Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

15 Οκτ 2008

Οι Τράπεζες γύρισαν την πλάτη στους δανειολήπτες





Οι Τράπεζες γύρισαν την πλάτη στους δανειολήπτες


Πηγή: Νεο Ινστιτούτο Καταναλωτών


Οι τράπεζες αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά ότι αντιμετωπίζουν τον Έλληνα καταναλωτή, τον Έλληνα πολίτη, ως αντικείμενο καταχρηστικού υπερκέρδους και άγριας εκμετάλλευσης, αγνόησαν επιδεικτικά και με περίσσια υπεροψία, την πρόσκληση του Νέου ΙΝΚΑ, να προσέλθουν σε διάλογο για τα νόμιμα και δίκαια ζητήματα που τους θέσαμε προς συζήτηση.

Με ειδική πρόσκληση που τους απευθύναμε στις 9.10.2008 και περιλαμβάνεται στο δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στις περισσότερες ημερήσιες εφημερίδες τις χώρας, καλέσαμε την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να προσέλθει σήμερα 14.10.2008 στα γραφεία της Ενώσεως μας για την συζήτηση όσων θέσαμε ζητώντας διαφάνεια, αναδιαπραγμάτευση όλων των δανείων, μεταβολή στους όρους καταγγελίας των πιστωτικών συμβάσεων και θέσπιση ορίου αισχροκερδούς πίστωσης. Τα ζητήματα αυτά θέσαμε με σκοπό την προστασία των Ελλήνων πολιτών – καταναλωτών.



Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα του κόσμου, όταν η μεγαλύτερη και ιστορικότερη Ένωση καταναλωτών προσκαλεί σε συζήτηση κάποιο φορέα της αγοράς, αυτός έχει την ηθική υποχρέωση απέναντι της και απέναντι στους πελάτες του καταναλωτές να προσέλθει. Στην Ελλάδα οι τραπεζίτες απέδειξαν και πάλι ότι δεν αισθάνονται να έχουν καμμία ηθική ή άλλη υποχρέωση απέναντι στους πελάτες τους καταναλωτές. Όχι μόνο δεν προσήλθαν, αλλά δεν μπήκαν και στον κόπο να ειδοποιήσουν ότι δεν θα έλθουν. Το ζήτημα βέβαια της έλλειψης κοινωνικής ευθύνης εκ μέρους των τραπεζών και του ανενδοίαστα κερδοσκοπικού τρόπου με τον οποίο βλέπουν και αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους οι τράπεζες είναι φαινόμενο που έχουν αντιμετωπίσει στο πετσί τους οι Έλληνες καταναλωτές, επιχειρηματίες και εν γένει «πελάτες» τους. Δείχνουν πως εξακολουθούν να έχουν την ίδια προκλητική συμπεριφορά και πως δεν συνετίστηκαν από όσα η απληστία τους προκάλεσε και θα προκαλέσει στην παγκόσμια οικονομία. Την ίδια ώρα οι τράπεζες δεν αισθάνονται την ανάγκη ούτε καν να ζητήσουν συγνώμη για την απληστία τους από τους Έλληνες και όχι μόνο δεν αναθεωρούν την συμπεριφορά τους, αλλά δείχνουν να συνεχίζουν ανεπηρέαστες την κερδοσκοπία αυξάνοντας τα επιτόκια !!!.

Αφού η κυβέρνηση δεν δείχνει και δεν θέλει να τους σταματήσει, αφού τους ενισχύει με τα δικά μας χρήματα, εναπόκειται σε εμάς τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες να τους σταματήσουμε.




Ως ΄Ενωση καταναλωτών, δεσμευόμενοι μόνο στα μέλη μας και στην ελληνική κοινωνία, τις ανάγκες και αγωνίες της οποίας εκφράζουμε, δεν έχουμε πλέον τον παραμικρό ενδοιασμό και την παραμικρή επιφύλαξη για το τι πρεσβεύουν στην πραγματικότητα οι τράπεζες, ούτε έχουμε να συζητήσουμε πλέον το παραμικρό μαζί τους. Όχι μόνο θα αγωνιστούμε για την πραγμάτωση των ελαχίστων πιο πάνω αιτημάτων μας και όσων άλλων ανταποκρίνονται στα δίκαια των ανθρώπων και της κοινωνίας, αλλά και θα καταδείξουμε τον ιστορικά καταστροφικό ρόλο που διαδραμάτισαν οι τράπεζες στην ελληνική οικονομία και στην ελληνική κοινωνία. Στον δίκαιο και κρίσιμο αγώνα αυτό καλούμε όλους τους Έλληνες να ανταποδώσουν στις τράπεζες την συμπεριφορά που αυτές είχαν τόσα χρόνια απέναντι τους, τους καλούμε να τους δώσουν αυτό που τους αξίζει. Στον αγώνα αυτό που ξεκινάμε από σήμερα μπορούμε μόνο να κερδίσουμε γιατί δεν υπάρχει τίποτα που να μας έχουν αφήσει………

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)