Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

22 Ιουν 2008

Υγεία - Ανοσοθεραπεία έσωσε ασθενή με προχωρημένο μελάνωμα

19/06/08 14:36 Επίθεση με Τ-κύτταρα
Ανοσοθεραπεία έσωσε ασθενή με προχωρημένο μελάνωμα

πηγή: in.gr

Το μελάνωμα ξεκινά ως ασυνήθιστη ελιά που αν δεν αφαιρεθεί γίνεται θανατηφόρος
Ουάσινγκτον


Ένας Αμερικανός με προχωρημένο μελάνωμα, ο οποίος κανονικά δεν θα ζούσε πάνω από έναν χρόνο, φαίνεται να θεραπεύτηκε πλήρως όταν οι γιατροί του χορήγησαν κύτταρα από το δικό του ανοσοποιητικό σύστημα, αφού πρώτα τα πολλαπλασίασαν στο εργαστήριο.

Ο 52χρονος άνδρας ήταν ο μόνος από τους εννέα ασθενείς της μελέτης που θεραπεύτηκε και οι ερευνητές συγκρατούν τον ενθουσιασμό τους. Θεωρούν πάντως ότι οι ανοσοθεραπείες, δηλαδή θεραπείες που στρατολογούν το ανοσοποιητικό σύστημα των ίδιων των ασθενών, είναι σήμερα άκρως ελπιδοφόρες.

«Πρόκειται μόνο για έναν ασθενή» τονίζει ο Κάσιαν Γι του Κέντρου Έρευνας Καρκίνου Φρεντ Χάτσινσον στο Σιάτλ, επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση New England Journal of Medicine.

Ο Γι και οι συνεργάτες του αρχικά απομόνωσαν από το αίμα των ασθενών CD4+ T-κύτταρα, τα οποία είναι γνωστό ότι μπορούν να συνδέονται πάνω στα καρκινικά κύτταρα και να προσελκύουν άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού για την εξουδετέρωσή τους.

Τα Τ-κύτταρα καλλιεργήθηκαν στο εργαστήριο για να αυξηθούν και τελικά περίπου 5 δισεκατομμύρια από αυτά διοχετεύθηκαν πίσω στους ασθενείς, χωρίς παράλληλη φαρμακευτική θεραπεία.

Ο 52χρονος από το Όρεγκον έπασχε από μελάνωμα σταδίου 4 με μεταστάσεις σε έναν λεμφαδένα και στον ένα πνεύμονα. Δύο μήνες μετά τη θεραπεία, οι όγκοι είχαν εξαφανιστεί.

Ο ασθενής παρέμεινε απόλυτα υγιής για τουλάχιστον δύο χρόνια πριν οι γιατροί χάσουν τελικά την επαφή μαζί του το 2007. «Για αυτόν τον ασθενή η θεραπεία ήταν επιτυχής, ωστόσο θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε την αποτελεσματικότητα της μεθόδου σε μεγαλύτερη μελέτη» δήλωσε ο Δρ Γι.

Παραμένει άγνωστο γιατί οι υπόλοιποι οκτώ καρκινοπαθείς του πειράματος δεν παρουσίασαν την ίδια βελτίωση, ή το κατά πόσο το μελάνωμα του 52χρονου από το Όρεγκον είχε εξασθενίσει από προηγούμενες χημειοθεραπείες και ήταν περισσότερο ευάλωτος.

Το μελάνωμα είναι ένας καρκίνος των κυττάρων του δέρματος που παράγουν μελανίνη για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Πιστεύεται ότι προκαλείται από μεταλλάξεις που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, και τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται σε ηλιόλουστες χώρες όπως η Ελλάδα.

Αν η διάγνωση γίνει έγκαιρα, το μελάνωμα μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με χειρουργική αφαίρεση του αρχικού όγκου, που μπορεί να μοιάζει με παράξενη ελιά. Αν όμως προλάβει να κάνει μεταστάσεις, η πιθανότητα ίασης είναι πολύ μικρή.

Newsroom ΔΟΛ

4 σχόλια:

  1. μπορεί να σου φανεί περίεργο αλλά έχω βγάλλει κάτι μαλακίες στο χέρι σαν ελιές έτσι απότομα, σαν πανάδες-φακίδες πολύ μικρές. Αγχώνομαι λίγο με ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε πάβει να με εντιπωσιάζει η αξία της ζωής στο δυτικό κόσμο.. άλλες φορές μιά ζωή είναι ακριβότατη.. και άλλες εκατομύρια φθηνότατες..
    είμαι σε φάση γκρίνιας..:):)
    την καλησπέρα μου:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχουν περασει 4 μηνες, που ενας μικρος καρκινακος μου εκανε επισκεψη, φιλη μου!
    Το ξεπερασα μαλλον, αν και ανεπαισθητα, ριζωσε μεσα μου ο δισταγμος και η ματαιοτητα......φοβαμαι!
    Φοβαμαι και δεν πρεπει....αλλα τι να κανουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν συνηθίζω να ξεκινώ με το εγώ , αλλά εγώ φοβάμαι αυτά που δεν θα ζήσω κι εκείνα που δεν θα παθω... φοβάμαι και τον πόνο ναι... τον ειδα στα μάτια της μανας μου πριν την παρει η ρημαδοαρρώστια... από την άλλη ξέρω με βεβαιότητα ότι ο φόβος τρέφει το αντικείμενό του, έτσι παλεύω όταν με επισκέπτεται να τον αποφεύγω...

    Λου και Σπυρούλη μου Αλόη να πίνετε ζελέ αλόης
    , απο τα ισχυρότερα φάρμακα που εχει να προτείνει η φύση για την ενίσχυση των κυττάρων, και όχι μόνο...

    εχω αρχίσει απο τα Χριστουγεννα και πίνω και ήδη νιώθω καλύτερα, και πιο δυνατή, και ίσως προστατευμένη...

    Λου μη φοβάσαι, ούτε κι εσύ Σπύρο, δεν μας δίνεται τιποτε περισσότερο από εκείνα που αντέχουμε να περάσουμε, το εχω κι αυτό επιβεβαιώσει αν και ξέρω ότι δεν βοηθάει ότι σας το αναφέρω...

    αλλωστε για αυτό ειμαστε εδώ ετσι μαζί, χέρι χερι, οποτε χρειαστεί δεν ξεχνάμε να ειμαστε ανθρωποι με ομοιους φόβους και κοινά ίσως προβλήματα, παρ' ότι δεν ξερουμε πως ειναι η φάτσα του άλλου...

    Θα σας εχω στη σκέψη μου μεσα σε μπλε χαρούμενο και θεραπευτικό, της ψυχής και του σώματος... για μένα λειτουργεί, ειμαι σίγουρη ότι θα λειτουργήσει και για εσάς

    την αγάπη μου και μπολικη καλή ενέργεια και μια σκέψη χαμογελαστή παιδιά, σας ευχαριστώ που με τιμάτε με τις επισκέψεις σας στη γωνιά μου ετούτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)