Το Μεγάλο Σαββατο εκείνης της χρονιάς και με την ψυχή της κυριολεκτικά στα χέρια μου και με το σώμα της να βασανίζεται απο ανυπέρβλητο πόνο και με τα φάρμακα πλέον να μην μπορούν να τον ανακουφίσουν εντελώς της εφτιαξα τουτη τη μαγειρίτσα μήπως εβαζε μια κουταλιά φαγητό στο στόμα της....
ξέρω η εισαγωγή ειναι δυσκολη που σας εκανα, αλλά το φαγάκι ειναι πεντανόστιμο.... μέχρι κι ο πόνος της μανούλας υποχωρησε και δοκίμασε λίγο.... έκτοτε όμως απολαμβάνω κάθε Πασχαλιά αυτό το νοστιμο φαγάκι και όχι μονον Πασχαλιές αλλά και άλλες ημέρες οσο υπαρχουν μαρουλακια και διάφορα νοστιμα χόρτα...
ξεκινάμε λοιπόν για το φαγητό το νοστιμο της ανάστασης αλλά και κάθε ημέρας για όποιον θελει κατι ελαφρύ θρεπτικό και νοστιμουλι
Υλικά
ένα κουτί μισόκιλο μανιτάρια της αρεσκείας σας, θα γινει πιο νοστιμη με διάφορα ειδη μανιταριών αν εχετε την πολυτέλεια να τα αγοράσετε
ένα μεγαλούτσικο μαρούλι, ή ενα μικρό μαρούλι λιγα αντίδια καυκαλήθρες καμμια χούφτα σταμναγκάθι και λιγα μυρώνια
Ενα μάτσο 5-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ένα πράσο μετριο
ένα ματσάκι άνιθο
λίγο κόλιαντρο ή μαιδανό προεραιτικά
ενα φλυτζάνι του καφέ και λιγο παραπάνω ρυζι
μισό ή ένα λεμόνι,
Αλατοπιπερο
Πλένουμε καλά ολα τα υλικά και τα ψιλοκόβουμε λεμονίζοντας λιγο τα μανιτάρια για να μην μαυρίσουν
σε κατσαρόλι βαζουμε λίγο ελαιόλαδο ίσα να καλυφθεί ο πάτος του και ζεσταίνουμε, ριχνουμε τα κρεμμυδάκια και το πρασο να μαραθούν προσθέτουμε τα ραδικια καυκαλήθρες μυρώνια και ότι αλλο σκληρό χορτο εχουμε να μαλακώσουν κι επειτα το μαρούλι και τα μανιτάρια που βγάζουν νερό.
Μόλις μαραθούν τα χορταρικά και βγαλουν ζουμιά τα μανιτάρια προσθέτουμε μισό λίτρο νερό ή μέχρι να σκεπαστούν ολα καλά, και βράζουμε για ενα τέταρτο περίπου σε σιγανή φωτιά, έπειτα δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι βράζοντας όσο χρειαστεί μέχρι να φουσκώσει το ρύζι αλατοπιπερώνοντας το φαγητό....
προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο ακόμη νεράκι βραστό και βραζουμε με το ρύζι αλλα δεκα λεπτά με ενα τεταρτο μέχρι να μεινει μια πηχτή σουπίτσα....
Στο τέλος προσθέτουμε λίγο λεμόνι όσο μας αρεσει στη γεύση
αν θέλετε μπορείτε να αυγοκόψετε οπως στην κανονική μαγειρίτσα (εμε δε μου αρεσει το αυγολέμονο οποτε το αποφεύγω)
Αυτά τα απλά αλλά νόστιμα
Καλή Ανάσταση...
Υγεια και προ πάντων Αγάπη και Ανθρωπιά
Χριστίνα Σαββατιανού
(19-04-2014)
Θα δοκιμάσω να την φτιάξω την συνταγή σου Χριστίνα, εγώ κάνω μία άλλη παραλλαγή μαγειρίτσας εδώ και χρόνια. Από χορταρικά 3 μαρούλια ψιλοκομμένα,ένα ματσάκι άνηθο, ένα ξερό(ένα μικρό το τσιγαρίζω και το σβήνω με ένα ποτηράκι λευκό κρασί) και 5 μικρά χλωρά κρεμμύδια.Ένα knorr βοδινού. Ένα λεμόνι και 2 αυγά για το αυγολέμονο. 300 γραμμάρια ψιλοκομμένα κομματάκια(κιβάκια του ενός εκατοστού περίπου)μοσχάρι ποντίκι, αν δεν είσαι χορτοφάγος δοκίμασε να την κάνεις, είναι πολύ νόστιμη, τουλάχιστον αυτό μου λένε όσοι την έχουν δοκιμάσει. Καλό και ευτυχισμένο Πάσχα να έχεις εσύ και όσοι αγαπάς, και σύντομα να ρθει η Ανάσταση και στον λαό μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή