Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

8 Μαΐ 2008

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καλούμε τους δημιουργούς που ενδιαφέρονται για εικόνες γύρω από το φαγητό, με το σκεπτικό που αναφέρεται παρακάτω και θέλουν να λάβουν μέρος σε έκθεση με φωτογραφίες και όχι μόνο (εγκαταστάσεις, μικτές τεχνικές, προβολές κτλ) , να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι 20 Μαΐου 2008, στην ηλεκτρονική διεύθυνση katselis@the.forthnet.gr.

Η έκθεση (παραγωγή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης – www.fkth.gr) θα παρουσιαστεί στην Βλάστη Κοζάνης, (στη μία πτέρυγα του υπέροχου και τεράστιου Παλαιού Σχολείου) στο πλαίσιο του φεστιβάλ Γιορτές της Γης, 10-13 Ιουλίου 2008. Επίσης τον Αύγουστο του 2008, θα παρουσιαστεί στο ιταλικό φεστιβάλ Festambiente, στην πόλη Grosseto της Τοσκάνης, και τον Νοέμβριο στο Festival du Vent, στο Calvi της Κορσικής, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια διοργάνωσης και άλλων παρουσιάσεων σε συνεργασία με σχολές Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών ελληνικών πανεπιστημίων.

Το θέμα είναι πρωτότυπο και εξωφωτογραφικό, και για τούτο πιστεύουμε ενδιαφέρον. Ζητάμε εναλλακτικές εικόνες για εναλλακτική τροφή, σε εναλλακτικούς χώρους έκθεσης και με εναλλακτικούς δημιουργούς από διάφορες χώρες και τομείς έκφρασης.

Η τοποθεσία είναι εξέχουσα, ο κόσμος που συχνάζει στο φεστιβάλ είναι ξεχωριστός και όσοι εκτός από τα έργα τους φέρουν και τον ελεύθερο εαυτό τους, να είναι σίγουροι, ότι θα περάσουμε υπέροχα. Το τι είναι τέχνη και το τι φωτογραφίζει η φωτογραφία δεν είναι του παρόντος. Θα το λύσουμε εκεί. Η διάδραση των τεχνών είναι ένα παιχνίδι του οποίου οι κανόνες δεν έχουν διατυπωθεί ακόμη. Το τι έργα θα μπορούσαν να γίνουν και in sitou (εκτός αυτών της έκθεσης) ας είναι ή έκπληξη του καθένα μας προς τους υπολοίπους.


Άλλες ημερομηνίες που ίσως ενδιαφέρουν για την τελική απόφαση.


30 Μαΐου, οργάνωση έκθεσης.

15 Ιουνίου, οριστικοποίηση συμμετοχών και έργων και παραγγελία εκτυπώσεων.

3 Ιουλίου, παραλαβή έργων (δυνατότητα σε Θεσσαλονίκη ή Βλάστη.

9 Ιουλίου, στήσιμο έκθεσης.

10 – 13 Ιουλίου γιορτές, happenings επί τόπου με όσους πιστούς κτλ.

Λεπτομέρειες επί μέρους θα ανακοινωθούν στους ενδιαφερόμενους εν ευθέτω χρόνο.





ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ


Πίσω από τις γεύσεις και τις μυρωδιές κρύβονται πολλές σημασίες. Πίσω από τη χαρά του να κάθεται κανείς στο τραπέζι αλλά και του να μαγειρεύει υπάρχει μια πυκνή πλοκή από σύμβολα και γλώσσες. Κάθε εποχή, τόπος και πολιτισμός έδωσε μεγάλη σημασία στην τροφή, κάνοντας συγκεκριμένες επιλογές, ανακαλύπτοντας τρόπους μαγειρέματος και καθορίζοντας τους συνδυασμούς των τροφών. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την έκανε εργαλείο επικοινωνίας, συνάντησης, σκέψης, συναίνεσης, διαπραγμάτευσης, ενσωμάτωσης. Έτσι η εξέλιξη του διατροφικού πολιτισμού, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων γύρω από το τραπέζι, συναντήσεις και συγκρούσεις, δημιούργησαν μια εικόνα που αντανακλά την κοινωνία μας και την ιστορική της διαδρομή.


Σήμερα, το εύρος της διατροφικής ανισότητας από τους αλλεπάλληλους λιμούς στην Αφρικανική ήπειρο μέχρι την εξάπλωση της παχυσαρκίας και του διαβήτη στους πληθυσμούς των ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών, η αλόγιστη εντατικοποίηση της παραγωγής προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης που ευνοεί αλλεπάλληλες διατροφικές κρίσεις (τρελλές αγελάδες, διοξίνες κ.λπ.), η επέκταση της καλλιέργειας των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, η ραγδαία ανάπτυξη των τεχνολογιών μεταποίησης και συντήρησης και η υπερκατανάλωση "βιομηχανοποιημένων τροφίμων", η δημιουργία καινούργιων προτύπων διατροφής που διαφοροποίησαν σημαντικά τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων (π.χ. εγκατάλειψη της κουλτούρας της συγκέντρωσης της οικογένειας και υιοθέτηση των μοναχικών γευμάτων) ορίζουν την έννοια της διατροφικής ανασφάλειας και οριοθετούν το πεδίο αναφοράς των φωτογράφων αλλά και την αναγκαιότητα της κριτικής αποτίμησης και στάσης ως προς αυτό.


Δυο λόγια για το Taste4arts

Τρεις ευρωπαϊκές οικολογικές οργανώσεις, τρία οικολογικά φεστιβάλ, σκεφτήκαμε πως μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες, η σχέση μεταξύ ανθρώπου και της διατροφής του μπορεί να πάρει μια άλλη διάσταση, όπου το παιχνίδι και η αισθητική παίζουν ένα βασικό ρόλο στην ανακάλυψη του άλλου.

Το πρόγραμμα Taste4Arts υλοποιείται, με την οικονομική ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσα από το πρόγραμμα Πολιτισμός της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού από:

· Την γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση Les Amis du Vent, που διοργανώνει (εδώ και 15 χρόνια) το Festival du Vent, στο Calvi της Κορσικής, στο τέλος Οκτωβρίου.

· Την Legambiente, την μεγαλύτερη ιταλική οικολογική οργάνωση, που διοργανώνει την Festambiente, στην πόλη Grosseto της Τοσκάνης, εδώ και 19 χρόνια κάθε Αύγουστο.

· Την Οικοτοπία που διοργανώνει τις Γιορτές της Γης, στην ορεινή Βλάστη Κοζάνης, εδώ και 8 χρόνια κάθε Ιούλιο.

Οι δράσεις του προγράμματος θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των αντίστοιχων φεστιβάλ και περιλαμβάνουν πληθώρα εκδηλώσεων, όπως εικαστικές εκδηλώσεις (ζωγραφική, εγκαταστάσεις, video, φωτογραφία), εκδόσεις, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια για παιδιά, ημερίδες και συζητήσεις κ.ά.


Για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

Τηλ 6942 860 890

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)