Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

14 Ιουν 2007

Tί είχες Γιάννη, τι είχα πάντα... (Υγεία)



Σήμερα είπα να παραθέσω ειδήσεις, υποσχέσεις, και πραγματικότητα... όλα εκείνα που με φοβίζουν και με οργίζουν... έτσι γιατί κάτι δεν μου πάει καλά, έτσι γιατί φοβάμαι για το μέλλον, κι ετσι τώρα δα που ακούω τον "αρμόδιο" Υπουργό Υγείας στο Ραδιόφωνο, να λέει ότι όλα αρχίζουν να τακτοποιούνται... ακούω προσλήψεις που εχουν γίνει, νόμους που ψηφίζονται, θεσμούς που μπαινουν σε ενέργεια, και τόσα άλλα, μάλιστα λέει ότι πρωτοπορούμε σε ορισμένα πράγματα, και παραδίπλα διαβάζω θανάτους, ιατρικά λάθη, ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, απεργίες και νοσοκομεία να λειτουργούν με προσωπικό ασφάλειας, προμήθειες και μίζες για φάρμακα, καθεστώτα ομηρίας σε νοσοκομεία καθεστώτα ομηρίας υπό ιατρούς...

και θυμάμαι κατι που καποιος ειχε πει, Εξω πάμε καλά.... στο ραδιόφωνο στην τηλεόραση στα έντυπα, όλα πανε καλά, οι υποσχέσεις τα εργα και οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν... στα κρεββάτια του πόνου όμως τι γίνεται? στις τσεπες εκείνων των λειτουργών που εκτίθενται σε μικρόβια και σε κινδύνους και δεν εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά τι γίνεται, δεν ξέρω με φοβίζει η απάντηση....

κι ετσι το παίζω αναμετάδοση ειδήσεων, κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του... γιατί εγώ τα λόγια των "ΑΡμοδίων" από παιδί τα ακούω βερεσέ.....

και μας το χτύπησε ο υπουργός ο "αρμόδιος" ντε, το πε ξεκάθαρα, τους πολιτικούς τους αξιολογεί και τους κρίνει η ίδια η κοινωνία και ανάλογα πράττει στις εκλογές... κι αναρρωτιέμαι μήπως φταιμε κι εμείς περισσότερο από οσο νομίζουμε???? - μήπως η ρημάδα η ψήφος μας δεν εχει να κάνει μόνο με το ρουσφετάκι που μας υποσχέθηκε ο νονός υποψήφιος υπουργός για μια θεσουλα στο δημόσιο αλλά θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε την επομενη φορά στο σύνολο του το πράγμα???? θα μου πεις και που στην ευχή να τη ρίξεις... δυστυχώς δεν εμπιστεύομαι κανέναν αρκετά για να απαντήσω σε αυτό, ούτε τους παλιούς ούτε τους καινούριους... ότι μας φωτίσει ο ύψιστος μάλλον....

===============================

Στη Βουλή το ν/σ για τις προμήθειες στην Υγεία


Στη Βουλή το ν/σ για τις προμήθειες στην Υγεία

Βουλή Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, για ψήφιση, το νομοσχέδιο για τις προμήθειες στον χώρο της Υγείας, του αρμόδιου υπουργείου.

Από την εφαρμογή του νομοσχεδίου, το υπουργείο Υγείας προσδοκά να εξοικονομήσει 500 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το νομοσχέδιο αυτό βάζει τάξη σε ένα περιβάλλον άναρχο και σπάταλο στον τομέα των προμηθειών.

Επίσης, αναφέρεται πως με το νομοσχέδιο αναμορφώνεται συνολικά το σύστημα, με αδιαπραγμάτευτες αρχές την απόλυτη διαφάνεια και τον σεβασμό του δημοσίου χρήματος των φορολογουμένων.

Με τη δημιουργία Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, αναμένεται να επιτευχθεί σημαντική οικονομία κλίμακας, να εξασφαλιστεί ο εξορθολογισμός της διαχείρισης των κρατικών κονδυλίων που διατίθενται στον τομέα της υγείας, και να δρομολογηθούν μέτρα ανακούφισης του εισοδήματος των εργαζομένων, οι οποίοι στηρίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για την προστασία της υγείας των Ελλήνων, τονίζεται επίσης.


πηγή: Ant1




=================================

http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=139270

Πολιτική υγείας 14/6/2007 9:58
Ανατιμήσεις σε εκατοντάδες φάρμακα ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης
Newsroom ΔΟΛ
Αθήνα: Αυξήσεις τιμών σε 413 φάρμακα και ορούς, μειώσεις σε 25 και την εισαγωγή 340 νέων σκευασμάτων περιλαμβάνει το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων με τις αναλυτικές τιμές για 710 φάρμακα και 68 ορούς, που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Με το νέο δελτίο τιμών:

- Σε 340 νέα, πρωτότυπα φάρμακα, εκ των οποίων τα 16 είναι τελείως νέα φάρμακα, δίνονται τιμές εναρμονισμένες με το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών των χωρών της ΕΕ των «25», όπως ρητά ορίζει ο νόμος.

- Σε 12 πρωτότυπα φάρμακα, στα οποία έληξε η ισχύς των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της δραστικής ουσίας, γίνονται μειώσεις έως 20%.

- Γίνονται αυξήσεις τιμών σε 192 αντίγραφα φάρμακα, στο 80% του πρωτοτύπου.

- Γίνονται μειώσεις τιμών σε 13 φάρμακα, τα οποία είχαν λάβει τιμή σε προηγούμενα δελτία τιμών.

- Σε τέσσερα παυσίπονα, που δεν πήραν αύξηση στο προηγούμενο δελτίο, δίνεται αύξηση 25%, όπως δόθηκε και στα υπόλοιπα παυσίπονα στο προηγούμενο δελτίο.

- Σε ένα εμβόλιο αντιγριπικό δίνεται αύξηση στην τιμή του κατά ένα ευρώ (από 3,5 ευρώ στα 4,5 ευρώ).

- Δίνονται αυξήσεις σε 148 φάρμακα, εκ των οποίων τα 100 είναι φάρμακα που κυκλοφόρησαν πριν από το 1998.

- Σε 68 ορούς, που δεν πήραν αύξηση στο προηγούμενο δελτίο και που παράγονται στη χώρα μας και διακινούνται μόνο στα νοσοκομεία, δίνεται αύξηση 20%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

====================================

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=89615028

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων, οι υπηρεσίες Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, καθώς έχει προκηρύξει πανελλαδική απεργία η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η απεργιακή κινητοποίηση θα είναι 24ωρη για την περιφέρεια και 6ωρη στάση εργασίας από 9 π.μ. έως 3 μ.μ. για Αθήνα - Πειραιά με ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 11.30 π.μ. κάτω από το υπουργείο Υγείας.

Τα αιτήματα της απεργίας είναι:

- Δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας του τομέα Υγείας-Πρόνοιας.

- Αμεση ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

- Προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού.

- Μισθολογική αναβάθμιση με νέο μισθολόγιο και άμεση καταβολή των 176 ευρώ .

- Οχι στις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα νοσοκομεία.

- Δημοκρατικές διαδικασίες στην εκλογή εκπροσώπων στα Δ.Σ. των νοσοκομείων.

* «Στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, άλλα μας υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία και άλλα έκανε στην πράξη», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων καθώς και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε, «είναι ότι επιλέγει να προσλάβει αγροφύλακες, αντί να προσλάβει, επειγόντως, προσωπικό για τα δημόσια νοσοκομεία που υπολειτουργούν».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/06/2007

======================================

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=2528116

Καταγγέλλουν ελλείψεις προσωπικού

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Σκουλάκης, Εκτωρ Νασιώκας και Λεωνίδας Γρηγοράκος για τα σοβαρότατα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο ΕΕΣ και στο Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Οι συνεχείς εξαγγελίες και υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας για προσλήψεις προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας αποτελούν γράμμα κενό και κούφιες υποσχέσεις», τονίζουν.

Οπως αναφέρουν, «καταγγέλλεται από τους εργαζομένους στο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο ΕΕΣ ότι από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία 55 νοσηλευτές, ενώ αναμένεται η αποχώρηση ακόμα 20 - από τις 782 οργανικές θέσεις νοσηλευτών οι 252 είναι κενές. Υπολειτουργεί και το Ακτινολογικό Τμήμα, αφού λειτουργεί με 13 άτομα τη στιγμή που χρειάζεται τουλάχιστον 18, ενώ στο τμήμα Ηλεκτροκαρδιογράφου έχουν μείνει μόνο 2, αν και θα έπρεπε να είναι 5 άτομα».

Στο Δρακοπούλειο Κέντρο Αιμοδοσίας «από τα 90 άτομα που εργάζονταν πριν από 4 χρόνια σήμερα έχουν μείνει 35, ενώ η διευθύντρια του Κέντρου έθεσε ουσιαστικά εκτός λειτουργίας το Ανοσοαιματολογικό Εργαστήριο (Τράπεζα Αίματος): πριν από λίγα χρόνια λειτουργούσε με 5 παρασκευάστριες, σήμερα δεν υπάρχει καμία, οι γιατροί κάνουν τους ελέγχους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 500 ασκοί αίματος που δεν έχουν ελεγχθεί».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/06/2007

=========================================

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=10090740

ΤΡΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ήδη στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Μια λοίμωξη με πολλά ερωτηματικά

Της ΣΟΦΙΑΣ ΝΕΤΑ

Ερωτηματικά δημιουργεί η μόλυνση έξι ατόμων από σπάνια και πολύ επικίνδυνη λοίμωξη που προκαλεί μύκητας στο νοσοκομείο «Αττικόν» το τελευταίο διάστημα. Η λοίμωξη αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα, ενώ οι τρεις από τους έξι ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους, όμως ο θάνατός τους αποδίδεται σε άλλα αίτια.

«Κούκλα» το νοσοκομείο... έξω. Μέσα όμως;
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας σχετικά με τη μόλυνση ασθενών με τον μύκητα mucor στο νοσοκομείο "Αττικόν", καθώς από την πρώτη στιγμή έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, ενώ το θέμα παρακολουθείται συνέχεια από ειδικούς».

Τα παραπάνω δήλωσε χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Πιερρουτσάκος, τονίζοντας ότι η κατάσταση ελέγχεται πλήρως από την καθηγήτρια Ελένη Γιαμαρέλλου, πρόεδρο της Επιτροπής Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων.

Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, μολύνθηκαν από το μύκητα έξι ασθενείς και οι τρεις έχουν χάσει τη ζωή τους, όμως ο θάνατός τους αποδίδεται σε άλλα αίτια. Οι άλλοι τρεις νοσηλεύονται και, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Οπως μας εξήγησε ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων και διευθυντής της 5ης Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Θανάσης Σκουτέλης, ο mucor είναι ένας μύκητας που βρίσκεται ελεύθερα στη φύση και προκαλεί βαριές λοιμώξεις μόνο σε ασθενείς που βρίσκονται σε βαριά ανοσοκαταστολή, όπως οι ασθενείς με οξεία λευχαιμία, προκαλώντας σοβαρές λοιμώξεις στον εγκέφαλο κυρίως και, αν δεν ελεγχθεί έγκαιρα, επιφέρει τον θάνατο.

«Οταν οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς παρουσιάσουν πρόβλημα και οίδημα στα μάτια, καθώς και ρυπαρά εκκρίματα από τη μύτη, τότε ελέγχουμε το ενδεχόμενο να έχουν προσβληθεί από τον μύκητα και χορηγούνται ειδικά ισχυρά φάρμακα. Ομως, παρά τη θεραπεία, οι ασθενείς που προσβάλλονται από τον συγκεκριμένο μύκητα έχουν υψηλή θνησιμότητα», εξήγησε ο κ. Σκουτέλης.

Πρόσθεσε ότι ο mucor δεν μπορεί να βλάψει υγιείς ανθρώπους και δεν μεταδίδεται από ασθενή σε ασθενή. Επίσης, είναι σπάνια η προσβολή ασθενών από αυτόν, καθώς, για παράδειγμα, σ' ένα μεγάλο νοσοκομείο που νοσηλεύονται και ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όπως ο «Ευαγγελισμός», συνήθως τα κρούσματα είναι 1-2 τον χρόνο.

Ο μύκητας, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε πριν από αρκετές μέρες, έπειτα από περιοδικούς ελέγχους που διεξήγαγε η επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ο μύκητας προήλθε από κάποιον επίδεσμο, όπου συνήθως εντοπίζεται, και για τον λόγο αυτό εντάθηκαν τα μέτρα αποστείρωσης, ενώ έχουν γίνει πολλές καλλιέργειες σε υλικά που χρησιμοποιούνται στα χειρουργεία.

Σε περίπτωση που μολυνθεί χειρουργικό εργαλείο ή υλικά που τοποθετούνται σε ανοιχτές πληγές, τότε ο μύκητας μπορεί να μολύνει και ασθενείς που δεν είναι σε ανοσοκαταστολή. Ερευνάται, σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως το ενδεχόμενο να υπάρχει πρόβλημα στην κεντρική αποστείρωση, με αποτέλεσμα να μολυνθούν υλικά με τον μύκητα, τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλο το νοσοκομείο. Σύμφωνα, επίσης, με πληροφορίες, δεν υπήρξε μέχρι τώρα επίσημη ενημέρωση του προσωπικού για το πρόβλημα.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/06/2007

========================================



Και τα καλά...

Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη
ΑΝΤ1
πρίν 2 ώρες

Η Παγκόσμια Κοινότητα γιορτάζει σήμερα την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ημέρα της ελπίδας και της πανανθρώπινης αλληλεγγύης.

Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι απλά μια πράξη προσφοράς, είναι πάνω απ όλα μια πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Στη συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών, βρίσκουμε την αληθινή ουσία μίας κοινωνίας συνοχής και αλληλεγγύης. H εθελοντική συνεισφορά αίματος σώζει ζωές.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενώνει τα χέρια με τους Συλλόγους και τις Ομάδες των Εθελοντών Αιμοδοτών, τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και όλους τους κοινωνικούς εταίρους που εργάζονται ώστε και η χώρα μας να αποκτήσει πλήρη επάρκεια αίματος και να αυξήσει τις τάξεις των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της Ασφάλειας του Αίματος.

Με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων της 14ης Ιουνίου το Υπουργείο οργανώνει διαφημιστική εκστρατεία για την εθελοντική αιμοδοσία και προσκαλεί τους πολίτες να προσφέρουν το θείο δώρο της ζωής και της κοινωνικής αλληλεγγύης - το ΑΙΜΑ.

Φέτος η 14η Ιουνίου αφιερώνεται στην ασφάλεια του αίματος για την προστασία της γυναίκας που γίνεται μητέρα φέρνοντας στον κόσμο τη νέα ζωή. Διεθνώς, μισό εκατομμύριο γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή της γέννας και της λοχίας εξ αιτίας αιμορραγίας και επιπλοκών που επιδεινώνονται από συνυπάρχουσες νοσηρές καταστάσεις όπως η αναιμία, η σηψαιμία, η ελονοσία, το AIDS και άλλες.

Κατατίθεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος σχετικά με τη λήψη μέτρων για την περαιτέρω προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας, την καθιέρωση περισσότερων ηθικών κινήτρων και προγράμματος κοινωνικής αναγνώρισης των εθελοντών αιμοδοτών και των αιμοδοτικών συλλόγων καθώς και θεσμοθέτηση κώδικα δεοντολογικών αρχών για τους αιμοδότες και τους μεταγγιζόμενους ασθενείς σύμφωνα και με τις Οδηγίες του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, του Π.Ο.Υ. και των άλλων διεθνών οργανισμών.

Σχετικά με την θωράκιση της ασφάλειας του αίματος, η καθολική εφαρμογή του μοριακού ελέγχου του αίματος αποτελεί δέσμευση του Υ.Υ.Κ.Α, ο δε διαγωνισμός που διεξάγεται υπό τον έλεγχο Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο.

Ιδιαίτερη είναι η μέριμνα του Υπουργείου για τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα με Μεσογειακή Αναιμία και άλλες χρόνιες αναιμίες, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για αναδιοργάνωση του Εθνικού Κέντρου αιμοδοσίας και η επέκταση του έργου του Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης με σκοπό την προστασία των μεταγγίσεων και της δημόσιας υγείας κυρίως από τη μετάδοση λοιμωδών νόσων.
Α.Π.Ε

===========================


Η λήψη πολυβιταμινών από τη μητέρα μειώνει τον κίνδυνο παιδιατρικού καρκίνου


Η λήψη πολυβιταμινών από τη μητέρα μειώνει τον κίνδυνο παιδιατρικού καρκίνου
HEALTH.IN.GR
πρίν 2 ώρες και 50'

Νέα Υόρκη: Οι γυναίκες που παίρνουν πολυβιταμίνες πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης προφανώς μειώνουν τις πιθανότητες ο απόγονος να εκδηλώσεις συγκεκριμένους τύπος παιδιατρικών όγκων, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Clinical Pharmacology and Therapeutics. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Τορόντο διενήργησε συστηματική ανασκόπηση αναρίθμητων μελετών και διαπίστωσε ότι η λήψη πολυβιταμινών πριν και στα πρώιμα στάδια της κύησης μειώνει τον κίνδυνο παιδική λευχαιμίας κατά 36%. Η μητρική λήψης βιταμινών συσχετίστηκε επίσης με 47% μειωμένο κίνδυνο νευροβλαστώματος, ενός κακοήθους όγκου που πηγάζει από το νευρικό ιστό και 27% μειωμένο κίνδυνο παιδικών εγκεφαλικών όγκων. Βασιζόμενοι στα στοιχεία αυτά οι ερευνητές εικάζουν ότι η μητρική λήψη πολυβιταμινών μπορεί να προλάβει 900 περιπτώσεις παιδικής λευχαιμίας και 300-400 περιπτώσεις παιδιατρικών εγκεφαλικών όγκων ετησίως σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ. Οι ειδικοί εξηγούν ότι το φυλλικό οξύ που περιέχουν οι πολυβιταμίνες εξηγεί τη μείωση των ποσοστών παιδιατρικού καρκίνου αυτού του τύπου, αν και τα διαθέσιμα στοιχεία δεν επιτρέπουν τον καθορισμό των συγκεκριμένων συστατικών που έχουν προστατευτικές επιδράσεις. Aρα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, δεδομένου ότι οι γυναίκες που σκέφτονται να μείνουν έγκυος γενικά έχουν οδηγίες από τον ιατρό τους να παίρνουν συμπληρώματα φυλλικού οξέος, η συγκεκριμένη μελέτη δείχνει ότι τα συμπληρώματα πολυβιταμινών που περιέχουν φυλλικό οξύ, θα πρέπει να προτιμούνται.

=============================

Τα Ταμεία θα καλύπτουν και τα αναλώσιμα της εισπνεόμενης ινσουλίνης

Τα Ταμεία θα καλύπτουν και τα αναλώσιμα της εισπνεόμενης ινσουλίνης
HEALTH.IN.GR
Τρίτη 09:27

Αθήνα: Στην ελληνική αγορά διατίθεται από τη Δευτέρα η εισπνεόμενη ινσουλίνη, κάνοντας ευκολότερη τη ζωή χιλιάδων διαβητικών. Το κόστος του φαρμάκου θα καλύπτεται από τα Ταμεία, ενώ με εγκύκλιο περιλαμβάνονται και τα απαραίτητα για τη χρήση του σκευάσματος.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Απασχόλησης απέστειλε εγκύκλιο προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, με σκοπό να χορηγείται μαζί με την εισπενόμενη ινσουλίνη και η απαιτούμενη συσκευή και τα αναλώσιμά της.Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον ΟΓΑ απαιτείται τροποποίηση του κανονισμού, η οποία, όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Απασχόλησης, θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο σκεύασμα θα χορηγείται με συνταγή σε διαβητικούς τύπου 2 (περίπου το 95% των διαβητικών) και σε διαβητικούς τύπου 1 οι οποίοι θα μπορούν στο εξής να αντικαθιστούν με την εισπνεόμενη τις δόσεις που παίρνουν πριν από τα κύρια γεύματα.

Χρήση εισπνεόμενης ινσουλίνης δεν μπορούν να κάνουν οι καπνιστές -ακόμη και όσοι καπνίζουν δύο τσιγάρα την ημέρα- όσοι πάσχουν από χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, όσοι έχουν ηλικία κάτω των 18 ετών και οι έγκυες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (326) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)