Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

26 Ιουν 2009

Προσοχή στα SMS από 54ΧΧΧ (EKΠΟΙΖΩ)


Προσοχή στα SMS από 54ΧΧΧ
02/06/2009

Η ΕΚΠΟΙΖΩ απέστειλε επιστολή στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σχετικά με τις δεκάδες καταγγελίες που έχει λάβει από καταναλωτές ως προς τις παράνομες χρεώσεις SMS μηνυμάτων από αριθμούς 54ΧΧΧ.

Όπως αναφέρουν στις καταγγελίες τους, καταναλωτές οι οποίοι κάνουν χρήση διαδικτύου συναντούν διαφημιστικά banner σε ιστοσελίδες ή αναδυόμενα παράθυρα ποικίλου περιεχομένου (παραδείγματος χάριν: μέτρηση δείκτη ευφυΐας, συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια, εντοπισμός θέσης κινητών τηλεφώνων κα), στα οποία, προκειμένου να συμμετέχουν, πληκτρολογούν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Στα παράθυρα αυτά πουθενά δεν αναγράφονται οι όροι συμμετοχής και οι χρεώσεις.

Στη συνέχεια οι καταναλωτές λαμβάνουν σωρεία μηνυμάτων SMS από αριθμούς 54ΧΧΧ, κάθε ένα από τα οποία χρεώνεται με τη λήψη του και μόνο (ακόμα και 2€/SMS). Αντιλαμβάνονται μάλιστα τις περισσότερες φορές ότι τα μηνύματα αυτά χρεώνονται όταν λάβουν το λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας!

Είναι προφανές ότι όσο τίθενται σοβαρά θέματα παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού από τις εταιρίες παροχής Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης, που αποστέλλουν τα εν λόγω μηνύματα, ομοίως εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την ευθύνη πληροφόρησης και διαφύλαξης της ασφάλειας των υπηρεσιών από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Οι καταναλωτές θα πρέπει:

* Να προσέχουν ιδιαίτερα να μη συμπληρώνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά τους στοιχεία σε ιστοσελίδες όπου δεν αναγράφονται όροι ή χρεώσεις
* Μόλις αντιληφθούν τη λήψη τέτοιων SMS, να επικοινωνήσουν κατευθείαν με την εταιρία που τους παρέχει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ή με την ίδια την εταιρία, εφόσον έχουν στοιχεία, που αποστέλλει τα μηνύματα, προκειμένου να ακυρωθεί η «υπηρεσία»
* Να αρνηθούν να καταβάλουν τις αμφισβητούμενες χρεώσεις στους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας ή να τις πληρώσουν με επιφύλαξη


Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την ΕΕΤΤ και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να ξεκινήσουν ή να επισπεύσουν τις ενέργειές τους ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να επιβληθούν κυρώσεις σε κάθε υπεύθυνο.
Αθήνα 02 Ιουνίου 2009
Βραβείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ σε μαθητή (από το Χαμομηλάκι)Βραβείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ σε μαθητή


Posted: 25 Jun 2009 12:21 PM PDT
«Να διώξουμε από μέσα μας κάθε προκατάληψη, κάθε στερεότυπο που ενισχύουν τις ρατσιστικές εκφάνσεις και ξενοφοβικές τάσεις».

Απόσπασμα από την βραβευθείσα
έκθεση του Αιμίλιου Φασουλίδη

«Το να ανοίξουμε μόνο την πόρτα μας στους πρόσφυγες δεν φτάνει, γιατί το σώμα τους σίγουρα θα ζεσταθεί, αλλά η καρδιά τους που είναι παγωμένη από τον πόνο πώς θα ζεσταθεί; Χρειάζεται να ανοίξουμε την καρδιά μας στους χειμαζόμενους πρόσφυγες για να ζεστάνουμε τη δική τους. Να τους απαλύνουμε τον πόνο, να τους δώσουμε κουράγιο, να τους συμπαρασταθούμε στις δύσκολες στιγμές τους. Να διώξουμε από μέσα μας κάθε προκατάληψη, κάθε στερεότυπο που ενισχύουν τις ρατσιστικές εκφάνσεις και ξενοφοβικές τάσεις».

Μίλησε για την προσφυγιά, αγγίζοντας τις καρδιές όλων, αν κι ο ίδιος δεν είναι πρόσφυγας.
Περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και κατάφερε να συγκινήσει.

Ο λόγος για τον 16χρονο Βολιώτη Μαθητή Αιμίλιο Φασουλίδη, ο οποίος κέρδισε βραβείο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία οργάνωσε πανελλήνιο διαγωνισμό, όπως κάθε χρόνο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Με λόγια που αγγίζουν την καρδιά και που κανένας πολιτικός δεν έχει πει, ο Αιμίλιος κατάφερε να πει μέσα σε δύο σελίδες της έκθεσής τους όσα πρέπει να μάθει η ελληνική κοινωνία για τους πρόσφυγες.
Ο 16χρονος τιμήθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης –Athens Campus, μαζί με άλλους διακεκριμένους μαθητές απ’ όλη τη χώρα, που συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό.
Ο Αιμίλιος δήλωσε συμμετοχή όταν φοιτούσε στη Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Βόλου, ενώ ήταν ο μοναδικός από τη Μαγνησία που διακρίθηκε, λαμβάνοντας τιμητικό έπαινο, δώρα αλλά και μια υποτροφία για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης, στο παράρτημα Αθηνών.
Το όνειρο του Αιμίλιου είναι να γίνει φιλόλογος, μιας και αγαπάει τη γνώση αλλά και τα παιδιά, ενώ για τους πρόσφυγες ο ίδιος ζητά από το κράτος να τους συμπεριφέρεται όπως σε όλους τους πολίτες, να κάνει δεκτές τις αιτήσεις τους και να τους δώσει δυνατότητες και ευκαιρίες για επαγγελματική αποκατάσταση.
Ο Αιμίλιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, ενώ ο πατέρας του, που είναι εκπαιδευτικός κ. Πανταζής Φασουλίδης υποστήριξε πως «πάντα ενθαρρύνουμε τα παιδιά να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς, να σκέφτονται, να γράφουν. Είμαστε κοντά στα παιδιά, τους μιλάμε και προσπαθούμε να τους καταστήσουμε σωστούς πολίτες».
Τέλος να σημειωθεί πως ο 16χρονος Αιμίλιος έχει λάβει βραβείο στον πρόσφατο διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, ενώ πάντα δείχνει ενδιαφέρον σε διαγωνισμούς που προάγουν τη σκέψη.

Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Με λίγα μεστά λόγια, ο 16χρονος Αιμίλιος τα είπε όλα!
Αυτοί που κυβερνούν τον τόπο μας και μόνο "σκούπες" βγάζουν, θα διαβάσουν άραγε ποτέ την έκθεση του Αιμίλιου;
23 Ιουν 2009

Μουρμουρίσματα...
αν σκαλίσεις τη στάχτη ίσως ζωή ξαναβρείς,
αν φωνάξεις δυνατά ίσως ακουστείς
αν κλάψεις ποτάμια ίσως καρπος ποτιστεί,
αν ζητήσεις ίσως και να ξαφνιαστείς...
αν πολεμήσεις, μπορεί να βγεις νικητής...

όλα μοιάζουν ακίνητα όλα αδιάφορα και χλωμά... το τσαγανό σου που είναι? βολτάρει μεσα σε χλιδάτα όνειρα για ζωή που δεν φτάνεις? το θέλω σου που το έθαψες? μεσα σε δερμάτινα καθίσματα και μοντέλα καλλίγραμμα πισω απο μια γιαγντοαφίσσα που σκοτώνει τα παιδιά σου?

που έχεις χαθεί άνθρωπε? και δεν σε βρίσκω, και φοβάμαι τη μοναξιά που μου φορτώνεις, και ανησυχώ για την πράξη σου που μου στερεί τη δική μου.

Που είσαι κι αχνοχάνεσαι?

Χριστίνα Σαββατιανού 23-06-2009 (Σήμερα γιορτάζει ο μούργος μου και είμαι πολύ χαρούμεη κατά βάθος... )

Ετικέτες

τα δικά μου (325) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)