικαστικές λεφτομέρειες και να κανω σωστά μια κλήση?

άντε καλά μισή ευθύνη δική μας να μην αδικήσω κανέναν γιατί κι αυτά τα ερμα τα παιδιά τα 100 τη δουλειά τους κανουν με όποιο τρόπο τους πουνε, αλλά αφού το έδωκα το σημα ανάκλησης εγκαιρα γιατί γαμώ το σύστημά μας και τα κομπιουτερ που χρυσοπληρώσαμε και τους ασυρμάτους και τον ΟΤΕ και τη SIEMENS και τα συστήματά μας που θα πληρώνουν και τα τρισέγγονα των τρισεγγονιών μας δεν ενημερώθηκε έγκαιρα το περιπολικό?

Κι άντε στην πρώτη επικοινωνία δεν με ρωτήσαν για τα ξενα ή τα δικά στοιχεία, με ρωτήξαν το ονομά μου, αλλά οχι το νουμερο του αμαξιού μου, ωστε να αποφευχθεί το λαθος, τη δεύτερη με την ακύρωση γιατί δεν επιβεβαιωσαν καποιο στοιχείο του αυτοκινήτου δικού ή ξενου ωστε να αποφύγουμε το τρεξιμο τη γκρίνια και οτι άλλο μπορούσε να αποφευχθεί...

ενα καλό ειναι, η αρχιφυλακίνα που ήλθε ήταν γλυκύτατη και μας ενημέρωσε με υπομονή, αλλά το κακό είχει ήδη γίνει, δευτερο καλό ο συνοδός συνάδελφος της αρχιφυλακίνας βγήκε πατριώτης μ από το ίδιο χωριό, μονο ξαδέλφια δεν βγήκαμε... ήταν και νοστιμος (βγαζει και ωραια κορίτσια και αγορια το χωριό μας), τρίτο καλό ότι θα χω να γελάω με την κουλαμάρα που ίσως την πλερώσουμε 40 ευρώ, στο θεατρο του παραλόγου μας...

ο γείτονας δε που ζήταγε συγνώμες, μου θυμισε τους πολιτικούς τους έλληνες που αναλαμβάνουν την ευθύνη... οταν του ειπα ομως να περιμενει να ελθει το περιπολικό να ξηγήσει τι εγινε και να λυθεί το θεμα όπου φυγει φύγει...

και ενα τρίτο καλό, μου λύθηκε μια σημαντική απορία περι της πολιτικής ζωής και σκηνής του τόπου μας, και περί του ήθους και της ανάληψης ευθύνης αλά ελληνικά...

η ευθύνη είναι αέρινη, σαν να χει λουστεί με βελλα, όσο ο πολίτης ζητάει συγνώμη για την παρανομία του χωρις να το συνοδεύει με μια ουγγιά φιλότιμο θα βασιλεύουν τα βατοπέδια, η γειτνίαση είναι υπεράνω νόμου και οι γειτονιές ειναι κοινόβια (αυτό εξηγεί πολλά), και εν κατακλείδι, όπως λεει ο σοφός λαός, άλλος γαμάει άλλος πλερώνει...

Τωρα γελάστε με την ψυχή σας, θα εχω νεώτερα αυριο απο το τμήμα να δουμε εάν και πως θα σβηστεί η κλήση λολ

ελπίζω ως μικρούλα και ακόμη (παρά τα 43μου χρονάκια) νοστιμούλα να τονε τουμπαρω τον διοικητή, στη χειρότερη θα του υποσχεθώ φρεσκια μαρμελάδα φράουλα... λέτε να πιάσει ή΄να υποσχεθώ χοντρό μακαρόνι?


Σας φιλώ κατακούτελα
Η φίλη σας Χριστίνα...


κι άλλες παρόμοιες ιστορίες λολ http://freedula.blogspot.com/2009/04/blog-post.html

Υ.Γ. ανακάλυψα στο μεηλ μου στο φακελλο των σπαμιών, μηνυμα απο δυο πολιτικά κόμματα, τα οποία φυσικά δεν εκαμα τον κόπο να τα ανοίξω και τα έστειλα εις το πυρ των πιξελς το εξώτερο... λέτε να είχαν σχεδιο απόψε να εξοντώσουν κάθε πολιτική φιλοσοφική θρησκευτική και άλλη αντίσταση του εγκεφάλου μου?

το καλύτερο νέο ειναι ότι οπως μου πε ο γιατρός εχω κάψει μονον φλάτζα και δεν εχω άλλη υπερβολικά περίπλοκη φανταστικομυθική ασθένεια οπότε μάλλον θα με ανέχεστε ακόμη για καμμποσο καιρό

σας ξαναφιλώ κατάμουτρα
ονειρα γλυκά και όχι Ελληνικά γιατί τείνουν προς εφιάλτες

Υ.Γ.2 προειδοποίηση, επειδή ειμαι τοσο παράξενη ξαναπήρα το 100 να ζητήσω τα ρέστα, και εμαθα και κάτι ακόμη που θα παρακαλούσα οποιον αναγνώστη γνωρίζει νομικά να μου δωσει τα φώτα του, ότι οξω από το παρκινγκ σου, ειναι παράνομο να παρκάρει το δικό σου αυτοκίνητο, μου πε το κορίτσι δηλαδή οτι λεει ο νόμος (δεν ξερω ποιος από όλους) οτι ουτε το ιδιόκτητο οχημα πρεπει να ειναι μπροστά από την πόρτα με την πινακίδα που απαγορεύει τη σταθμευση... να φυλαγόμαστε κι όλας, ότι μαθαινει κανεις (αν ισχύει όντως) καλό είναι να το μοιράζεται - αλήθει ξερει κανείς ισχύει όντως αυτό? (λες κι εχουμε τα μυριάδες παρκινγκ που περισευουν και τους απλόχωρους δρόμους που μπορει κανεις να παιρνει στροφες λες και ειναι σε πιστα αεροδρομίου) τεσπα ας μη γκρινιάζω προσαρμογή μαμά της διατήρησης...

τρίτο φιλί δεν εχει θα μας παρεξηγήσουνε :Ρ

3 Ιουν 2009

Σχολικό Λεύκωμα: 6ο Γυμνάσιο Σερρών Παιδιά με ειδικές ανάγκες

Τα νέα από το χαμομηλάκι σήμερα, παραθέτουν την άποψη μιας μαθήτριας του 6ου Γυμνασίου Σερρών... οφείλουμε όλοι να αρχίσουμε να ακούμε τη γνώμη τη σκέψη τη φωνή των παιδιών μας....

===========================================

Νάντια Ζγέρα
Μαθήτρια Γ' Τάξης 6ου Γυμνασίου Σερρών


Μπορεί, σήμερα, η κοινωνία μας να θεωρείται μια από τις πιο σύγχρονες που υπάρχουν, όμως σε ορισμένα θέματα οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, υιοθετούν τρόπους συμπεριφοράς που υπήρχαν δεκάδες χρόνια πριν. Ένα ολοζώντανο και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
.
Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση ενός ανθρώπου που, είτε από την αρχή της ζωής του είτε αργότερα, αντιμετωπίζει διανοητικά ή κινητικά προβλήματα. Πολλοί, πιστεύουν ότι η ζωή αυτών των ανθρώπων είναι ένα ατέλειωτο δράμα, και έχουν δίκιο. Όμως αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο δυνατοί από κάθε άλλον. Κι αυτό γιατί καθημερινά παλεύουν για να κερδίσουν τη ζωή.

Σίγουρα, οι περισσότεροι από εμάς, αν αντιμετωπίζαμε μια παρόμοια κατάσταση θα καταθέταμε τα όπλα αμέσως και θα πέφταμε σε βαθιά μελαγχολία. Αντίθετα, οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο δεν «τα παρατάνε», αλλά, δίνουν μάχες για να σταθούν στα πόδια τους και να κερδίσουν μια ίση μεταχείριση από τους γύρω τους. Προσπαθούν να κάνουν τους άλλους να τους δουν από άλλη γωνία και να αντιληφθούν ότι, αφού όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα και δυνατότητες, οι διακρίσεις απαγορεύονται. Δυστυχώς όμως ζούμε σε μια κοινωνία, που όσο κι αν χαρακτηρίζεται μοντέρνα, δεν είναι.

Όλοι βλέπουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες σαν άτομα ανίκανα που δεν μπορούν να κάνουν τίποτ’ άλλο από το να κάθονται. Αντιπροσωπεύουν για πολλούς, τα άχρηστα μέλη της κοινωνίας που είναι καταδικασμένα σε αργό θάνατο από την αρχή της ζωής τους. Η άποψη αυτή είναι πραγματικά ντροπή να υπάρχει. Στην ουσία τα άτομα αυτά πολλές φορές έχουν περισσότερα ταλέντα κι από έναν αρτιμελή και υγιή άνθρωπο.
Ακόμα από πολύ παλιά έχουμε θαυμαστά παραδείγματα ατόμων που διακρίθηκαν αν και τυφλοί, παραπληγικοί, κωφάλαλοι κ.α. Καθένας ξεχωριστά πρέπει να επικεντρώνει την προσοχή του στα πνευματικά χαρίσματα ενός ανθρώπου και όχι στις εξωτερικές αρετές. Ιδιαίτερα αυτά τα άτομα, έχουν ανάγκη από αναγνώριση και συμπαράσταση και όχι από οίκτο. Προσπαθούν να ορθοποδήσουν, ενώ παράλληλα οι άλλοι τους βάζουν «τρικλοποδιές».
Από την άλλη πλευρά, η κοινωνία έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν βοηθητικά μέσα για να διευκολύνουν την μετακίνηση αυτών των ανθρώπων είναι τραγικό και τους κάνει να νιώθουν ξεχασμένοι και περιθωριοποιημένοι.
.

Τα άτομα με ειδικές ανάγκες , που ουσιαστικά είναι άτομα με ευαισθησίες, όπως πολύ σωστά υποστηρίζουν κάποιοι, δεν μπορούν να έχουν μια επαρκή επαφή με τον έξω κόσμο. Τα Μ.Μ.Ε. δεν φροντίζουν αποτελεσματικά για την ενημέρωση και διασκέδαση τους με ειδικά προγράμματα, αφού είναι πολλές φορές μη πραγματοποιήσιμη. Τα κέντρα διασκέδασης και γενικότερα τα μαγαζιά κάθε είδους συχνά δεν τους δέχονται γιατί τους θεωρούν ένα πρόβλημα. Επιπλέον, οι πιο πολλοί εργοδότες τους απορρίπτουν γιατί επιζητούν ανθρώπους χωρίς ιδιαιτερότητες, ακόμα και αν έχουν περισσότερα προσόντα. Αυτή είναι η αλήθεια που δυστυχώς είναι πολύ σκληρή. Πραγματικά, είναι εξωφρενικό να βλέπεις τέτοια αδικία και αβάσιμη διάκριση σε μια κοινωνία.
Πριν λίγο καιρό ήταν η μέρα παγκοσμίως αφιερωμένη σ’ αυτούς τους εκπληκτικούς ανθρώπους. Όλοι ξαφνικά στράφηκαν σ’ αυτούς και πρότειναν λύσεις. Τα Μ.Μ.Ε. είχαν σαν πρώτο θέμα την απαράδεκτη συμπεριφορά της κοινωνίας προς τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ενώ όλες οι συζητήσεις αναφέρονταν σ’ αυτούς. Παρόλα αυτά, μια μέρα ήταν και πέρασε. Εκείνη η μέρα όμως αρκεί για να διορθώσει τα πράγματά, ή μήπως η σκέψη μας και μόνο είναι αρκετή; Χρειάζεται να γίνουν πολλά για να φτάσουμε σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μερικά εξαρτώνται από την πολιτεία ενώ άλλα από εμάς τους ίδιους.
Αρχικά τα πάντα ξεκινάνε από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Αν εξαλείψουμε τις διακρίσεις και τους συμπεριφερόμαστε σαν κανονικούς ανθρώπους, γιατί έτσι είναι, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα. Ακόμα, όμως, πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή προγράμματα που θα επιταχύνουν και θα ομαλοποιούν την ένταξή τους στην κοινωνία. Η κοινωνία θα πρέπει να τους θεωρεί ίσα και ενεργά μέλη της γιατί αλλιώς δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτα. Παράλληλα, σε όλους τους δημόσιους χώρους πρέπει να τοποθετηθούν όλα όσα διευκολύνουν την μετακίνηση και διαμονή τους εκεί. Ιδρύματα και ειδικά σχολεία τέλεια εξοπλισμένα πρέπει να είναι στις πρώτες μέριμνες της πολιτείας, έτσι ώστε να αποκτήσουν εκπαίδευση ίση με αυτήν των ευρωπαϊκών χωρών.
.

Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άλλα προβλήματα που τους απασχολούν και χρειάζονται διευθέτηση, όμως τα παραπάνω ήταν τα σημαντικότερα που θα μπορούσαν να γίνουν. Τα πάντα, όμως, πρέπει να θυμόμαστε ότι αρχίζουν από την δικιά μας νοοτροπία και τον δικό μας τρόπο σκέψης. Τέλος είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι μας χρειάζονται γιατί είναι πολύ ευαίσθητοι και γίνονται αδύναμοι χωρίς την βοήθειά μας.

πηγή: 6ο Γυμνάσιο Σερρών
MY LIVING WILL

Η φίλη μου η Billy μου έστειλε....


MY LIVING WILL

Last night, my friend and I were sitting in the living room and I said to her, 'I never want to live in a vegetative state, dependent on some machine and fluids from a bottle. If that ever happens, just pull the plug.'

She got up, unplugged the Computer, and threw out my wine.

She's such a bitch

1 Ιουν 2009

100 χρόνια από τη γέννηση του Γ. Ρίτσου

23o Φεστιβάλ Υμηττού

12 & 13/06

ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ

Η Ελένη

με τον Βασίλη Παπαβασιλείου
100 χρόνια από τη γέννηση του Γ. Ρίτσου

[i]

Ώρα έναρξης: 09:30μ.μ.
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
TIMH EIΣΙΤΗΡΙΟΥ: 20€


23o Φεστιβάλ Υμηττού

Με αφορμή την επέτειο των εκατό ετών από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, ξαναπαρουσιάζεται η “Ελένη” του Γ. Ρίτσου με τον Βασίλη Παπαβασιλείου μετά από 8 χρόνια. Το σχέδιο της “Ελένης” έχει τις ρίζες του στη θεατρική βραδιά που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 1999 στην Πνύκα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με τίτλο “Ο κύριος Γιάννης Ρίτσος”. Έγινε προσπάθεια τότε, ανθολογώντας το έργο του ποιητή, να συντεθεί ένα είδος σκηνικής προσωπογραφίας του. Στη σύνθεση αυτή συμπεριλήφθηκε κι ένα μεγάλο απόσπασμα από την “Ελένη”. περισσότερα »

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


23ο Φεστιβάλ Υμηττού: 213 2037819
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Υμηττού: 213 2037801Ετικέτες

τα δικά μου (325) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)