Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

22 Ιαν 2009

Διόδια Πατρών Κορίνθου. ΠΕΣ ΟΧΙ στην αδικία

το άκουσα στο ραδιόφωνο το έψαξα το βρήκα... μπορεί να ενδιαφέρει όσους κινούνται στους ελληνικούς δρόμους....

Συχνές ερωτήσεις


Διόδια Πατρών Κορίνθου. ΠΕΣ ΟΧΙ στην αδικία

Αφορμή για τη συγκρότηση της ομάδας διαμαρτυρίας «ΠΕΣ ΟΧΙ» αποτέλεσε η προκλητική και διαρκής υποβάθμιση, όχι μόνο της ποιότητας ζωής, αλλά και της ίδιας της ζωής των πολιτών του νομού Αχαϊας, με τη χρήση, εδώ και δεκαετίες, του πιo επικίνδυνου εθνικού δρόμου της χώρας: tου οδικού άξονα Πατρών-Κορίνθου. Πρόκειται για ένα δρόμο που εκτός της φυσικής επικυνδυνότητάς του, λόγω των στροφών και της έλλειψης προστατευτικού στηθαίου, έχει εγκαταλειφθεί με ελάχιστα βελτιωτικά έργα και σημεία παγίδες, πολλές φορές μοιραία για τους άτυχους οδηγούς. Το καταμαρτυρούν οι εκατοντάδες νεκροί τα τελευταία μόνο χρόνια.

Γι’ αυτό το δρόμο καλούμαστε να πληρώσουμε από τις αρχές του Σεπτέμβρη € 2,80, όσα δηλαδή και στην Αττική Οδό! Όλα δείχνουν ότι σκοπός της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο, πάντα με την έγκριση του ελληνικού κράτους και των αρμόδιων υπουργείων, είναι να πολλαπλασιάσει αυτό το νούμερο τα επόμενα χρόνια, με την τοποθέτηση νέων σταθμών διοδίων στην ενδιάμεση διαδρομή Πάτρας-Κορίνθου. Σα να μην έφτανε αυτό, τα έργα θα περιορίσουν το δρόμο στα όριά του, αυξάνοντας σημαντικά το χρόνο της διαδρομής Πάτρα-Αθήνα και ενισχύοντας την επικινδυνότητά του. Δηλαδή μια ταλαιπωρία χωρίς προηγούμενο που θα την πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά.

Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η ομάδα δεν αντιτίθεται στην καταβολή διοδίων για την χρήση του εθνικού δικτύου που έχουν σαν αντάλλαγμα αξιοπρεπείς δρόμους με υποτυπώδη ασφάλεια και σύγχρονες υπηρεσίες. Γνωρίζουμε ότι στη χώρα που ζούμε, ορισμένες φορές θα πρέπει να πληρώσουμε ακόμα και για τη χρήση αγαθών που θα έπρεπε να μας παρέχονται δωρεάν.Σωστό ή λάθος μπορούμε να το δεχτούμε.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε όμως την αλαζονική υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών της περιοχής μας και την παγίδευσή τους σε μια άδικη συναλλαγή, με σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την ζωή και την ευημερία τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πολιτεία συμφωνεί με ιδιωτικές εταιρίες, την ταλαιπωρία και την αφαίμαξη των πολιτών με την υπόσχεση της ολοκλήρωσης του νέου άξονα σε 3-4 (και στην πραγματικότητα ένας θεός ξέρει πόσα ) χρόνια. Μετά την εγκατάλειψη του δρόμου στην τύχη του εδώ και δεκαετίες και ενώ οι εισπράξεις των διοδίων συνεχίζονταν κανονικά, η λύση για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα, οδηγεί πάλι πιο βαθειά στο πορτοφόλι των οδηγών που τον χρησιμοποιούν.

Στην αδικία αυτή εμείς λέμε ΟΧΙ. Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να επανεξετάσουν την κατάσταση και μέχρι να δωθεί μια δίκαιη λύση αρνούμαστε να πληρώσουμε διόδια κατά τη διέλευσή μας.

Στόχος μας είναι να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας, κάνοντας τη φωνή μας πιο δυνατή, να δηλώσουν την αντίθεσή τους με την ηλεκτρονική υπογραφή της διαμαρτυρίας μας.

ΠΕΣ κι’εσύ ΟΧΙ υπογράφοντας στο link: http://www.pesoxi.gr/signup/

Σεπτεμβρίος, 2008

1 σχόλιο:

  1. Το έχω εφαρμόσει ήδη ;-)
    Και μάλιστα σημασία έχει να μη δεχτούμε να υπογράψουμε το χαρτί που μας δίνουν, γιατί είναι παγίδα: γράφει αδυναμία καταβολής αντίτιμου. Ενώ για την περίπτωσή μας είναι άρνηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)