Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

6 Απρ 2008

Ο ΚΑΙΡΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 06/04/2008




εχω καιρό να μνημονεύσω τον αγαπημένο μου καιρό μια και αντιμετωπίζω και αντικρύζω καθημερινά τον κακό μας τον καιρό, αλλά το χω πει τις Κυριακές θα τον τιμώ... έστω και με καθυστερήσεις...

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Συμπέρασμα πρώτο: Αμα είσαι σοβαρός σε παίρνουν και οι άλλοι στα σοβαρά.

Συμπέρασμα δεύτερο: Αμα πρόκειται για τα φράγκα ξέρει η Ευρώπη να την πηγαίνει καροτσάκι την Αμερική.

Συμπέρασμα τρίτο: Με το δολάριο στο 1,65 του ευρώ όχι τη Γεωργία, αλλά ούτε την Τασία δεν βάζεις στο ΝΑΤΟ.

Συμπέρασμα τέταρτο: Αμα δεν βρέξει άλλες δέκα μέρες τον Απρίλη θα την πιούμε το καλοκαίρι.

Συμπέρασμα πέμπτο: Αμα έχεις την Ντόρα στο υπουργείο Εξωτερικών και χάνεις είσαι όντως ο πιο ηλίθιος πρόεδρος.

Συμπέρασμα έκτο: Στους 30 έλληνες δημοσιογράφους, που ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική, οι 35 είναι ακατάρτιστοι στα θέματα που καλύπτουν. Εξαιρούνται οι δύο που ξέρουν και οι τρεις, που κάνουν ότι δεν ξέρουν για εξυπηρέτηση άλλων πολιτικών.

Συμπέρασμα έβδομο: Αντε να μάθει ο ελληνικός λαός τι πραγματικά γίνεται με τέτοιας πχιότητας πληροφόρηση.

Συμπέρασμα όγδοο: Ο,τι έπαθε ο Κύπρος μετά το όχι στον Ανάν θα πάθει κι η Ελλάδα μετά το όχι στον Αυνάν.

Συμπέρασμα ένατο: Οποιον δεις σκυθρωπό μετά το βέτο ή ΠΑΣΟΚ είναι ή τον έχει αφήσει η γκόμενά του.

Συμπέρασμα δέκατο: Σημασία δεν έχει η υπερδύναμη, αλλά η ιπποδύναμη.

Συμπέρασμα ενδέκατο: Η Ρωσία είναι η φυσική συνέχεια της Ευρώπης. Οποιος δεν το ξέρει είναι ανάγωγος.

Συμπέρασμα δωδέκατο: Πάντα σε κάθε αντιαυλόδουλη ενέργεια υπάρχουν αυτοί, που φωνάζουν ότι θα μας φάνε οι Τούρκοι, οι Αγγλοι, οι τσιφλικάδες, οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί. Το δράμα είναι, ότι σε τρώνε οι ίδιοι σαν το σαράκι.

Συμπέρασμα δέκατο τρίτο: Bush with rice might be hazardus for your health.

Συμπέρασμα δέκατο τέταρτο: Ρωσία και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο.

Ηθικό συμπέρασμα: Με δυο αέρια τον έκλασες τον Αμερικάνο, με το συμπάθειο.

Ερευνα επιστημόνων λέει ότι τα κινητά είναι πιο επικίνδυνα από το κάπνισμα. Αρα, να μιλάμε από το κάπνισμα.

Και ο Απ. Βαβύλης απαλλάχτηκε με βούλευμα από τις πιο βαριές κατηγορίες και βγήκε από τη φυλακή. Γι' αυτό λέμε ότι το σύστημα δικαιοσύνης είναι βαβυλωνιακό.

12.000 ευρώ το χρόνο για τηλεφωνήματα από σταθερά και 2.400 ευρώ το χρόνο από κινητά πληρώνει η Βουλή σε κάθε βουλευτή, τα κάνει δεν τα κάνει. Πού τα πληρώνεις εσύ, τα κάνεις δεν τα κάνεις. Τα αυτά σου παξιμάδι, με το συμπάθειο.

Οι Γιαπωνέζοι, σύμφωνα με έρευνα των προφυλακτικών Durex, κάνουν έρωτα με τη γυναίκα τους από 45 μέχρι 2 φορές το χρόνο. Με την άλλη τις υπόλοιπες.

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, η επέκταση του ΝΑΤΟ είναι δευτερεύον ζήτημα και η ένταξη των Σκοπίων πρωτεύον. Είναι κι αυτή μια σοσιαλιστική άποψη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση κατά του προέδρου της Ενωσης Εισαγγελέων Σωτ. Μπαγιά, γιατί είπε ότι αδράνησαν αδικαιολόγητα οι εισαγγελείς στο αρχικό στάδιο της έρευνας για τις υποκλοπές. Να δεις τι γίνεται με τις κλοπές.

Η πρόταση όλης της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα στο ασφαλιστικό δεν ψηφίστηκε από τους βουλευτές της κυβέρνησης και δεν πέρασε στη Βουλή. Το τρομερό είναι ότι θα τους ξαναψηφίσουν βουλευτές οι ασφαλισμένοι ψηφοφόροι.

Ανοιξε μετά από 45 χρόνια το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, που δίνει το δικαίωμα στις κατοχικές δυνάμεις να σφραγίζουν με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου τα διαβατήρια όσων περνάνε προς τον κατεχόμενο τομέα της Λευκωσίας. Δε φαντάζομαι να θες και σχόλιο.

Λείπουν 3.800 κάδοι ανακύκλωσης σκουπιδιών από τους δρόμους της Αθήνας, αλλά η εταιρεία του Δήμου είναι ικανοποιημένη. Γιατί λείπουν και 3.800.000 Αθηναίοι με αντίστοιχη συνείδηση.

ΥΓ Στην Πάρνηθα, που την κλαίγανε 5.000.000 Αττικαίοι και τη μιξοκλαίγανε 310 πολιτικοί «η αναδάσωση που έγινε είναι πειραματική, κάτω από πολιτική και κοινωνική πίεση», σύμφωνα με τον νέο δασάρχη Γιάννη Ζιάζιαρη. Δηλαδή αρπακόλλα.

Τέτοια αρπακόλλα, που το δάσος φυλάγεται από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι, επειδή δε φτάνουν οι εφτά (7) μόνιμοι δασοφύλακες.

Εφτά, για 300.000 στρέμματα, τα οποία, εκτός των άλλων, έχουν μετατραπεί και σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο, που δεν καθαρίζουν οι μετά το καλοκαίρι ολοφυρόμενοι υπεύθυνοι δήμοι της περιοχής, που κλαίγανε με μαύρο δάκρυ το δάσος και καταγγέλλουν κάθε άλλον εκτός από τον εαυτό τους.

Επίσης, οι πολυπληθείς ενθουσιώδεις εθελοντικές ομάδες, που επανδρώσαν τις σκοπιές στο βουνό μετά τις πυρκαγιές, φαίνεται ότι εναρμονίστηκαν με τους στίχους του μουσουργού και «κουράστηκαν και γύρισαν στο σπίτι».

Είπαμε. Το ελληνικό δημόσιο είναι κωλοχανείο, για να μην προσβάλουμε τα μπορντέλα. Και είδαμε, ότι μόνο οι πολίτες μπορούν, αυτενεργώντας να σώσουν τον τόπο τους. Τη χώρα.

Φαίνεται, ότι καμιά συμφορά δεν μπορεί να μετατρέψει τον Ελληνα από απλώς ενθουσιώδη σε σοβαρό. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις δεν σώζουν το σύνολο. Που και στο μέλλον θα βρίζει τους πάντες εκτός από τον εαυτό του.


Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης tetradis@enet.gr


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 06/04/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (326) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)