Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

27 Ιουν 2008

ΥΓΕΙΑ - Παράταση ζωής

Θεραπευτικό εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα εγκρίθηκε στην Κούβα

Πηγή : in.gr

Το κουβανέζικο εμβόλιο δοκιμάζεται τώρα και σε άλλες χώρες

Αβάνα



Δείτε το βίντεο...
Το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο που εγκρίνεται για την καταπολέμηση του καρκίνου του πνεύμονα παρουσιάστηκε στην Κούβα, όπου είναι ήδη διαθέσιμο για τους ασθενείς. Σε μια άλλη εξέλιξη, ένα εμβόλιο κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου δίνει θετικά αποτελέσματα σε πειραματόζωα.

Στην Αβάνα, ερευνητές του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας παρουσίασαν το εμβόλιο CimaVax EGF, το οποίο περιέχει δύο πρωτεΐνες του καρκίνου του πνεύμονα και παροτρύνει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στους όγκους.

λινικές μελέτες στην Κούβα έδειξαν ότι παρατείνει τη ζωή των κατά τέσσερις με πέντε μήνες, χωρίς παρενέργειες, ενώ αρκετές ακόμα κλινικές δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη στον Καναδά και τη Βρετανία, μεταξύ άλλων.

«Είναι το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο για τον καρκίνο του πνεύμονα» δήλωσε στο Reuters η Γκιζέλα Γκονζάλες, επικεφαλής της ομάδας που άρχισε την ανάπτυξη του εμβολίου το 1992.

Το εμβόλιο, που θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες όπως η συμβατική χημειοθεραπεία, θα παράγεται στην Κούβα και θα διανέμεται σε άλλες χώρες από εταιρείες που εξασφάλισαν τα δικαιώματα εκμετάλευσης. Επόμενη χώρα που αναμένεται να εγκρίνει το CimaVax EGF είναι το Περού.

Στο μεταξύ, ερευνητές του Πανεπιστημίου Τόμας Τζέφερσον στη Φιλαδέλφεια δημοσίευσαν τα αποτελέσματα δοκιμών σε ποντίκια που δίνουν ελπίδες για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Όπως αναφέρει η ομάδα στο Journal of the National Cancer Institute, εμβολιασμένα ποντίκια στα οποία μεταμοσχεύθηκαν καρκινικά κύτταρα παρουσίασαν κατά μέσο όρο μόνο τρεις όγκους, ενώ τα μη εμβολιασμένα πειραματόζωα εμφάνισαν 30.

Το εμβόλιο βασίζεται στην πρωτεΐνη GCC, η οποία παράγεται μόνο στο επιθήλιο του εντέρου και στους όγκους του παχέος εντέρου και του ορθού.

Newsroom ΔΟΛ

Θελω να συναντήσω ενα παραδοξόνιο ΤΩΡΑ!

Ας κοιμόμαστε ήσυχοι
O νέος επιταχυντής του CERN «δεν θα καταπιεί τη Γη»

Πηγή: in.gr

Γενεύη




Η Γη και το Σύμπαν δεν κινδυνεύουν από τον Μεγάλο Επιταχυντή Aδρονίων (LHC), το μεγαλύτερο πείραμα Φυσικής του κόσμου που ξεκινά σύντομα κάτω από τα γαλλο-ελβετικά σύνορα. Νέα έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικής Φυσικής (CERN) διαψεύδει τα εσχατολογικά σενάρια.

Ο ισχυρότερος επιταχυντής του κόσμου θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Αύγουστο σε μια υπόγεια κυκλική σήραγγα μήκους 27 χιλιομέτρων. Μέσα στο τούνελ, αντιπαράλληλες δέσμες πρωτονίων θα συγκρούονται μετωπικά κινούμενες με την ταχύτητα του φωτός, αναπαράγοντας στιγμιαία τις συνθήκες που επικρατούσαν λίγες στιγμές μετά τη Μεγάλη Έκρηξη που γέννησε το Σύμπαν.

Το CERN όμως ήρθε αντιμέτωπο με καταστροφολογικές φήμες, σύμφωνα με τις οποίες ο LHC θα δημιουργήσει μίνι μαύρες τρύπες που θα καταπιούν τη Γη, ή ακόμα και «παραδοξόνια» (strangelet), υποθετικά σωματίδια ικανά να καταστρέψουν ό,τι αγγίξουν μετατρέποντας την κανονική ύλη σε «παράξενη ύλη». Ακόμα πιο ακραία σενάρια προειδοποιούν για «φυσαλίδες κενού» που θα καταστρέψουν ολόκληρο το Σύμπαν.

Ορισμένοι από τους επικριτές του LHC στη Χαβάη και την Ισπανία ήταν τόσο ανήσυχοι ώστε κατέθεσαν αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ για να σταματήσουν το πρόγραμμα.

Η νέα έκθεση της Ομάδας Εκτίμησης Ασφάλειας του LHC επαναβεβαιώνει τα καθησυχαστικά συμπεράσματα στα οποία κατέληγε η προηγούμενη μελέτη το 2003. Επισημαίνει ότι τα σωματίδια των πειραμάτων θα βρίσκονται σε χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας από ό,τι πολλά από τα σωματίδια των φυσικών κοσμικών ακτίνων.

Με άλλα λόγια, η φύση είναι πολύ καλύτερη στα πειράματα υψηλής ενέργειας απ' ό,τι ο LHC. «Το Σύμπαν στο σύνολό του πραγματοποιεί 10 εκατομμύρια πειράματα σαν του LHC ανά δευτερόπελεπτο [...] Παρόλα αυτά, τα άστρα και οι γαλαξίες συνεχίζουν να υπάρχουν» αναφέρει η περίληψη της έκθεσης.

Μικροσκοπικές μαύρες τρύπες είναι εντελώς απίθανο να παραχθούν στον επιταχυντή, ακόμα όμως και αν δημιουργούνταν θα ήταν ακίνδυνες και θα ζούσαν τόσο λίγο ώστε δεν θα είχαν καν το χρόνο να αρχίσουν να απορροφούν την ύλη γύρω τους.

Όσον αφορά τα υποθετικά παραδοξόνια, το CERΝ επισημαίνει ότι το ερώτημα είχε τεθεί πριν τα εγκαίνια του Σχετικιστικού Επιταχυντή Βαρέων Ιόντων (RHIC) το 2000 στις ΗΠΑ. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αλληλεπίδρασης των παραδοξόνιων με την κανονική ύλη. Ο RHIC προσπαθεί εδώ και οκτώ χρόνια να ανιχνεύσει παραδοξόνια, χωρίς να τα καταφέρει, ενώ ο LHC δεν έχει ούτε θεωρητικά τη δυνατότητα να παράξει αυτά τα εξωτικά σωματίδια.

Μια άλλη εσχατολογική πρόβλεψη κάνει λόγο για «φυσαλίδες κενού», μια υποθετική διαμόρφωση του Σύμπαντος που θα ήταν πιο σταθερή από τη σημερινή διαμόρφωση. «Δεδομένου ότι τέτοιες φυσαλίδες κενού δεν έχουν παραχθεί πουθενά στο ορατό Σύμπαν, δεν πρόκειται να δημιουργηθούν ούτε στον LHC» απαντά το CERN.

Μπορούμε επομένως να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Newsroom ΔΟΛ

Σύντομα στην αγορά το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού

Πηγή: εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Σύντομα θα κυκλοφορήσει στη διεθνή αγορά το εμβόλιο για τον καρκίνο του μαστού, επιβεβαίωσε η ομογενής ερευνήτρια από την Αυστραλία, Βάσω Αποστολοπούλου, που το παρασκεύασε η ίδια μαζί με συναδέλφους της.

«Ολες οι κλινικές δοκιμές έδειξαν πως όσον αφορά την πρόληψη του καρκίνου του μαστού η επιτυχία φτάνει το 100%. Οσον αφορά τη θεραπεία τα ποσοστά είναι χαμηλότερα, αλλά εντυπωσιακά υψηλά», είπε η κ. Αποστολοπούλου και πρόσθεσε: «Δεν είμαι σε θέση να κάνω ανακοινώσεις. Μια αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία επένδυσε εκατομμύρια δολάρια κι αυτό που ξέρω είναι πως το εμβόλιο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ολα τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών του εμβολίου δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Βreast Cancer Research».

Υπενθυμίζεται πως η Βάσω Αποστολοπούλου είναι επισκέπτρια καθηγήτρια σε ινστιτούτο των ΗΠΑ, καθηγήτρια σε τρία αυστραλιανά πανεπιστήμια και επικεφαλής της μονάδας ανοσίας και εμβολίων στο Austin Research Institute της Μελβούρνης.

Για το έργο της έλαβε πληθώρα τιμητικών διακρίσεων σε διάφορες χώρες - μεταξύ των οποίων το βραβείο Μποδοσάκη στον τομέα των βιοϊατρικών επιστημών.

Ωστόσο, από την πλευρά της η κ. Αποστολοπούλου εξέφρασε απογοήτευση για την αντιμετώπιση της κλινικής έρευνας του εμβολίου , η οποία διακόπηκε από τον ΕΟΦ με το αιτιολογικό ότι «η συνέχιση της έρευνας δεν είχε νόημα».


Ακολουθεί σχόλιο της μπλογκερούς

(Η Ελλάδα όχι μόνο τρώει τα παιδιά της, αλλά μεθοδικά και με χρόνια δοκιμασμένες τακτικές και πρακτικές εξαφανίζει κάθε πιθανότητα προόδου ουσιαστικής και επιτυχίας σε τομείς που ειναι κοινωνικά ωφέλιμοι... αντί αυτού, φροντίζει να καιει να ξεπουλάει, να ακυρώνει, να απαξιώνει, και να κατακλέβει όσους καταφέρνουν ακόμη και επιζούν - βοήθειά μας... και καλά να πάθουμε... )

22 Ιουν 2008

Υγεία - Ανοσοθεραπεία έσωσε ασθενή με προχωρημένο μελάνωμα

19/06/08 14:36 Επίθεση με Τ-κύτταρα
Ανοσοθεραπεία έσωσε ασθενή με προχωρημένο μελάνωμα

πηγή: in.gr

Το μελάνωμα ξεκινά ως ασυνήθιστη ελιά που αν δεν αφαιρεθεί γίνεται θανατηφόρος
Ουάσινγκτον


Ένας Αμερικανός με προχωρημένο μελάνωμα, ο οποίος κανονικά δεν θα ζούσε πάνω από έναν χρόνο, φαίνεται να θεραπεύτηκε πλήρως όταν οι γιατροί του χορήγησαν κύτταρα από το δικό του ανοσοποιητικό σύστημα, αφού πρώτα τα πολλαπλασίασαν στο εργαστήριο.

Ο 52χρονος άνδρας ήταν ο μόνος από τους εννέα ασθενείς της μελέτης που θεραπεύτηκε και οι ερευνητές συγκρατούν τον ενθουσιασμό τους. Θεωρούν πάντως ότι οι ανοσοθεραπείες, δηλαδή θεραπείες που στρατολογούν το ανοσοποιητικό σύστημα των ίδιων των ασθενών, είναι σήμερα άκρως ελπιδοφόρες.

«Πρόκειται μόνο για έναν ασθενή» τονίζει ο Κάσιαν Γι του Κέντρου Έρευνας Καρκίνου Φρεντ Χάτσινσον στο Σιάτλ, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Ο Γι και οι συνεργάτες του αρχικά απομόνωσαν από το αίμα των ασθενών CD4+ T-κύτταρα, τα οποία είναι γνωστό ότι μπορούν να συνδέονται πάνω στα καρκινικά κύτταρα και να προσελκύουν άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού για την εξουδετέρωσή τους.

Τα Τ-κύτταρα καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο για να αυξηθούν και τελικά περίπου 5 δισεκατομμύρια από αυτά διοχετεύθηκαν πίσω στους ασθενείς, χωρίς παράλληλη φαρμακευτική θεραπεία.

Ο 52χρονος από το Όρεγκον έπασχε από μελάνωμα σταδίου 4 με μεταστάσεις σε έναν λεμφαδένα και στον ένα πνεύμονα. Δύο μήνες μετά τη θεραπεία, οι όγκοι είχαν εξαφανιστεί.

Ο ασθενής παρέμεινε απόλυτα υγιής για τουλάχιστον δύο χρόνια πριν οι γιατροί χάσουν τελικά την επαφή μαζί του το 2007. «Για αυτόν τον ασθενή η θεραπεία ήταν επιτυχής, ωστόσο θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε την αποτελεσματικότητα της μεθόδου σε μεγαλύτερη μελέτη» δήλωσε ο Δρ Γι.

Παραμένει άγνωστο γιατί οι υπόλοιποι οκτώ καρκινοπαθείς του πειράματος δεν παρουσίασαν την ίδια βελτίωση, ή το κατά πόσο το μελάνωμα του 52χρονου από το Όρεγκον είχε εξασθενίσει από προηγούμενες χημειοθεραπείες και ήταν περισσότερο ευάλωτος.

Το μελάνωμα είναι ένας καρκίνος των κυττάρων του δέρματος που παράγουν μελανίνη για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Πιστεύεται ότι προκαλείται από μεταλλάξεις που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, και τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε ηλιόλουστες χώρες όπως η Ελλάδα.

Αν η διάγνωση γίνει έγκαιρα, το μελάνωμα μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με χειρουργική αφαίρεση του αρχικού όγκου, που μπορεί να μοιάζει με παράξενη ελιά. Αν όμως προλάβει να κάνει μεταστάσεις, η πιθανότητα ίασης είναι πολύ μικρή.

Newsroom ΔΟΛ

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)