Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

14 Νοε 2008

Μεταμόσχευση μυελού «θεράπευσε πλήρως» ασθενή με HIV

Νίκησε το AIDS
Μεταμόσχευση μυελού «θεράπευσε πλήρως» ασθενή με HIV


Πηγή: news.in,gr

Ο αιματολόγος Τζέρο Χόιτερ ήταν επικεφαλής της ιατρικής ομάδας
Βερολίνο

Δείτε το βίντεο...

Ένας 42χρονος που ζούσε με τον ιό HIV και είχε εμφανίσει και λευχαιμία φαίνεται να απαλλάχθηκε οριστικά από τις δύο ασθένειες έπειτα από μεταμόσχευση μυελού των οστών με επιλεγμένο γενετικό προφίλ.

Οι Γερμανοί γιατροί του τονίζουν πάντως ότι πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση που πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω, και όχι για ιατρική επανάσταση.

«Είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση από ερευνητική άποψη» δήλωσε στο AFP o Ρόντολφ Τάουμπερ, καθηγητής στο πανεπιστημιακό Φιλανθρωπικό Νοσοκομείο του Βερολίνου, όπου νοσηλεύτηκε ο ασθενής. «Το να υποσχεθούμε όμως στα εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον HIV ότι υπάρχει ελπίδα για θεραπεία, δεν θα ήταν αληθές» τόνισε.

Προστασία

Ο τυχερός 42xρονος θεραπεύτηκε επειδή το μόσχευμα κατά της λευχαιμίας έφερε ένα γονίδιο που ήταν γνωστό ότι προστατεύει από τον HIV. Zει σήμερα χωρίς φάρμακα για τον ιό και οι εξετάσεις στο αίμα, τον μυελό των οστών και διάφορα όργανά του παρέμεναν όλες καθαρές 20 μήνες μετά τη μεταμόσχευση. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο ιός να κρύβεται ακόμα στον οργανισμό του και κάποια στιγμή να επανεμφανιστεί, διευκρινίζουν οι γιατροί.

Ο ασθενής, ένας Αμερικανός που ζει στη γερμανική πρωτεύουσα, ήταν θετικός στον HIV εδώ και μια δεκαετία. Κατέφυγε στο νοσοκομείο όταν εμφάνισε και λευχαιμία, η οποία αντιμετωπίστηκε αρχικά με χημειοθεραπεία.

Στη συνέχεια η ιατρική ομάδα προχώρησε σε μεταμόσχευση μυελού. Οι γιατροί φρόντισαν ώστε το μόσχευμα να είναι όχι μόνο συμβατό με το λήπτη, αλλά και να φέρει την προστατευτική ποικιλία Δέλτα 2 του γονιδίου CCR5.

Η ποικιλία αυτή μειώνει τον αριθμό των υποδοχέων CCΡ5 που χρησιμοποιεί ο HIV για να μολύνει τα T-κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι γιατροί δεν ήταν εύκολο να βρουν δότη, δεδομένου ότι μόνο ένας στους 1.000 ανθρώπους ευρωπαϊκής καταγωγής φέρει σε δύο αντίγραφα τη Δέλτα 2.

Μετά τη μεταμόσχευση ο ασθενής σταμάτησε να παίρνει φάρμακα κατά του HIV, μια κίνηση που κανονικά θα οδηγούσε σε απότομη αύξηση των επιπέδων του ιού. Αυτό όμως δεν συνέβη.

Προηγούμενο

Το εντυπωσιακό φαινόμενο έχει εξάλλου παρατηρηθεί και στο παρελθόν, έστω και σε μεμονωμένα περιστατικά. Το 1999, δημοσίευση στην επιθεώρηση Medical Hypotheses επανεξέταζε τα αποτελέσματα από 32 προηγούμενες απόπειρες το διάστημα 1982-1996 και διαπίστωνε ότι ο ιός φαινόταν να είχε εκριζωθεί σε δύο περιπτώσεις.

«Το διάβασα συμπτωματικά το 1996. Το θυμήθηκα και σκέφτηκα ότι μπορεί να δούλευε» δήλωσε ο αιματολόγος Τζέρο Χόιτερ, επικεφαλής της γερμανικής ομάδας. Το πείραμα έφερε πράγματι εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το σίγουρο όμως είναι ότι η μεταμόσχευση μυελού δεν θα περάσει άμεσα στην κλινική πράξη για τη θεραπεία του AIDS . «Η διαδικασία αυτή δεν είναι προσαρμοσμένη για τη θεραπεία των ασθενών με HIV, ούτε τώρα ούτε στο κοντινό μέλλον» διευκρίνισε ο Χόιτερ.

Πριν από την επέμβαση, οι γιατροί χρησιμοποίησαν ισχυρά φάρμακα και ακτινοβολία για να καταστρέψουν το μολυσμένο μυελό του ασθενούς και να απενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Η διαδικασία αυτή σκοτώνει το 20 με 30 τοις εκατό των υποψήφιων ληπτών μυελού.

Οι γιατροί προσανατολίζονται τώρα σε έρευνες για την εισαγωγή του Δελτα 2 στον οργανισμό των ασθενών με μεθόδους γονιδιακής θεραπείας, αντί με μεταμόσχευση.

Η περίπτωση του 42χρονου Αμερικανού δεν έχει ακόμα υποβληθεί σε επιστημονική επιθεώρηση για έλεγχο και δημοσίευση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ του Κ.Θ.Β.Ε.

στις 14,15,16,18,19 και 20 Νοεμβρίου 2008
Με την ολοκλήρωση και του Β΄ κύκλου του Εργαστηρίου Θεατρικής Γραφής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος πρόκειται να παρουσιαστούν στο κοινό ολοκληρωμένα, νέα θεατρικά έργα καθώς και αποσπάσματα κειμένων που αποτελούν τους πρώτους καρπούς του Εργαστηρίου Γραφής.
Τα κείμενα πρόκειται να ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί του Θεατρικού Εργαστηρίου του Κ.Θ.Β.Ε., στο χώρο του Υποσκηνίου του Βασιλικού Θεάτρου, κατά τις εξής ημέρες και ώρες:

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ. και

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ.



«Το κάδρο» του Σωτήρη Ζήκου, «Κόκκινο με λίγο κίτρινο» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη, «Το πουτανάκι» της Θεοδώρας Κουγιουμτζή, «Playground» της Δώρας Καραθανάση, «Το πέρασμα του αγγέλου» της Μαρίας Μπαρμπατσάλου, «Το προξενιό» της Χαράς Αποστολίδου, «Η γέφυρα» της Ζωής Λύρα, «Το τραπέζι» του Παναγιώτη Κακατσίδη, «Παρλάτα» της Ελευθερίας Κόμη, «Η Λέσχη» της Χλόης Κουτσουμπέλη, «Άτιτλο» της Ειρήνης Μαργαρίτη και «SMS» (ομαδικό κείμενο).



Τρίτη 18 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ.

«Στη Θάλασσα» του Στέλιου Χατζηαδαμίδη και

«Η συγχώρεση» του Θόδωρου Υφαντίδη


Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ.


«Η νύχτα στο ποτάμι» της Μαρίας Δεμίσογλου και

«Η τράπουλα» της Ξανθούλας Παρλάνη


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 9.00 μ.μ.

«Ταράτσα» της Χλόης Κουτσουμπέλη και

«Day off» του Σωτήρη Ζήκου

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, αποσπάσματα κειμένων των συγγραφέων θα παρουσιαστούν από τις 11.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, όπως η πλατεία Ναυαρίνου, ο Λευκός Πύργος, το καφέ Οβάλ, η δημοτική Πινακοθήκη κ.α.

Το Εργαστήρι Θεατρικής Γραφής λειτούργησε από την 1η Σεπτεμβρίου 2008 και καθημερινά στο Υποσκήνιο του Βασιλικού Θεάτρου με μαθητές δεκατέσσερις νέους συγγραφείς που πειραματίστηκαν πάνω σε ζητήματα θεατρικής γραφής υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των σκηνοθετών Νίκου Διαμαντή και Γλυκερίας Καλαϊτζή με στόχο την παραγωγή νέων θεατρικών κειμένων.

Με το Θεατρικό Εργαστήρι συνεργάστηκαν ακόμη σημαντικοί Έλληνες συγγραφείς,σκηνοθέτες και θεωρητικοί του θεάτρου μεταξύ των οποίων είναι ο καθηγητής φιλοσοφίας Γεράσιμος Βώκος, ο συγγραφέας Νίκος Παναγιωτόπουλος,ο συγγραφέας Βασίλης Κατσικονούρης, ο καθηγητής και μεταφραστής Θόδωρος Στεφανόπουλος κ.α.

Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν, οι άλλοι καταψήφισαν



Χωρίς ιδιαίτερο σχόλιο, έτσι για να εχουμε κάτι να θυμόμαστε για τις επομενες εκλογές...

μια απορία μόνο μου δημιουργειται τώρα τελευταία... ποσο απύθμενη μπορεί να ειναι η αποχαύνωση και η βλακεια μια κοινωνίας? ....

===============================================

Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν, οι άλλοι καταψήφισαν

Πηγή: εφημερίδα Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=22660288

Μόνον η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν χθες στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2009.


Αντίθετα, το ΚΚΕ όπως είχε άλλωστε δηλώσει καταψήφισε, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ ψήφισαν «παρών».

Η μη σύμπλευση των τριών μικρότερων κομμάτων με την κυβερνητική παράταξη και την αξιωματική αντιπολίτευση εστιάστηκε στις αυξήσεις που πρόκειται να λάβουν οι βουλευτές, αυξήσεις οι οποίες βέβαια δεν ξεπερνούν τα όσα προβλέπονται στην εισοδηματική πολιτική (4%).

Ο Αχ. Κανταρτζής (ΚΚΕ), η Αννα Φιλίνη (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Μ. Βορίδης (ΛΑΟΣ) τάχθηκαν ουσιαστικά υπέρ της μηδενικής αύξησης στις βουλευτικές αποζημιώσεις, επικαλούμενοι και τη διεθνή συγκυρία.

Οι τοποθετήσεις τους προκάλεσαν την αντίδραση του Θ. Πάγκαλου από το ΠΑΣΟΚ, που χαρακτήρισε «επικίνδυνη, αντεργατική και αντιλαϊκή» τη διαφωνία των άλλων κομμάτων στην αύξηση αυτή, διότι όπως τόνισε «δίνουν το παράδειγμα στους εργοδότες να μη δώσουν ούτε καν την τιμαριθμική αναπροσαρμογή στις αμοιβές των εργαζομένων».

Στο ίδιο μήκος και ο Θ. Μπούρας από τη Ν.Δ. καταλόγισε στα μικρότερα κόμματα ότι επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την άσχημη οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Πάντως, η μικρή συμμετοχή των βουλευτών στη συζήτηση (δεν ξεπέρασαν τους 10) ερμηνεύθηκε από πολλούς ως έκφραση της ενόχλησής τους για τη μικρή αύξηση που θα λάβουν στη βουλευτική τους αποζημίωση.

Αλλωστε, είναι γνωστό ότι η τελική διαμόρφωση της βουλευτικής αποζημίωσης παραμένει «ανοιχτή» έπειτα και από τις αυξήσεις που δόθηκαν προ μηνών στους δικαστικούς λειτουργούς.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της αναπροσαρμογής αυτής οι μηνιαίες αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ και σύμφωνα με το Σύνταγμα ισόποση πρέπει να είναι και η βουλευτική αποζημίωση.

* Αποστάσεις από τις αυξήσεις κράτησε ο υπουργός Αμυνας Β. Μεϊμαράκης. «Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση», δήλωσε. «Τη βιώνουμε καθημερινά. Υπάρχει ακρίβεια. Και πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και φειδωλοί σε όλα αυτά που μπορούν, δικαίως να εξεγείρουν το κοινωνικό αίσθημα. Γι' αυτό ακριβώς οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί».


Α.Ν.Γ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/11/2008

=================================

και κάτι απο τα χθεσινά νεα εις επίρρωσιν της απορίας μου

30% αύξηση για τους συνεργάτες βουλευτών

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=56952864

13 Νοε 2008

Ο σύγχρονος Ελληνικός Καιάδας - έλεος πια...

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

Ο Γολγοθάς ενός διαβητικού

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ


http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=29251648


Την ώρα που κοινωνία αλλά και Πολιτεία καταδικάζουν ρητά και με ένταση τα «απαράδεκτα και ρατσιστικά» φαινόμενα απόρριψης μαθητών με διαβήτη από ιδιωτικά σχολεία, ο πατέρας ενός πεντάχρονου μαθητή που υπέστη τη διάκριση μας αποκαλύπτει ότι η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή από αυτήν που καταγγέλθηκε, χθες, από εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη. Ηδη, στη δική τους πικρή ιστορία -που μαζί με άλλες αποτέλεσαν τη βάση των χθεσινών καταγγελιών- το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη δηλώσει αναρμόδιο ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη περιορίστηκε να υπενθυμίσει τη λύση μέσω της δικαστικής οδού...

«Το παιδί δεν έγινε δεκτό ουσιαστικά λόγω του "προβλήματος" του διαβήτη. Το σχολείο, φυσικά, δεν αρνήθηκε την εγγραφή. Αρνήθηκε όμως όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή μεταφορά και όλα όσα σχετίζονται με τη σχολική διαδικασία τα οποία, ουσιαστικά, καθιστούν την εγγραφή κενό γράμμα. Προέβαλλε συστηματικά προσχηματικούς λόγους και επιχειρήματα».

Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του μικρού (σ.σ. τα ονόματά τους βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) ξεκινά την προσπάθεια να μας εξηγήσει αλλά και ο ίδιος να καταλάβει ή μάλλον να «καταπιεί» την αντίδραση του σχολείου αλλά και των αρμόδιων φορέων στην αφαίρεση του δικαιώματος του παιδιού του να φοιτήσει όχι απλώς σ' ένα ιδιωτικό σχολείο, αλλά σ' αυτό που ήδη φοιτούν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του καθώς και άλλα παιδιά με ίδια ή αντίστοιχα ειδικής αντιμετώπισης προβλήματα.

Η απάντηση της διεύθυνσης του σχολείου ήταν σαφής: «Δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη της μεταφοράς του παιδιού σας». Οταν δε οι γονείς επικαλέστηκαν την ύπαρξη και μεταφορά παιδιών με διαβήτη, στο ίδιο σχολείο, τότε η απάντηση έγινε εξωφρενική: «Δεν συζητάμε για τα άλλα παιδιά αλλά για το δικό σας».

Εκτοτε, μας λέει ο πατέρας -που φυσικά πήγε και τα τρία παιδιά του σε άλλο σχολείο- «απευθύνθηκα πολλαπλώς στο υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες διευθύνσεις όπου παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις περί εφαρμογής των διατάξεων για τις διακρίσεις στα σχολεία, ουδέν εγένετο. Ο δε Συνήγορος του Πολίτη έκανε ορισμένες κρούσεις και δέχτηκε την ουσία των πραγμάτων, πλην όμως δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να πράξει οτιδήποτε άλλο περαιτέρω και εμμέσως πλην σαφώς μας παρέπεμψε στα δικαστήρια. Τώρα βρίσκομαι σ' επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου έκανα καταγγελία όπως και στην αρμόδια πρεσβεία καθώς το σχολείο είναι δίγλωσσο».

Από χθες, περιμένει και το αποτέλεσμα της έρευνας που ανακοίνωσε ότι θα διατάξει ο υπουργός Παιδείας. Θα κινήσει, δήλωσε, «όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες ώστε να ζητηθούν ευθύνες και να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες και ρατσιστικές αυτές συμπεριφορές».

Προς το παρόν, αυτός ο πατέρας θλίβεται «για τη γενικότερη αβελτηρία και παθητική στάση των εντεταλμένων φορέων που σε τελευταία ανάλυση υποθάλπουν και ευνοούν αυτή την παραβατική συμπεριφορά». Και όλα αυτά για κάτι που κανένα μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν έχει τίποτα να φοβάται. «Απεναντίας δεν έχουν καμιά διαφορά οι έχοντες αυτή την "ιδιαιτερότητα" από τους "φυσιολογικούς"», τονίζει. *

! Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου προσφέρει αύριο η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, η οποία θα ενημερώνει παράλληλα και το κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως έχει οριστεί η 14η Νοεμβρίου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από πέντε περίπτερα της εταιρείας, τα οποία θα λειτουργήσουν στην Αθήνα (Σύνταγμα - γωνία Ερμού και Νίκης, Πλατεία Κλαυθμώνος, Πλατεία Κοτζιά, Ακαδημίας και Μασσαλίας) και στον Πειραιά, στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου και σε διάφορα σημεία του Δήμου Νίκαιας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/11/2008

Σας πληρώνει - (για φωτογράφους και μη)



Σας πληρώνει

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ να τριγυρνάτε με μια φωτογραφική μηχανή και να φωτογραφίζετε ό,τι σας κάνει εντύπωση; Κρατάτε αρχεία με τη δουλειά σας και τα μοιράζεστε με φίλους και γνωστούς; Σας ζητάνε να τους στείλετε φωτογραφίες έπειτα από διακοπές, γενέθλια, συνεστιάσεις κ.λπ.; Είστε σε καλό δρόμο! Τι θα λέγατε να βγάζατε και κανένα ευρούλι από το χόμπι σας; Στο http://www. picable.com/ μπορείτε να καταχωρίσετε τις φωτογραφίες σας, και ανάλογα με το πόσοι χρήστες θα τις δουν και θα τις κατεβάσουν στον υπολογιστή τους κάθε μήνα, εσείς θα αμείβεστε! Ετσι, και δημοσιεύετε εντελώς δωρεάν τις φωτογραφίες σας και πληρώνεστε για τη δουλειά σας! Καλό δεν ακούγεται;


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/11/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=82248704,90074496,2724416

12 Νοε 2008

Αλλο ένα χαμόγελο για σήμερα



η παραπάνω φωτογραφία περιγράφεται με τα εξής λογάκια αναμεσα σε άλλα

"Don't be afraid that your life will end,
be afraid that it will never begin."

Τελευταία δεν ανεβάζω τίποτε δικό μου... όχι γιατί στερεψε η έμπνευση, αλλά γιατί περισεύει η οργή... κοιτάζω γύρω μου και ούτε σαλιο να φτυσω δεν θελω, χαμένο θα παει... ολοι φωνάζουν αγκομαχούν, λυγίζουν, αλλά προσκυνούν, υπομένουν, αποδέχονται αμάσητα, καταπίνουν αδιάκριτα... οι μικροί τουλαχιστον... οι "μεγάλοι" από την άλλη χλευάζουν με τον πιο αήθη διεστραμένο και σχιζοφρενικό τρόπο τα "ζώα" - αποφασίζουν διατάσσουν, χειραγωγούν, και παιζουν μονόπολη με τη τύχη σου την τύχη μου... που λεει κι ενα παλιό τραγούδι του Τουρνά του Κώστα...

κι εγώ οργίζομαι, μπλεγμένη σε εναν ιστό παράλληλο, σε ενα συμπαν θολό... δυσβάσταχτο μερικές φορές αλλά αντεχω... αντεχω γιατί βλεπω... αντεχω γιατί ενώ φοβάμαι δεν λέω μονο ναι σκυβοντας... λέω και όχι... ειμαι εντάξει στην κοινωνική μου υποχρέωση, κι εχω δικαιωμα να λεω όχι οποτε το δικαιούμαι... το κερδιζω άλλωστε κάθε μερα, με καθε ξύπνημα, με κάθε καλημέρα, με καθε χαμόγελο ή δάκρυ μου... κι αυτό δεν ειναι κομπασμός, μου το λενε τα λογια εκείνων που νιουτσικοι φίλοι με εμπιστεύονται, ακουμπουν αλαφροίσκιωτα επάνω μου ποτε τον προβληματισμό τους, ποτε τη χαρά τους πότε απλά την καλημέρα τους και μια σκέψη χαμογελαστή...

οι άλλοι με φοβίζουν, οι σιωπηλοί, εκείνοι που λένε ναι σε όλα... με οργίζουν τα ναι τους, γιατί μου στερούν τα δικαιώματα που με κόπο και με στερηση κερδισα 43 χρονια τωρα... με οργίζει η υποταγή τους που ξεχνά συνεχώς... επίμονα, αντίστοιχα διεστραμέα και σχιζοφρενικά με τα παιχνίδια εξουσίας των "μεγάλων" - ταιριαστοί χορευτές ειναι οι δυο τους... εγώ ομως περισεύω... ούτε εκεί χωρώ ούτε εδώ...

για αυτό δεν γραφω, γιατί δεν θα σας κανω το χατήρι να σας χαιδέψω δεν θα σας κανω το χατήρι να σας παρηγορήσω... δεν θα σας κανω το χατήρι να σας ησυχάσω...

αφήνω λοιπόν τους αλλους να μιλούν... που συγκρατούν την οργή, και αρθρώνουν πιο οργανωμένο λογο... ή απλά χαμογελούν όπως χαμογελά και το παρακάτω κειμενο που μου στειλαν με μεηλ...

καλημέρα σε οποιον την αξίζει και την εχει κερδίσει, για τους υπολοίπους τα κεφάλια μεσα όσο βρωμικο κι αν ειναι το ζουμί που σας σιγοβράζει...

===========================

Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.
Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies.
Και ρώτησε: «Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;» και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως!» και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με σαντιγί!». Και έτσι πήραν και οι δύο από 5κιλά.

Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα.
Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε.
Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.

Και έτσι είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!»
Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.

Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!»
Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια,τυράκια camembert, αστακό σε βούτυρο μυρωδάτο και φιλετάκια κοτόπουλου.
Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.

Ετσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει μερικά κιλά με την άθληση.
Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με τα τηλεχειριστήρια, για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ.
Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.



Έτσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και γεμάτη θρεπτικές ουσίες.
Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια τα οποία τηγάνισε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι.
Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη.


Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν λαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.
Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών.
Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;» Και είπε ο άνθρωπος:
«Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!» και είπε ο σατανάς: «Έτσι μπράβο!»
Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.


Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ πάς της καρδιάς.
Και τότε ο σατανάς είπε: "είπαμε να παίζουμε τίμια" και δημιούργησε το ΙΚΑ.

10 Νοε 2008

Εμπόλεμες περιοχές της Μεσογείου - (εκθεση Φωτογραφίας)



Photo: © Lefteris Pitarakis / Associated Press Photos

Εμπόλεμες περιοχές της Μεσογείου
ΟΜΑΔΙΚΗ (INTL)

War-stricken regions of the Mediterranean
GROUP (INTL)


12.11-3.12.2008


ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008
WEDNESDAY ΝΟVEMBER 12 – SATURDAY DECEMBER 3, 2008
Μαυρομιχάλη 55, 106 80 Αθήνα, Τ 210 3624856

Τρίτη - Σάββατο 18:00-21:00
Mavromichali 55, GR-106 80 Athens, Τ +30 210 3624856

Tuesday – Saturday 18:00-21:00

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008, ΩΡΑ 20:00
OPENING WEDNESDAY NOVEMBER 12, 2008, 20:00

Επιμέλεια : Πηνελόπη Πετσίνη
Curator : Pinelopi Petsini

Βαλκάνια : Λουίζα Γουλιαμάκη , Ron Haviv , Γιάννης Κόντος , Γιάννης Μπεχράκης
Μέση Ανατολή: Ziv Koren , Heidi Levin E, Γιάννης Μπεχράκης , Νίκος Πηλός
Λευτέρης Πιταράκης

Balkans : Yannis Behrakis , Louiza Gou liamaki , Ron Haviv , Yannis Kontos
Middle East : Yannis Behrakis , Ziv Koren , Heidi Levin E, Nikos Pilos , Lefteris Pitarakis





9 Νοε 2008

Οπου φύγει-φύγει - (Η υγιής αντίδραση στην αλχημεία των τραπεζών)



(φωτογραφία Χριστίνα Σαββατιανού)

το αναγνωστικό ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Από τον ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ mich@enet.gr,www.bavzer.blogspot.com

Οπου φύγει-φύγει

(Η υγιής αντίδραση στην αλχημεία των τραπεζών)


Πηγή: εφημερίδα Ελευθεροτυπία 8/11/2008


ΠΡΙΝ από μερικά χρόνια στην Αγγλία, η έγκυρη εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» ξεκίνησε αγώνα εναντίον των τραπεζών για τις κρυφές, αλλά και φανερές χρεώσεις που έκαναν στους πελάτες τους, καθώς επίσης και στα παράλογα επιτόκια δανεισμού (κυρίως στα στεγαστικά, καταναλωτικά και τις πιστωτικές κάρτες) που είχαν. Από τις παράνομες υπερχρεώσεις (για μεταφορά χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό, για πληρωμή σε λογαριασμό τρίτων, για «παιχνίδια» με τις ημέρες στη χρέωση τόκων στις πιστωτικές κάρτες, και άλλες πολλές αλχημείες), η «Ιντιπέντεντ», με τη βοήθεια ειδικών αναλυτών και ορκωτών λογιστών, βρήκε ότι μέσα σε έναν μόνο χρόνο οι βρετανικές τράπεζες, σχεδόν όλες, έκλεψαν από τους πελάτες τους ποσό άνω των 5 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ξεσηκώθηκε και αμέσως άρχισε, οργανωμένα μέσω σοβαρών καταναλωτικών οργανώσεων, η διαδικασία καταγραφής και ελέγχου της καταγγελίας κάθε πολίτη που είχε πέσει θύμα αυτού του τραπεζικού πλιάτσικου, δημοσιοποιήθηκαν οι πιο κραυγαλέες περιπτώσεις, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους παρανομούντες, και ξεκίνησε έτσι η επιστροφή των κλοπιμαίων. Εάν μπείτε, φέρ' ειπείν, στο site του Consumer Action Group, http://www.bankactiongroup.co.uk, μία από τις πολλές καταναλωτικές οργανώσεις που συνεργάστηκε με τις υπόλοιπες (κάτι που εμείς εδώ δεν κάνουμε), θα δείτε καταλόγους με τα χρήματα που υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν σχεδόν όλες οι τράπεζες -κανονικά, με ονόματα και ποσά.

ΕΔΩ στον τόπο μας, το τραπεζικό πλιάτσικο είναι σχεδόν καθολικής κλίμακας. Χθες, δεν υπήρχε ούτε μία εφημερίδα που να μην έκανε πρώτο της θέμα το εξωφρενικό γεγονός ότι, ενώ σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης οι τράπεζες μειώνουν τα επιτόκια, σεβόμενες, αν μη τι άλλο (εκτός από τους κανόνες λειτουργίας της οικονομίας) τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο απλός κόσμος, τα δικά μας εδώ, ευαγή τραπεζικά ιδρύματα τα ανεβάζουν. Γράψαμε πολλές φορές κι εδώ, ότι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, είναι εξωφρενικά - πέρα από κάθε οικονομική λογική, ακόμα και εκείνης της «προσφοράς και της ζήτησης», που και αυτή έχει -και πρέπει να έχει- τους ηθικούς κανόνες της.

ΠΟΛΛΟΙ αναγνώστες μας μάς έχουν γράψει τον τελευταίο καιρό, επισημαίνοντας πως, προκειμένου να απαλλαγούν από τη θηλειά των επιτοκίων των 15%, 16%, 18%, ακόμα και 21% στις κάρτες, εύκολα πλέον βρίσκουν κάποιον γνωστό τους, φίλο ή συγγενή, ακόμα και παιδί που σπουδάζει, σε ευρωπαϊκή χώρα, δηλώνουν διεύθυνση εκεί, και με αυτόματη χρέωση λογαριασμού που ανοίγουν στην ξένη χώρα (και που τον τροφοδοτούν με άμεση εντολή εκτέλεσης από εδώ), κατάφεραν να ξοφλήσουν τις εδώ κάρτες, να τις πετάξουν στον αγύριστο και να αποκτήσουν κάρτα από τράπεζα άλλης ευρωπαϊκής χώρας με επιτόκιο 5% και 6%. Βλέπετε, επειδή εμείς εδώ δεν έχουμε την «καταναλωτική οργάνωση» που έχουν άλλοι Ευρωπαίοι, ψάχνουμε και βρίσκουμε άλλους τρόπους για να λύσουμε το πρόβλημα. Και το λύνουμε.

ΤΕΛΙΚΑ και εύκολο είναι και νόμιμο απολύτως. Πολλές χώρες, μάλιστα, δέχονται τη διεύθυνση του καταθέτη σε άλλη χώρα και του στέλνουν εκεί τον λογαριασμό. Το μόνο που ζητούν είναι να ανοίξεις έναν τραπεζικό λογαριασμό εκεί και να αποδείξεις ότι έχεις σταθερή δουλειά για να πληρώνεις τις δόσεις σου. Ούτε σπίτι ιδιόκτητο σού ζητάνε ούτε τίποτα. Ας αντιδράσουμε, επιτέλους. Θα πείτε: Βοηθάμε έτσι άλλες οικονομίες. Απαντάμε: Why not? Και χαρακτηρίστε μας όπως και όσο θέλετε...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/11/2008

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (326) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)