Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

8 Ιουν 2007

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

www.ameamedia.gr/festival

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

EMOTION PICTURES

16-18 Ιουνίου 2007

Νέο Μουσείο Μπενάκη


Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Αθήνα με θέμα την Αναπηρία, μέρος ενός παγκόσμιου κινήματος για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, έρχεται να εμπλουτίσει τα κινηματογραφικά δρώμενα της πόλης και να προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει νέους δρόμους καλλιτεχνικής έκφρασης με κοινό παρονομαστή τη διαφορετικότητα.

Το φεστιβάλ EMOTION PICTURES είναι μία πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου και θα πραγματοποιηθεί 16-18 Ιουνίου στο Νέο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ» που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης στις 18 και 19 Ιουνίου στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ.
Πρόγραμμα


Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα προβληθούν 40 ταινίες οι οποίες επιλέχθηκαν από τις 350 συμμετοχές από 45 χώρες από όλο τον κόσμο. Οι 32 θα βρίσκονται στο Διαγωνιστικό Τμήμα και οι 8 στο Πληροφοριακό. Στο Διαγωνιστικό Τμήμα θα δοθούν πέντε βραβεία των 20.000 Ευρώ, τα οποία θα απονείμει Επιτροπή, που αποτελείται από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες: τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, συγγραφέα και σεναριογράφο Ζαν Μαρί Ντρό, τον πρώην διευθυντή του London Disability Film Festival Τσαγλάρ Κιμγιοντζού, τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον σκηνοθέτη Αντώνη Ρέλλα και την πρόεδρο της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας Ελένη Μουσταΐρα. Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ είναι η σκηνοθέτις Μαρία Χατζημιχάλη – Παπαλιού.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 16 Ιουνίου με το ντοκιμαντέρ Τα μάτια μου (My Eyes) του Έρλεντ Ι. Μο από τη Δανία. Η συγκεκριμένη ταινία καθώς και όλα τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του Διαγωνιστικού Τμήματος, θα έχουν ακουστική περιγραφή στα ελληνικά για τα άτομα με μειωμένη όραση ή τύφλωση.

Την τελετή έναρξης και λήξης θα παρουσιάσει ο Λάκης Λαζόπουλος. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Ώρες προβολών: 11:00 π.μ – 02:00 μ.μ. & 07:00μ.μ.-12:00 μ.μ.
Πληροφορίες


Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους Δήμους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Πέρα από τους ελληνικούς Δήμους, οι Δήμοι Gaza (Παλαιστίνη), Kauno (Ανγκόλα), Novi Sad (Σερβία), Timisoara (Ρουμανία) και Vancouver (Καναδάς) χαιρετίζουν το Φεστιβάλ με επιστολές τους, ενώ 200 ελληνικοί Δήμοι έχουν προθυμοποιηθεί να αξιοποιήσουν με προβολές τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ και το ντοκιμαντέρ των μαθητών από το Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων του Ειδικού Λυκείου στο Ίλιον, που προέκυψε από το κινηματογραφικό εργαστήρι του EMOTION PICTURES και θα προβληθεί στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

Εκτός από τα μέλη της Επιτροπής, το Φεστιβάλ θα τιμήσουν σημαντικές προσωπικότητες του χώρου. Η διεθνούς φήμης Αγγλίδα καλλιτέχνιδα Άλισον Λάπερ θα ανοίξει τις εκδηλώσεις. Η Λάπερ τιμήθηκε το 2003 στην Ισπανία με το βραβείο «Γυναίκα της Χρονιάς». Έργα της έχουν εκτεθεί σε μεγάλα μουσεία και γκαλερί, όπως η London’s Photographer’s Gallery και η Fabrica. Το άγαλμά της Alison Lapper Pregnant (Η Άλισον Λάπερ έγκυος), που φιλοτεχνήθηκε από τον βρετανό γλύπτη Μαρκ Κουίν, έχει στηθεί στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο κέντρο του Λονδίνου.

Το φεστιβάλ θα τιμήσει με την παρουσία της και η Έιμι Μάλινς, γνωστή αθλήτρια των Παραολυμπιακών Αγώνων, μοντέλο, ηθοποιός και είδωλο των ατόμων με αναπηρία ανά τον κόσμο. Η Έιμι Μάλινς τιμήθηκε ως μια από τις «Εξέχουσες Αμερικανίδες του 20ου αιώνα», από το Μουσείο της Γυναίκας για τη προσφορά της στον αθλητισμό. Στα φοιτητικά της χρόνια συναγωνιζόταν με αρτιμελείς αθλητές και το 1996 συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντας, κάνοντας ρεκόρ στα 100 μέτρα και στο άλμα εις μήκος. Ως ηθοποιός συμμετείχε στην ταινία Δίδυμοι Πύργοι του Όλιβερ Στόουν και υποδύθηκε τη «γυναίκα-τσίτα» στο αβάν-γκαρντ φιλμ Cremaster 3 του Μάθιου Μπάρνεϊ. Το περιοδικό Rolling Stone την ανακήρυξε «μούσα», το περιοδικό People τη συμπεριέλαβε στους «50 ομορφότερους ανθρώπους στον κόσμο» και ο μετρ της μόδας Αλεξάντερ Μακουίν την ανέβασε στην πασαρέλα. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Έιμι Μάλινς στάθηκε πηγή έμπνευσης για αρκετά έργα τέχνης, που εκτίθενται σε μερικά από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, όπως το Metropolitan Museum, η Tate Modern και το Victoria & Albert Museum. Η Μάλινς επενδύει τον ελεύθερο χρόνο της σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως τον Just One Break και τον Women’s Sports Foundation.
Το EMOTION PICTURES διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας– Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ameamedia.gr/festival Επικοινωνία: festival@ameamedia.gr

Νίκη Κατσαντώνη 210 3622649 & 6937101544

Λιάνα Σοφιάδη 210-8233161/ 210-8848125 & 6937 148147


==========================================

Η ταινία Τα μάτια μου (My Eyes) και όλα τα ελληνικά ντοκιμαντέρ του Διαγωνιστικού Τμήματος, με εξαίρεση το Chip & Ovi, θα έχουν ακουστική περιγραφή στα ελληνικά για τα άτομα με περιορισμό όρασης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)