ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ - ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:
ΟΣΑ ΕΛΑΦΙΑ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟΥ.
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ.
Ενημέρωση: Σύμφωνα με το Δασαρχείο, τα ζώα είναι καλυμμένα για σήμερα και αύριο. Από Δευτέρας, κανένας δεν ξέρει.
Υ.Γ. από paraxeno Για επικοινωνία από Δευτέρα με το δασαρχείο της Πάρνηθας ώστε να ενημερωθούμε για τις ανάγκες που υπάρχουν τα τηλέφωνα είναι: 210 2434061-3
Μετά απο επικοινωνία μαζί τους για το Σαββατοκύριακο ειναι καλυμένοι, και έχουν ήδη βγάλει τροφή και νερό σε ασφαλείς περιοχές από Δευτέρα όμως θα χρειαστεί η βοήθεια...
Εάν έχετε επαφές σε φιλοζωικές οργανώσεις συλλόγους γιατρούς κλπ. παρακαλώ ενημερώστε τους...
Μερικές πληροφορίες για εκείνα που χάθηκαν:
(μεταφέρω από την Ελευθεροτυπία της 1/07/07)
ΖΩΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ
Η "οικολογική ταυτότητα" του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας αποδεικνύει ότι επλήγη ένα από τα πλέον σημαντικά οικοσυστήματα. Με τη βοήθεια της οργάνωσης WWF Ελλάς,αποτυπώνεται παρακάτω η μοναδική χλωρίδα και πανίδα που έγινε στάχτη.
Το μεγαλύτερο βουνό της Αττικής αποτελεί Εθνικό Δρυμό από το 1961 και φιλοξενούσε, μια τεράστια ποικιλία ζώων και φυτών. Ήταν το τελευταίο σημαντικό καταφύγιο για το κόκκινο ελάφι. Τουλάχιστον 83 ελάφια τους είδους Cervus elaphus είχαν καταγραφεί τον τελευταίο χρόνο.
Η καρδιά του Δρυμού έκτασης 38,000 στρεμμάτων, έχει ανακηρυχθεί Ειδική Περιοχή Προστασίας για τα πουλιά (SPA) και καταφύγιο θηραμάτων. Φιλοξενεί περίπου 1,100 είδη φυτών, το 1/6 της ελληνικής χλωρίδας, όπως και 200 διαφορετικά είδη σπονδυλωτών.
Στην Πάρνηθα συναντώνται 42 από τα 116 είδη θηλαστικών της χώρας μας. Από αυτά, τα 35 είναι προστατευόμενα και τα 23 σπάνια και απειλούμενα. Φιλοξενεί μοναδικά στον κόσμο φυτά (καμπανούλα και σιληνή της Πάρνηθας) και ενδημικά, όπως η κεφαλληνιακή ελάτη. Πριν από την καταστροφή, θα μπορούσε να συναντήσει κανείς 81 είδη μανιταριών.
Ο Δ. Καραβέλλας, διευθυντής του WWF Ελλάς, μας λέει πως "είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε βάθος χρόνου το κατεστραμμένο περιβάλλον θα ανακάμψει σταδιακά εάν η φύση αφεθεί να λειτουργήσει. Είναι εξίσου βέβαιο όμως, ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ εάν δεν φροντίσουμε να προφυλάξουμε αποτελεσματικά τον ορεινό όγκο από τις διάφορες πιέσεις που θα αρχίσουν πολύ σύντομα να ασκούνται."
Ντίνα Καρατζιου - Ελευθεροτυπία 01/07/07
Pan
Shades
menios
Οίκος αντοχής
elafini
ion
million dollar hotel
παραξενουλι μου μολις το αναρτησα και εγω!προτεινω να διμιουργηθει μια ομαδα ανεξαρτητου αριθμου(οσο περισσοτεροι,τοσο το καλυτερο) και να παμε νερο και τροφη στα ελαφια.πρεπει να το οργανωσουμε ομως!ακομη και αυριο αν μπορουμε να παμε γιατι απο δευτερα δεν ξερω αν θα υπαρχει νερο στα ζωα...(το θεμα ειναι που θα βρουμε τροφη...τα pet-shop ειναι κλειστα αυριο κυριακη.....)
ΑπάντησηΔιαγραφή