Υλικά για ενα ταψάκι μικρό περίπου 25 -30 εκατοστα
μισό κιλό Αλευρι απο καλαμπόκι
3-4 πράσα ψιλοκομμένα
2 μετρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
φέτα τριμενη οση θελετε
δυο αυγά
ενα ενάμιση ποτηράκι του κρασιού γάλα ή οσο χρειαστεί
ενα ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο (δεν χρησιμοποιώ καλαμποκελαιο γενικά)
ελαχιστο βουτυρο για το αλλειμα του ταψιού μαζί με μια κουταλίτσα απο το αλευρι για αλευρωμα
αλάτι πολυ προσεκτικά αναλογα το ποσο νοστιμη ειναι η φέτα μας λιγο πιπέρι
και αν θελετε λιγο τριμμενο ρεγκατο για το τελειωμα να κανει λιγη κρουστα
προθερμαινουμε το φουρνο απο 180 εως 200 βαθμούς αναλογα τη δυναμή του
Εβαλα πρωτα τα αυγά σε μπωλ και χτυπησα με συρμα, προσθεσα τα υγρα οχι ολο το γαλα στην αρχή και λάδι κρατώντας λιγο για να μαράνω τα πρασα και το κρεμμύδι, και ανακάτεψα καλά. Επειτα αρχισα να προσθετω λιγο λιγο το αλευρι ωσπου να γινει πηχτός χυλός οχι ζυμάρι ομως προσθετοντας αν χρειαστεί λιγο ακόμη γαλα....
Στο μεταξύ μαρανα σε τηγάνι τα πρασα και το κρεμμύδι να πιουν τα υγρα τους και να γυαλίσουν λιγο....
Προσθεσα το τυρί στο χυλό ανακατευοντας να παει παντού και στο τελος προσθεσα και τα πρασα με το κραμμύδι με το λαδάκι που ειχε μεινει μεσα....
Στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο μου ταψάκι εριξα το χυλό με ολα τα υλικά αφου ανακάτεψα πολύ καλά, και απλωσα ομοιομορφα....
Πασπαλισα με λιγο τριμμενο ρεγκατο να ροδισει και να κανει κρουστα
Σκεπασα με αλουμινόχαρτο και τώρα ψηνω ήδη μισή ωριτσα στους 190 βαθμούς μεχρι να ψηθεί το μίγμα μου καλά και να ροδισει λιγο η επιφανεια....
Τελικά Πέτυχε!!!!
καλή μας ορεξη
Χριστίνα Σαββατιανού - 15/04/2014
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....