Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

13 Νοε 2008

Ο σύγχρονος Ελληνικός Καιάδας - έλεος πια...

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ

Ο Γολγοθάς ενός διαβητικού

Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ


http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=29251648


Την ώρα που κοινωνία αλλά και Πολιτεία καταδικάζουν ρητά και με ένταση τα «απαράδεκτα και ρατσιστικά» φαινόμενα απόρριψης μαθητών με διαβήτη από ιδιωτικά σχολεία, ο πατέρας ενός πεντάχρονου μαθητή που υπέστη τη διάκριση μας αποκαλύπτει ότι η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή από αυτήν που καταγγέλθηκε, χθες, από εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη. Ηδη, στη δική τους πικρή ιστορία -που μαζί με άλλες αποτέλεσαν τη βάση των χθεσινών καταγγελιών- το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη δηλώσει αναρμόδιο ενώ ο Συνήγορος του Πολίτη περιορίστηκε να υπενθυμίσει τη λύση μέσω της δικαστικής οδού...

«Το παιδί δεν έγινε δεκτό ουσιαστικά λόγω του "προβλήματος" του διαβήτη. Το σχολείο, φυσικά, δεν αρνήθηκε την εγγραφή. Αρνήθηκε όμως όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή μεταφορά και όλα όσα σχετίζονται με τη σχολική διαδικασία τα οποία, ουσιαστικά, καθιστούν την εγγραφή κενό γράμμα. Προέβαλλε συστηματικά προσχηματικούς λόγους και επιχειρήματα».

Με αυτά τα λόγια ο πατέρας του μικρού (σ.σ. τα ονόματά τους βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) ξεκινά την προσπάθεια να μας εξηγήσει αλλά και ο ίδιος να καταλάβει ή μάλλον να «καταπιεί» την αντίδραση του σχολείου αλλά και των αρμόδιων φορέων στην αφαίρεση του δικαιώματος του παιδιού του να φοιτήσει όχι απλώς σ' ένα ιδιωτικό σχολείο, αλλά σ' αυτό που ήδη φοιτούν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του καθώς και άλλα παιδιά με ίδια ή αντίστοιχα ειδικής αντιμετώπισης προβλήματα.

Η απάντηση της διεύθυνσης του σχολείου ήταν σαφής: «Δεν μπορούμε να αναλάβουμε την ευθύνη της μεταφοράς του παιδιού σας». Οταν δε οι γονείς επικαλέστηκαν την ύπαρξη και μεταφορά παιδιών με διαβήτη, στο ίδιο σχολείο, τότε η απάντηση έγινε εξωφρενική: «Δεν συζητάμε για τα άλλα παιδιά αλλά για το δικό σας».

Εκτοτε, μας λέει ο πατέρας -που φυσικά πήγε και τα τρία παιδιά του σε άλλο σχολείο- «απευθύνθηκα πολλαπλώς στο υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες διευθύνσεις όπου παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις περί εφαρμογής των διατάξεων για τις διακρίσεις στα σχολεία, ουδέν εγένετο. Ο δε Συνήγορος του Πολίτη έκανε ορισμένες κρούσεις και δέχτηκε την ουσία των πραγμάτων, πλην όμως δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να πράξει οτιδήποτε άλλο περαιτέρω και εμμέσως πλην σαφώς μας παρέπεμψε στα δικαστήρια. Τώρα βρίσκομαι σ' επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου έκανα καταγγελία όπως και στην αρμόδια πρεσβεία καθώς το σχολείο είναι δίγλωσσο».

Από χθες, περιμένει και το αποτέλεσμα της έρευνας που ανακοίνωσε ότι θα διατάξει ο υπουργός Παιδείας. Θα κινήσει, δήλωσε, «όλες τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες ώστε να ζητηθούν ευθύνες και να μην επαναληφθούν οι απαράδεκτες και ρατσιστικές αυτές συμπεριφορές».

Προς το παρόν, αυτός ο πατέρας θλίβεται «για τη γενικότερη αβελτηρία και παθητική στάση των εντεταλμένων φορέων που σε τελευταία ανάλυση υποθάλπουν και ευνοούν αυτή την παραβατική συμπεριφορά». Και όλα αυτά για κάτι που κανένα μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν έχει τίποτα να φοβάται. «Απεναντίας δεν έχουν καμιά διαφορά οι έχοντες αυτή την "ιδιαιτερότητα" από τους "φυσιολογικούς"», τονίζει. *

! Δωρεάν εξετάσεις σακχάρου προσφέρει αύριο η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, η οποία θα ενημερώνει παράλληλα και το κοινό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως έχει οριστεί η 14η Νοεμβρίου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από πέντε περίπτερα της εταιρείας, τα οποία θα λειτουργήσουν στην Αθήνα (Σύνταγμα - γωνία Ερμού και Νίκης, Πλατεία Κλαυθμώνος, Πλατεία Κοτζιά, Ακαδημίας και Μασσαλίας) και στον Πειραιά, στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου και σε διάφορα σημεία του Δήμου Νίκαιας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)