Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

2 Μαρ 2010

Έκθεση Φωτογραφίας - η " ΓΥΝΑΙΚΑ" μέσα από τα μάτια μας




SPIRAcafe
Μεσολογγίου 5, Εξάρχεια
http://www.myspace.com/spiracafe
mail : spiracafe@gmail.com

έκθεση φωτογραφίας
η " ΓΥΝΑΙΚΑ" μέσα από τα μάτια μας


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας το SPIRAcafe διοργανώνει μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας.

Με '' εργαλείο '', την φωτογραφική μηχανή, Γυναίκες, μας δείχνουν μέσα από τα μάτια τους, πως ''βλέπουν'' την γυναίκα σήμερα.

Σε αυτή την έκθεση, εκτός από καταξιωμένες φωτογράφους, συμμετέχουν δημοσιογράφοι, εικαστικοί, εργάτριες, υπάλληλοι, φοιτήτριες και γενικότερα γυναίκες εργαζόμενες σε διαφορετικούς τομείς. Δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να '' δούμε μέσα από τα μάτια τους '' την γυναίκα του 2010.

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ :

ΜΑΡΩ ΚΟΥΡΗ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΜΠΑΤΖΙΑ
ΑΛΕΞΙΑ ΠΟΛΥΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
PHOEBE FOT
ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΚΙΑ
ΤΕΤΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
SLAVIANA CHEKIROVA
ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΒΑΛΑΡΗ
ΣΙΣΣΥ ΜΟΡΦΗ

η έκθεση αυτή θα διαρκέσει από την Δευτέρα 8 Μαρτίου, έως και την Κυριακή 21 Μαρτίου.

Στα πλαίσια αυτής της έκθεσης, συμπεριλαμβάνονται και μερικές ακόμα σημαντικές εκδηλώσεις.

Δευτέρα 8/3 στις 21.00
θα γίνει η παρουσίαση και προβολή της βραβευμένης φωτογραφικής δουλειάς, της Μάρως Κουρή

''ΦΥΛΑΧΤΟ'', ΟΙ ΑΛΠΙΝΟΙ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ

Υπήρξε η πρώτη φωτορεπόρτερ που καταπιάστηκε με το θέμα των Αλμπίνων στην Τανζανία. Και έμελλε να βραβευτεί για αυτήν της την επιλογή.

Η Μάρω Κουρή απέσπασε το βραβείο του καλύτερου φωτορεπορτάζ στον διεθνή διαγωνισμό scoop, με τον Ντομινίκ Σαρλέ, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, να εκθειάζει τη δουλειά της, όπως παρουσιάστηκε στην έκθεση με τίτλο «Φυλαχτό»: «Το θέμα της τεκμηριώνεται πλήρως, αλλά και ο τρόπος που η ίδια το απέδωσε από πλευράς σύνθεσης και χρωμάτων είναι εξαιρετικός. Επιπλέον, το ρεπορτάζ διαθέτει μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην καταγγελία της παράλογης φρίκης και στην ελπίδα για διέξοδο. Οι εικόνες ευτυχίας που υπάρχουν κάθε άλλο παρά ξενίζουν. Υπενθυμίζουν την ανάγκη αυτών των ανθρώπων να πιστέψουν, να ελπίζουν, να ζουν».

Ακόμα την

Δευτέρα 8 /3 μετά την παρουσίαση της Μάρως Κουρή θα ακολουθήσει ''WORKING GIRL'S PARTY '' με γυναίκες Dj's, μεταξύ των οποίων και η παραγωγός του Ρ/Σ στο Κόκκινο 105.5, Ντίνα Μπατζιά.



*επιμέλεια έκθεσης
Σπύρος Τσακίρης

Για το SPIRAcafe
σπύρος τσακίρης
6979688757
stsak@enet.gr

Τη Νύχτα της Γυναίκας (8/3), η μουσική και τα φώτα θα χαμηλώσουν στο SPIRAcafe, για να προβληθεί η βραβευμένη φωτογραφική δουλειά " ΦΥΛΑΧΤΟ" της Μάρως Κουρή.
Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης "Η γυναίκα σήμερα" από Γυναίκες - Φωτογράφους,

με αφορμή την Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας.

Η έκθεση και η προβολή επιμελείται από τον Σπύρο Τσακίρη

Το «κλαμπ των φωτογράφων», όπως αποκαλείται το SPIRAcafe βρίσκεται στην οδό Μεσολογγίου 5, (κάθετη στην Κωλέττη), στα Εξάρχεια.

Ώρα προβολής: 21:00

Το φωτορεπορτάζ της Μάρως Κουρή είναι οι αλμπίνοι (λευκοπαθικοί) στην Τανζανία και το παράνομο χρηματιστήριο που έχει στηθεί εναντίον τους.

Η φωτορεπόρτερ ταξίδεψε στα πιο απόμακρα, όμορφα μα παμφτωχά χωριά της λίμνης Βικτώρια - της μεγαλύτερης Αφρικανικής λίμνης μαζί με τον δημοσιογράφο Γιώργο Ξεπαπαδάκο, σε μια αποστολή του BHMagazino. Τα τελευταία χρόνια οι μάγοι της περιοχής, που δυστυχώς εμπιστεύεται και η πλειοψηφία των κατοίκων, λένε ότι ένα μέλος αλμπίνου κάνει για φυλαχτό και φέρνει πλούτο. Δεκαπέντε έως και είκοσι χιλιάδες δολάρια πουλιέται στην μαύρη αγορά των φυλαχτών ένα μέλος αλμπίνου.*

Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας, που παρουσιάστηκε στο 24ο διεθνές φεστιβάλ φωτοδημοσιογραφίας Σκουπ, στην Γαλλική πόλη Ανζέρ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Εκεί, όπου τη βραδυά της τελετής λήξης, απονεμήθηκε στην Μάρω Κουρή το βραβείο "Φωτορεπορτάζ έρευνας" του 24ου διεθνή διαγωνισμού φωτοδημοσιογραφίας Scoop.

Ο Ντομινίκ Σαρλέ, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ φωτοδημοσιογραφίας scoop d' Angers έγραψε στο δελτίο τύπου:

"Είναι η έκθεση που προκάλεσε τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό και είναι το θέμα που είχε την ομόφωνη αποδοχή των μελών της 15μελούς κριτικής επιτροπής για να της αποδώσουν το βραβείο prix d'enquete. του ολοκληρωμένου φωτορεπορτάζ". Το ρεπορτάζ επιμελήθηκε από την φωτορεπόρτερ σε μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην καταγγελία της παράλογης φρίκης αλλά και στην ελπίδα για διέξοδο. Οι εικόνες της Μάρως Κουρή, έχουν δόσεις ευτυχίας μέσα στην οδυνηρό ρεαλισμό τους.

* Περισσότερα στο www.marokouri.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)