Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

4 Δεκ 2008

Ναυαρχίδα - Το blog των υγειονομικών του "ΑΤΤΙΚΟΝ"

Κοίτα τι βρήκα παλι....

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»

3-12-2008

Οι εργαζόμενοι του ΠΓΝ «Αττικόν» μετά από 2 μήνες κινητοποιήσεων συνεχίζουμε να διαμαρτυρόμαστε για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που καθιστούν τη λειτουργία τμημάτων του νοσοκομείου επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για άμεση πρόσληψη του αναγκαίου νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και εμπαίζει τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε, αν δεν εξασφαλιστούν οι συνθήκες ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου.

Αποφασίζουμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μας έως την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας. Συγκεκριμένα:

Ø Έκδοση «Δελτίου Επικινδυνότητας», το οποίο θα ενημερώνει για καταστάσεις του νοσοκομείου που ενέχουν κινδύνους για τους ασθενείς και θα αποστέλλεται στη Διοίκηση του νοσοκομείου, το Επιστημονικό συμβούλιο και το Τύπο.

Ø Στάση εργασίας την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου από τις 10πμ έως τις 3μμ και Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας ώρα 11πμ.

Ø Συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου με προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 10πμ σε συντονισμό με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Ø Συγκέντρωση προσωπικού 8-10 π.μ και νέα Γενική Συνέλευση των εργαζομένων την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 10πμ.

Ø Συμμετέχουμε με εκπροσώπους μας στη νέα συνάντηση του Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Εργαζομένων την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 3μμ στο νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία.

Ø Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς οργανώνουμε εκδήλωση-συναυλία για την «Σωτηρία των νοσοκομείων» της Δυτικής Αθήνας.

Ø Καλούμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τοπικούς φορείς και πολίτες να αγωνιστούμε από κοινού για δημόσια υγεία και παιδεία.

Η Γενική Συνέλευση Εργαζομένων του ΠΓΝ «Αττικόν»

================================

και μια παλαιότερη δημοσίευση σχετικά με το Αττικόν απο το ίδιο μπλογκ της Ναυαρχίδας

Η Ναυαρχίδα ΑΤΤΙΚΟΝ ο «Εραστής των Δυτικών Προαστίων»

Δεν τον ενδιαφέρει η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ με την πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού που είναι απαραίτητη, αλλά ούτε τον ενδιαφέρει να τηρηθούν οι διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης για μία θέση στο νοσοκομείο.

Ενδιαφέρεται «ο ακατανόμαστος καθηγητής» να στήσει ένα καλό γωνιακό μαγαζί με καλή βιτρίνα σε ένα υποβαθμισμένο βιομηχανικό κομμάτι της Δυτικής Αττικής προκειμένου να βολέψει τα «δικά του άτομα» να τα προωθήσει «οικονομικά» και «επιστημονικά» και να τα καθιερώσει με το έτσι θέλω στην κοινωνία της ΑΤΤΙΚΗΣ και ο ίδιος φυσικά να δοξαστεί.

Δεν τον ενδιαφέρει να εξυπηρετήσει τον απλό πολίτη, τον φτωχό, τον άνεργο, την μειονότητα και «γύφτους» της Δυτικής Αττικής», δεν είναι και δεν ήταν στις προθέσεις του.

Κατά την ρύση αυτού του διευθυντού , Αν. καθηγητού και νυν «τακτικού καθηγητού» σε κλινική στο ΑΤΤΙΚΟΝ, δεν θέλω «σαβούρα» στην κλινική μου.

Εννοεί κόσμο των Δυτικών Προαστίων και κυρίως μειονότητες και «γύφτους». Ρητές οι οδηγίες του στους ειδικευομένους και γιατρούς να μη γίνονται εισαγωγές «τέτοιων» ασθενών και ειδικά στις «μισές» εφημερίες.

Οι λίστες αναμονής σε ασθενείς των Δυτικών Προαστίων τεράστιες, αναμονή ως και ένα έτος.

Εκτός εάν ο ασθενής επισκεπτόντανε τον «διάσημο» γιατρό στο ιατρείο του ή τους «γνωστούς συνεργάτες» του, στα Βόρεια προάστια.

Τότε η εισαγωγή του ασθενούς ήταν άμεση στο νοσοκομείο.

Ο «καθηγητής» έχει το λόγο για το πλάνο των χειρουργείων που θα διεξαχθούν.

Έχει τον λόγο για ποια άτομα θα απαρτίζουν την κλινική του.

Φυσικά ξεκινά από την γραμματέα του, ανιψιά , βαφτιστήρι , κόρη του λέκτορα. Γιατροί γνωστοί, φίλοι, κουμπάροι, γνωστή ομάδα από το παρελθόν ,έχουν δουλέψει μαζί, έχουν δώσει όρκο να υποστηρίζουν τον «αρχηγό»δεν θα τον εγκαταλείψουν ποτέ, αρκεί να τους αφήνει ο «αρχηγός» να «δουλεύουν» δηλαδή να έχουν την πελατεία τους στην κλινική.

Εάν αυτός τους εγκαταλείψει τότε αυτοί θα τα πούν «όλα».

Τα γνωστά διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Τηρήθηκαν οι διαφανείς διαδικασίες πρόσληψης αυτών των «γνωστών» ιατρών του «αρχηγού» της κλινικής?

Μερικοί προσπάθησαν να διοριστούν ως γιατροί του ΕΣΥ, αλλά οι κρίσεις ,τους κατέταξαν μετά τη 20η θέση σε σύνολο 42 ενδιαφερομένων για 2 θέσεις ΕΣΥ στην κλινική στο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Ο «αρχηγός» βρήκε άλλους γνωστούς τρόπους να τους προσλάβει και να έχει την ομάδα του κοντά, γιατί μόνο αυτούς εμπιστεύεται και θέλει.

Τους ονόμασε ,ερευνητές, επιστημονικούς συνεργάτες ,λέκτορες, επικουρικούς κλπ.

Έτσι βρέθηκαν σε μία κλινική 40 κλινών στο ΑΤΤΙΚΟΝ , γιατροί ιδιώτες, γιατροί του ΙΚΑ να δουλεύουν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, να εφημερεύουν ως γιατροί του ΕΣΥ και να αμείβονται ως γιατροί του ΕΣΥ.

Βέβαια δουλεύουν και 20 επιστημονικοί συνεργάτες ιδιώτες που ασκούν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην κλινική χωρίς αμοιβή, με κέρδος μία διατριβή μία μελλοντική θέση στην κλινική , ή να οικονομήσουν καμιά πελάτισσα στο γωνιακό μαγαζάκι του «αρχηγού» και να την προωθήσουν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Δύσκολος ο ανταγωνισμός των γιατρών στο λεκανοπέδιο, ψάχνουν δυστυχώς για ένα καλό «κράχτη».

Ο «μπαμπάς αρχηγός» θα φροντίσει για πολλούς από αυτούς ,αρκεί να δείξουν πλήρη «υποταγή» στον «αρχηγό».

Ολόκληρο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ είναι ανάστατο. Πιθανόν με άμεση πρόσληψη 100 νοσηλευτών να ξαναλειτουργήσει.

Η κλινική του «αρχηγού» στο ΑΤΤΙΚΟΝ εξασφάλισε 16 και πάμε για 20 ειδικευόμενους και μάλιστα σε νοσοκομείο που δεν εφημερεύει επί 24 ώρου βάσεως.

Ποιά είναι η εκπαίδευσή τους?

Αμείβονται για τις εφημερίες τους?

Τότε γιατί προσλήφτηκαν τόσοι πολλοί?

Μα είναι γνωστό. Γνωστός καθηγητής άλλου νοσοκομείου «παρακάλεσε» τον «καθηγητή» αυτής της κλινικής του ΑΤΤΙΚΟΝ να προσλάβει την κόρη του.

Ήταν όμως 10η στην επιτηρίδα των ειδικευομένων, πήρε και τους δέκα.

Έχει την δύναμη να προσλαμβάνει, τότε γιατί δεν απαιτεί να γίνουν προσλήψεις?

Μα αν γίνουν προσλήψεις θα χάσει την ομοιογένεια η κλινική, θα μπουν ανεπιθύμητοι συνάδελφοι, θα αρχίζει να εφημερεύει και η κλινική και τότε θα μπουν «γύφτοι» από τα Δυτικά Προάστια. Θα χαλάσει η βιτρίνα, δεν θα έχει κρεβάτια για τους ασθενείς των Βορείων Προαστίων, τα κρεβάτια θα πληρωθούν από «σαβούρα» ασθενών των Δυτικών Προαστίων.

Το κείμενο συντάχθηκε από αγανακτισμένο γιατρό βλέποντας τον «ακατανόμαστο καθηγητή» να στέκεται κλαρίνο, να χαμογελά και να χειροκροτεί ,τον Γ.Παπανδρέου που επισκέφτηκε την Παρασκευή το ΑΤΤΙΚΟΝ νοσοκομείο.

Ας κρατήσουμε «πισινή», που ξέρεις ,μπορεί να είναι ο μελλοντικός πρωθυπουργός, θα σκέφτηκε.

Δεν είμαι κατά του Πανεπιστημίου. Δεν έχω αντίρρηση να συνυπάρχουμε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ΕΣΥ και Πανεπιστήμιο.

Όμως πρέπει να οριοθετηθεί, Πανεπιστήμιο και ΕΣΥ στο ΑΤΤΙΚΟΝ νοσοκομείο.

Οι πραγματικοί επιστημονικοί δάσκαλοι να αφιερωθούν στο επιστημονικό τους έργο στην διδασκαλία των φοιτητών και στην έρευνα.

Οι δε γιατροί του ΕΣΥ στο κλινικό τους έργο και όχι μόνο..

Να γίνουν προσλήψεις με διαφάνεια και με πραγματικά επιστημονικά κριτήρια και να λειτουργήσει με ασφάλεια η ναυαρχίδα ΑΤΤΙΚΟΝ.

Να δουλέψει και φυσικά να εφημερεύσει. η ναυαρχίδα του ΕΣΥ για την Δυτική Αττική .

.

Με εκτίμηση

Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (326) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)