Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

5 Σεπ 2007

KΑΨΑN THN EΛΛΑΔΑ. KΑΨE TOYΣ KΑI EΣY!




KΑΨΑN THN EΛΛΑΔΑ
KΑΨE TOYΣ KΑI EΣY!



KΑMIΑ ΨHΦOΣ ΣE NΔ KΑI ΠΑΣOK .



ΔIΑΛEΞE KΑI ΨHΦIΣE ΑΛΛO KOMMΑ.



OXI ΑKYΡΑ-ΛΕΥΚΑ



ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΜΕ SMS KΑI E-MAIL
ΒΑΖΕ ΤΟ ΣΤΟ BLOG ΣΟΥ.



Τα 'μαθες τα νέα μητέρα...

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ή, γιατί και πως το λευκό σημαίνει ΚΕΝΕΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

μεταφέρω από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μου ήρθε, δεν ξέρω εάν ισχύουν τα ακόλουθα αλλά δεν ειν κακή ιδέα.... Εάν κάποιος γνωρίζει πόσο βάσιμα ειναι τα παρακατω παρακαλώ ενημερώστε με ένα σχόλιο...

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - ή, γιατί και πως το λευκό σημαίνει ΚΕΝΕΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Τι ισχύει για το λευκό, την αποχή και το άκυρο
Το 'λευκό' είναι ψήφος διαμαρτυρίας για εκείνους τους πολίτες που επιθυμούν να παραμείνουν ενεργοί και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, όμως δεν εκφράζονται από τα υφιστάμενα κόμματα, είτε σε ιδεολογικό είτε σε πρακτικό επίπεδο. Όπως γίνεται αντιληπτό, η αποχή δε συνιστά αντίδραση: αποτελεί ένδειξη απάθειας και αδιαφορίας, αν και από μια μικρή μερίδα αντιμετωπίζεται ως συνειδητή επιλογή απαξίωσης της υπάρχουσας εκλογικής διαδικασίας ως μη δημοκρατικής. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και σε πρακτικό επίπεδο, η αποχή είναι αναποτελεσματική διότι δεν προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα: ο ψηφοφόρος που απέχει απλά 'δεν υπάρχει' για το εκλογικό μας σύστημα: οι έδρες των κομμάτων θα βγουν από τους συμμετέχοντες ούτως ή άλλως, και το ποσοστό της αποχής θα αποτελέσει το πολύ-πολύ αντικείμενο μιας κουβέντας που γρήγορα θα ξεχαστεί. Το ίδιο ισχύει για το 'άκυρο', το οπποίο δεν προσμετράται, λογικά, αφού σημαίνει απλά ότι αυτός που το 'έριξε' έκανε κάποιο λάθος και η ψήφος του δεν είναι σαφής ή έγκυρη.
Το λευκό, από την άλλη, είναι μια πολιτική επιλογή, αλλά όχι μια κομματική επιλογή, που αρμόζει σε όσους δεν ταυτίζονται ή σε όσους διαφωνούν με όλα τα υφιστάμενα κόμματα, είτε σε ιδεολογικό είτε σε πρακτικό επίπεδο (δηλαδή σε επίπεδο αποτελεσματικότητας). Προτείνεται, επίσης, ως άρνηση της λογικής που λέει «μην ψηφίσετε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ψηφίστε μικρά κόμματα, όποια κι αν είναι αυτά», δηλαδή ως άρνηση της λογικής που προτείνει το μικρό κόμμα εξ' ορισμού, λόγω του μεγέθους του. Αλλά, η λογική του 'εξ ορισμού' είναι λανθασμένη ως τέτοια -εκτός και αν το μέγεθος μετράει!!! Αντιθέτως, αν ΚΑΙ τα μικρά κόμματα είναι αναποτελεσματικά, πρέπει και αυτά να απορρίπτονται.

Η παραπληροφόρηση και η αλήθεια
Το βασικότερο 'επιχείρημα' εναντίον του λευκού είναι ότι «πάει στο πρώτο κόμμα»!!! Δεν υπάρχει μεγαλύτερο και καλύτερα συντηρούμενο ψέμα.
Η αλήθεια είναι πως ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Ξεκίνησε, λοιπόν, η φημολογία αυτή από τα μικρά κόμματα μέσα από την, σωστή αρχικά, επιχειρηματολογία τους κατά του λευκού που βασιζόταν στην άποψη ότι ρίχνοντας λευκό δεν ενισχύεις κάποιο μικρό κόμμα και, εμμέσως, ενισχύεις το δικομματισμό. Γιατί το λευκό είναι ψήφος διαμαρτυρίας, και, ως γνωστόν, τα μικρά κόμματα λαμβάνουν πολλές ψήφους διαμαρτυρίας. Συνεπώς, το λευκό θίγει τα μικρά κόμματα. Κι αυτό είναι αλήθεια. Είναι όμως διαφορετικό αυτό απ' τη διαστρέβλωση πως το λευκό προσμετράται στο ποσοστό των μεγάλων κομμάτων ή του πρώτου κόμματος!

Ο νόμος, το Σύνταγμα και η γνωμοδότηση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου
Το μόνο πρόβλημα που πραγματικά υπάρχει με το λευκό είναι ότι, στην πράξη, η αντιμετώπισή του από την επίσημη εκλογική πρακτική είναι η ίδια με του άκυρου: λευκά και άκυρα, αν και καταμετρώνται χωριστά, ανακοινώνονται μαζί και τίθενται εκτός ποσοστού στα τελικά αποτελέσματα. Έτσι, ενώ το λευκό αποτελεί συνειδητή τοποθέτηση, αντιμετωπίζεται κατ' αυθαίρετο τρόπο ως άκυρο και . πετιέται στο καλάθι των αχρήστων μαζί με τα 'λανθασμένα' ψηφοδέλτια. Κατ' αυθαίρετο τρόπο γιατί ο ίδιος ο εκλογικός νόμος θεωρεί το λευκό έγκυρη ψήφο, χωρίς να επιβάλλει όμως είτε τον υπολογισμό της είτε το αντίθετο (π.δ. 351/2003) Το κενό νόμου, λοιπόν, που υφίσταται ως προς τον υπολογισμό της λευκής ψήφου επέτρεπε αυτή την αντιμετώπιση.
Την επέτρεπε. Μέχρι το Μάιο του 2005, όταν το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της προσμέτρησης του λευκού στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα (απόφαση 12/2005 του Α.Ε.Δ., της 9/5/2005, παρατίθεται στο http://lefko-2007.blogspot.com/). Αυτή η απόφαση αποτελεί νομολογία αλλά και τεκμηριωμένη άποψη της ανώτατης δικαστικής σύνθεσης της χώρας μας (με τη συμμετοχή του Αρείου Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου) και μάλιστα ιδιαίτερα πρόσφατη. Συνεπώς, το λευκό πλέον είναι και επισήμως αναγνωρισμένο από το δικαστικό μας σύστημα.

Αντίδραση και τιμωρία
Φυσικά, το επίσημο πολιτικό σύστημα θα επιδιώξει να μην το προσμετρήσει και να 'στρουθοκαμηλίσει' απέναντι στην απόφαση αυτή. Γιατί αναγνώριση του λευκού σημαίνει ΚΕΝΑ ΕΔΡΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Για να γίνει αυτό και να προσμετρηθούν τελικώς τα λευκά θα πρέπει να δράσουμε ως πραγματικά ενεργοί πολίτες και με τα ένδικα μέτρα που προβλέπει ο ίδιος ο εκλογικός νόμος να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την αναγνώριση του λευκού αμέσως μετά τις εκλογές. Αυτό βέβαια προϋποθέτει, εκτός από την απαραίτητη προσφυγή, και την κινητοποίηση των πολιτών. Θα πρέπει, δηλαδή, να είναι σε εγρήγορση ο κάθε πολίτης και να υποστηρίξει την προσφυγή ενεργά μέσω της συλλογής υπογραφών.
Συνεπώς, στην προκείμενη πολιτική συγκυρία, το λευκό, εκτός από επιλογή διαμαρτυρίας, είναι και ψήφος τιμωρίας όλων αυτών που μας κοροϊδεύουν ανοιχτά και απροκάλυπτα εδώ και αρκετά χρόνια και που καταπατούν το ίδιο το Σύνταγμα, χωρίς κανείς ('μικρός' ή 'μεγάλος') να το καταγγέλλει ή να κάνει κάτι γι' αυτό. Η ίδια η προκήρυξη πρόωρων εκλογών, για παράδειγμα, συνιστά κοροϊδία, αφού η αναγγελία τους έγινε εσπευσμένα αμέσως μετά τον δεκαπενταύγουστο, αλλά και παραβίαση του Συντάγματος, αφού αυτό προβλέπει αυστηρά την τήρηση της τετραετίας.
Έτσι, λοιπόν, φαίνεται πως μόνο αν θιγεί ο αριθμός των βουλευτών και, συνεπώς, η δουλειά και ο μισθός τους (σε ατομικό επίπεδο) και η συνολική ισχύς των κομμάτων (σε συλλογικό επίπεδο) υπάρχει δυνατότητα να αγγίξουμε κάποιες 'ευαίσθητες χορδές' των πολιτικών. Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή, που θίγονται και οι πολίτες καθημερινά: με την ΑΠΟΛΥΣΗ -ή την απειλή της απόλυσης. Γιατί οι πολίτες είναι οι εργοδότες τους.

Πάνω απ' όλα συμμετοχή
Η πρόταση για λευκό δεν είναι μια ιδεολογική ή συγκεκριμένη τοποθέτηση για την άσκηση της διακυβέρνησης. Είναι πρόταση έμπρακτης διαμαρτυρίας και αποτελεσματικής τιμωρίας.
Είναι όμως πάνω απ' όλα πρόταση συμμετοχής: μην απέχετε. Ψηφίστε. Γιατί η αποχή είναι η βασική τους επιδίωξη. Αλλά, επειδή όσοι απέχουν δεν επιθυμούν συνήθως να ψηφίσουν κάποιο από τα υφιστάμενα κόμματα, προτείνεται το λευκό. Για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν. Για να ενισχύσουν την αξία του μέσα από ένα μεγάλο ποσοστό. Σκεφτείτε πως η αποχή στις προηγούμενες εκλογές άγγιξε το 30%. Αν έστω και οι μισοί από αυτούς ψηφίσουν λευκό, το 3% όχι μόνο δε θα είναι ένα άπιαστο ποσοστό αλλά μπορεί και να ξεπεραστεί κατά πολύ αν επιλεγεί μαζικά αντί του άκυρου και, κυρίως, της αποχής. Μαζικά, συλλογικά, αλλά συνειδητά από τον καθένα μας ξεχωριστά. Τότε, λοιπόν, το πολιτικό σύστημα θα αναγκαστεί να κινηθεί προς κάποια κατεύθυνση. Και κάθε κίνηση είναι ευπρόσδεκτη μέσα στο υπάρχων βαλτωμένο πολιτικό σκηνικό.

Τέλος, ότι και να πράξετε εν τέλει, σπάστε την παραπληροφόρηση. Διακινείστε αυτό το κείμενο, ενημερώστε πως είναι ένα ψέμα ότι το λευκό 'πάει στο πρώτο κόμμα' -και μετά πράξτε κατά συνείδηση. Στείλτε το με e-mail σε όποιον γνωρίζετε. Δώστε το στους συμπολίτες σας. Φωτοτυπήστε το και μοιράστε το. Γιατί κανένα κόμμα, κανάλι, ραδιόφωνο ή και εφημερίδα ακόμη δε θα το κάνει. Ο καθένας μόνος του. Με σεβασμό στην ατομικότητα και στην ιδιαιτερότητα των απόψεων και πεποιθήσεων που πρέπει να διαμορφώνονται ελεύθερα στηριζόμενες στην αλήθεια. Και όλοι μαζί, ταυτόχρονα.

ΣΠΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Ώστε η όποια ψήφος, η όποια επιλογή, να είναι συνειδητή και ενημερωμένη. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

3 Σεπ 2007

Οδηγός διαχείρισης κρίσεων




"Τι να κάνετε αν είστε κυβέρνηση και καίγεται ο κόσμος

1. Πετάξτε τη γραβάτα. Στην ενημέρωση από τους επιτελείς, υποχρεωτικά πουκάμισο και ελαφρύ εκδρομικό μπουφανάκι για τον πρωθυπουργό και σκέτο πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης (σε στυλ "ανασκουμπωμένος"). Απαραίτητα προβληματισμένο και βλοσυρό ύφος όταν κάνετε δηλώσεις.

2. Αποφύγετε κάθε συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 24. Τέτοιες στιγμές ο κόσμος δεν έχει κέφια και πιθανόν να μην είναι τόσο αδιάφορος όσο θα θέλατε στο ζήτημα του αποχαρακτηρισμού των δασικών εκτάσεων. Καλό θα ήταν επίσης να μην θυμηθεί ότι προ ενός μήνα πιαστήκατε στα πράσα να προωθείτε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις. Ούτε ότι αυτά που καίγονται, τα παζαρεύετε με επιχειρηματίες για γκολφ.

3. Διαδώστε ανωνύμως ότι τις φωτιές τις βάζει η αντιπολίτευση. Σας μετατρέπει αυτομάτως σε θύμα της κατάστασης και προσελκύει συμπάθεια για σας. Το πρόβλημα είναι ότι το πιστεύουν μόνο αυτοί που θέλουν να το πιστέψουν.

4. Δώστε εντολή να διερευνήσει το ζήτημα η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική. Αν κάποιοι δεν είναι τόσο μαλάκες να πιστέψουν ότι τις φωτιές τις βάζει η αντιπολίτευση, μπορεί να είναι αρκετά μαλάκες να πιστέψουν ότι τις βάζουν γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές - σαν αυτούς που συνελήφθησαν τις προάλλες στην Πάρνηθα. Ή πράκτορες εχθρικών δυνάμεων. Ή εχθροί της ορθοδοξίας. Σημασία έχει να υπάρχει πάντα κάποιο σκοτεινό και αδιευκρίνιστο κίνητρο και να μπορεί να αερολογεί κανείς χωρίς κόστος. Πρέπει παράλληλα να είναι σαφές ότι κανείς δεν θα ήταν τόσο χαμερπής να βάζει φωτιές, μόνο και μόνο επειδή του έχετε κλείσει το μάτι ότι θα μπορέσει να χτίσει.

5. Αν δεν πιάσει τίποτα από όλα αυτά, ρίχτε το στις κλιματικές αλλαγές του πλανήτη. Σας κάνει να φαίνεστε αδύναμοι και ευάλωτοι, αλλά ενήμεροι, ευαίσθητοι και αποφασισμένοι. "Τι να κάνουμε, βλέπετε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο, πρέπει να το παλέψουμε…" Η δήλωση είναι φτιαγμένη για να την πείτε στην περίπτωση που θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας κανά δυό μέτρα , αλλά σε περίπτωση ανάγκης μπορεί να δουλέψει και για πυρκαγιές.

6. Ρίχτε το στην εθνική πολιτική. Εξαγγείλτε ένα εθνικό "κάτι", και πείτε ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι μπροστά στην εθνική τραγωδία. Αυτό κάνει την αντιπολίτευση να φαίνεται ιδιοτελής και καιροσκοπική όταν προσπαθεί να επωφεληθεί με αισχρό τρόπο από το χάος που δημιουργήσατε. (Γενικώς, ρίχτε τα όλα στην αντιπολίτευση. Στο χάλι που είναι, είναι σε θέση να λέει μόνο για τους διορισμούς στην Πυροσβεστική.)

7. Πάρτε κανά κεφάλι. Του εισαγγελέα Ζορμπά κατά προτίμηση, καθώς και του σοφέρ του. Δείχνει αποφασιστικότητα να οδηγήσετε το μαχαίρι στο κόκαλο, όπως ο Κρέων στην Αντιγόνη. Γενικώς διαδώστε την οργή του Πρωθυπουργού. Τον βγάζει εξ αρχής λάδι και τον τοποθετεί από την πλευρά των αγανακτισμένων.

8. Ματαιώστε κανά δυό προεκλογικές συγκεντρώσεις μέχρι να ξεχαστεί το ζήτημα. Ο κόσμος δεν μπορεί να ακούει για απανθρακωμένους και ένα λεπτό μετά να βλέπει καραμούζες, καπνογόνα και Σπανουδάκη. Αφήστε κανα δυό εικοσιτετράωρα να ξεχαστεί λίγο το πράγμα, να επανέλθει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς και μην κάνετε συγκεντρώσεις αν δεν έχει αρχίσει να ξαναπροβάλλεται η Μαρία η άσχημη.

9. Σε περίπτωση που δεν αναβληθεί η συγκέντρωση, φορέστε τουλάχιστον σκούρα γραβάτα. (Ισχύει και για την αντιπολίτευση).

10. Εκφράστε τα βαθιά σας αισθήματα on camera . Αλληλεγγύη και συμπαράσταση, συλλυπητήρια και τα ρέστα και φυσικά, "όπου είναι δάσος θα ξαναγινεί δάσος". Το έχουν ξαναακούσει και το περιμένουν. Μην ανησυχείτε, σε ένα μήνα δε θα το θυμάται κανένας."

Και βεβαιώς τα προειπομένα ισχύουν για κάθε κυβέρνηση,ανεξαρτήτως χρωματισμού...

Οχι άλλη ΦΩτιά όχι άλλη καμμένη σάρκα



Η παραπάνω φωτογραφία είναι του Σπύρου Τσακίρη
Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 7 το απόγευμα, όλοι έξω από την Βουλή, στην Αθήνα και στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Απαίτησε την αναδάσωση όλων των καμμένων εκτάσεων μακρυά από πολιτικές σκοπιμότητες. Απαίτησε να σταματήσει το κακό μια για πάντα. Μην μείνεις άπραγος αυτή τη φορά, στην επόμενη φωτιά μπορεί να καείς ΕΣΥ. Προώθησε το μήνυμα σε όσο πιο πολλούς μπορείς και κατέβα στους δρόμουςστην πιο μαζική συγκέντρωση για το περιβάλλον, για τη ζωή μας.

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)