Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Η Αλεξάνδρα το παληκάρι

Απρίλης του 48 ή εκεί γύρω κάπου, ήταν και η Αλεξάνδρα μικρό κοριτσι τότε έπαιρνε στο κατόπι τα μπουλούκια των τσιγγάνων που πέρναγαν ...

27 Ιουλ 2007

Οι αλλαγές του κλίματος, η υπερθέρμανση της γης και η υγεία μας



μεταφέρω ένα ενδιαφέρον άρθρο από τον ιστοχώρο http://www.medlook.net/cyprialife/klima.asp

Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μας είναι μια σοβαρή απειλή για την υγεία μας. Οι αλλαγές του κλίματος που προκαλούνται ευνοούν την εξάπλωση ορισμένων μεταδοτικών μολυσματικών ασθενειών.

Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι και άλλες ασθένειες , καρδιακές, αγγειακές, νευρολογικές, πνευμονολογικές και επαγγελματικές, έχουν αυξηθεί λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη προκαλείται από την αύξηση της απελευθέρωσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Έχει παρατηρηθεί και καταμετρηθεί ότι κατά τα τελευταία 30 χρόνια υπάρχει μια σταθερή αύξηση της απελευθέρωσης του διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο προέρχεται από τη χρήση διαφόρων μορφών καυσίμων και από άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία του φαινομένου του θερμοκηπίου. Η αύξηση της θερμοκρασίας της γης κατά 0,3 έως 0,6 βαθμούς Κελσίου για τα τελευταία 100 χρόνια, έχει οδηγήσει στην θέρμανση της ατμόσφαιρας, το λιώσιμο των παγετώνων και την αύξηση του επιπέδου των θαλασσών.

Επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης σε πρόσφατη έρευνά τους επισημαίνουν ότι οι θάνατοι και οι ασθένειες θα αυξηθούν λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της θερμοκρασίας της γης. Το φαινόμενο αυτό προκαλεί αλλαγές στα υπάρχοντα οικοσυστήματα με άμεσες απειλές για την υγεία.

Προβλέπουν μάλιστα ότι θα υπάρξουν περισσότερες φυσικές καταστροφές λόγω των αλλαγών που παρατηρούνται στο κλίμα. Οι τροπικές ζώνες θα αυξηθούν λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας και ανάλογα θ' αλλάξει και η βλάστηση.

Οι μολυσματικές μεταδοτικές ασθένειες θα αυξηθούν λόγω των αλλαγών που παρατηρούνται σε μικροοργανισμούς και μικρόβια που αναπτύσσονται και προσαρμόζονται στις νέες καιρικές συνθήκες.

Ο κύκλος ζωής ορισμένων μικροβίων αλλάζει με την θέρμανση του κλίματος. Ήδη υπάρχουν φόβοι για περισσότερη εξάπλωση ασθενειών που μεταδίδονται από κουνούπια (μαλάρια) και από τρωκτικά. Δεν αποκλείεται να επανέλθουν ασθένειες οι οποίες είχαν καταπολεμηθεί αποτελεσματικά παλαιότερα.

Η απώλεια του όζοντος στην ατμόσφαιρα έχει συσχετισθεί με αυξημένη ευαισθησία στις λοιμώξεις. Η υπερθέρμανση του πλανήτη μας μπορεί να προκαλέσει την αύξηση μικροβίων και βακτηριδίων. Ο συνδυασμός των δύο αυτών φαινομένων θα οδηγήσουν σε αύξηση των λοιμώξεων.

Η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί σοβαρές βλάβες στο περιβάλλον. Η απώλεια του όζοντος και η αύξηση της θερμοκρασίας της γης είναι δυστυχώς φαινόμενα που συνεχίζονται. Οι βιολογικές επιδράσεις των φαινομένων αυτών είναι απρόβλεπτες και τα αρνητικά τους αποτελέσματα μπορεί να έχουν καταστροφικές επιδράσεις στον άνθρωπο.

Διάφοροι διεθνείς και εθνικοί οργανισμοί όπως και τα Ηνωμένα Έθνη προωθούν έρευνες που παρακολουθούν και αξιολογούν την κατάσταση στο τομέα αυτό. Το πρωτόκολλο του Kyoto έχει θέσει ορισμένους στόχους (όπως η μείωση κατά 7% της απελευθέρωσης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά τα επόμενα 10 χρόνια) που πρέπει να επιτευχθούν μέσω της διεθνούς συνεργασίας.

Βιβλιογραφία:

European Environment Agency

Environmental Protection Agency

World Health Organization

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφησέ μου μια λέξη, για κουβέντα, για διαφωνία, για ενημέρωση, ή άφησε μου πολλές, ασχετες, για να ξανοίξει η σκέψη μαζί τους... κι ίσως ολα αυτά συναντηθούν εκεί στις άκρες και στα χαρακώματα της ζωής....

Σελίδες

Ετικέτες

τα δικά μου (327) περιβάλλον (91) writting (67) Greece (57) poetry (50) χρήσιμα (39) χαμόγελα (38) video (37) κοινωνία (35) φωτογραφία (32) health (30) environment (24) phtography (24) εθελοντισμός (24) υγεία (23) music (20) people (20) blogging (14) stories (14) children (13) παιδά (13) computers (12) information (11) μπλογκοπαίχνιδα (11) doctor (10) πολιτισμός (10) συνταγές (10) χιούμορ (10) medicine (9) ελλάδα (9) μουσική (9) activism (8) world (8) οι συνταγές της κρίσης (8) goverment (7) rights (7) safety (6) services (6) Πάρνηθα (6) γκρίνιες (6) εκθέσεις (6) ποίηση (6) Επιστήμη (5) amalia (4) earth (4) technology (4) Αναδάσωση (4) αηδιούλες (4) αρθρογραφία απο ιντερνετ (4) γιατρός (4) πολιτική (4) πρωτβουλίες (4) σοφά λόγια (4) emergency (3) theatre (3) Εναλλακτική οικονομία (3) εκδηλώσεις (3) εκθεσεις (3) με ενδιαφέρουν (3) φύση (3) χορός (3) ψυχαγωγία (3) economy (2) games puzles (2) είπαν (2) εκδόσεις (2) ελεύθερος χρόνος (2) κόσμος (2) νομικά θέματα (2) συναντήσεις (2) τεχνολογία (2) DVD (1) Greek movie (1) amber alert (1) dance (1) documentary (1) down syndrom (1) facebook (1) first aid (1) funny (1) internet security (1) nature (1) privacy (1) protest (1) radio (1) ΕΜ (1) ΧΡ (1) απορίες (1) απόκριες (1) αστικά τοπία (1) βιβλιο - e-book (1) διάστημα (1) διαβάζω (1) εναλλκτική ζωή (1) ενεργοί μικροοργανισμοί (1) εφημερίδες (1) ζωγραφική (1) θέατρο (1) καλομηνιάσματα (1) κινηματογράφος (1) παράξενα (1) παραδοξόνιο (1) παραμύθια (1) παραξενα chemtrails (1) παρατηρώ (1) πειραματα (1) περιοδικά (1) τεχνες (1) της γειτονιάς.... (1) φακελλάκι (1) ψάχνω (1)