Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

30 Ιουν 2008

Νερό - Γράμμα από το 2070




Εκστρατεία εξοικονόμησης νερού "Ούτε σταγόνα χαμένη"


Πηγή: ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

To Μάρτιο του 2008, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ξεκίνησε την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση του νερού «Ούτε σταγόνα χαμένη» σε συνεργασία με το ΣΚΑΙ, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, το ΕΜΠ και τη ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ.

Η έναρξη της εκστρατείας ανακοινώθηκε στην Ημερίδα «Το νερό στην εποχή της κλιματικής αλλαγής» που διοργάνωσε το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα με τη συνεργασία του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, την υποστήριξη του ΣΚΑΙ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, την ευγενική υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπό την αιγίδα της UNEP/MAP, με χορηγό την ALPHA BANK και χορηγό επικοινωνίας το IN.GR.

Στόχος της εκστρατείας για την εξοικονόμηση του νερού είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών, αγροτών και θεσμικών φορέων για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα υδατικά αποθέματα, τον ορατό – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων – κίνδυνο λειψυδρίας, την εν ημέρωση για τα πράσινα επαγγέλματα, που υιοθετούν τρόπους, τεχνικές και εξαρτήματα που δεν επιβαρύνουν, αλλά αντίθετα προστατεύουν το περιβάλλον και την ευθύνη που έχουμε όλοι μας να διασώσουμε αυτό το τόσο πολύτιμο για την ανθρώπινη ζωή αγαθό.

Παράλληλα, με την ενημέρωση, δημιουργήθηκε μια τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών, που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να καταγγέλλουν τις αρνητικές και σπάταλες πρακτικές, καθώς και τις βλάβες του δικτύου ύδρευσης που πέφτουν στην αντίληψή τους.

Η εκστρατεία θα ολοκληρωθεί το Μάιο, με τη συλλογή υπογραφών σε τρία δεσμευτικά κείμενα (τρεις δωδεκαλόγους) , το ένα από τα οποία θα απευθύνεται στους πολίτες, το δεύτερο στους αγρότες και το τρίτο στους φορείς και θα ζητά την εθελοντική τους δέσμευση στην εξοικονόμηση του νερού με την υιοθέτηση των αναφερόμενων καλών πρακτικών και πολιτικών.

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS συνέταξε ένα προσχέδιο των τριών δωδεκαλόγων, οι οποίοι θα αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και θα καταλήξουν στην τελική τους μορφή, η οποία θα δημοσιευθεί, προκειμένου να αρχίσει η συλλογή υπογραφών.


Προσχέδιο δωδεκαλόγου προς τους πολίτες (download)

Προσχέδιο δωδεκαλόγου προς τους αγρότες (download)

Προσχέδιο δωδεκαλόγου προς τους φορείς (download)


Περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία και για σχετικές δραστηριότητες μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.medsos.gr/content/blogcategory/128/201/


"ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ"

http://www.skai.gr/nero/sign.php

2 σχόλια:

  1. ax.. τι θα κάνω που χρηάζομαι 10-20 λίτρα νερό την ημέρα μόνο για να πιώ;.. βλέπω το μισό να χύνεται από τις κακοτεχνίες τις ευδαπ.. και όλους τους δρόμους βρεμένους από διάφορους με λάστιχα που τους ενοχλεί η σκόνη.. και αρχίζω να διψώ από τώρα..:):)
    καλό μήνα:):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άστα κούλπα μου, κι εγώ βατράχι ειμαι, τα δυο μπουκάλια του ενάμιση λίτρου ειναι για πρωινό...

    αν κάνουμε οικονομία στα υπόλοιπα όπως πότισμα, πιάτα ρούχα σπίτι μπαλκόνια αυτοκίνητα κλπ, πλύσιμο δόντια ξύρισμα καζανάκια, καλή συντήρηση των σωληνώσεων και των βρυσών μας κάτι γίνεται όμως...

    μια λύση για αντικατάσταση μικρής ομως ποσότητας νερού ειναι τα φρούτα... κάτι κάνουν κι αυτά... ξεδιψάνε...

    θέλει προσπάθεια γενικά πάντως για να μην εξαντλήσουμε τελείως τους πόρους μας όχι μόνο το νερό, ήδη η ανθρωπινη δραστηριότητα εχει ξεφύγει κατά πολύ και η φύση δεν προκάμει να ανακάμψει, το πολύ πολύ ο πλανήτης να μας φτύσει όπως φτύνουμε εμείς κάτι πικρό ή επικίνδυνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (326) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)